Makariosu anma törenlerine katılmak için Kıbrıs Rum kesimine giden Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Türk ordusuna işgalci deme alçaklığında bulundu.
Rum yönetimi lideri Papadopulosla buluşan Papulyas, Kıbrısın işgal ordularından kurtulmasını ve nihai bir Kıbrıs Helenizmi adına çözümün gelmesini ümit ediyorum dedi.
Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas, yine Helenizim hayallerinin peşinde koşarak, özlemlerini anı defterine yazdı.
Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Kıbrıs adasının yakın zaman içinde işgalci ordulardan temizlenmesini umuyorum dedi. 3üncü Makariosun ölüm yıldönümü nedeniyle Rum yönetimi tarafından düzenlenecek anma törenlerine katılmak üzere önceki gün Kıbrıs Rum kesimine gelen Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, akşam saatlerinde Rum lider Tasos Papadopulos ile bir araya geldi.
Helenizim hayalleri
Rum haber ajansına göre Papulyas, özel görüşme ardından samimi, dostça ve vatansever bir sohbet yaptıklarını söyledi. Başkanlık Sarayındaki ziyaretçi defterini de imzalayan Papulyas, Kıbrıs Helenizminin kahraman mücadelesinin anısı olan bu tarihi sarayda bulunmaktan çok etkilendim. Kıbrısın işgal ordularından kurtulduğu ve nihai bir Kıbrıs Helenizmi adına yararlı bir çözümün başarıldığı günün yakında gelmesini ümit ediyorum diye yazdı. Papulyas ve Papadopulos daha sonra Makarios anısına Lefkoşa Rum Belediyesi tarafından hazırlanan anma programına katıldı. Papulyas ve Papadopulos, dün ise Kikkos Manastırında düzenlenen dini törene katıldı.
Kaynak