.
Hayatımda çok adaletsizlik gördüm ama bu kadarını görmedim. Pes doğrusu. Parası olmayan hudut sınırını bekleyecek, parası olan temel eğitim bile almayacak. Bu olabilecek bir şey midir?
Peki ama zaten katılmadıkları Şehit cenazelerine bundan sonra nasıl katılacaklar?
Eğer onların adaleti buysa, adaletsizliklerinden allah muhafaza!
Kimsesizlerin kimi olmaya geldim diyene bu adaletsizlik yakışırmı? Ama benim bildiğim kimsesizlerin, garibanların okadar parası yok. Yoksa yine fransız mı kaldım olaylara? Halkın refahı ve geliri arttıda benimmi haberim yok?
Birilerin halen olan bitene fransız kaldığı kesin, ama artık uyanması gerek, herşeye tepkisiz kalan toplum!
Bizim Askerimiz fakirdendir, bedelliyi konuşanlar ise zengin çocukları. Ve ne tesadüftür ki, bedelli konusunda karar verenler yine o zenginlerdir. Eşitliğin olmadığı yerde, adaleti aramak ahmaklıktır belkide. Oysa Adaletle kalkınmak adı altında, yapılan icraatlar adaletsizlik ve yandaşları kayırmaktır.
Neden mi?
Çünkü 30.000 TL verene canın sağolsun; vermeyene vatan sağolsun diyecekleri günler yakındır! Soruyorum sizlere, bu nasıl adalet?
Anayasamıza göre herkes eşittir, ama paran varsa daha da eşitsindir anlayışı ve uygulayışı hız kazandı! Bu zihniyet yeni Anayasa yapacakmış. Peki eşitlilik bunun neresinde olacak?
"Bedellinin geliri şehit ailelerine" derken birçoğunuzun duyguları okşanmıştır ama, Deprem vergileri de depremzedeler içindi? Ne oldu o paralara? Hadi bunu ispatlamayan Müfteri'dir (iftiracı)!
Öyle olmuş olsa bile, Şehit ailelerine soralım bakalım bu parayı istiyorlar mı?
Seçimden önce "parası olan var olmayan var!" hatta "bu konuda referandum bile yapılır!" deniliyorduya, merak ediyorum bu ülke seçime gideli daha ne kadar oldu ki, seçim öncesi bedelli aleyhinde atıp tutarken birden yine fikir değiştirildi?
Libya ve Suriye konusunda yine aynı döneklikle karşılaşmıştık, ama "ben bu vebalin altına girmem!" derken kimin sopası dürttü sizi?
Oysa daha birkac ay önce "şehit aileleri fakir fukaradır, onlara nasıl hesap veririz?" denilmişti! Ne oldu peki? Ne değişti ki birden?
Sizler aslında bana değil Hakkari'de, Şırnak'ta dağda gezip, namus bilip hudutu koruyan 20 yaşındaki fidanlara anlatıp ikna edin, bu bedellinin ne olduğunu!
Yoksa bu bedelli konusunda "Paran yoksa, canın var!" mı demek isteniliyor?
Bu kadar da olmaz demeyin, taksit taksit askerlik bedelini ödersiniz diyorlar!
Oysa Beyler…
30 kupona alınmadı bu Vatan!!!
Kimin vatanını kime taksit yapıyorsunuz?
Ama sizler alışmışsınız, "Askerlik yan gelip yatmak degildir" demeye. Artık "paran varsa yan gelip yatabilirsin! " demekten bile çekinmeyeceğinize eminim!
Unutmayin, askerlik vatan borcu ve borç böyle ödenmez. Şehitler, gaziler hakkını helal etmez!
Ümit Doğancı
TGB Almanya 2. Başkanı
TGB Frankfurt Bölge Sorumlusu
DİPNOT: "Askerlik yapmayan, anıları olmayan adama kız verilmez!" diyen dedemin sözleri halen kulağımda yankılanır…