Yükseköğretim Kurulunun 27. kuruluş yıldönümünde binlerce öğrenci özgür, demokratik ve çağdaş bir eğitim istemiyle alanlara çıktı. Öğrenciler YÖK ve uygulamalarının yanı sıra AKPyi protesto etti. Ankarada binlerce öğrenci dün ODTÜden YÖKe yürüdü. İstanbulda Beyazıt Meydanında toplanan öğrenciler, üniversitelerin adeta Askeri kışlaya dö-nüştürülmek istendiğini dile getirdiler. Açıklamalarda, AKPnin YÖKten rektörlüğe ve her alanda derinden kadrolaşmaya devam ettiği belirtildi. İzmirde ve Adanada da öğrenciler yığınsal protesto gösterileri gerçekleştirdiler.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) 27. kuruluş yıldönümünde binlerce öğrenci özgür, demokratik ve çağdaş bir eğitim istemiyle alanlara çıktı.
ANKARAda Yurtsever Cephe Öğrenci Birliği öncülüğünde Türkiyenin çeşitli üniversitelerinden başkente gelen binlerce öğrenci dün ODTÜden YÖKe yürüdü.
Kortejin en önünde bulunan öğrenciler Zaman gazetesinin reklamlarına gönderme yapan pankartlar taşıdı. 14 yaşındaki bir kıza cinsel tacizde bulunduğu için yargılanan dinci Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmezin fotoğrafının bulunduğu pankartta Yaftalıyoruz: Tecavüzcü, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcanın fotoğrafının bulunduğu pankartta Yaftalıyoruz: Piyasacı, Fethullah Gülenin fotoğrafının bulunduğu pankartta Yaftalıyoruz: Amerikancı, Kenan Evrenin fotoğrafının bulunduğu pankartta ise Yaftalıyoruz: Darbeci yazıları yer aldı. Yaklaşık 6 kilometre yürüyen öğrenciler 1.5 saat sonra YÖKe vardı. YÖK Genel Merkezi önünde toplanan Eğitim-Sen, Öğretim Üyeleri Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşlarından oluşan grup adına ise Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç açıklama yaptı.Ankara Kızılayda akşam saatlerinde de yaklaşık 300 kişilik bir grup AKP üniversitelerden def ol yazılı döviz taşıyarak, YÖK ve uygulamalarının yanı sıra AKPyi de protesto etti.
İSTANBULda Beyazıt Meydanına sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde gelmeye başlayan öğrenciler, üniversitelerin adeta Askeri kışlaya dönüştürülmek istendiğini belirterek Beyazıt Meydanında tank maketi dolaştırdılar.Grup adına yapılan açıklamada, AKPnin YÖKten rektörlüğe ve cumhurbaşkanlığına kadar siyasal, idari, hukuksal bir dizi alanda oldukça derinden kadrolaşmaya devam ettiği belirtildi. Açıklamada, AKPnin öne çıkan İslami kimliği, onun sermaye adına temsil ettiği sınıfsal konumunun özünü değiştirmemektedir denildi. Protestolar olaysız sona erdi.
İZMİRde Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinin öğrencileri yerleşkelerinde gerçekleştirdikleri protesto gösterilerinin ardından AKP Konak İlçe Başkanlığı önüne geldi. Öğrenciler adına açıklama yapan Aycan Tekin, Üniversite, Fethullahçılar başta olmak üzere tarikat ve cemaatlerin, sermaye sahiplerinin, para babalarının işgaline açıldı dedi.
ADANAda Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi R-1 Derslikleri önünde toplanan öğrenciler buradan merkez kafeteryaya kadar yürüdü.