Yeniçağ: Ne yani, böyle mi olsun istiyorsunuz?

Genel & Güncel Konular

Yeniçağ: Ne yani, böyle mi olsun istiyorsunuz?

İletigönderen Türk-Kan » Cum Oca 23, 2009 11:56

Yeniçağ Gazetesinden Ergenekon protestosu

Resim

Ergenekon operasyonun 11’inci dalgasının ardından ulusalcı kimliğiyle bilinen Yeniçağ gazetesi bugün ilginç bir protesto gerçekleştirdi. Gazete iki tane birinci sayfa hazırlayarak, Ergenekon operasyonlarını protesto etti.

Yeniçağ logosunun altına ‘Dünyayı pembe okuyun’ yazarak sürmanşette "Ne yani, böyle mi olsun istiyorsunuz!” diyerek Bülent Ersoy ve Cemim İpekçi’yle ilgili haberlere yer verdi. Haber7'de yer alan habere göre, manşetinde Barack Obama ve eşinin dansı esnasında çekilmiş bir fotoğraf kullanan gazete "İyi ki varsın Amerika" yazdı. Amerika yazısı ABD bayrağı gibi dizayn edildi.

Birinci sayfadaki ekonomi haberlerinde ise “Maserati, krizi fena solladı” ve “Ekmek fiyatı ucuzladı” diyen gazete “Türkiye’nin kurtuluş Avrupa Birliği’nde” başlığıyla verilen habere “AB liderleri Brüksel’de Erdoğan ile bir araya gelebilmek için yarıştı. Liderler Türkiye’ye övgü yağdırdı” spotunu kullandı. “Kahvaltı bekareti koruyor”, “Meme kanserine çay ilacı”, “Beyaz giyme söz olur” gibi haber başlıklarını birinci sayfasında kullanan Yeniçağ, Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru’yu da “Misafir Kalem” olarak ağırladı.

Fehmi Koru’nun kaleminden “İyi şeyler oluyor” başlığını kullanan gazete birinci sayfada kısa bir yazıya yer verdi.

Yeniçağ’ın yapılan operasyonları protesto içi hazırladığı bu birinci sayfadan sonra asıl birinci sayfasında ise “Son durumun özeti” manşetinde “Ümraniye dalgası devam ediyor. Polis, ABD ve AB karşıtı yayınlarıyla öne çıkan ART’ye baskın düzenledi: Kurumun Onursal Başkanı Mustafa Özbek gözaltına alındı” spotunu kullandı. Üst manşette “Atatürkçü gazetecilerin televizyonu” başlığıyla Hulki Cevizoğlu, Emin Çölaşan ve Mustafa Balbay’ın fotoğraflarıyla bir habere yer verildi.

Gözaltına alınan Özbek’in sözlerine yer veren gazete CHP lideri Deniz Baykal, Kamer Genç ve DSP Milletvekili Hasan Çelebi’nin açıklamalarını birinci sayfadan verdi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ozer86 » Cum Oca 23, 2009 13:36

:lol: Güleyimmi, aglayimmi? Gazetelerin belki de yüzde doksani maalesef bu durumda... Halkda bunlara inanarak oyunu kullaniyor, yasam bicimine yön veriyor...
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen MansurSah » Cum Oca 23, 2009 14:17

Çok güzel olmuş çook, bayıldım! Facebook'taki "siyasi" resim albümüme aldım hemen. Normal hali bu şekilde olan gazete sahiplerinin, yazarlarının azıcık onurları olsaydı, gayrı insan içine çıkamazlardı.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen bezgin » Cum Oca 23, 2009 15:12

Muhtesem olmus, iste gazetecilik, iste kamu hizmeti, iste gercek milli basin. Valla helal olsun.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen luzismud » Cum Oca 23, 2009 15:21

Iste budur ya...

Bu isi düsünenlerinde, uygulayanlarinda ellerinden öpüyorum.

Ama yine de kücük bir ksik var... Hedef gösterilmis yada karalanmis bir ulusalci eksik ana sayfada...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen liberalyasam » Cum Oca 23, 2009 21:06

Gülmekten gözümden yaşlar geldi çok güzel düşünülmüş :lol: Aman böyle olmayın yeterince çarşaf gazete var zaten...
Kullanıcı küçük betizi
liberalyasam
Üye
Üye

İletiler: 6

İletigönderen mukanorkan » Cmt Oca 24, 2009 1:05

harika olmuş :)
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen Panzehir » Cmt Oca 24, 2009 8:11

Tebrik ediyorum bu cesarette olanları ve bunu sürdürebilecek yürekleri... :)

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Oca 24, 2009 10:14

Güzel olmuş gerçekten.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x