Yetmez Ama Yiyin Gari...

Yetmez Ama Yiyin Gari...

İletigönderen Bige Aksoy » Çrş Nis 04, 2012 12:21


Balkonlarından çamaşırlar sarkan, bir evden hapşırıldığında diğer evden‘çok yaşa’ sı yetişen, kendi küçük yüreği yuvaları ısıtan mahallelerimiz, yerlerini beton yığını gökdelenlere bıraktıktan sonra bir haller oldu yurdumun insanına.

Çöpçatan teyzeler mahallelerle birlikte ortadan kalktığı için midir bilinmez, genci yaşlısı akın etti evlilik programlarına.

İşte böyle programlardan birine rastlamıştım birkaç ay önce.

Yaşının yetmişin üzerinde olduğunu tahmin ettiğim bir teyze, bolca atılan göbeklerin eşliğinde yerleşti gelin kız sandalyesine…

-Teyzecim söyle bakalım nasıl bir damat istiyorsun?

-Kızıma mı?

-Yok be teyzecim, ne kızı? Sana koca arıyoruz ya bugün.

-Ay biliyorum ayol, ben size şaka yapayım dedim.

-Alemsin valla Ayşe teyze…

(Teyzenin adı gerçekten Ayşe miydi yoksa yıllarca Ayşe Teyze reklâmlarına maruz kaldığım için şu anda mı uyduruyorum bilemedim…)

-Eeee söyle bakalım, ne istiyorsun damat adayından?

-Valla kızım ilk önce emekli maaşı olacak, sonra kendine ait iyi bir semtte evi olacak. Arabası olmasa da olur, ama beni öyle otobüslere falan bindirmeyecek, taksiyle gezdirecek. Hem şimdiden söyleyeyim, ben bu saatten sonra evde oturacak koca istemiyorum. Gezmeyi, eğlenmeyi sevecek. Yaz geldiği zaman beni alıp tatile götürecek. Bayramda seyranda çoluk çocuk gelecek deyip, beni eve hapsetmeyecek. Ha bir de, kaplıcaya gitmeyi sevecek…

Teyzenin isteklerini duyduktan sonra ben tamamen kendimden geçmiş bir şekildeyken, yürümekte bile zorlanan Hasan Amcayı aldılar stüdyoya…

-Bak Ayşe Teyze, Hasan amca sana talip oldu. Sor şimdi istediklerini, biraz tanıyın birbirinizi.

Ben, sunucunun nedeni bilinmez neşesini, ‘yaş 35 yolun yarısı’ diyerek vazgeçtiğim birçok hayalimi ve “Ben delirdim mi? Neden hala televizyonun karşısındayım?” gibi şeyleri düşünürken. Ayşe Teyzenin karar anı geldi.

-Eee söyle bakalım Ayşe Teyze, ne dersin? Bir şans verecek misin Hasan amcaya?

-Hasan Bey çok beyefendi bir insan ama…

-Aması ne Ayşe Teyze?

-Ben elenktirik alamadım…

-Nee??!!

‘Nasılsa günler uzadı, havalar da ısındı, zamları hissetmez bizim enayiler’ diyerek yapılan doğalgaz ve elektrik zammından sonra, nefes aldığına şükredeceğine, hala elektrik peşinde koşan Ayşe Teyze geldi aklıma.

Ah…Ayşe Teyze ah… Keşke alsaydın Hasan Amcayı. En azından doğal gazı bedavaya getirirdin…

Bige AKSOY, 2 Nisan 2012
Kullanıcı küçük betizi
Bige Aksoy
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 37
Kayıt: Sal Tem 26, 2011 14:08

Şu dizine dön: Bige AKSOY

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x