Yunan kin kustu

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Yunan kin kustu

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Tem 30, 2007 10:02

Yine TSK’ya saldırdı

Makarios’u anma törenlerine katılmak için Kıbrıs Rum kesimine giden Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Türk ordusuna “işgalci” deme alçaklığında bulundu.

Rum yönetimi lideri Papadopulos’la buluşan Papulyas, “Kıbrıs’ın işgal ordularından kurtulmasını ve nihai bir Kıbrıs Helenizmi adına çözümün gelmesini ümit ediyorum” dedi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas, yine Helenizim hayallerinin peşinde koşarak, özlemlerini anı defterine yazdı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, “Kıbrıs adasının yakın zaman içinde işgalci ordulardan temizlenmesini umuyorum” dedi. 3’üncü Makarios’un ölüm yıldönümü nedeniyle Rum yönetimi tarafından düzenlenecek anma törenlerine katılmak üzere önceki gün Kıbrıs Rum kesimine gelen Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, akşam saatlerinde Rum lider Tasos Papadopulos ile bir araya geldi.

Helenizim hayalleri
Rum haber ajansına göre Papulyas, özel görüşme ardından samimi, dostça ve vatansever bir sohbet yaptıklarını söyledi. Başkanlık Sarayı’ndaki ziyaretçi defterini de imzalayan Papulyas, “Kıbrıs Helenizminin kahraman mücadelesinin anısı olan bu tarihi sarayda bulunmaktan çok etkilendim. Kıbrıs’ın ‘işgal ordularından kurtulduğu ve nihai bir Kıbrıs Helenizmi adına yararlı bir çözümün başarıldığı günün yakında gelmesini ümit ediyorum” diye yazdı. Papulyas ve Papadopulos daha sonra Makarios anısına Lefkoşa Rum Belediyesi tarafından hazırlanan anma programına katıldı. Papulyas ve Papadopulos, dün ise Kikkos Manastırı’nda düzenlenen dini törene katıldı.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x