Yolsuzluk

Yolsuzluk

İletigönderen Son İktidar » Sal Haz 07, 2011 1:27

YOLSUZLUK
Son İktidar


Kamuda taşeronlaşma devri başladı. Kişiye, firmaya özel ihaleler hazırlandı.

Akp Grup Başkan Vekili Sadullah Erginin de adının karıştığı Hatay’daki yolsuzluklar zinciri, halk tarafından “Ali Dibo” düzeni olarak adlandırılıyor.
Yolsuzluğu ortaya çıkaransa bir başka Akp milletvekili. Akp Grup Başkan Vekili Sadullah Erginin kendi el yazısıyla ihalelerin Akp’lilerce nasıl paylaşıldığı belgeleriyle ortaya kondu.

Çorum, İstanbul, Samsun, Sinop, Ankara, Kırklareli, Gümüşhane, Bolu, Afyonkarahisar, Adana ve Amasya, “Ali Dibo” düzeninin kurulduğu başlıca iller.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,
“Bir Akp’li 10,20,50 milyarlık kamu ihalesine girse, o adam yandı. Elinize, dilinize dursun ya, insaf. Yani Akp’li bu memleketin evladı değil mi?”

daha önce;
“İş başka, siyaset başka; müteahhitlik yapmak isteyen başka yere gitsin.”



Akp hükümeti, yasalara aykırı olarak İsrailli işadamına 6 ayda 755 milyon dolar kazandırdı.

TÜPRAŞ’in yüzde 14,76′lık hissesi, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarla, yasadışı olarak İsrailli işadamı OFER’e 446 milyon dolara satıldı.

Ancak 6 ay sonra TÜPRAŞ’ın %51 ‘lik hissesi ihaleyle satıldığında gerçek fiyatın, bu rakamın çok üstünde olduğu anlaşıldı. 6 ay arayla yapılan, biri ihaleli, diğeri ihalesiz iki işlem karşılaştırıldığında, Akp hükümetinin OFER’lere 755 milyon dolar kazandırdığı ortaya çıktı.

Danıştay, ihalesiz satışın yasalara aykırılığını karara bağladı. Fakat yargı kararı yerine getirilmedi.

Önce OFER’i tanımadığını söyleyen Tayyip Erdoğan, daha sonra bir kez görüştüğünü açıkladı. Ancak OFER’le birden fazla görüştüğü ortaya çıktı.

Kemal Unakıtan, Kuşadası, Galataport ve Tüpraş ihaleleriyle ilgili olarak kapalı kapılar ardında OFER ailesiyle pek çok kez görüşmeler yaptı. OFER’in özel uçağıyla Hong Kong’a gitti.


Galataport projesi ile İstanbul'un kimliğini oluşturan tarihsel görünümünün en önemli mekanlarından sayılan Karaköy Meydan'ından Tophane'ye kadar 1.200 metrelik sahil şeridi 49 yıllığına kiraya verilecek,
Mevcut binalar yıkılıp çevre düzenlemesi yapılarak 5 yıldızlı oteller, alışveriş merkezleri ve otopark yapılacak.
Sahil şeridi halka kapalı olacak, deniz manzarası kapanacak.

Galataport ihalesi;
ilk 4 yıl ödeme yapılmayacak,
4. yıl 3,5 milyon euro,
yıllık faiz oranı yüzde 10.75.

Projede 37. yıl 100 milyon sınırı aşılabiliyor,
49 yılda 3.8 milyar euro ödenecek.
İlk 10, en geç 15 yıl içinde projenin kendi giderini çıkarabileceği hesaplanıyor.

Devlet Planlama Teşkilatı tarafından ihale iptal edilince Başbakan;

"Siz hayırlı olan hiçbir şeyi istemezsiniz ki... Sizin cibilliyetinizin gereği bu, karakterinizin gereği bu."

Galataport ihalesinin 2011 yılında tekrarlanması bekleniyor.

3 milyon 751 bin dolara özelleştirilen Sümerbank’ın arsasının sadece bir bölümü 13 milyon 750 bin dolara satıldı.

Sümerbank’ın 50 yıl önce kurduğu Pamuklu Mensucat A.Ş., 13 Temmuz 2005te, Özelleştirme Yüksek Kurulunca 3 milyon 751 bin dolara, 47 ortaklı Ortak Girişim Grubuna (OGG) satıldı. OGG’nun başında Akp’li Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar bulunuyor.

Şirketi alan grubun ilk icraatı, Sümerbank’ın 90 dönümlük arsasının 55 dönümlük bölümünü, alışveriş merkezi yapılmak üzere KİPATESC0 şirketine 13 milyon 750 bin dolara satmak oldu.
Böylece şirket, sadece arsanın bir bölümünü satarak yatırdığı paranın 4 katını 4,5 ay sonra kazanmış oldu. Fabrikanın 35 dönümlük bir arsası daha duruyor.

Böylece özelleştirme bir yağmaya dönüştü; bir yatıranlar daha bir yıl geçmeden 4,5 ay sonra sadece arsanın bir bölümünü satarak 4 misli kâr elde ettiler. Fabrikanın satılan bir trilyonluk hurdaları bu kârın içinde değil.

OGG Yönetim Kurulu ve Akp Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, ÖİB ile yaptıkları gayriresmi anlaşmanın “fabrikayı ekonomiye kazandırma amacı taşımadığını’da açıkça belirtti.


Gerçek değeri 51 milyon dolar olan Balıkesir SEKA Kağıt Fabrikası 1,1 milyon dolara Akp yandaşı Albayraklar A.Ş.’ye satıldı.
Selüloz-İş Sendikası, mahkemeden fabrikanın satışını iptal ettirdi. Ancak bu arada şirkette 12,7 trilyonluk bir varlık kaybı tespit edildi.


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Ceylan Grubundan, banka borcuna karşılık 52 milyon dolara Antalya’daki Deluxe Resort Otel’i aldı.
Karşılığında da Ceylan Grubunun 52 milyon dolarlık borcu silindi.
Devletin 52 milyon dolara aldığı otel, bir süre sonra 25 milyon dolara HNS adlı şirkete satıldı. Devletin bu ticaretten zararı tam 27 milyon dolar.


TCDD İzmir Limanı, 15 yıllığına Reha Denizcilik adlı şirkete toplam 2 milyar 100 milyon dolarlık bir iş ihalesiz olarak bir sözleşmeyle verildi.
Reha Denizcilik, sözleşme tarihinden sadece bir hafta önce kuruldu.
Şirketin büyük hisseli ortaklarından biri Akp’nin Bakırköy İlçe Başkanlığı’nı yapmış olan Rahmi Genç.

TCDD’nin açtığı 50 istasyon yenileme ihalesinin 10′unu alan Akp Kadın Kolları MKYK üyesi Emine Alioğlu’nun yeşil kartlı olduğu ortaya çıktı.

Akp hükümeti 18 Kasım 2002'de kuruldu. Hükümetin henüz ilk 13 gününde, 31 Aralık 2002 tarihine kadar tam 219 adet yol ihalesi yapıldı. Toplamı 52 trilyon lira olan ihale bedelleri, Sayıştay vizesinden kaçırılmak ve sayıştayın devredışı bırakılması için 750 milyar lirayı aşmayacak şekilde ayarlandı.

Deniz Feneri'ne''TBMM Üstün Hizmet Madalyası''verildi.

Almanya'da ortaya çıkan Deniz Feneri E.v. ve sonucunda kaybolan 50 milyon lira için Alman savcı "son yılların en büyük yolsuzluğu, asıl failler Türkiye'de" dedi.

Vakit Yazarı Serdar Arseven Deniz Feneri davası hakkında;
"Çifte standartlarım var. Bu çifte standartlar nasıl mı işler? Basit itham Müslüman'a yönelmişse 'iftira olduğu önyargısından' hareketle çıkarım yola. Deniz Feneri benimdir, Ergenekon terör örgütü kahrolası darbe düzeninin."

Citibank'ın 3 milyar dolarlık borcu silindi.

2011 yılı milletvekili seçimi oy pusulası basım ihalesinde 3 günde ortaya çıkan İlk ihaleyi 12 milyon TL'ye alan firmanın, ikinci ihalede teklifini 11 milyon TL kırmasını izah edemeyen YSK, aynı işi 2009'da bugünkü fiyatın 14 katına Helsinki merkezli bir firmaya verdi.


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan oğulları piyasanın %70'ine sahip oldukları likit yumurta işine girdiler. 2004 yılında yayımlanan bir kararname ile likit yumurtanın KDV'si yüzde 18'den 8'e indirildi.
Mısırın gümrük vergisi 2003 başında yüzde 80 olan gümrük vergisi, Bakanlar Kurulu kararıyla 17 Nisan'da yüzde 20'ye indirilmiş, 8 Ağustos'ta yüzde 45'e, 25 Eylül 2003'te de yüzde 70'e yükseltilmiş, 2004 İthalat Rejimi kararıyla da 31 Aralık 2003'ten itibaren yüzde 80 olarak değiştirildi. Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan vergi %20 iken 4.000 ton mısır ithal etti.

2003'te 1 milyon 816 bin 918 ton ile o tarihe kadar yapılmış en büyük mısır dışalımı gerçekleştirildi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın çocukları Abdullah Unakıtan, Zeynep Basutçu ve Fatma Unakıtan'a ait 'Telemobil' adlı şirketin geçen yıl Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Akfen Grubu ve Singapurlu SPA konsorsiyumuna satılan Mersin Limanı'na 2 milyon dolarlık terminal işletim sistemi sattığının ortaya çıktı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan`ın oğlu Abdullah Unakıtan`a ait olan AB Gıda, 2005 yılında,Bandırma`da 2 milyon 544 bin YTL`lik yatırım için Hazine`den teşvik belgesi aldı. Bu belge ile Abdullah Unakıtan KDV istisnası ve gelir vergisinden muafiyet sağladı. Tesis yılda 60 bin ton fosforik asit işlemeye başladı. Böylelikle gübre piyasasında tekel oldu. Food Grade Fosforik Asit Tesisi Türkiye`de bir ilk oldu.

Abdullah Unakıtan AVEK Otomativ adlı yeni şirketi ve 15 milyon dolarlık bir yatırım ile de otomotiv sektörüne girdi. Bir süre önce de Abdullah Unakıtan, kremşanti üretmeye başlamıştı. Abdullah Unakıtan, kremşantiyi `Lick` (yalamak, yutmak) markası ile çıkardı. Kardeşleri Zeynep Basutçu ve Fatma Unıkatan ile birlikte kendi `aile şirketler grubunu` oluşturan Abdullah Unakıtan, yumuşak, alkolsüz içeceklerde, asit düzenleyici maya da üretiyor.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın çocukları 600 milyon dolarlık enerji yatırımına girişti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a bir gazetecinin oğlu Abdullah Unakıtan'la ilgili iddiaları sorması üzerine;
"What is the next question"


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 24 yaşındaki oğlu Erkan ve kızı Büşra Yıldırım'ın sahibi olduğu Derin Denizcilik Gemi Taşımacılık Sanayi ve limited Şirketi İtalya'dan 445 bin euroya gemi satın aldı,

Gemi fiyatının 200 bin euroluk bölümü içinde Santour'un da olduğu uluslararası seyahat acentelerince yolcu biletlerinin peşin satın alınmasıyla karşılandı.

Borcunu yolcuları taşıdıkça, yani biletleri sattıkça ödeyecekti. Biletleri peşin alan firmalardan Santour'un, Erkan'ın gemi sahibi olmasından kısa süre sonra Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait Ankara Feribotunu ihalesiz ve kiracıya avantaj sağlayan bazı sözleşme hükümleriyle kiraladı.

Ulaştırma Binali Yıldırım yolcu gemisi alan oğluna
"Ne var bunda?"

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin şirketinde muhasebeci olarak görev yapan Cüneyt Turkut ve bir diğer çalışan Mahmut Tüfekçi, temmuz 2007’de Kar enerji ltd. adlı şirketini kurdu.

Kar Enerji Ltd şirketi, Gürcistan’daki fırsatlara odaklanmak üzere Gürcistan’da Acar Enegy-2007 adlı bir şirket kurdu. Şirketin 2008’in başında Gürcistan Enerji Bakanı Aleksander Khetaguri’nin altına imza attığı anlaşma ile Çoruh Nehri ve kolu Tıkrişi Deresi’nde kurulacak 7 adet hidroelektrik santralin (HES) yapım ve süresiz işletim hakkı, Kar Enerji’nin ana hissedarı olduğu Acar Energy’ye verildi.
Anlaşmada üretimin 2012 yılında başlayacağı, santrallerin toplam kurulu gücünün 120 MW olacağı, üretilecek elektriğin yüzde 40’ının Gürcistan’a satılırken, yüzde 60’ının ise Türkiye’ye satılacağı belirtildi. Tam da o dönemde Türkiye ile Gürcistan arasında elektrik alım anlaşması yapıldı.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe bakanlık görevinden Ağustos 2007'de ayrıldı.15 Ekim 2008’de yani Kar Enerji, Gürcistan yatırım anlaşmasını imzaladıktan 8 ay, Bakan Pepe de koltuğu bıraktıktan 14 ay sonra Kar Enerji’de şirketin tüm hisseleri Osman Pepe ve oğullarının Pekar grup isimli şirketine hisse devri gerçekleşti. 2 milyon tl sermayeli bir şirketten, santralleri 240 milyon dolar değerinde olan 7 adet hidroelektrik santralı yapma ve işletme hakkını elde eden bir şirkete dönüştü.

Osman Pepe bakanlığını sürdürürken yine muhasebeci Cüneyt Turkut bu sefer 28 ocak 2005’te Hat-San isimli şirketi kurdu. 7 ay sonra Osman Pepe’nin bakanlığı Yalova Altınova tersaneler bölgesine onay verdi. Osman Pepe bakanlıktan ayrıldıktan 14 ay sonra Cüneyt Turkut her zamanki gibi değeri 40 milyon dolar olan şirket hisselerini Osman Pepe ve oğullarının Pekar şirketine devretti.

Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe, Karadeniz Amasra’da ormanlık alanı katleden sahibi yine muhasebeci Cüneyt Turkut olan Karayel madencilik şirketinin mermer ocağına 2006’da işletme izni verdi. Bazı hisse devirleri sonrasında madencilik şirketi tam yetkiyle Osman Pepe’nin oğulları İsmail ve Mustafa Talha'ya bırakıldı. Şirket Çin’e ve Abd’ye mermer ihraç ediyor.

Osman Pepe iddialar üzerine;
"Sonuçta ekmek parası için çalışıp didiniyoruz. Biz sadece Gürcistan’da değil dünyanın hemen her yerinde iş kovalıyoruz. Çocuklarım Çin’den Libya’ya hatta Nijerya’ya kadar ekmek peşinde koşuyor."


Wikileaks belgelerinde;
Dönemin Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen hakkında ABD'li danışman John Kunstadter tarafından kaleme alınan ifadelerde Tüzmen için “rüşvetçi” tanımlaması yapılıyor. Irak'taki petrol karşılığı gıda programındaki rüşvet olaylarına karıştığı iddia edilen Tüzmen'in her tür rüşvete açık olduğu belirtiliyor.

Selma Aliye Kavaf’ın milletvekili seçilmesinden sonra eşi Alaaddin Kavaf, önce Başbakanlık danışmanı, ardından Enerji Bakanlığına bağlı Eti Zeolit Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Genel Müdürü, sonra da Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
Kavaf son olarak Turkish Petroleum International Company, (TPIC) yönetim kurulu üyeliğine atandı.


Akp'li Şaban Dişli'nin aracılık ettiği bir arsa 3.4 milyon ABD Doları'na alınmış. Sonra imar değişikliği yapılarak Tesco isimli şirkete13 milyon ABD dolar bedelle satılmış. Şaban Dişli yaptığı aracılık 1 milyon ABD dolar aldı.


Türkiye’nin 20 milyar dolar kaybetme riski karşısında Akp'li Cüneyd Zapsu, Cem Uzan’a Libananco davası için 5 milyar dolar ödemeyi teklif etti. Cem Uzan yapılan teklife "Teklif ettiğiniz rakamı yükseltin, tekrar görüşelim" dedi.



Ankara Belediye başkanı Melih Gökçek'in Enerji Bakanı Hilmi Güler'den Ankara belediyesinin doğalgaz borçlarının silinmesini, karşılığında ise Hilmi Güler'in Melih Gökçek'ten Ankara'da bir yakınının akaryakıt istasyonuna ruhsat verilmesini istediği, bunun üzerine de Melih Gökçek'in dönemin imar müdürüne geri çevrilen ruhsatın sehven yapılmıştır diye düzeltilmesini istediği ortaya çıktı.

Akp genel başkan yardımcısı Abdülkadir Aksu'nun yeğeni Fikri Aksu Diyarbakır Kayapınar ilçesinde fiyatları ortalama 400-450 tl'ye kiralık daireler olmasına rağmen, kendine ait apartmanın 14 dairenin herbirini aylık 1.250 tl'den kiraladı.


Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin çete kurmaktan tutuklanan eski Tuzla Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız’a gayrimenkul alım - satımı için vekâletname verdi.

Mehmet Ali Şahin muhalefet tepkileri üzerine;
“Vermişsem ne olmuş?”


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün büyük oğlu Ahmet Münir Gül öğrencilik döneminin ardından
Londra'da Merrill Lynch'te çalışmaya başladı.

TED Koleji'nde okuyan küçük oğul Emre, yüzbinlerce çocuğun katıldığı OKS'de 367'inci olduğu yıl Ankara'da ardı ardına açılan dev alışveriş merkezlerindeki
bayilik fiyatı 10 bin dolar olan Daily Fresh'le bardak içinde soslu haşlanmış mısır satışı işine girdi.

Emre Gül 1 yıl öncesinde iki ortağıyla e-ticaret alanında yatırım yaparak, "Adresime Gelsin Bilişim Teknolojisi ve Ticaret Ltd." adlı 15 bin YTL sermayeli şirket kurdu.


Recep Tayyip Erdoğan Almanya Başbakanı Angela Merkel'e
"Bana verilen maaş çok düşük, yetmiyor. Bizim maaşımız 3 bin kusur euro. Ticarette kazancım olmasa bununla geçinemem. Sen ne kadar maaş alıyorsun?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 40 bin TL değerinde Arnavutköy-Bolluca Köyü 376 metrekare arsa, 10 bin TL değerinde Güneysu-Dumankaya Köyü'nde 2 bin metrekare arsa taşınmaz malvarlıkları arasında yer aldı. Erdoğan'ın, banka hesaplarında 2.366.109,95 TL parası ayrıca 500.000 TL alacağının olduğu resmi olarak açıklandı.

Erdoğan Ankara’da Subayevleri Kuşadası Sokak’ta bulunan 26 numaralı apartmanda oturuyor. Erdoğan’ların evi 320 metrekare, 6 oda bir salon dubleks daire. Aynı apartmandaki diğer dubleks dairede ise Erdoğan’ın ev sahibi Ankara milletvekili Faruk Koca oturuyor.

Erdoğan zaman zaman yaz tatillerini de yine Remzi Gür’ün Ekinlik Adası’ndaki villasında geçiriyor.

Ramsey firmasının sahibi işadamı Remzi Gür Başbakan Erdoğan'ın ABD'de eğitim gören çocuklarının burs parasını ödediğini açıkladı.

Bilal Erdoğan Chp Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un sorusu üzerine;
"İmam hatip lisesi mezunu olduğum için katsayı nedeniyle istediğim üniversiteye gitmem engellendi. Burada okumak zorunda kaldım. Ben İmam hatip mezunlarının içindeki şanslı azınlıktanım."

Gür, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP milletvekili Mehmet Yıldırım'a Abdullah Gül lehine oy kullanması için rüşvet vermeye teşebbüs etme suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi ve yeni tanıklar dinlenmesi talepleri kabul eden mahkeme cezayı erteledi.

Ramsey'in sahibi Remzi Gür, Halis Toprak'ın TMSF tarafından satışa çıkarılan Aslanlı Köşkü 23.8 milyon dolara aldı.
Toprak grubunun açıklamasında;

"10 bin 120 m2 arsaya sahip İstinye Aslanlı Köşk’ün metrekare satış fiyatının sadece 1.470 dolara denk geldi. TMSF tarafından dün ihale edilen 2 bin 242 m2 arsaya sahip ve Aslanlı Köşk’e yürüme mesafesinde olan Afif Paşa Yalısı 58 milyon TL bedelle satıldı. Metrekare satış fiyatı 16 bin 200 dolara denk geliyor. Buradan da görüleceği gibi 115 metre cepheli, Afif Paşa Yalısı’ndan neredeyse 5 kat fazla arsaya sahip Aslanlı Köşk’ün satış fiyatı ile Afif Paşa Yalısı’nın satış fiyatı arasında fahiş farkı söz konusu."
Ramsey, Emilio ve Kip'in sahibi Remzi Gür Cem Uzan’a ait tablo ve antika eserleri de aldı. En çok parayı 32 bin lira ile “Osmanlı Sultanı” adlı yağlı boya tabloya yatırdı. “Mısır’ın Fethi” tablosuna 11 bin 500, “Fatih Sultan Mehmet” tablosuna ise 12 bin lira ödedi. Gür, Hasan Rıza’ya ait hat levha kitabeye 13 bin, Sultan lll.Selim Tuğralı fermana 5 bin 500 lira ödeme yaptı.

l. Abdülhamid, lll. Mustafa ve lll. Ahmet tuğralı fermanlara da toplam 89 bin 500 lira veren Gür’ün satın aldığı eserler arasında, ederi 4 bin 500 lira olan metal üzeri altın kakma miğfer, 2 bin liralık bakırdan ibrik, iki adet Osmanlıca yazılı ipek mendil, Osmanlı İmparatorluğu armalı üç adet metal pano, iki adet de Hilye-i Şerif de yer aldı.

Remzi Gür aynı zamanda İngiltere kraliçesinin de Londra'nın ünlü merkezlerinden Regent Street'te kiracısı durumunda.


Büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan kurduğu MB Denizcilik, kuruluşundan 18 gün sonra 6 Şubat 2007'de kamuoyunda "gemicik" olarak bilinen Safran-1 adlı bir gemiyi 2.500.000 milyon dolara aldı.

Gemi 1991'de Tuzla'da inşa edildi. Geminin piyasa değeri ikinci elde 4-5 milyon dolar ve geminin kapasitesi 200 TIR'ın gerçekleştirebileceği taşımaya eş değer.

Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal ABD'de Dünya Bankası'nda çalışıyor. Bilal, Erdoğan'ın Başkan George Bush ile sohbetine konu oldu.

Pırlantada vergi sıfırlandı, Bilal Erdoğan yıllık kirası 2 trilyona yakın pırlanta dükkanı açtı.

Büyük kızı Esra ise Berat Albayrak'la evli. Genç yaşına rağmen Çalık
Holding'te genel müdür olan Berat Albayrak, ayrıca Sabah ve Atv'yi alan Turkuvaz Matbaacılık şirketinin yönetim kurulu üyesi. Yine Ahmet Çalık'ın yönetim kurulu başkanlığında Cetel Telekom İletişim'de de yönetim kurulu üyesi.

Wikileaks belgelerine göre;
“Yolsuzlukla mücadele edeceğini söyleyen Akp’nin kendi içerisinde ciddi çıkar çatışmaları ve yolsuzlukları bulunuyor. İsviçre bankalarında Başbakan Erdoğan’a ait sekiz ayrı banka hesabı var. Erdoğan’ın mal varlığına ilişkin yaptığı açıklamalar çok yüzeysel kalıyor.”


Wikileaks'deki bu iddialar üzerine Recep Tayyip Erdoğan;

"Bugün bu iddialara sarılarak manşet üretenler, manşet atanlar, siyaset üretenler, söylem üretenler yarın mahcup olurlar. Şu anda, belediye başkanlığım döneminde ‘Erdoğan’ın bir milyar doları vardır’ diyen, Ergenekon davasından zanlı olarak içerde"
Kullanıcı küçük betizi
Son İktidar
Üye
Üye
 
İletiler: 23
Kayıt: Pzt May 30, 2011 16:53

Şu dizine dön: Son İktidar - Ulusal ÖZDEMİR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x