YSK yardımları durduramaz

Genel & Güncel Konular

İletigönderen PearL-GraiN » Çrş Şub 11, 2009 15:08

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den YSK'nın durdurma kararıyla ilgili yorumda bulundu. YSK yardımları durduramaz dedi.
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, gündemdeki bazı konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin Tunceli'de seçim öncesi yapılan yardımlarla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nun duyurduğu suç kararını değerlendirdi: Yardımlar YSK kararı dışındadır.

YSK KARARI SİYASİLERİ BAĞLAR

Şahin, Tunceli Valiliği’nin dağıttığı beyaz eşya ile ilgili YSK kararının hatırlatılması üzerine, sosyal yardımların Yüksek Seçim Kurulu kararı dışında olduğunu söyledi. Şahin, “yüksek Seçim Kurulu kararı birinci derecede siyasi parti ve adayları bağlar” dedi.

YSK kararının seçim takviminde ilgili kişileri bağlayacağına dikkat çeken Şahin, “Uyması gereken kim ise uyacaklardır” diye konuştu.

YARDIMLAR YSK'NIN DIŞINDADIR

Şahin, seçimlere siyasi partiler ve adayların katılacağını vurgulayarak şöyle dedi: “YSK’nın bu konuda ki kararı ne ise seçim takvimi bağlamında uyulması gereken kişi kurumlar kim ise uyacaktır. Seçimlere siyasi partiler ve adaylar katılırlar. Siyasi parti ve adayların uyması gereken prosedür ve seçim takvimi açıklanmıştır. Açıklamanın birinci derecede muhatabı siyasi parti ve adaylardır. Kamu kuruluşları sosyal faaliyetleri devam ettirirler. Okul yardımı 'seçim var' diye kesilmez. Parasal destekler 'seçim var' diye kesilecek değil. Yardımlar YSK’nın dışındadır diye düşünüyorum.”

Seçim sathı mahaline girildiğinde vakıfların yardım yapamayacağına diar bir hüküm olmadığını da dile getiren Şahin, “Beyaz eşyamı, paramı mı nasıl bir yardım yapacakları kendi mevzuatları içinde vardı” dedi.

Kaynak…
Kullanıcı küçük betizi
PearL-GraiN
Üye
Üye

İletiler: 174

İletigönderen Panzehir » Çrş Şub 11, 2009 17:57

Yapılan yardımların hangi amaçla yapıldığı aşikârdır. Sağır Sultan bile duymuş ve o da bu yardımdan faydalanma noktasına gelmiştir nerdeyse. Yapılan çıkarcı yardımlar sadece etik değildir yoksa benim bunda bir itirazım yok. İtirazım etik olmadığı ve yapılanların çıkar amaçlı yardım olması hususundadır.

Bir insan koyun olmak istiyorsa onu aslan yapamazsınki. Yeri gelir, aslan taklidi yapabilir ama asla koyundan aslan olmaz. Yapılan çıkar yardımları sonucunda koyunlar, çobanları tarafından güdülmeye devam eder, aslanlar ise tilkinin kurnazlığıyla işlerine devam eder...

Sonuçta kimse kimseye senet imzalatmıyor, yani o kadar da olacağını düşünmüyorum. Teşbihte de hata olmaz sanırım.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 11, 2009 21:49

.Mehmet., senedi bilmem ama mühürlü oy pusulasinin resmini istediklerini (cep telefonu ile) o bahsettigin Sultan dahi duydu.

Ne demis benim bakanim: "Heyyt, YSK da neymis, yasa da biziz, kural da biziz. Durmak yok, kölelestirmeye devam".

Gecenlerde Alman Ulastirma Bakani 109 km/h hizla radara yakalandigi icin istifasi istendi :) Birakin böyle aleni hirsizliklari, yolsuzluklari... Vah Türkiyem, vah... Ama yemin olsun, sizin gibi ar damarindan yoksunlarin kökünü kaziyana kadar "Durmak yok, mücadeleye devam!"
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen İlteriş » Prş Şub 12, 2009 1:14

"Yardim" demeyiniz, 'Rusvet" deyiniz.
Veren de alan da asagilik bir konumdadir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x