Zulme Alkış Tutan Sanatçılar(!..)

Zulme Alkış Tutan Sanatçılar(!..)

İletigönderen Başkomutan » Cmt Şub 27, 2010 17:04

Zulme Alkış Tutan Sanatçılar…

Recep Tayyip Erdoğan, ellerini taşın altına sokup, “Kürt Açılımı”na destek vermeleri için sanatçıları kahvaltıya çağırdı. Yandaş medya, yandaş yargıdan sonra AKP şimdi de “yandaş sanatçı” oluşturma çabasına girişti. Çağrılan konukların hemen hemen tümü gelmişti. Her ne hikmetse, Başbakanı telefonla arayan “Kürt Açılımcısı” minik serçe yoktu ortalarda.
Görkemli, son model arabaları ile şölene katılanlar, gelişlerinde ve gidişlerinde mutluluk içerisindeydiler. Başbakanla el sıkışırken, konuşurken gözlerinin içi gülüyordu.

Kahvaltıdan önce, kahvaltıdan sonra ve kahvaltıda Başbakana övgüler yağdırdılar. Demokrat, sevecen, hoşgörülü kişiliğini anlatırken onu yerlere göklere sığdıramadılar. Ona ”Açılım” konusunda ne düşündüklerini anlattılar. Öneriler sundular. Beklentilerini açıkladılar. Arka çıktılar. “Açılım” konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Onu çekici ve sevimli bulanlar çoğunluktaydı. Hatta bazılarına göre o, “Kevin Koster’den bile daha yakışıklıydı…”

Aralarında Arif Sağ, Yavuz Bingöl, Fatih Kısaparmak, Neşet Ertaş, Erol Evgin, Özdemir Erdoğan, Onur Akın gibi sanatçılar da vardı.
İşin ilginç yanı bunlar genellikle toplumda “sol görüşlü” olarak bilinen ve ekmek paralarını da yine sol içerikli şarkılar, türküler söyleyerek kazanan kişilerdi.
Ne var ki onlar, faşizmin sofrasından beslenip, faşizmin borusunu öttürürken, tekel işçileri çoluk çocukları ile Ankara’nın ayazında, çadırlarda, ellerinden alınmak istenen yaşam hakkı için savaşım veriyor, “kuru soğan”a talim ediyorlardı. Daha önceleri de havuza atılmışlar, biber gazı, basınçlı su, cop saldırıları ile karşı karşıya kalmışlardı. Ama bu “solcu (!)” sanatçılardan o günlerde de ne bir ses ne bir nefes çıkmıştı.

Tüm Türkiye, tekel işçilerine uygulananları bir zulüm olarak görüyorken, halkın alkışları ve destekleri ile bugünkü konumlarına ulaşan sanatçılar, Dolmabahçe’deki kahvaltıda halka yapılan zulme alkış tutuyorlardı.
Onlar, faşizmin sofrasından beslenip, mutlu dakikalar geçirirken, Cumhuriyet tarihinde ilk kez, laik bir başsavcının evi, bir başka savcı tarafından didik didik aranıyor, adliyedeki ofisine baskın düzenleniyor, sonra da gözaltına alınıyordu. Başsavcının suçu, Ortaçağ kalıntısı İsmail Ağa Cemaati'ni ve Fethullah Gülen’i incelemeye alıp, soruşturma başlatmaktı. Ve bütün bunlar o anlı şanlı, büyük sanatçılarımızın hayran oldukları, “methiyeler” (övgü) dizdikleri sevgili başbakanları Recep Tayyip Erdoğan zamanında gerçekleşiyordu.

Yalnızca bunlar da yapılmıyordu AKP iktidarında, ordu da hedef tahtasına yatırılmıştı. Ordu komutanları evlerinden alınıp, kollarına sımsıkı yapışan polisler tarafından polis minibüslerine doldurularak, karakollara çekiliyordu. Sanki karşılarında düşman askerleri vardı. Sanki ülkemiz işgal altına girmişti. Kurtuluş Savaşında esir alınan komutanlara bile bu davranış gösterilmemişti. Türk generalleri 1. Dünya savaşında vermediği zayiatı, “laiklik karşıtı eylemlerin odağı” bir parti döneminde veriyordu.

Yani kısaca, zor, karanlık günlerden geçmektedir sevgili yurdumuz şu anda. Tehlike içerisindedir. 1923 Devrimi ve Kemalist Cumhuriyet yoğun bir saldırı ile karşı karşıyadır. Ülkemiz ABD, AB ve dinciler tarafından kuşatılmıştır. Sevr gündemdedir.
Birliğimiz, bütünlüğümüz, üniter yapımız yok edilmek istenmektedir.
Ordu, yargı, tüm ulusumuz ateş altındadır.
Vatanımız ateş altındadır.
Bugüne değin ulusalcılara, ulusal düşünceye, Atatürk devrimlerine bu denli pervasızca, açıktan dil uzatılmadı. Bu denli yüksek perdeden sövülüp sayılmadı. Bağımsızlık düşüncesi bu denli aşağılanmadı.
Adalet, hukuk bir karmaşa içerisine sokulmuştur günümüzde. Bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş generaller, politikacılar, sendikacılar, yazarlar çizerler ruh hastalarının, eski PKK’lı katillerin tanıklığı ile dört duvar arasına atılmakta, onlara çile çektirilmektedir.
Bu haksızlıklara, yasa dışı uygulamalara karşı çıkan, direnen yargıçlara, savcılara, mahkemelere ise çeşitli yıldırma, sindirme, korkutma yöntemleri uygulanmaktadır
Bu dönemler gelip geçicidir. Bu ülke nice Vahdettin’ler, Damat Ferit’ler, Evren’ler görmüştür. Tümü de toz olup gitmiş, tarihin karanlığına gömülmüştür. Ama bu dönemler aynı zamanda bir mihenk taşıdır. Ölçüdür. Böyle zor, tozlu dumanlı yıllarda Ali Kemal’ler, Ref’i Cevat Ulunay’lar, Refik Halit Karay’lar da çıkar; Namık Kemal’ler, Tevfik Fikret’ler, Mehmet Akif’ler, Nazım Hikmet’ler de çıkar. Kimin halkın sanatçısı, kimin iktidarın sanatçısı olduğu böyle günlerde belli olur.
Atatürk’ün deyişi ile “Sanatkâr el öpmez, eli öpülür…” “Sanatkâr toplumda uzun mücadele ve gayretlerden sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır…”
Yazımızı Namık Kemal’in şu dizeleri ile bitirelim:

(1)
Muini, zalimin dünyada erbab-ı denaettir
Köpektir zevk alan sayyad-ı bi-insafa hizmetten
(Dünyada zalimin yardımcısı aşağılık kimselerdir.
İnsafsız avcıya hizmet etmekten zevk alan köpektir.)

(2)
Felek her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin
dönersem kahbeyim millet yolunda bir azîmettenasrı münharif sıdk u selametten
(felek her türlü eziyet yollarını toplasın gelsin,
Millet yolunda hizmetten dönersem kahpeyim.)

Ali ERALP TOPLUMSAL HABER
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

Re: Zulme Alkış Tutan Sanatçılar(!..)

İletigönderen ulusalcı » Cmt Şub 27, 2010 18:00

1) Önemli bir makale. Zulme alkış tutan, o toplantiya giden sanatçılari kiniyorum. sanatci dedigin, siyasi konjönktüre göre hareket etmemeli. Sanatci'nin da samimiyeti vardir.
Elbette, sanatcilarin da üzerinde baski var, ama sanatci, tanindigi cizgiden taviz vermemeli, sonucta sanat degigin de bir samimiyet meselesi. Celiskili bir sanatci, samimiyetini kaybeder.

2) Bir de sarkici Tarkan'a yöneltilen suclama neden acaba? Oraya gitmedi, Erdogan'la görüsmedigi icin mi? Bu Tarkan olayi, zamanlamasiyla ve icerigi ile bana su Ergenokon tezgahini hatirlatiyor. Sizce öyle degil mi?
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletiler: 93

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Şub 27, 2010 21:15

ulusalcı arkadaşım. Tarkan'ın durumunun Ergenekon ve Balyoz tertipleri ile bir ilgisi olmadığına kendi adıma eminim. Popüler kültür ile ilgili bir durum bana göre. Popülaritesini kaybeden sanatçı ya da sanatçı görünümünde ki popüler kültürün popüler yüzlerinin ne ilk, ne de son hikayeleri bunlar. Neticede Tarkan'ın bu zamana kadar ne MİLLİYETÇİ, ne de ULUSALCI bir tek davranışını hatırlamıyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 27, 2010 21:19

Ulusalcı, bildigin kokain. Ne âlâka Ergenekon'la. "Beni örnek almayın" demiş bugün gençlere, çok duygulandım.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen ulusalcı » Pzr Şub 28, 2010 1:02

[img]http://img5.imageshack.us/img5/6585/gencebay.jpg[/img]

Şu görüntüye bakın. Dört elle Tayyip'e sarılan
Gencebay icin ne diyecegiz?
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletigönderen Başkomutan » Cmt Mar 20, 2010 19:54

''Türkiye'nin en çok aranan fahişesiydim'' diyen sanatçı açılımla ilgiili konuştu

Lale Mansur: Çok Tatmin Oldum

Başbakan Erdoğan'ın açılım toplantısına katılan oyunca Lale Mansur'dan sınırsız destek...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''demokratik açılım'' çalışmaları kapsamında İstanbul'da bir araya geldiği sanatçılar, toplantıyı ''tatmin edici'' ve ''olumlu'' buldu.

Sanatçılardan Lale Mansur, bu davete ''Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları'' adına katıldığını, Başbakan Erdoğan'dan bir randevu talebinin olduğunu söyledi.

Toplantıya katılan diğer sanatçıların çok farklı konulara değindiğini belirten Mansur, tatmin edici bir toplantı olduğunu, sektörel konuların da ele alındığını anlattı.

Mansur, ''Demokratik açılım''ın bir demokratikleşme projesi olduğuna inandığını ve desteklediğini belirtti.

Ediz Hun da olumlu bir görüşme olduğunu, herkesin fikirlerini açıkladığını anlattı.

Din, dil ve ırk gözetmeksizin insanların birbirini kucaklaması gerektiğine inandığını dile getiren Hun, kendisi için huzurlu bir toplantı olduğunu sözlerine ekledi.

İclal Aydın da ''Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde sol gelenekten gelen bir ailenin çocuğu olduğunu'' belirterek, babası ve dedesinin kendisi doğduktan sonra Türkçe öğrendiğini söyledi.

Bugün Türkçe konuşmasının babası ve dedesi için bir ''Türkiye mucizesi olduğunu'' vurgulayan Aydın, dedesi ile 8 yaşındaki kızı arasındaki süreçte yeterince düzenleme yapılmadığını belirterek, ''Burada olmaktan mutluyum. İyi ve aydınlık bir Türkiye için elimi taşın altına koymaya geldim'' dedi.

Kerem Alışık da Başbakan Erdoğan'ın verdiği söz söyleme fırsatını değerlendirip ''demokratik açılım'' konusundaki görüşlerini aktardığını ifade ederek, ''Başbakan'ın profesörden sanatçılara kadar herkesin fikrini alması, toplantıların içinin dolu olması ve yapılacak işlerin üzerine samimiyetle gidilmesi gerçekleşirse bu süreç başarılı olacaktır'' diye konuştu.

internetajans
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

İletigönderen Ram » Cmt Mar 20, 2010 23:04

Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen ulusalcı » Pzr Mar 21, 2010 2:15

Dalkavuk sanatcilarin bulusmasi
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye