ATLANTİS: Gerçek Mi? / Is It Real? (Türkçe Dublaj)

Belgeseller buraya

ATLANTİS: Gerçek Mi? / Is It Real? (Türkçe Dublaj)

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt May 11, 2009 1:01

National Geographic - ATLANTİS: Gerçek Mi? / Is It Real? (VCD + Türkçe Dublaj)


Kusursuz bir toplum kurulabilir mi? Ya da bir zamanlar zaten var mıydı? Platon, M.Ö. 4. yüzyılda Atlantis adlı bir ütopyadan bahsettiğinden beri insanlar heyecanlı bir arayışta. Efsaneye göre Atlantis, korkunç deprem ve sellerin ardından hiçbir ipucu bırakmadan denizin derinliklerinde kayboldu. Atlantis nerede olabilir? Atlantislilerin Maya ve Mısır piramitlerinde bıraktığına inanılan izler nelerdir? "Gerçek mi?" ekibi, Orta Amerika'dan Ege adalarına uzanan bir yolculukta yepyeni bulgulara ulaşıyor. Çağımızda bilimi her şeyin üzerinde tutuyor, yaşanan olağanüstü olaylara "bilimsel açıklamalar" getirilmesini bekliyoruz. Peki bilim bize tatmin edici açıklamalar sunabiliyor mu? National Geographic, "GERÇEK Mİ?" dizisi ile şimdi de dünyadaki olağanüstü öyküleri inceliyor. "GERÇEK Mİ?", inananlar ve şüpheciler olarak bölünen iki gruptaki insanların uzaylılar, kehanetler ve hayaletler gibi tartışmalı konulardaki fikirlerini sorguluyor, olağanüstü görünen olaylara bilimsel bir ışık tutuyor.




İzleme şifresi: guncelmeydan






Resim

http://www.protectlinks.com/206110
http://www.protectlinks.com/206111
http://www.protectlinks.com/206112
http://www.protectlinks.com/206113
http://www.protectlinks.com/206114
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen AlpereN » Prş Haz 11, 2009 21:48

Atlantisin varlığı yokluğu Bilim dünyasında sürekli tartışılmaktadır.Aynı Mu kıtasının varlığı ve yokluğu gibi, bu iki kıtanın varlığına henüz kesin bir kanıt bulunmamasına rağmen Bilim dünyasında bu iki kıtanın varlığı düşüncesi olumlu yöndedir, tabi olumsuz bakanlarda vardır.Olumsuz bakanlarda genelde bu işe Ezoterizm,Mistisizm tarafından rahatsızlık duyduğu için olsa gerek, buna dair forumlarda özellikle materyalist dünya görüşüne sahip insanlar gördüm.

Benim şahsi kanaatim; Tarihte eski Uygarlıklarda bulunan ortak noktaların mutlaka bir kökten yayılmış olma ihtimalidir.Örneğin Azteklerde,İnkalarda,Türklerde,Aşağı ve Yukarı Mısır Mitlerinde,Mayalarda,Perslerde bulunan Güneş Kültü,

ResimResimResimResimResimResim
Aztek / Maya / İnka / Asur / Sümer / Akad / Güneş kültü örnekleri

Güneşinde Mu kıtasında ve onun kolonisi olan Atlantisde Tek olan Tanrıyı bilinç düzeyi düşük olan insanlar için sembolizma olarak anlatılmak için seçildiğini okumuştum.Ve birçok Mitolojide çok Tanrılı ve Tek Tanrılı Güneş ya en büyük Tanrı yada Tanrının kudretini temsil eden öğe olmuş.Örnek Zerdüştler ve Şamanlarda Güneş Tanrının kudretinin sembollerinden birisi iken, Mısırda en büyük Tanrıdır.

ayrıntılı bilgi için ---> http://www.astroset.com/bireysel_gelisim/kadim/mu.htm

Bu açıdan ben Atlantis ve Mu kıtasının varlığı konusunda olumlu düşünenlerdenim.Hatta Oktay Sinanoğlu hocamızında Mayalarla akraba olduğumuzu söylediğini duydum.Bütün bunlardan sonra Atatürkünde üzerinde durmuş olduğu Mu kıtası benim çok ilgimi çektiğini söylemeliyim, hem Bilimsel hem de Ezoterizm açısından ve Atlantisinde Mu Kıtasınında varlığına olumlu bakanlardanım.Çünkü bu eski uygarlıklarıda var eden ve onlarında kökenininde bulunğu bir Uygarlığın mutlaka olması gerektiğini düşünenlerdenim.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye
 
İletiler: 628
Kayıt: Pzr Nis 22, 2007 22:57


Şu dizine dön: Belgesel Filmler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x