AKP’nin teslimiyetçiliği, Türkiye düşmanlarını yeni bir teröre yöneltti. AB ve ABD’nin fonladığı birimler ülke değerlerine rapor saldırısı başlattı. “Ne mutlu Türküm diyene” sözüne saldıran AB Komiseri’ni, yeni bir skandal rapor izledi.
Bütünlüğümüze açık saldırı
AZINLIK Hakları Grubu, raporla Atatürk ve Türkçeye saldırırken, ders kitaplarından ulusalcı görüşlerin ayıklanmasını, Anayasa’ya ‘devletin resmi dili’ ifadesi ve azınlıklara ana dil eğitimi istedi.
Sevr’i hortlatmak istiyorlar
CHP’li Muharrem İnce, skandal rapora sert tepki gösterdi. İnce, “Bu planlar, yeni bir Sevr projesi. Her şey müfredatın değiştirilmesiyle başladı. Çünkü müfredat anayasa kadar önemli” dedi.
RAPOR TERÖRÜ
AB ve ABD tarafından fonlanan Azınlık Hakları Grubu’nun raporunda, Cumhuriyet değerlerine yönelik küstahça ifadeler yer aldı ve terör örgütünden ’Kürdistan İşçi Partisi’ olarak söz edildi
AKP iktidarının uyguladığı politikalardan cesaret alan Türk ve Türkiye düşmanlarının hazırladığı skandal raporlara bir yenisi eklendi. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Amerika ve 50 ülkenin dışişleri bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Azınlık Hakları Grubu’nun hazırladığı raporda Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü hedef alındı. “Unutmak mı Asimilasyon mu: Türkiye’nin Eğitim Sisteminde Azınlıklar” adlı rapor Milli Eğitim Komisyonu üyelerine gönderildi. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Milli Eğitim Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Nur Serter ve Muharrem İnce, skandal rapora çok sert tepki gösterdi. Serter, Raporda PKK terör örgütünden “Kürdistan İşçi Partisi” olarak söz edildiğini, ulusal andın ırkçı yaklaşımların kanıtı olarak sunulduğunu söyledi.
Haksız ithamlar
CHP’li Serter, Türkiye’nin son dönemde başta eğitim sistemi olmak üzere iç ve dış işlerine müdahale anlamını taşıyan ağır ve haddini aşan dış baskılarla karşı karşıya bırakıldığını belirtti. Türkiye’nin azınlık hakları konusunda bir rapor saldırısı ile karşı karşıya bırakıldığına dikkat çeken Serter, raporda eğitim sistemine yönelik ağır ve haksız ithamlarda bulunulduğunu kaydetti. Raporu Milli Eğitim Komisyonu’nun CHP’li üyeleri olarak şiddetle kınadıklarını belirten Serter, şunları dile getirdi:
Atatürk rahatsızlığı
“Raporda Türk milli eğitiminin temel ilkeleri ile ulusal ant, ırkçı yaklaşımların kanıtı olarak sunulmaktadır. ’Bazı okul kitaplarının Kemalizm’i, Türkleri, Türk dili ve kültürünü yüceltmesi’ni eleştiren raporda, ders kitapları mercek altına alınmaktadır. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabında ’Cumhuriyet Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olduğu için seçilmiştir’ve benzeri cümleler azınlıklara yönelik ayrımcılık olarak kabul edilmektedir.
Başbakan göreve
Ders kitaplarından tüm ulusalcı görüşlerin ayıklanmasını, Anayasanın 3’üncü maddesinde yer alan ’devletin dili’ ifadesi yerine ’devletin resmi dili’ifadesinin konulmasını, gayri-müslim azınlıklar dışında kalan Kürt, Çerkez, Abaza, Laz, Romanların azınlık statüsüne alınarak kendi dillerinde eğitim görmesini öneren rapor, Türkiye’yi bir sömürge ülkesi olarak görme girişiminin başlatılmış olduğunu kanıtlamaktadır.” Başbakan Erdoğan’ı “Türkiye’nin bağımsız, özgür ve demokratik bir ülke olduğunu dünyaya unutturmakla ve Türk kimliğini etnik kimlik olarak tanımlamayı sürdürmekle” suçlayan Serter, “Başbakan’ı ve Milli Eğitimimize yönelik bu saldırıya karşı başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere hükümete göreve çağırıyoruz” dedi. Serter, bir soru üzerine son günlerde eğitim sistemine ve azınlıklara yönelik hazırlanan raporları “Avrupa merkezli olarak yürütülen bir proje” olarak nitelendirdi. Serter raporu, Milli Eğitim Komisyonu’nda da gündeme getireceklerini bildirdi.
Bu Sevr projesi
CHP’li İnce ise, Türkiye’ye karşı yürütülen planların “Sevr projesi” olduğunu ve her şeyin müfredatların değiştirilmesi ile başladığını söyledi. Müfredatın anayasa kadar önemli olduğuna işaret eden İnce, MEB’in AB uzmanlarına emanet olduğunu dile getirildi. İnce, ulusal antla ilgili tartışmalar konusunda ise “Ulusal andımıza taktılar, ABD’deki okullarda bütün çocuklar güne ABD bayrağına bağlılıklarını bildirerek başlarlar. ABD’deki çocuklar her sabah bu andı söylüyor da bizim çocuklardan ne istiyorlar ” dedi.
Hedef ÖSYM
CHP Milletvekili Nur Serter, bir soru üzerine okulların, üniversitelerin yeniden tarikat-cemaat yapılanmasına etki altına girdiğini söyledi. Muharrem İnce de hükümetin kadrolaşma konusunda son hedefinin ÖSYM olduğuna dikkat çekerek, “ÖSYM’de de kadrolaştığı takdirde her şey bitecek” dedi.
‘Ne Mutlu Türk’üm’ dedirtmeyin
AB’ye bağlı çalışan Avrupa İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammer-Berg, tarafından hazırlanan raporda, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözü eleştirilerek, okullarda söylenen andımızın “etnik ayrımcılık” içerdiği savunulmuştu. Raporda, Türkiye’de her bireyin kendini etnik olarak tanımlayabilme özgürlüğünün yaratılması, anadilde eğitim ve azınlık dillerinin üniversitelerde öğretiminin sağlanması, azınlık gruplarının ifade özgürlüğü ve mülkiyet haklarının önündeki engellerin kaldırılması ve dini azınlık kurum ve topluluklarının tüzel kişiliklerinin tanınması için önlemler alınması istenmişti.
Raporla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen CHP’li İnce ve Serter, Başbakan’ı göreve çağırdı.
Kaynak