Yaşar Nuri Öztürk: "Suçun yüzde yetmişi halkındır"

Genel & Güncel Konular

Yaşar Nuri Öztürk: "Suçun yüzde yetmişi halkındır"

İletigönderen recepkuyubasi » Prş Eki 20, 2011 12:28

BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR
Kullanıcı küçük betizi
recepkuyubasi
Üye
Üye

İletiler: 37

Re: Yaşar Nuri Öztürk: "Suçun yüzde yetmişi halkındır"

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Prş Eki 20, 2011 15:46

Yok kardeşim kusura bakma. Benim bir suçum yok. Bakın sabahtan beri bir yandaş yazara mail döşeniyorum. O da buna benzer şeyler söylemiş. Hepimiz suçluyuz falan filan diye. Evet halkın bir kesimi suçludur ama istatistik olarak bu oran %75 değil %50 dir. Ben suçu olmayan iki kişiden biriyim. Anlattım, herkese söyledim. Buradaki çoğu insan da bunu yaptı. Anlattık, dilimizde tüy bitti, uykularımız kaçtı, psikolojimiz bozuldu, azar işittik, dışlandık ama çırpındık işte.Ben bu suçu kabul etmiyorum, suçum olsaydı da kendi cezamı kendim verirdim. Bu ihanette payı olanlara tavsiyem budur, gidin kendi cezanızı kendiniz verin, kimseyi de leşinizle uğraştırmayın kardeşim. Yeter be!
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 101

İletigönderen Assasinko35 » Cum Eki 21, 2011 0:11

Tamam dostum kimse sensin demedi, alınma bu kadar, ehil kişileri başına getirmeyen toplulukların ne tür cezalar gördüğünü anlatan ayetleri bilen insanlar bunlar, sen orana çok takılmışsın.
Resim"Dünyanın yarısını her zaman ve
dünyanın hepsini bir zaman aldatmak mümkündür;
fakat bütün dünyayı her zaman aldatmak mümkün değildir."

(Gazi M. Kemal Atatürk)
Kullanıcı küçük betizi
Assasinko35
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Cum Eki 21, 2011 7:51

Alınganlıkla alakası yok kardeş, ortada bir ihanet var, şimdi kalkıp bunun suçluluğunu sağa sola, halka atmaya çalışıyorlar. Benim esas kızgınlığım Haber7/Nihat Tarhan'a, onun yazısının üstüne bu geldi. Yazısında "Hepimiz suçluyuz çünkü gencecik çocukları koruyamadık." demiş. Evet yandaş olarak sensin suçlu, o kesin ama ben değilim. Ben bunun suçunu kaldıramam arkadaş.. Ehil kişiler demişsin ya, işte ben de onu diyorum, yırtındık ama yetmedi işte. Her neyse, işin özeti kimse sorumluluğu muhalefete, basına, halka, Suriye ile İran'a atmasın. Çıksın babalar gibi ihmalimiz var, askerin elini kolunu bağlayan terörle mücadele yasasının altında benim imzam var desin, suçunu kabul etsin. Benim derdim o yoksa alınganlık yok yani kardeş.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 101

İletigönderen recepkuyubasi » Cum Eki 21, 2011 11:26

Bence Yaşar Nuri'nin ne söylediği önemli, yüzdeler, oranlar sadece ayrıntı. Ayrıca şunu da söylemek gerekir: halkın yüzde yetmişi suçlu demiyor, suçun yüzde yetmişi halkta diyor.
BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR
Kullanıcı küçük betizi
recepkuyubasi
Üye
Üye

İletiler: 37

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 21, 2011 11:35

Yaşar Nuri bir zahmet büyükçe bir iğneyi kendisine batırsın!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Assasinko35 » Sal Kas 15, 2011 14:59

recepkuyubasi yazdı:Bence Yaşar Nuri'nin ne söylediği önemli, yüzdeler, oranlar sadece ayrıntı. Ayrıca şunu da söylemek gerekir: halkın yüzde yetmişi suçlu demiyor, suçun yüzde yetmişi halkta diyor.

Güzel bir noktaya temas, katılıyorum...
Resim"Dünyanın yarısını her zaman ve
dünyanın hepsini bir zaman aldatmak mümkündür;
fakat bütün dünyayı her zaman aldatmak mümkün değildir."

(Gazi M. Kemal Atatürk)
Kullanıcı küçük betizi
Assasinko35
Üye
Üye

İletiler: 10

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ