Young Civilians'dan resimli "sivil anayasa" etkinliği

Devşirilmiş gençler

Young Civilians'dan resimli "sivil anayasa" etkinl

İletigönderen Ram » Cmt Şub 21, 2009 17:35

Sahibinden Anayasa Forumlarının 5.si 28 Şubat 2009 Cumartesi günü saat 18:00’da Zonguldak - Genel Maden İşçileri Sendikası Konferans Salonu’nda yapılacak. Gazeteci-yazar Emre Aköz ve Genç Siviller’den Av. Mücteba Kılıç’ın konuşmacı olarak katılacağı forum öncesi yerin 300 metre altındaki maden ocağı gezilecek. Zonguldak'taki Forum hakkında bilgi almak için Tuncay Yıldız'a "532 550 81 36" numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

82 Anayasasının halk oyuna sunulmasından 26 yıl sonra 7 Kasım 2008 Cuma günü Zonguldak'ta yapılan referandumda oyların büyük çoğunluğu 82 anayasasına hayırdı.

Bana Anayasal Gencin Resmini Çizebilir misin Yarışmasının "Değiştirilemez ve Değiştirilmesi Teklif Dahi Edilemez Şartnamesi"

Konu

• Yüce 82 Anayasamızın 58. maddesinde(*) tarif edilen genci güzelce karikatür, kolaj, illustrasyon, fotoğraf veya animasyon yoluyla tasvir etmek.


Katılım

• Katılımcı en az bir kere darbe, post-modern darbe, muhtıra ve-veya e-muhtıra görmek zorundadır.

• Katılımcı birden fazla çalışma gönderebilir.


Ayrıntılar

Az zamanda çok çalışarak hazırlayıp, subject ine "İşte benim eserim" yazıp gönder butonuna basarak bize gönderdiğiniz çalışmanıza son bir kez anne şefkatiyle bakınız. Netekim;

"Artık onlar bizim evlatlarımız olmuşlardır"

O dakikadan itibaren yaptığınız çalışmalar bizim tasarrufumuzdadır.

Sağda, Solda, Merkezde, en anarşist eylemlerde kullanma hakkına sahip oluruz. Hak arayan mağdur edasıyla sabah sabah seda vb… realty şovlara çıkıp boşuna ekranları yormayınız. Elinize "Semranım" şöhretinden başka bir şey geçmeyecektir.

Çalışmalarınızı 28 Şubat 2009 saat 20.00 ye kadar gönderiniz. Bilemediniz 22.00 ye kadar gönderiniz. Olmadı 23.59 a kadar garanti gönderiniz. Müteakip dakikalarda göndereceğiniz çalışmalar tarihin karanlık sayfalarına ışık tutmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

"Vay anam adslem kapanmış", "Vay babam özür dilerim" deyip imza kampanyası düzenlemeye kalkışmayınız. Velev ki kalkıştınız, o zaman yedi göbekten etnik kökeninizi ortaya kor, DNA testi bile isteriz. Bu tehlikeyi her zaman göz önünde bulundurunuz. Olası yaratacağımız tehlikeyi "Hamdolsun teğet geçti" özdeyişiyle atlatamazsınız.

İşbu şartname 82 Anayasası kadar acımasız, despot, karmaşık aynı zamanda gerçektir.

(*) 82 Anayasası'nın 58.madesi:

"Devlet, istiklâl ve Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerin müsbet ilmin ışığında, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda ve Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirleri alır.

Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.
"

Anayasanın tarif ettiği bu gencin resmini çizen, fotoğrafını çeken ya da herhangi bir şekilde görsele çevirenler hemen bize göndersin. Dereceye girecekler için birbirinden ilginç ve cazip hediyelerimiz var. Jüride kimler mi var? Bu alanın en yaratıcı çizerleri, en keskin kalemleri, bu işin dersini okutan hocaları...

Kemal Gökhan Gürses, Lale Mansur, Ferhat Kentel, Sivilay Abla, Eminimsi, Cafer Solgun, Erdağ Aksel, Dilek Sezer

Çalışmalarınızı anayasa@gencsiviller.net adresine bekliyoruz.

Resim

Resim

Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.sahibindenanayasa.com/index.php?route=detail_content&id=632

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.sahibindenanayasa.com/index.php?route=detail_content&id=633
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Genç Siviller

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x