YÖK’e büyük protesto

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

YÖK’e büyük protesto

İletigönderen Türk-Kan » Cum Kas 07, 2008 20:03

"Üniversiteleri tarikatlara bırakmayız." Binlerce öğrenci Yükseköğretim Kurulu’nun 27. kuruluş yıldönümünde YÖK’ü ve AKP’yi protesto etti

Yükseköğretim Kurulu’nun 27. kuruluş yıldönümünde binlerce öğrenci özgür, demokratik ve çağdaş bir eğitim istemiyle alanlara çıktı. Öğrenciler YÖK ve uygulamalarının yanı sıra AKP’yi protesto etti. Ankara’da binlerce öğrenci dün ODTܒden YÖK’e yürüdü. İstanbul’da Beyazıt Meydanı’nda toplanan öğrenciler, üniversitelerin adeta “Askeri kışlaya” dö-nüştürülmek istendiğini dile getirdiler. Açıklamalarda, AKP’nin YÖK’ten rektörlüğe ve her alanda derinden kadrolaşmaya devam ettiği belirtildi. İzmir’de ve Adana’da da öğrenciler yığınsal protesto gösterileri gerçekleştirdiler.
Resim

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 27. kuruluş yıldönümünde binlerce öğrenci özgür, demokratik ve çağdaş bir eğitim istemiyle alanlara çıktı.

ANKARA’da Yurtsever Cephe Öğrenci Birliği öncülüğünde Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden başkente gelen binlerce öğrenci dün ODTܒden YÖK’e yürüdü.

Kortejin en önünde bulunan öğrenciler Zaman gazetesinin reklamlarına gönderme yapan pankartlar taşıdı. 14 yaşındaki bir kıza cinsel tacizde bulunduğu için yargılanan dinci Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in fotoğrafının bulunduğu pankartta “Yaftalıyoruz: Tecavüzcü”, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın fotoğrafının bulunduğu pankartta “Yaftalıyoruz: Piyasacı”, Fethullah Gülen’in fotoğrafının bulunduğu pankartta “Yaftalıyoruz: Amerikancı”, Kenan Evren’in fotoğrafının bulunduğu pankartta ise “Yaftalıyoruz: Darbeci” yazıları yer aldı. Yaklaşık 6 kilometre yürüyen öğrenciler 1.5 saat sonra YÖK’e vardı. YÖK Genel Merkezi önünde toplanan Eğitim-Sen, Öğretim Üyeleri Derneği ve bazı sivil toplum kuruluşlarından oluşan grup adına ise Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç açıklama yaptı.Ankara Kızılay’da akşam saatlerinde de yaklaşık 300 kişilik bir grup “AKP üniversitelerden def ol” yazılı döviz taşıyarak, YÖK ve uygulamalarının yanı sıra AKP’yi de protesto etti.

İSTANBUL’da Beyazıt Meydanı’na sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde gelmeye başlayan öğrenciler, üniversitelerin adeta “Askeri kışlaya” dönüştürülmek istendiğini belirterek Beyazıt Meydanı’nda tank maketi dolaştırdılar.Grup adına yapılan açıklamada, AKP’nin YÖK’ten rektörlüğe ve cumhurbaşkanlığına kadar siyasal, idari, hukuksal bir dizi alanda oldukça derinden kadrolaşmaya devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “AKP’nin öne çıkan İslami kimliği, onun sermaye adına temsil ettiği sınıfsal konumunun özünü değiştirmemektedir” denildi. Protestolar olaysız sona erdi.

İZMİR’de Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinin öğrencileri yerleşkelerinde gerçekleştirdikleri protesto gösterilerinin ardından AKP Konak İlçe Başkanlığı önüne geldi. Öğrenciler adına açıklama yapan Aycan Tekin, “Üniversite, Fethullahçılar başta olmak üzere tarikat ve cemaatlerin, sermaye sahiplerinin, para babalarının işgaline açıldı” dedi.

ADANA’da Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi R-1 Derslikleri önünde toplanan öğrenciler buradan merkez kafeteryaya kadar yürüdü.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x