Yarın, 23 Nisan...

Genel & Güncel Konular

Yarın, 23 Nisan...

İletigönderen Sema » Pzr Nis 22, 2007 20:58

Yarın, 23 Nisan...

Babası öldü.
Yetim büyüdü.
Üvey evlat oldu.
Tutuklandı.
Hapse atıldı.
Sürüldü.
İşsiz kaldı.
(Şöyle yazıyordu o sıkıntılı günlerde kaleme aldığı günlüğüne: Harcamalarım fazla değil, zira gelirim hep az.)
Hastalandı...
Böbreklerinden.
Vuruldu...
Göğsünden.
Mesleğinden atıldı.
İdama çarptırıldı.
Kardeşleri öldü.
Çocuğu olmadı.
Boşandı.
Karaciğeri iflas etti.
Evet...
Mustafa Kemal bu.

Yarın, 23 Nisan.
"Neşe doluyor insan" klişeleriyle falan olmuyor bu iş.

Evladı olmayan bir yetimin, duygularını anlatın... Anlatın ki, o yetimin, evlatlarımıza bıraktığı hediyenin kıymetini anlasın evlatlarımız.

Bu bayram, onlara anlatıldığı gibi, folklorik bir müsamere coşkusundan ibaret değil çünkü... Anlatın ki, kökeninde barınan derin hüznü kavrasınlar.

İşte liste yukarıda.
Kısacık ömründe bir insanın başına ne felaket gelebilirse, gelmiş... Bunu anlatın.
Direnen...
Teslim olmayan ruhu anlatın.

Korkmasınlar engellerden.
Korkmasınlar yalnız kalmaktan.
Korkmasınlar işsizlikten.
Korkmasınlar parasızlıktan.
Korkmasınlar alçaklardan.
Korkmasınlar doğrulardan
.

Yürek dediğin...
Sadece organ değil arkadaş.
Bunu anlatın.

YILMAZ ÖZDİL, 22. Nisan 2007
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen logical » Pzr Nis 22, 2007 21:02

Sema, sağol;)

benim bi arkadasım vardı ilkokulda.o bi 23 nisan siiri yazmıstı.hâlâ gülüyorum :D
Bahçelerde maydonoz,
Bu ne biçim pırasa.
Ben dedemden darıldım,
Yaşasın 23 nisan.

ozamanlar cocuktuk arkadasım yazmıstı bunu ama o yasta bunu yazması bile mucize gibi bisey :D
Resim
Kullanıcı küçük betizi
logical
Üye
Üye

İletiler: 204
Konum: Dünyadan Mekan:67 Vatan:55 Görev:Tehlike Takım:Besiktash ;) Age:18 Sex: Y Location:PBoard.net/org

İletigönderen Hasta » Pzr Nis 22, 2007 21:19

Sema, sağol,harika yazmış,çok doğru yazmış...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Nis 22, 2007 21:21

Semacım.Sağolasın.Seninde 23 Nisan Egemenlik Bayramın kutlu olsun.
Ben de öğleyin işyerindeki arkadaşlara,müdürlere,patrona senin şu Fetullah hoca linklerini de eklediğim bir 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI gönderdim.
:wink:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen reisbey » Pzr Nis 22, 2007 21:24

paylaşım için tşkler
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye

İletiler: 1609

İletigönderen |Kuralsız| » Pzr Nis 22, 2007 21:28

Evladı olmayan bir yetimin, duygularını anlatın... Anlatın ki, o yetimin, evlatlarımıza bıraktığı hediyenin kıymetini anlasın evlatlarımız.

Bu bayram, onlara anlatıldığı gibi, folklorik bir müsamere coşkusundan ibaret değil çünkü... Anlatın ki, kökeninde barınan derin hüznü kavrasınlar.

gerçekten büyük bir kesim bu gerçeğin farkında değil...

23 Nisan'ı sadece çocuk bayramı olarak bilenler de çoğunlukta... :?

yazı için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Sema » Pzt Nis 23, 2007 0:39

Herkese çok teşekkür ederim..
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletigönderen srknkryzgn » Pzt Nis 23, 2007 0:49

Yılmaz Özdile sevgilerimi sunuyorum :twisted:

Sema :wink:
"Bir kısım insanlar Deccal'le sohbet edecekler. Ve diyecekler ki, "Biz onun KAFİR OLDUĞUNU BİLİYORUZ; yemeğinden yemek, ağacından FAYDALANMAK İÇİN ONUNLA ARKADAŞLIK YAPIYORUZ." Allah'ın gazabı gelince, Deccal'le birlikte hepsine gelecektir." Nuaym b. Hammad; el Berzenci, Kıyamet Alametleri, Pamuk Yayıncılık, İstanbul, 2002, s. 231
Kullanıcı küçük betizi
srknkryzgn
Üye
Üye

İletiler: 46

İletigönderen Sema » Pzt Nis 23, 2007 0:57

srknkryzgn, Günü geldiğinde bizde biryerlere sevgilerimizi sunacağız :twisted:

Bu arada imzan sana yakışmış :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletigönderen srknkryzgn » Pzt Nis 23, 2007 1:13

Sema, Teşekkürler ... ')
Sadece sizleri bir göreyim dedim konuya yorum yapmaktan sakınıyorum! :wink:
"Bir kısım insanlar Deccal'le sohbet edecekler. Ve diyecekler ki, "Biz onun KAFİR OLDUĞUNU BİLİYORUZ; yemeğinden yemek, ağacından FAYDALANMAK İÇİN ONUNLA ARKADAŞLIK YAPIYORUZ." Allah'ın gazabı gelince, Deccal'le birlikte hepsine gelecektir." Nuaym b. Hammad; el Berzenci, Kıyamet Alametleri, Pamuk Yayıncılık, İstanbul, 2002, s. 231
Kullanıcı küçük betizi
srknkryzgn
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Nis 23, 2007 2:28

Türk-Kan yazdı:Yilmaz Özdil, Allah yüregine, kalemine zeval vermesin :)

muhtesemsin üstad :)

Sema, paylastigin icin cok tesekkür ederim. :D

srknkryzgn, nasilsin? seni gören cennetlik olacak bu gidisle. :) arayi acma cigerim, özlüyorum 8)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen srknkryzgn » Pzt Nis 23, 2007 2:45

Türk-Kan yazdı:
srknkryzgn, nasilsin? seni gören cennetlik olacak bu gidisle. :) arayi acma cigerim, özlüyorum 8)

Elhamdülillah iyim sizlerde iyisinizdir inşaAllah :twisted:
Özlüyon hea küllahıma anlat diyecemde neyse şimdi yeri değil (Reha muhtar gibi oldu buda :kikirik: )
8) Arada yokluyorum görüşürüz inşaAllah bi gün denk geldiğimizde msnde hasret gideririz :twisted:

:twisted:
Kullanıcı küçük betizi
srknkryzgn
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Nis 23, 2007 2:55

cok sükür, ben de iyiyim :twisted:

yokla yokla, denk geliyorum ben de arada 8) msn'ye bu aralar pek girmiyorum. gecen gece bir girdim, baktim senin sesin solugun cikmiyor, mesguldür rahatsiz etmeyeyim dedim :twisted: ama en yakin zamanda insallah :wink: :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Panzehir » Pzt Nis 23, 2007 2:59

Sema, yine en iyi yazılarından biri. Anlamlı bir yazı. Teşekkürler paylaşımın için. :wink:

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen srknkryzgn » Pzt Nis 23, 2007 3:01

Estagfurullah :twisted: ne demek ;
beklerim efendim görüşmek üzere kalın sağlıcakla 8)
Öpüldünüz hanımlar :twisted: 8)
Kullanıcı küçük betizi
srknkryzgn
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x