Açılımın arkasında doğrudan CIA vardır - Arslan BULUT

Açılımın arkasında doğrudan CIA vardır - Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Oca 03, 2010 19:27

Açılımın arkasında doğrudan CIA vardır

“Açılımın Şifreleri” başlıklı dizi yazımızda Henry Barkey’in 12 yıl önce Graham Fuller ile birlikte hazırladığı “CIA’nın Açılım Raporu” nu hatırlatmıştık ki, Hürriyet’te Henry Barkey ile yapılan röportaj yayınlandı.

Barkey, “Kürt açılımı Amerikan planı mı?” sorusuna “Kürt açılımı katiyetle Amerikan planı değil! Bunu söyleyenler kendi ülkelerini tanımıyor. Koskoca Türkiye, 72 milyonluk halkıyla, güçlü ekonomisi ve yüzyılların tarihi ve kültürel birikimiyle başka bir ülkenin oyuncağı mı olacak bundan sonra? Böyle söyleyenler ne yapıyor biliyor musun? Türkiye’ye muazzam bir iftira ve hakarette bulunuyorlar. Koskoca Türkiye’yi muz cumhuriyetine çeviriyorlar. Hem lütfen söyleyin; bu bir Amerikan planı olsaydı, yıllarca önce empoze edilmez miydi?” diye cevap vererek kafa karıştırmaya çalışıyor.

Oysa görünen köy kılavuz istemez. Üstelik Türklere kılavuzluğa soyunan kişi, bir CIA uzmanı ise bu işin arka planını araştırmak gerekir.

***

Amerikan planı yıllarca önce değil, 100 yıldır var Henri Barkey!

Hem de Amerikan Başkanı Wilson’un “kendi kaderini tayin hakkı” olarak ortaya attığı ilkeler manzumesinin içinde Anadolu’da Ermenistan ve Kürdistan kurulması dayatması vardı. ABD, 100 yıldır bu planı uygulamaya çalışıyor, PKK’yı da bu iş için bir kaldıraç olarak kullanıyor.

Emekli Kıdemli Albay Mithat Işık, “Yarasa Operasyonu” adlı kitabında, “12 Eylül 1980 harekâtından en az zarar gören, hatta ve hatta hiç zarar görmeyen terör örgütü, PKK’dır. Yaşanan kardeş kavgasını, akan kanı durdurmak, terörü önlemek amacıyla yapılmış olan bir askeri müdahaleden, böyle bir terör örgütünün zarar görmemesi anlaşılır gibi değildir” diyor.

Aynı tespiti biz de daha önce çeşitli araştırmalarımızda ortaya koymuştuk.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur da Çankırı’daki konferansta, “Gladyo tasfiye edilmeden, ABD ve NATO ile ilişkiler kesilmeden, istihbarat CIA, MOSSAD ve diğer yabancı istihbarat servislerinin kontrolünden kurtulmadan, bunlarla ilişkiler koparılmadan bu ülke rahat yüzü göremez, aydınlığa çıkamaz. Terör Örgütü PKK ve onun elebaşı Abdullah Öcalan, 1970’li yıllardan beri Gladyo ile iç içedir. PKK, stratejik bir maşa olarak küresel odaklara hizmet etmektedir. PKK terör örgütü, gelişimini 12 Eylül cuntasına borçludur. Amerikancı 12 Eylül cuntası, PKK terör örgütünün palazlanması için ona dokunmamıştır. 12 Eylül askeri rejimi, sağ-sol demeden insanları idam ederken, işkencelerden geçirirken, zindanlara doldururken Gladyo’nun memuru Öcalan, elini kolunu sallayarak Temmuz 1979’da yurt dışına çıkıyor, Suriye ve Lübnan’da çeşitli yabancı istihbarat servislerince himaye ediliyor, örgütüne askeri kamplar tahsis ediliyordu” diye çıplak gerçeği bir defa daha haykırdı.

***

Meselenin özü budur. Emperyalist ülkeler, 950 yıl kardeşlik içinde Türkler ile birlikte yaşayan Ermenileri ayartmak için de benzer faaliyetlerde bulunmuşlardı. Taşnak örgütü de Ermenilerin PKK’sı idi! İkinci Meşrutiyet döneminde Ermeni açılımına soyunan Osmanlı, bunun karşılığını Ermeni terörü ile almıştı!

Türkiye’deki bütün darbeler ve muhtıraların arkasında ABD olduğu gerçeği de sabittir. Açımının arkasında da CIA vardır.

Türkiye’nin Amerikan ekseninden kaymaması için 10 yılda bir darbe yaptıran, bunun için de “Bizim Çocuklar”ı kullanan ABD değil midir ki Türk halkı Henri Barkey’in yalanlarına inansın!


Arslan BULUT / YENİÇAĞ, 3 Ocak 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x