ANKARA - YSK Başkanı Aydın, "Paketin bir karmaşaya neden olabileceğini önceden tahmin ettim. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi belirsiz. Beş yıl sonra göreceğiz. Pakette bu konuda geçici madde olması gerekirdi" dedi.
Referandumdan sonra, bu düzenlemelerin nasıl uygulanacağı, Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin 7 yıl mı, 5 yıl mı olduğu, genel seçimlerin ne zaman yapılacağı tartışması başladı. Referandum öncesi bu konuda belirsizlikler olduğunu söyleyen Aydın, "Değişiklik paketinde bu sorunu ortadan kaldırıcı bir madde eklenmesi gerekirdi. Şimdi, bu konuda görüş farklılıklar var. Paketin böyle bir karmaşaya neden olabileceğini önceden tahmin etmiştim" dedi.
Aydın, tartışmanın, ancak 5 yıl sonra, yeni cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmasının gerekip gerekmediği konusu gündeme geldiğinde noktalanabileceğini ifade etti. Aydın, "Benim bu konuda görüş belirtmem doğru olmaz. Bize de konuyla ilgili başvuru gelebilir çünkü. Gül'ün görev süresinin 5 yıl mı, 7 yıl mı olduğu yönünde farklı görüşler var, süre belirsiz" diye konuştu.
Kaynak