Yine o haritayı yayınladılar! Bu kez T.C. İlkokul Kitabında!

Genel & Güncel Konular

Yine o haritayı yayınladılar! Bu kez T.C. İlkokul Kitabında!

İletigönderen teşkilat » Cmt Ağu 29, 2009 22:46

CNN'den skandal harita

CNN'de yayınlanan programda yer alan harita ortalığı karıştırdı. Televizyon faks ve mail yağmuruna tutuluyor.

Amerikan CNN televizyonu, geçen hafta bir programda Türkiye'nin doğusunu kapsayan bir bölücü haritaya yer verdiği için ABD'deki Türklerden özür diledi.

CNN televizyonunda gazeteci Campbell Brown'ın 21 Ağustosta yayımlanan programında, Türkiye topraklarının bir bölümünü içeren bir bölücü harita görüldü. Bunun üzerine Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), CNN televizyonunun bu hatayı düzeltmesi için ABD'de yaşayan Türkler nezdinde kampanya başlattı.

ABD'deki Türkler, CNN'i elektronik posta ve faks yağmuruna tutarak tepkilerini dile getirdi ve yapılanın büyük bir hata olduğunu ifade etti.

CNN'in halkla ilişkiler yetkilisi Bridget Leininger, ATAA'ya bir mesaj yollayarak, Türkiye haritasında "teknik bir hata yapıldığını" belirterek, bu yanlışlıktan dolayı CNN'in ABD'deki Türk toplumundan özür dilediğini kaydetti.

İnternet Haber
Kullanıcı küçük betizi
teşkilat
Üye
Üye

İletiler: 121

Re: Yine o haritayı yayınladılar!..

İletigönderen Dalkılıç » Pzr Ağu 30, 2009 0:44

teknik hataymış, eminim öyledir.... bu kazdığınız kuyunun içinde sizde boğulacaksınız ondan hiç şüphem yok!
Vatan Sevgisinden Kaynaklanan Fedâkarlık Duygusu Dejenere İnsanlara Gülünç Gelir!
Kullanıcı küçük betizi
Dalkılıç
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen bezgin » Pzr Ağu 30, 2009 1:05

Tepki yagmis bak sen. Bu uzun vadeye yayilmis bir beyin yikama operasyonudur. Hazirlayicilari tekrar tekrar haritalari gözümüze sokacaklar ve Türklerin soykirimina kadar devam edecek. Nasil ki beyin yikamayla Israil yoktan kurulmus ve Filistin Halki köle haline getirilmistir, Türklerin ve Kürtlerin kölelesmesi de psikolojik operasyonlarla devam edecektir.

Burada gercek amac Türk Halki icindeki nefretlerin ve gerilimlerin doruk noktasina cikarilmasi ve mümkünse kendi kendini yok etmesidir.

Sag - Sol
Alevi - Sünni
Kürt - Türk
Islamci - Cumhuriyetci

gerilimlerini destekleyecek her türlü harita, belge ve ise yarar aygit, cekmecede beklemektedir.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen Ram » Pzr Ağu 30, 2009 1:13

Yürü be Günay, kim tutar seni! Sen ve saz arkadaşların olmasa, Türkiye'nin şerefini kim kurtaracaktı¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Başkomutan » Sal Oca 26, 2010 17:07

Bir harita skandalı daha!

Türkiye haritası ekrandan izleyicinin önüne açıldı. Ancak bir tuhaflık vardı. Türk toprakları Ermenistan sınırının içindeydi..

Resim

Washington'daki bir üniversitede düzenlenen seminerde, bir haritada Türkiye topraklarının bir kısmının "Tarihi Ermenistan" başlığıyla Ermenistan toprağı olarak gösterilmesi tepki yarattı.

Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokoller, Washington'daki George Washington Üniversitesi Hukuk Okulunda, "Türkiye-Ermenistan Protokolleri: Gerçeklikler ve Mitler" başlıklı seminerde tartışıldı.

Konuşmacıların arkasındaki haritada Türkiye topraklarının bir bölümünün "Tarihi Ermenistan" başlığıyla Ermenistan toprakları olarak gösterildiği görüldü.

Bunun üzerine Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden bir yetkili duruma tepki göstererek, haritanın seminerin konusunun yasal boyutuyla çeliştiğini söyledi.

Ayrıca, seminere Türk tarafının bakış açısını yansıtacak herhangi bir kişinin davet edilmediğine dikkat çeken büyükelçilik yetkilisi, bunun tarafsızlığa gölge düşürdüğünü kaydetti.

Yetkili, seminerde 1915 yılı olaylarına ilişkin tamamen Ermeni tarafının iddialarının kabul edilerek konuşulduğunu ifade ederek, Türkiye'nin konuyla ilgili görüşlerini açıkladı, ortak tarih komisyonu kurulması ve arşivlerin açılması yönündeki adımların Ermenistan tarafından karşılık görmediğini kaydetti.

İŞTE O SKANDAL HARİTA

Resim

ÖĞRETİM ÜYESİ: HARİTAYI GOOGLE'DAN ALDIM

Bunun üzerine seminerdeki konuşmacılardan George Washington Üniversitesi Hukuk Okulu Öğretim Üyesi Sean Murphy, haritaya ilişkin sorumluluğu üzerine alarak, haritayı arama motoru Google'dan aldığını söyledi.

Haritada "tarihi Ermenistan"ın geniş bir bölgeyi kapsadığını ifade eden Murphy, haritanın, Türkiye'nin sınır konusundaki endişelerini göstermek amacıyla konulduğunu savundu. Murphy, "Keşke bu haritaya yer vermeseydik. Benim amacım sadece ülkelerin bir haritasını koyup, bölgeyle alakalı insanların bu konudaki algılarına dikkati çekmekti. Bir karışıklığa yol açtığı için özür dilerim" dedi.

Murphy, Türk tarafının seminerde yer almamasıyla ilgili olarak da isteyen herkesin bu tür seminerlere katılmasına açık olduklarını kaydetti.

Haritada ayrıca, Gürcistan, Azerbaycan, İran ve Irak'ın bazı bölümleri de "tarihi Ermenistan" sınırları içinde gösteriliyor.

Seminerde de Paris Pantheon-Assas Üniversitesi'nden Prof. Catherine Kessedjian, Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokollerin "utanç mı umut mu olacağını tarihin göstereceğini" ileri sürerek, iki ülkenin sorunlarının çözümünde bir tahkim komisyonu kurulabileceği teklifini ortaya attı

internethaber
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

İletigönderen kemalist58 » Sal Oca 26, 2010 17:48

:kikirik: :kikirik: :kikirik: Salak bu amerikalılar.Ama elbet birgün yeniden uyanış gerçekleşicek.İyi Akşamlar...
TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ
AHMET TURAN ÖZTÜRK/
Kullanıcı küçük betizi
kemalist58
Üye
Üye

İletiler: 37

İletigönderen bozkurtlar diyari » Sal Oca 26, 2010 18:17

Bende bunlara bir harita yayinliyorum.

Ne oldu lan coni yemedi degilmi?
Bana bak coni adam ol, seni bu harita icinde bogarim.Resim
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen Algoritma » Sal Oca 26, 2010 23:48

topraklarımızın bir karışını bizden almaya kalksınlar bakalım ne oluyor... Bu memleketin insanı onlara degil bir karış topragını vermek , topragını korumak ugruna canını verir canını
Kullanıcı küçük betizi
Algoritma
Üye
Üye

İletiler: 5

İletigönderen Başkomutan » Cum Şub 12, 2010 17:46

Okul kitabında harita skandalı

Bu kez skandal ilköğretim 4. sınıf kitabında baş gösterdi. Türkiye"nin Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi Kürdistan olarak gösterildi

Resim

KONYA’da özel bir yayıncı kuruluş tarafından hazırlanan ve ilköğretim öğrencilerinin kullanımına sunduğu ‘İlköğretim 4’üncü Sınıf Tema-Test’ adlı soru kitapcığında Türkiye’nin Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi Kürdistan olarak gösterildi.

TÜBİGEM (Test Üretim ve Bilgi Geliştirme Merkezi) Yayın Grubu tarafından Türkçe-Matematik- Sosyal Bilgiler ile Fen ve Teknoloji konularının yer aldığı yaprak test olarak hazırlanarak basılan kitabın 118’inci sayfasında yer alan Sosyal Bilgiler 6’ncı testin 15’inci sorusunda ‘Şehirlerin, bölgelerin, ülkelerin sınırlarını gösteren haritalara ne ad verilir?’ sorusu yer verildi. Cevap seçeneklerinde harita şekillerinin isimleri yer alırken, sorunun hemen yanındaki resimde verilen haritada, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi ‘Kürdistan’ olarak gösterildi. Okullarda bazı öğretmenlerin bu testleri incelemeden çocuklara dağıttığı ve bu sorulardan sınav yaptığı ileri sürüldü.

TAVSİYE KARARI YOK

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, okullara dışarıdan yayın sokulmaması konusunda öğretmenleri defalarca uyarıldıklarını söyledi. Şahin, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın hangi ders araçlarının ve ders materyallerinin kullanılacağı ile ilgili esasları bellidir. Her eğitim öğretim yılı başında okul müdürlerimize, yöneticilerimize, öğretmenlerimize bu genelgeler hatırlatılır. Normal müfredatın ve kitapların dışında her türlü süreli veya süresiz yayın, basım veya dergi aldırılmamaları istenir. Söz konusu test kitabı ile ilgili olarak eğer bir ihmal varsa, kurallara uyulmayan bir çalışma yapılmışsa araştırma inceleme sonucu ortaya çıkacak. Bilgilerin yanlış olduğu herhangi bir kasıt olup olmadığı da bu inceleme ile belirlenecek” dedi.

Şahin, soru kitapçığıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun herhangi bir tavsiye kararı olmadığını da söyledi.

YAYINCI: ÖZÜR DİLERİZ

Test kitabını hazırlayan TÜBİGEM Yayın Grubu Yetkililerinden Akın Yüksel de açıklama yaparak, “Tema Test-4 isimli yaprak testimizde sehven basılmış olan harita dizgi esnasında çok küçük boyutta olması itibarı ile gözden kaçmış bir haritadır. Testteki bu soruya çoklu zeka kuramına uygun olması açısından harita internetten indirilerek, konmuş ancak bu kusur çalışanlarımız ve öğretmenlerimiz tarafından çok küçük olması itibarı ile fark edilememiştir. Bu olay duyarlı bir velimiz tarafından üç gün önce bildirilmiş, yapılan incelemede haritanın büyütüldüğünde bu kusur fark edilerek gerekli önlemler alınarak dağıtımı durdurulmuştur. Biz firma olarak milletimizin örf, adet, birlik ve beraberliğini savunan kişi ve çalışanlarız. Türk milletinden özür diler, konuyu yüce Türk milletinin taktirlerine sunarız” dedi.

internethaber
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Şub 12, 2010 18:11

Bu haritayı yayımlayan yayın kuruluşu hakkında herhangi bir yasal süreç başlatılacak mı acaba? Yoksa ''Türkiye tehlikede'' diye bir mektup da biz mi Obama'ya yazsak...
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x