Yunan basının gözü İzmir'de idi

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Yunan basının gözü İzmir'de idi

İletigönderen Türk-Kan » Pzt May 14, 2007 20:53

Yunan basını: Kemalistler İzmir'e çıkartma yaptı

Yunan basını, dün İzmir’de yapılan mitingi, "Kemalistlerin çıkartması" şeklinde yorumladı.

Yunan basın-yayın organları, "bir milyonu aşkın insanın İzmir’i karadan ve denizden Türk bayraklarıyla donattığını, adeta kıpkırmızı bir deniz yarattığını" belirttikleri haberlerinde, Bornova’da bir kişinin yaşamını yitirmesi, 14 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıdan bir gün sonra yapılmasına karşın, mitinge Türkiye’nin birçok kentinden yüz binlerce kişinin geldiğini kaydettiler. Mitingde, "Türkiye Laiktir, Laik Kalacak" ve "Şeriata Hayır" mesajlarının verildiğini kaydeden Yunan basını, "Mustafa Kemal Atatürk portreleri ve ay-yıldızlı bayraklar taşıyan insan selinin sola ’Birleşin’ çağrısında bulunduğunu" yazdı. Atina’da yayımlanan Ethnos gazetesi, "Kemalistler İzmir’e çıkartma yaptı" başlıklı haberinde, "Türkiye’de seçim derbisinin, Batılı Türkiye ile Anadolu’nun derinlikleri arasında olacağını" yazdı. Gazete, "İzmir ile Erzurum mitinglerinin Türkiye’nin birbiriyle çatışma halinde olan iki ruhunu temsil ettiği" değerlendirmesinde de bulundu. Elefteros Tipos gazetesi, "Öfkenin ve kanın kırmızısı" başlıklı haberinde, "Bornova’daki bombalı saldırının Kemalistlere uyarı mı, yoksa PKK ile bağlantılı bir terör eylemi mi olup olmadığına açık bir yanıtın henüz verilmediğini, ancak Kemalistleri daha da fazla bir araya toplayarak son zamanların en büyük mitinglerinden birini yapmalarında etken olduğunu" yazdı. Gazete, Türk medyasının diğer iki mitingden farklı olarak bu mitinge gerek röportaj, gerekse canlı bağlantılarla daha fazla zaman ayırdığına da dikkati çekti. "Erdoğan Karşıtı İnsan Denizi" başlığını kullanan Ta Nea gazetesi, "İzmir’in kıpkırmızı olduğunu, bir milyonu aşkın laik devlet savunucusu Türk’ün Erdoğan hükümetine karşı miting yaptığını" yazdı. Gazete, "AK Parti’nin Cumartesi günü Kemalistlerin gösterilerine yanıt vermek amacıyla Erzurum’da miting yaptığını, ancak yalnız 50 bin kişi toplamayı başardığını" yazdı. Ta Nea, "İzmir’in görkemli mitinginin Türkiye’de Kemalistleri tekrar yüreklendirdiği, AKP’nin yüzde 40’lara ulaştığını gösteren kamuoyu yoklamalarının ise hiçbir önem taşımadığı" yorumunda bulunduğu haberinde, söz konusu mitingin bir ay içerisinde "İslamcılara karşıyapılan" 4. gösteri olduğunu kaydetti.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x