Yemek faturasını 'Bizim Çalık' ödemiş

Genel & Güncel Konular

Yemek faturasını 'Bizim Çalık' ödemiş

İletigönderen Pınar » Çrş Ara 24, 2008 12:23

Enerji Bakanı Hilmi Güler, İsrail Enerji Bakanı ile İstanbul’da bir otelde yenilen yemeğin faturasını Çalık grubunun ödediğini açıkladı. İsrail üzerinden geçecek çoklu hatla ilgili Samsun-Ceyhan bölümünün yapım ihalesini alan Çalık Grubu, Ceyhan'dan İsrail'e petrol, doğalgaz, elektrik ve su taşıyacak çoklu boru hattı ile de ilgileniyor.

TBMM’de dün gece Enerji Bakanlığı bütçesi ele alınırken, CHP Adıyaman milletvekili Şevket Köse Bakan Güler’e " 17 Aralık 2007’de, Wow Otel’de İsrailli Bakanla toplantı yaptınız mı? Toplantı içeriği nedir, otel faturasını hangi grup ödedi?" diye sordu.

Güler ise bu soruya aynen şu cevabı verdi:

‘’ Evet o otelde ben resmî bir toplantı yaptım. Bakanlığımın elemanları da vardı, İsrailli Bakanla görüştüm. Aynı toplantıyı geçen hafta bir defa daha yaptım. Gene aynı toplandık, buluştuk, resmî bir toplantıydı. Çünkü Türk Hava Yollarının VIP salonu müsait değildi, yemek vaktiydi, yaptık. Bunu gayet açık bir şekilde resmî olarak yaptık. Bir defasında başka bir firma verdi, Çalık verdi, evet, ikincisinde de biz… ‘’

NEZAKET KURALI

Bunun üzerine CHP’li Tacidar Seyhan ‘’ Çalık verdi değil mi Sayın Bakan?’’ diye laf attı. Güler de ‘’Bunlar nezaket kurallarına göre uygulanan şeylerdir. Uluslararası teamül, terbiye, nezaket kurallarına uygun hareketlerdir ve millî çıkarlarımızı da göz önünde tutarak biz burada Türkiye’nin projelerini görüştük. Biz bazı bakanlarla bu uzun süre içinde arkadaş gibi teklifsiz, tekellüfsüz görüşüyoruz ama burada ülkemizin çıkarları esastır. Resmî bir toplantıydı. Bakanlığımızın elemanları da bulundu ‘’ dedi. Daha sonra tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

TACİDAR SEYHAN (Adana) – Çalık niye faturayı ödüyor? Devlet ödesin Sayın Bakan.

HİLMİ GÜLER (Ordu) - Gizli kapaklı bir toplantı değildir. Ülkenin çıkarları, projeleri görüşülmüştür. Benim Bakanlığımın İstanbul’da yeri olmadığı için otelde görüştük. Otelin salonları var.

KEMAL ANADOL (İzmir) – Hayır, faturayı Çalık niye ödüyor?

OKTAY VURAL (İzmir) – Faturayı kim ödedi? Paranız yoksa verelim.

TACİDAR SEYHAN (Adana) – Yemek paranızı ödemekten âciz misiniz?

HİLMİ GÜLER (Ordu) – Buradaki mesele, ülkemizin bir enerji koridoru olması noktasında, Samsun-Ceyhan da dâhil olmak üzere, doğal gaz boru hatlarıyla ortak bir projedir. Bu ortak proje içinde taraflardan bir tanesi de o projeyle ilgili olarak odur ama biz İsrailli Bakanla diğer konuları da görüştük, onu da görüştük.

TACİDAR SEYHAN (Adana) – Sayın Bakan, Bakanlıkla iş yapan bir firmaya fatura ödettiremezsiniz!

HİLMİ GÜLER (Ordu) – Bana akıl öğretmeyin! Ben ne olduğunu bilen bir adamım.

TACİDAR SEYHAN (Adana) – Fatura ödetemezsiniz!

HİLMİ GÜLER (Ordu) – Siz iktidara gelirseniz bunu yaparsınız.

Kaynak
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ara 24, 2008 16:19

Ne kadar fesat insanlar var. :roll: Yahu yemek yenmis, "bizim Calik" da centilmence faturayi ödemis, usûldendir. Ne alaka simdi Israil, petrol, boru hatti vs... :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x