YÖK, Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü açıyor

Genel & Güncel Konular

YÖK, Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü açıyor

İletigönderen Gözde » Cmt Ara 13, 2008 15:23

Resim

Bir YÖK desteği eksikti

AKP’nin Ermenilere sunduğu Kafkas İttifakı, Gül’ün maç seyretmeye Erivan’a gitmesi, bir grup sözde aydının özür kampanyasının ardından şimdi de YÖK, üniversitelerde Ermenice öğretmek için bölümler açmaya hazırlanıyor

Hükümetin Kafkas ittifakı ve Abdullah Gül’ün Erivan’a maç seyretmeye gitmesiyle başlatılan yakınlaşma diasporanın yerli işbirlikçilerinin Türkiye’yi karalama kampanyalarıyla sürerken, Ermenilere bir destek de Yüksek Öğretim Kurulu’ndan (YÖK) geldi. YÖK, iki üniversitenin 2009-2010 akademik yılı kontenjanları içine Ermenice bölümleri almasına karar verdi. Böylece önümüzdeki yıl ilk kez üniversitede “Ermenice” ve “Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü” eğitimi almak mümkün olacak.

Ermeni edebiyatı bölümü

Karar YÖK Yürütme Kurulu tarafından alındı. Ermenice bölümü için talepler ise üniversitelerden geldi. Trakya Üniversitesi ve Nevşehir Üniversitesi’nin talepleri olumlu karşılandı ve bu iki üniversitenin ilgili bölümlerine öğrenci alımı için vize çıktı. Buna göre YÖK, Trakya Üniversitesi’nin Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Ermenice Anabilim Dalı kurulmasına ve Ermenice Lisans programı açılmasına onay verdi. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlayacak olan bölümün kontenjanı 20 öğrenci olarak belirlendi. Nevşehir Üniversitesi’nde de 20 öğrenci alınacak bölümlerde dersler 2009 yılının Eylül ayında başlayacak.

Dışişleri’nden olumlu görüş

Üniversitede Ermenice eğitim için YÖK, karar öncesi konuyu Dışişleri Bakanlığı’na da bir yazı ile sordu. Dışişleri Bakanlığı da olumlu görüş bildirdi. YÖK geçen yıl da Boğaziçi Üniversitesi’nin Ermenice’yi seçmeli ders olarak okutmasına izin vermişti. Genelkurmay Başkanlığı da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu Komutanlığı’nda subaylar için Ermenice kursu düzenlemişti. Ermenice yükseköğretimin, ilerleyen zamanlarda arşivlerin açılması durumunda Ermeni arşivlerini okuyabilecek Türk akademisyenler yetişmesini hedeflediği de belirtildi. Erivan’daki ve Boston’daki Ermeni arşivleri halen kapalı tutulurken, Kudüs’deki Patrikhane Arşivi ise sadece belli kişilere açık. Türkiye, arşivlerin açılması durumunda arşivleri doğrudan inceleyebilecek Ermenice bilen Türk uzman sayısını da artırmış olacak.

Sarkisyan İstanbul’a gelecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Türkiye-Ermenistan maçı nedeniyle Erivan’a gitmesinin ardından başlayan diplomatik girişimlerinin ardından Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 14 Ekim 2009’da İstanbul’da oynanacak rövanş maçına geleceğini açıkladı.

KAYNAK....
Kullanıcı küçük betizi
Gözde
Üye
Üye

İletiler: 8

İletigönderen brd » Cmt Ara 13, 2008 21:31

cok ama cok gec kalinmis bir karar...
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye

İletiler: 179

İletigönderen baragakal » Cmt Ara 13, 2008 23:40

brd, sana katiliyorum,
geçmiste Turkiye kendisi yapacakti bu isleri. Bazi yapilanlar, bu hukumetin, bu yoneticilerin
akli-fikri degil gibi geliyo bana, o yuzden çok memnun olunmasi gereken biseyden
memnun olamiyorum.

Bizim universtelerde, Kurtçe'nin, Karadenizde konusulan kafkas dillerinin, Ermenice'nin,
Zazaca, Suryanice gibi bazi ozel dillerin hepsinin buyuk-kuçuk kursuleri kurulmuş olmaliydi.
Sehir basina dusen akademisyen!!?? sayisinda dunya rekoru bizdedir ne kadari ne ise yarar
bilen var mi?

Bu ilgi alanlarini baska milletlere birakinca burda konulara hakim insanlar bulunamiyo-yetismiyo.
Elimizde altin degerinde saha var ve ucuz maliyetle bilim yapmiyoruz, birilerinin yaptigi
çalismalari da begenmeyince bilgi yerine kufurle karsilik veriyoruz.
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen Panzehir » Pzr Ara 14, 2008 17:23

Sadece "geç alınmış bir karar" değil.

Geç alınmış doğru bir karar.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen karamustafa » Pzr Ara 14, 2008 17:39

Benim tabiki kisisel görüsüm tek kelimeyle rezilliktir yapilanlar.Arkadas bu yapilanlari AZERI KARDESLERIMIZE nasil olurda izah ederiz yav.Orada benim kardeslerimin topraklari yüzde yirmisi isgal altindayken.
Bu hükümet ne yapiyor yada ne yapmaya calisiyor merak ediyorum.
Sizden öncekiler neden bu kadar ermenistana acilim yapmadilarda siz yapiyorsunuz.
Size kim emir veriyor yada siz kimin hükümetisiniz neden TÜRK halikina sorulmuyor.Bir kamu oyu arastirmasi yapilmadan yapilan bu rezillikleri icime sindiremiyorum.
Kullanıcı küçük betizi
karamustafa
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen Ram » Pzr Ara 14, 2008 19:34

Ermelilerle kültür oynaşması için atılmış sivil! bir adım. Olur da ters teper, Ermenice bilen-Ermenileri tanıyan yurtseverler çoğalır, iyi olur.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Ara 14, 2008 20:46

Hele ki zamanlama dâhiyane... Gec kaldigi icin "özür" de dileyecek miymis YÖK?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen sessiz sedasız » Pzr Ara 14, 2008 21:26

ermeni arşivlerini okuyabilecek Türk akademisyenlerin yetiştirilmesinden bahsediliyor.hedef güzel ama niyetin de bu ölçüde güzel olacağını, bu atanmış hükümet ve onun atadığı lavuklardan beklemek saflık olur kanımca.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen karamustafa » Pzr Ara 14, 2008 22:06

Bende bu olaya bir ekleme yapmak istiyorum.Tek tarafli yapilan jestler daima tavizdir.Tavizinde sonu yoktur arkadas senin ülkende (ermenistanda) kac tane TÜRK okulu var bana söylermisin.Yada ülkende, ac vede sefalet icinde yasayan halkiyin kaci TÜRKdür.Yada bana söylermisiniz ermeniler ne zaman KARDES AZERILERIN topragini terk etmeyi düsünüyorsunuz.Siz bizden hep acilim yani taviz bekliyorsunuz bizde sizden bazi olaylari aydinlatmanizi bekliyoruz yani arsivlerinizi sayin YUSUF HALACOGLUna ne zaman acmayi düsünüyorsunuz.Sayin Halacoglunu tanimiyoruz demeyin sakin sadece gülerim size.Haa birde su asala terör örgütü hakkinda ne düsünüyorsunuz?
Kullanıcı küçük betizi
karamustafa
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen Egeli » Pzt Ara 15, 2008 1:09

Ermenice bilen yurtseverler konusunda Ram'a katılıyorum :)
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x