Yeni bir kitap.. Kitabın içeriği çok ilginç....

Kültür ve Sanat Etkinlikleri hakkında herşey bu bölümde

Yeni bir kitap.. Kitabın içeriği çok ilginç....

İletigönderen Gilda » Pzr Kas 25, 2007 12:28

Yeni bir kitap.. Kitabın içeriği çok ilginç. Bütün kadınların dikkatle okuması gerekli...


Hangi erkekler kadına yakışmaz?


Resim


İlkim Öz Tan'ın, kadınları evliliklerinde ve beraberliklerinde mutsuz eden erkekleri masaya yatırdığı kitabı piyasaya çıktı.

Tanınmış psikolog İlkim Öz Tan'ın, kadınları evliliklerinde ve beraberliklerinde mutsuz eden erkekleri masaya yatırdığı "Kadınlara Yakışmayan Erkekler" adlı kitabı okurla buluştu.

Bu kez kitabında, öncekilerin aksine olumlu sonuçlanmayan terapi öykülerine yer veren Tan, beş ayrı öyküde aldatma, dayak, küfretme, eşcinsel olduğunu itiraf etmeme, yalan söyleme, farklı cinsel isteklerle eşe baskı yapma gibi davranış modelleri sergileyen kocalar ile eşlerini anlatıyor.

Tan, kitabında ayrıca güzelliğine çok düşkün olduğu için sürekli estetik operasyon geçiren ve kozmetik ürünlerden destek alan bir kadının eşine çektirdiği sıkıntıları da işliyor.

MUTLU SONLA BİTMEYEN ÖYKÜLER

İlkim Öz Tan, bir danışanından daha önceki kitaplarıyla ilgili aldığı elektronik postada, terapi öykülerinin her zaman olumlu mu sonuçlandığı sorusuyla karşılaştığını söyledi.

Bu soru nedeniyle olumlu sonuçlanmayan terapi öykülerine yoğunlaştığını ifade eden Tan, şunları söyledi: "Terapiler ne yazık ki her zaman mutlu sonla bitmiyor. Olumsuz bitenler de var. Onlardan bir derleme yapmak istedim ve beş danışanımın aktardıklarını derleyerek öyküleştirdim. Burada eşcinsel olan, evlenen, çocuk sahibi olan, ancak bu eğilimini eşine söylemeyen, alışılmışın dışındaki cinsel isteklerini eşine kabul ettirmeye çalışan, aldatan, şiddet uygulayan, küfür ve hakaret eden erkek modellerinin öykülerini anlattım. Bunlar mutlu sonla bitmeyen hikayeler..."


HANGİ ERKEKLER KADINA YAKIŞMAZ

Bu öykülerin gerçek hayat hikayeleri olduğunu belirten Tan, "Neden bu öyküleri seçtim? Çünkü insanlar evliliklerindeki en küçük sorunu bile büyütüyor. Gerçek sorunların neler olduğunu görmeleri için bu kitabı yazdım" dedi.

Ufak tefek sorunlar büyütüldüğü için kimi zaman evliliklerin (özellikle kadınlar için) "cehenneme dönüştüğünü", ancak bunların çoğu zaman kitaptakiler gibi aşılamaz problemler olmadığını vurgulayan İlkim Öz Tan, kadına yakışmayan erkekler ve eşlerin aldatma alışkanlıkları üzerine ise şu açıklamalarda bulundu: "Bu erkekler, karşısındaki kadını düşünmeyen erkeklerdir. Şiddete başvuran, küfür ve hakaret eden, yalan söyleyen, sürekli aldatan ve bunu alışkanlık haline getiren erkek, kadına yakışmayan erkektir.


Eşine iyi davranmayan, ona sevgi sözcükleri etmeyen erkekler de bu gruba giriyor. Aldatan erkek bunu sonradan iyice alışkanlık haline getirebiliyor. Ancak kimi zaman da üçüncü kişi eşinin önemini ortaya çıkarabiliyor. Aldatan erkek eşindeki meziyetleri, onun ne kadar iyi bir eş ve anne olduğunu fark ediyor ve pişmanlık duyuyor.


Bu arada, sanılanın aksine erkeklerin de büyük kısmı aldatan eşini affediyor. Kadınlar aldattığında, eğer aşık olup aldattıysa zaten kocasını terk ediyor. Böyle olmadığı zamanlarda ise eşlerini ihmal ettiklerini düşünerek onun gönlünü kazanmak için hediyeye boğanlara ve iyi davranışlar sergileyenlere rastlayabiliyoruz."

kaynak
hürriyet
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye
 
İletiler: 1078
Kayıt: Pzt Mar 12, 2007 12:58
Konum: kendimden...

Şu dizine dön: Kültür & Sanat Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x