Yunanlı Küçük Mustafa'dan Büyük Laflar

Genel & Güncel Konular

Yunanlı Küçük Mustafa'dan Büyük Laflar

İletigönderen Efe » Sal Kas 11, 2008 22:35

Selanik'ten Dolmabahçe'ye Atatürk'ün hayatından tüm kesitleri perdeye taşıyan 'Mustafa' filminde Mustafa Kemal'in herkesin kafasına kazınan karga kovalama sahnesini Yorgo isminde bir Yunanlı oynadı.

Atatürk belgeselleri yapan ve "Sarı Zeybek" ile Atatürk'ün değişik yönlerini seyirciyle tanıştıran gazeteci Can Dündar'ın, Atatürk'ün hayatını sinema diliyle anlattığı "Mustafa" belgeselinde Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğunu oynayan Yorgo ismindeki Yunanlı çocuk, bu rolün kendisine teklif edildiği zaman Atatürk'ü oynayacağını bilmediğini ancak daha sonradan öğrendiğini söyledi.

Yunanlı çocuk Yorgo, 29 Ekim'de vizyona giren ve Ulu Önder Atatürk'ün hayatını konu alan 'Mustafa' filminde karga kovalama sahnesinde Atatürk'ü canlandırdı. Langaza'da çekilen sahnede Atatürk'ü canlandıran Yorgo ise, kendisine bu rol teklif edildiği zaman Atatürk'ü oynayacağını bilmediğini, ancak daha sonradan öğrendiğini söyledi.

Yorgo, "Ben Kemal Atatürk'ün çocukluk yıllarını oynadım. Kendisi Türkiye'de çok tanınan bir şahıs ama Yunanistan'da kendine büyük bir sempati duyulmuyor. Elime uzun bir sopa verdiler ve kuşları kovalamam söylendi. Ben de birkaç kez koşarak kuşları kovaladım ve böylece çekimler yapıldı. Bana bu rol teklif edildiği zaman Kemal Atatürk'ü oynayacağım söylenmemişti ancak daha sonra anladım. Türk televizyonundan olduklarını ve bu çekimi yapmak istediklerini söylediler.

Kemal Atatürk'ün çocukluk yıllarından hiçbir fotoğrafı görmedim. Ona benzediğim söyleniyor ama ne kadar doğru bilemiyorum çünkü hiçbir fotoğrafını görmedim. Kemal Atatürk hakkında hiçbir şey bilmiyordum daha sonra Yunanlılara neler yaptığını öğrendim
" şeklinde konuştu.

Kaynak

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen kaye » Sal Kas 11, 2008 23:32

Mustafa Kemal'in doğum yeri neresidir?
Selanik..

Selanik bugün hangi ülkenin topraklarında?
Yunanistan.

Mustafa Kemal doğduğu zaman Selanik'te Türklerden başka hangi milletten insanlarda vardı?
Yunan milleti..

Mustafa Kemal'e kimse zenci der mi?
Diyemez.

Peki Mustafa Kemal'e kimse Çinli diyebilir mi?
Hayır..

Hadi o çocuk Türk değildi, o zaman neden filmde mesela Bulgar çocuk kullanılmadı?
Atatürk'e kimse Bulgar demez..

Neden Mustafa Kemal için Yunan tohumu kullanılmıştır?
!!!!!

Atatürk'e kimse Yunan diyebilir mi?
Şimdiye kadar demediyseler bile bundan sonra diyebilirler..

Bu filmden en çok kimler etkilenir?
Çocuklar..

Başka?
Atatürk hakkında çok malumatı olmayanlar..

Yani?
Yani filmdeki anlatılanları gerçek sanabilirler..

Filmde çocuğun Yunan olduğundan bahsediliyor mu?
Hayır ama, şimdi evet.

Reklamın iyisi-kötüsü olur mu?
Olmaz derler..

Kötü reklamı kimler leyhlerine döndürürler?
Bu örnek için soruyorsan gayet açık değil mi?

Soruya soruyla cevap vermesen nasıl olur?
Sen Türk halkını aptal mı sanıyorsun?

????
!!!!!

..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen maydonos » Çrş Kas 12, 2008 1:12

Turk halkina yapilan son zamanlarda en buyuk hakaretler mustafa filmi ile yapilmistir.burada kaye yazdigin bulgar kismini anlayamadim?nukte mi yaptin?burada kastedilen acik bir sekilde ortada utanmaz can dundar ona pic demek istiyorum ben.hemde direk olarak yuzune.kani bozuk olmasa bu sekilde yapmazdi.kimler onun kicini oksuyor belli olmustur bu filmle.dahada yazmak istiyorum.ama kendimi zor tutuyorum.bize habire osmanli cocugu diye hakaret eden bu milletle dost mu?olunacak.mumkun degilki izin versin yunanli bir aile.ama dolayli olarak hakaret etmek icin kullandilar.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen kaye » Çrş Kas 12, 2008 8:56

maydonos yazdı:.burada kaye yazdigin bulgar kismini anlayamadim?

Evet, eğer illa yabancı bir çocuk kullanılacaksa bu neden yunan oluyor? Neden bulgar veya başka bir millet değil de özellikle yunan?
can döndür acaba ne demek istiyor!!!
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen maydonos » Çrş Kas 12, 2008 14:21

kaye arkadas bu Ataturk dusmanlarinin Ataturk icin soyledigi bir kelime var.ben onu can dundara iade ediyorum "pic" bu anlatilmak istenmis o nedenle ne bulgar cocugu o rolu oynar ne de yunan turkiyede mavi gozlu Ataturke benzeyen cocuk yokmu saniyorsunuz.benim ailemde hic yoksa %30 mavi gozlu var ki batida dogmadik.bu Turklere dolayli olarak yollama yapilan bir hakarettir.fazil say gibi dunya capinda muzisyenlerimiz varken neden sirp fasisti bir muzisyen?anlamak mumkun degil diyecegim ama amac belli.ve bizim gibi kafasi biraz calisan insanlar isgal ve tutsak edildigimizi gorebilir.herkese kolay gelsin..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x