Yeniden Kardeş Olmuşuz / Selçuk TINAZ

Yeniden Kardeş Olmuşuz / Selçuk TINAZ

İletigönderen Selçuk Tınaz » Cmt Oca 19, 2013 19:38

Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti yıkmaya ilk defa bu kadar çok yaklaştıklarını hisseden Amerikalılar, Fransızlarla yaptıkları Afrika - Ortadoğu pazarlığının bir parçası olarak, üç dişi teröristin Paris'te öldürülme işi yüzünden, Türkiye'nin içine düşürüldüğü tuzaktan kurtulma ihtimali doğabilir diye endişelendiler ve hepimize ayar çekme telaşına düştüler.

Daha önce, ABD'deki fesat depolarında derin devlet hesabına çalışan bir Türk'ü vazifelendirip, Erdoğan'a gene beyzbol sopası göstermiş, sonra da "Amerika'daki Türk düşmanı lobiler, isyanda" propagandası eşliğinde ve özellikle Atatürk vurgusu taşıyan bazı devlet atamaları ile, Türkiye'de Atatürk gibi düşündükleri için BOP'un hizmetine girmeyi reddeden insanları, etkilemeye çalışmışlardı.

Şimdi de, ABD'de yayınlanan köşe yazıları marifetiyle, saklandığını zanneden devekuşu mesajları yolluyorlar.

Özetle ;

1 - "Siz Türkler, emrimizi yerine getirip Türkiye'yi BOP'a uydurana kadar, PKK silahını kafanıza dayalı tutacağız" ve,

2 - "Erdoğan eğer, sizin, PKK ve AKP sayesinde kurduğumuz bu tuzaktan kurtulmanıza sebep olacak bir hata yaparsa, onu hemen deliğe süpürüp, yerine yeni bir kukla koyarız" diyorlar.

Bir başka mesaj ise çok büyük bir değişikliği gösteriyor. ABD, hizmetindeki vatandaşlarımıza ve özellikle de Kürtçü bölücülere diyor ki ;

"Irak'taki Barzanistan'a, Mehmetçiği bekçi yapacağız. Artık, birlik ve beraberlik meleği olun. Türklere verdiğimiz narkozun etkisini azaltacak, onları uyandıracak bölücü ayrıştırıcı slogan ve konuları şimdilik bırakın, birleştirici insancıl sloganlar kullanın".

Yıllardır Kürtler ile diğer bütün vatandaşları ayrıştırmak için, kendi haysiyetlerini dahi gözetmeden canla başla çalışan görevli bölücülerin bu yeni emri aldıkları, 180 derece dönerek kardeşliğe sarılmalarından anlaşılıyor.

Şimdi parola ; "Aman Türkler uyanmasın", işareti de ; "Kardeşlik".

Eğlenerek izliyoruz. Daha önce biz "kardeşiz" dediğimizde bunu bir uyutma taktiği ve hatta hakaret olarak görenler, aniden keşfettikleri kardeşlikten medet umar hale geldiler. Allah'ın elindeki silah biraz tartışmalı bir konu ama, Vaşington'un sopası olduğu kesin.

Ortada gene sloganlar uçuşuyor ve biz gene uyutulmak istendiğimizi anlıyoruz ;

Barışın kaybedeni olmasaydı, Kurtuluş Savaşımız da, 2.Dünya Savaşı da yaşanmazdı.

Savaşın kazananı olmuyor ise, ABD ve AB niçin saldırı silahları üretip her yere saldırıyor ve PKK neden silah bırakmıyor ?

Amerikan Derin Devleti'nin çok uzun vadeli planlar hazırladığını biliyoruz. Yıllar önce Diyarbakır Cezaevi'ne yaptıkları yatırımın meyvelerini şimdi topluyorlar.

Şu sıralar, Türkler (Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları) ile Ortadoğulu Kürtleri birleştirme planları var ama, bir taraftan da ileri bir tarihte gerçekleştirmek istedikleri, Türkiye'deki etnik ayrışmanın ve bölünmenin yasal düzenlemelerini yaptırıyorlar.

Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti'nin yargısından bağımsız, ayrı bir yargı sistemi getirmek amacı ile istenen "Ana dilde savunma hakkı" da karakter olarak, "hapse girme özgürlüğü" şeklinde bir özgürlük çeşidi olamayacağı için akıllara ziyan veren "Türban takma özgürlüğü" lafına benziyor.

Sanık Türkçe bilmiyor ise, kendisine bir tercüman verilir ve sesi öyle duyulur, hakları korunur. Yani, ana dilde savunma hakkı zaten vardır.

"Mahkemedeki her şey Kürtçe olsun" derseniz, derdinizin savunma haklarıyla hiç alâkalı olmadığı ve tamamen farklı, bambaşka bir hedefin peşinde koştuğunuz anlaşılır.

Eğer devlet, görevini, hizmetini ve çocukların temel eğitimini tek bir dilde yapmaz ise, bütünlüğünü koruyamaz ve varlığını sürdüremez.

Bir futbol takımını kurarken dahi "Yabancı oyuncuları aynı ülkeden alalım ki, anlaşmaları kolay olsun" diye düşünülür. Biz şimdi Amerikan aklına uyup, insanlarımızın beraber yaşamalarını sağlayacak en temel unsurları birer ikişer ortadan kaldırıyoruz.

Devletin geleceğinin, bir futbol takımı kadar bile değeri ve önemi kalmamış artık bu ülkede. Varsa yoksa, sömürgecilere teslim olma aşkı ve dini yobazlık.

Başta Arapça ve İngilizce olmak üzere, yabancı dilde eğitim yapmanın cezasını çekiyoruz galiba.

Selçuk Tınaz
Kullanıcı küçük betizi
Selçuk Tınaz
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 101
Kayıt: Prş Oca 12, 2012 16:16

Şu dizine dön: Selçuk TINAZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x