Zelil, Celil, Gizil, Rezil

Zelil, Celil, Gizil, Rezil

İletigönderen Alay Ağabey » Pzr Mar 07, 2010 11:27

Merhabalar yeğenler ve yemeyenler, Zübükzâde ezenler, alayına gidenler, yumurtayı sahanda dövenler, yeniden merhaba.



Şu Yılgın Amerikanlar

Penc-ü se, büzerler sivilü genc-ü se. Yüz mumluk Turgay, feri gitmiş bir kalay, beyaz renklidir taptığı saray. Ağlamış günlerce, dökmüş içinde böyükçe kalanı, geçmiş kendinden bir de boğaz köprüsünden:


      Amerikancının kim olduğu belli oldu

      Genç Siviller'e hiç denmemişse 2 milyon kez Amerikancı denilmiştir.

      Sadece Ulusalcılar değil, ortalama ideolojilere sahip insanların da hasmını tanımladığı sıfatların başında gelmektedir Amerikancılık.

      Herkes aşağı yukarı kullandı, ben İlk defa birileri için Amerikancı tanımını kullanma hakkımı kullanmak istiyorum.

      Geçen gün Ermeni soykırımı tasarısının Amerikan Meclisi Dış İlişkiler Komisyonunda görüşülmesine kilitlenen, sonucunu beklerken heyecanlanan, sinirlenen herkes Amerikancıdır.

      Başka bir ülkenin seçilmişilerinin bir kararını kendi parlamentolarında görüşülen hemen hemen hiç bir kanuna göstermediklerine göre Amerikancı olmalılar.

      Genç Sivillerden benim bildiğim kimse bu oylamayı önemsemedi. Heyecanlanmadı. Kimse Amerikancı olduğumuzu bir daha söylemesin.


Turgaycık haklı biraz, yutkunup kıvırdığından az. Çocuğum(buradaki bir sesleniştir a dostlar, yoksa benim çocuğum değil ve ben de marsık padişah değilim), sana bir ağabey olarak yazıyorum, iyi oku: Sen ve senin gibiler çocuğum, Amerikancı değildir, evet değildir. Oğur boylar ne zamandan beri Amerikancı olmuş. Hâlis muhlis, yağlı tere gibi kokan Jimmyciklerden cımıcık farkınız mı var? Böyük küçültmedir doğrusu size Amerikancı denmesi. Skyci Tansu Amerikancıydı, ama civanım öyle mi? Bak yalnız değilsin, onu da hor görüyorlar.

Böyük kızına Ankara diyen safkan eniştenden ve onun kalfası bülbül Henri'den neyin eksik senin ve küçük bin böyük beş bin projesinin eş şeysinin? Üzülme, sıkma canını, ağlatma Yıldıray bacını.




Soru: Muhterem Alay Ağabey, ne olacak bu gençliğin hali?

Jale Sarı

Yanıt: Kızım, senin dünyadan haberin yok. Ahretten benim bile haberim oldu, sağır Tayyip bile duydu. Ulusun gençleri o fitilci senin bu sapık yine senin bulup bulup kündelerini bozuyorlar. En son kesmeci Mümtaz'ar'ı sıkıştırmışlar. Bir şey değil, her sıkıştırdıkları kımıl zararlısı, sıkıştığını tutamayıp olduğu yere ediyor. E üniversitelerin temizlik görevlileri ek ücreti hakediyor.


Soru: Alay Ağabey, bu Sam Amca yine Ermeniler üzerinden bizi seviyor. Ne yapmak lazım?

Dürüye Güğümlü

Yanıt: Evlâdım, on dokuz ülke Ermeniler üzerinden zaten bizi tam sevmiş. Sam Amca ise yüz yıldır bizi her bir şey üzerinden çok seviyor. Yapılması gereken, bizi tam seven on dokuz ülkeden bazılarını güzellikle sevmek, kesmezse başka türlü sevmek, bazılarının gerçek katil olduğunu ıslak imzalarla hatırlatarak tam sevmek, bazılarını ise doğrudan yalancı ilân ederek çukurda sevmek gerekir. Yapılabilir ama yapılmaz; esirleşen ulus gün gelir nefes bile alamaz.

Sam Amca'yı ise hepisinden ayrı bir sevmek gerekir ki bunu kelimelerle anlatamam. Kısa yoldan hareketle civanımı sadrazam olarak ihraç da edebiliriz. Hüsnüyadis'in yavrusunu da Teksas'a vali yaptık mı, Sam Amca patileri diker.


Soru: Alay Ağabey, yazdığım bir dörtlüğü müsaadenle aktarmak isterim:

Bu gün, en şerefli en mutlu günüm
Sanki Osman'ın elinde bir gülüm
Artık Kürtçünün çadırında vatan
Hep neşeyle satacağım sen inan


Nasıl buldun?

Hâldun Çadırcı

Yanıt: Tamam Hâlduncuğum, ben de sana sözlerini sana uyarladığım bir cıngılı aktarayım o zaman:

    Hâldun onun adı, hayâlleri vardı,
    Dizinin birinde çakal bir uşaktı

    Oldu, oldu, şimdi o bir uşak

    Uşak uşak, şimdi o bir uşak
    Uşak uşak, o şimdi bir uşak
    Hain dostu, şimdi o bir uşak
    Adı Hâldun, o şimdi bir yavşak
Kullanıcı küçük betizi
Alay Ağabey
Üye
Üye
 
İletiler: 3
Kayıt: Pzt Oca 18, 2010 16:04
Konum: Âlem-i Ervah

Şu dizine dön: Alay Ağabey

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x