Yıldırım Koç, 2004’de Biliyordu ABD’nin Irak'tan Çekileceğini / Erkan GÜÇİZ

Yıldırım Koç, 2004’de Biliyordu ABD’nin Irak'tan Çekileceğini / Erkan GÜÇİZ

İletigönderen Erkan Güçiz » Pzr May 13, 2012 21:15

Yıldırım Koç, 2004’de biliyordu ABD’nin Irak'tan çekileceğini

Sayın Yıldırım Koç, 12 Mayıs 2012 tarihli AYDINLIK Gazetesi'nde, “Amerikalılarla ‘ilişkilerim’” başlığı altında şunları yazıyor. 1 

“Bu ara internette “İşte CIA’nın Türkiye’deki Kontakları” başlıklı bir yazı dolaşıyormuş. Yazıyı yazan Erkan Güçiz, ABD elçilik belgelerine dayanarak bir liste hazırlamış. Listede benim de adım varmış. Adımın yanına “ziyaretçi” ve “2004” denmiş. Bereket bu yazının yayımlandığı internet sitesinde belgelerin orijinalleri de var.

Büyükelçilik mensupları arasında CIA görevlilerinin bulunduğunu bilecek kadar deneyimliyim. Ne konuşacağımıza ve neyi anlatacağıma onlar değil; ben karar verdim. Onların bana sorduğu sorular kadar ben de onlara soru sordum.

Bayan Boshnac’ın ısrarlı ABD davetlerine, “ABD Irak’tan çekilirse gelirim” diye yanıt vermiştim. Benim ne kadar ABD karşıtı olduğumu bildiklerini, yazılarımı çevirtip okuduklarını, onun için davet ettiklerini söylemişti.

Erkan Güçiz’in özetlediği belgenin orijinalinde benim Amerikalılara şöyle dediğim belirtiliyor: “Yıldırım Koç, bize ABD ve AB’nin Türkiye’yi parçalamak ve onu çeşitli küçük devletlere bölmek istediği konusunda ısrar etti.” Belgede, benim sağlık alanındaki gelişmeleri “Cumhuriyet sisteminden federal sisteme” geçiş olarak nitelendirdiğim, kamu sağlık hizmetlerinin başarısız bırakılması sonrasında, Cezayir, Mısır ve Filistin bölgelerinde olduğu gibi, bu alandaki boşluğun İslamcılarca doldurulacağı görüşünü ileri sürdüğüm belirtiliyor.

Erkan Güçiz’in yazısında bunlar yer almıyor. İngilizce orijinal metindeki ifadeler ise, benim her zaman savunduğum görüşlerin Amerikalılara aktarılmasıyla sınırlı. Görüşme bu kadar.

Amerikalılarla 50 yıldır “ilişkilerim” var; ama benim kendimden kuşkum yok.”

Sayın Koç’un, görüşme ile ilgili yukarıdaki açıklamaları Wikileaks belgesinde anlatılanları harfiyen aktarıyor; okurları aydınlattığı için kendisine teşekkür ediyoruz. “Kontaklarımız! 2 ” başlıklı yazıda adları geçenlerin her birinden, aynı şekilde, “Kendimden kuşkum yok” diyerek bu ilişkilerini açıklamalarını bekliyorduk zaten.

Sayın Koç, “ABD davetlerine, ´ABD Irak’tan çekilirse gelirim`” diye yanıt verdim diyor. Ancak, Sayın Koç’un ABD Büyükelçisi ile görüşmelerini anlatan Wikileaks belgesi 3 , görüşme tarihi olarak Kasım 2004’ü gösteriyor; Abu Ghraib zulümevinde, ABD askerlerinin Irak'lılara insanlık dışı işkencelerini bütün dünya gördükten sonra.

Sorumuz; Sayın Koç, 2004 yılında, ABD’nin ileride birgün Irak’tan çekileceği konusunda onlardan kesin taahhüt aldığı için mi, yoksa kendi kehanetine dayanarak mı, bu davete icabet etmişti?



 1  http://www.aydinlikgazete.com/yazarlar/yildirim-koc/11546-yildirim-koc-amerikallarla-ilikilerim.html
 2  http://www.guncelmeydan.com/anasayfa/index.php?option=com_content&view=article&id=3548:kontaklarmz-erkan-guecz&catid=159:eguciz1&Itemid=387
 3  http://wikileaks.org/cable/2004/11/04ANKARA6490.html

Erkan GÜÇİZ, 13 Mayıs 2012
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x