Atsızcılar(Irkçı Türkçü)ler hakkında bildikleriniz???

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Atsızcılar(Irkçı Türkçü)ler hakkında bildikleriniz???

İletigönderen SOKRATES » Pzt Oca 21, 2008 14:43

Kimimiz bilir, kimimiz bilmez bir grup var Atsızcılar diye.
Bu kişiler hakkında bildikleriniz veya takdir edip,eleştirdiğiniz yönler var mıdır?
Adres vermek yasak sanırım.Bu yüzden googleden atsızcı forum yazıp sitelerini inceleyebilirsiniz.
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Oca 26, 2008 2:09

Nihal Atsız aslında Ülkücülüğün ve MHP'nin fikir babasıdır,en temel dayanağıdır,en çok etkilendiği kişidir.Ama dinsiz olması ve dinle pek çok kez dalga geçmesi ÜLKÜCÜLERİ acaip üzmektedir ve açık açık Nihal Atsız'ı savunan Ülkücü'ye de bu nedenle pek rastlanmamaktadır.Oysa ki Türk olmaktan,KEMALİST olmaktan gurur duyan bendeniz Nihal Atsız gibi bir Türk milliyetçisini her zaman Alparslan Türkeş veya Devlet Bahçeli(Ah Devlet,ah!Seni de sevmiştim bir ara ama yalanmış sevdan! :) )gibi özde ÜMMETÇİ sahte MİLLİYETÇİlere tercih ederim.BBP ve MHP'nin ayrışmasaında ki en önemli olaylardan biri de BBP'nin Nihal Atsız'ı ve fikirlerini tamamen reddetmeleridir.Ama bu durumda da onlar ortada kalmaktadırçünkü MİLLİYETÇİLİK adına savundukları şey aslında ÜMMETÇİLİK.Yani MHP ümmetçilik batağına saplanmışken başka bir ton gerekçeyi mazeret gösterip onlardan ayrılan eski MHP'li Ülkücüler BBP'yi kurdukları andan itibaren MHP'yi de geçtiler.Zaten söylemlerinde de milliyetçilik hemen hemen hiç yer almıyor.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen SOKRATES » Cmt Oca 26, 2008 2:26

Çetin bey,peki sırf ümmetçi ideolojiye olan gıcıklığınız-ki aslında haklısınız bence de tutarlı bir yol değil- sizi neden IRKÇI bir kişiyi sevmeye götürüyor?
Sen bir kürt de olabilirdin.Buna sen karar vermedin.
Yoksa yanılıyor muyum?
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cmt Oca 26, 2008 3:35

Irkçı bir ahmak için, söylenecek bir şey yoktur.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen SOKRATES » Cmt Oca 26, 2008 3:42

Çetin Taş bey,Türk halkı asırlardır sömürüldü,inançları olsun,gelenek ve görenekleri olsun, asırlarca suistimal edildi.
Osmanlı devleti zamanının gereği olan Fetih hareketlerini yapsa bile özünde,kozmopolit bir yapıya sahipti ve bu yapıda Türk'lüğün bazı muhteşem özellikleri unutuldu veya kasıtlı olarak yok edildi.
Ama buna bakarsak şu da oldu: Türk'lük elbete verdiği gibi bazı şeyler de aldı.
Zaten KÜLTÜR'ün özelliği budur.Kültürleme,kültürlenme,kültürleşme gibi sosoyolojik tanımlar boşuna değildir.

Daha sonra gelen Cumhuriyet projesi ise,Türk'e adını,dilini,tarihini yeniden kazandırmaya çalışmıştır.
Türk'ün unutulan yüksek karakteri gün ışığına çıkarılmaya çalışılmış ama MAALESEF ATATÜRK'ÜN ERKEN ÖLÜMÜ nedeniyle yarıda kalmıştır.
Aslına bakarsak FİİLEN cumhuriyet bitmiştir!
Çünkü, doğudaki halk feodal yapının altında kendisine mal edilmeye çalışılan yoksulluk ve terör,TOPRAK VE DİN AĞALIĞI ile kapana alınmış,özgürlükleri VE DAHİ EN ÖNEMLİ HAZİNELERİ OLAN BAĞIMSIZ DÜŞÜNEBİLME,İŞ YAPABİLME yetisi ellerinde alınmıştır.Her ne kadar Cumhuriyet projesi buna engel olmaya çalışdıysa da maalesef etkili olunamamıştır.-Dikkat et suçlu aramıyorum,suçlu oradaki feodal yapıdır zaten-

Karadeniz'e gelince,halk zaten aç,sefil, 4 ay çalışır, çayını mısırını balığını satar,sonra oturur parasını yer!
FABRİKA DESEN O DA YOK!
DİĞER BÖLGELER DE HAKEZA AŞAĞI YUKARI AYNI.

Ve bir de DEMOKRASİ DEMOKRASİ diye yırtınmıyorlar mı?Ne kadar sinir oluyorum ya rabbim!

Bu ülkede özgür düşünebilen halk kalmadı ki!

BENCE AHMAKLIĞIN EN BÜYÜĞÜNÜ MAALESEF YİNE DE LAİK HASSASİYETE SAHİP ELİTLER YAPIYOR!
Nasıl mı?
Devlet,vatandaşına sırtını dönemez,inançlarından dolayı onları potansiyel suçlu olarak göremez.
İnsanları aydınlatacağım diye,inançlarını büsbütün unutmalarını bekleyemez.
BU YÜZDEN CHP ZİHNİYETİ SONSUZA DEK TÜRK MİLLETİNİ KAYBETMİŞTİR!
MHP bu gerçeğin farkında olarak AKILLI siyaset yapmaktadır.Yaptıkları kısa vadede belki yanlıştır,ama uzun vadede devletin ve halkın iyiliğinedir.

İnanın bana, Türbanın değil üniversitelerde,kamuda dahi serbest olması, başbakanlıktaTayyipin,Cumhurbaşkanlığında Apo Gül'ün ve de nurcuların polis teşkilatındaki egemenliğinden ÇOK DA TEHLİKE ARZETMEZ!
Arzeder dersen,meseleye tarafgir ve de fanatik olarak yaklaşmış olursun,Çünkü, Türban ile aslında verilen savaş paylaşım savaşından başka birşey değildir!
Köylü ve cahil kalabalık, siyasal gücünü kullanarak Aydın vatanperverlere kafa tutmaktadır!Olan da budur!
Yoksa emin ol türbanın herhangi bir gücü yok,SİMGE OLMAKTAN BAŞKA!
Devam ederiz Çetin bey.
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 26, 2008 12:11

Ram yazdı:Irkçı bir ahmak için, söylenecek bir şey yoktur.

++ Türk-Kan
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Oca 26, 2008 15:15

Ben Nihal Atsız'ı Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli gibi sözüm ona milliyetçilere tercih ederim demiştim.SOKRATES sanırım bu söylediğimi yanlış anladın.
Kürt,Türk,Laz,Çerkez,vs. olmam ya da olmak önemli değil.
Ben Kemalist'im kardeşim.Ne olursan ol,bu üke topraklarında yaşayıp TÜRK'üm dediğin sürece TÜRK'sün.
Nokta.
Din bu kadar çok devlet kademelerine hakim olduğu için,özgür bir biçimde LAİK EĞİTİM alamadığımız için sap ile samanı karıştırıyoruz.Türbanı demokratik hak olarak görüyoruz.Oysa amaç belli,zaten sondaj çalışmalarına erken başladılar.Biri diyor üniversitede türbana izin verecek yasayı çıkarıyoruz,öbürü diyor kamuda da izin vereceğiz.Bu ülke LAİK DEMOKRATİK bir DEVLET yapısına sahiptir.DEVLET DİN-SİZ-DİR!Vardır devletin dini diyen beri gelsin!Eğer bu ülkeyi Osmanlı'ya benzetecek olursak sonu da Osmanlı gibi olur.
Ayrıca "hem Müslüman bir devlet yapısı oluşturacağım,hem laik olacağım,hem demokrat olacağım"olmaz.Olamaz.
ATATÜRK'ün sistemi belli.
Bundan saptığımızdan beri burnumuz boktan çıkmıyor.
Türkiye'nin sosyal imkansızlıkları hiçbir şekilde bahane olamaz,olmamalı.
Ben imkansızlıklar yüzünden halkın AKP'ye oy verdiğinin savunucularını anlamıyorum ve kabul edemiyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen SOKRATES » Pzr Oca 27, 2008 6:35

Ben imkansızlıklar yüzünden halkın AKP'ye oy verdiğinin savunucularını anlamıyorum ve kabul edemiyorum.

Çetin bey :D
Maksadım sizi yermek değil ama :D
Zaten bu sözünüz yüzünden Akp yüzde 50 oy alıyor! :D

Halka bazı değerleri dayatırsan ancak böyle donakalırsın!
Halka değerleri sevdirdiniz mi kardeşim?
Cemaatçiler halka oy almak maksadıyla yardım ederken-deniz feneri,ihh, gibi- laik hassasiyete sahip olduğunu iddia eden zavallılar A milli takım galip geldiğinde ellerinde şarap kadehleri barlarda 10. yıl marşı söylüyordu!

Tekrar söylüyorum!!!
Üniversite önünde zorla başındaki örtüsü alınan bir kız-İslamcı veya değil,inancı için veya şov olsun diye takıyor olsun- ağlarken,onun kulağına birşeyler fısıldanıyordu:
Biz sizin intikamınızı alacağız!

Devlet bu intikam alacak olan grupların üzerine neden gitmedi?
Başörtüsü 1999 da meclise bile girmişken, hala bu tehlike neden görülüp bertaraf edilemedi?

Bayram geçtikten sonra kınayı ........ yak demişler!
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Oca 27, 2008 19:02

Mantık dışı bir iddia söylediğin.Yani halk imkansızlıklar yüzünden AKP'ye oy veriyor.Önceki 4,5 seneyi gören ve daha da fakirleştiğini gören halk,daha fazla dışa bağımlı olduğunu gören halk,daha fazla satıldığımızı gören halk,bunca fındık,çay üreticisi,pamuk,üreticisi,çiftçi,hayvancı....Yaşadıkları imkansızlıklardan sado mazoşist zevkler almış olmalılar ki AKP'ye 50% oy verdiler he?Bu espirin komik değil dalgacı.

Halka >bazı değerler yeni dayatılmıyor dalgacı arkadaş.
Ayrıca kimin başından zorla türban çıkartılmış(baş örtüsü değil)?Yok böyle bir şey.
Defalarca söyledim,söyledik...Okula girmenin kuralı belli.Askere gitmenin,doktor olmanın,futbolcu olmanın,imam olmanın kılığı-kıyafeti nasıl belli ise öğrenci olmanın da giyim kuralı belli.
Cemaatçilerin halka nasıl yardım ettiklerini biliyorum zaten bu yüzden söylüyorum başta ben olsam nasıl DİKTATÖRCE uygulamalar yapacağımı.
Çünkü canım kardeşim,DEMOKRASİYİ ARAÇ OLARAK KULLANANLARA DEMOKRASİ UYGULANMAMALI!

Çok dalgacısın ama mevcut olayların zaten bizzat o AKP'ye oy veren vatandaşlara kına olarak döndüğüne ve döneceğine yüzde yüz eminim.

Bana da BEY deme.Adım yeterli.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen ayverdi » Cmt Şub 02, 2008 18:12

benim için %50 falan sorun değil tek derdım ve sorunum diğer %50 neden susmak zorunda kalıyor.kımse görmuor mu acaba bu ulke de özel mulkıyet kavramı almıs basını gdıor.atamızın dediği gibi her karısı halkındır derken,şimdi 1000 karışı alıp oraya tak bır lojman dıkebılıyorlar..bu işin en basıtı.o kadar kanıksamıslarkı sızın dedıgınız oy veren %5o lık kısımı bu ulke bızım bızı sız getrdınız ıstedııgmz her b.ku yerız dıyebılyorlar.vrsın desınlr.unutmasınlar az sayıda halkın birliği çok sayının kendıne guvenmıslıgını altust eder gecer.herkes susuyor ve 3maymunu oynuyor.ama unutmayalım bu ulkede denız gezmıs huseyın mahır yusuf vb bır cok dusunur nefes aldı ve nefes verdı.aynı felsefeyle nefes alanlar var..bunlar elbet zombı mısalı dırılcek ve turkıyemız ıcın ne ıyıyse onu yapacak yeter kı nefes aldıkarı bır yerler olsun...saygılarımla
düşünebildiğiniz kadar yazın ki bir cvp geldiğinde yine yazın...
Kullanıcı küçük betizi
ayverdi
Üye
Üye

İletiler: 8

İletigönderen atsiz » Cmt Şub 02, 2008 21:30

Merhabalar,

Atsızcılar, kendileri çalıp kendileri oynayan, internet dışında esameleri okunmayan, içlerinde samimi Türkçü gençlerin de bulunabildiği, "nöbetçi-forum Türkçüleri" topluluğudur.

Atsız'ın, kendisinin sık sık fırçaladığı tiplerden olduklarının farkında olmayacak kadar Atsız'dan habersiz olanları da çoğunluktadır. Atsız'ın oğlu Buğra Atsız ile konuşma imkanını bulabilirseniz mutlaka sorun da anlatsız size bu tipleri...

TTK,
Egemen
Kullanıcı küçük betizi
atsiz
Üye
Üye

İletiler: 15

İletigönderen Ram » Pzr Şub 03, 2008 0:38

Sayın Egemen,

Atsızcılar, kendileri çalıp kendileri oynayan, internet dışında esameleri okunmayan, içlerinde samimi Türkçü gençlerin de bulunabildiği, "nöbetçi-forum Türkçüleri" topluluğudur.

Yukarıdaki tespitinize katılmakla beraber, şu vasiyeti nasıl açıkladığınızı öğrenmek isterim¿?

Nihâl ATSIZ yazdı:"Yağmur, oğlum;
Bugün tam birbuçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir de resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Ögütlerimi tut, iyi bir Türk ol! Komünizm bana düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlar tarihi düşmanlarımızdır. Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar , Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır. Japonlar, Afganlar, Amerikalılar dış düşmanlarımızdır. Ermeniler, Kürtler, Zazalar, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlur, Lazlar, Gürcüler, Çeçenler, Çingeneler iç düşmanlarımızdır. Bu kadar çok düşmanla carpışmak için iyi hazırlanmalı.
Tanrı yardımcı olsun."

Ayrıca bakınız :arrdw: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/34217 ... m=1&gid=69
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen atsiz » Pzt Şub 04, 2008 2:01

Tekrar Selam,

Öncelikle o hürriyet gazetesinde yazılanlara Yağmur Atsız, tekzip yazısı göndermiştir.

Atsız, o kafatası ölçümleri muhabbetini, kafatasçılığı marifet gibi görenler ile(O zamanda şimdiki gibi bu tip insanlar vardı, nazicilik oynayanlar yani..) dalga geçmek için yapmıştır.

Yağmur Atsız bunu kitabında böyle anlatmasına rağmen gazete çok farklı bir şekilde ortaya koymuştur. Sanırım internette de Yağmur Atsız'ın bu konudaki tepkisi bir yerlerde olacak ama önemli değil. Kitabında net olarak var bunlar.

Vasiyet konusuna gelince, Nihal Atsız ırkçıdır. Bazıları onun bu yönünü kaldırabilir, bazıları kaldıramaz.

Neyse artık göçtü gitti. Atsızcılık falan diye birşey olamaz. Türkçülük ülküsü vardır.

Yani diliyle, kültürüyle, diniyle, tarihiyle bir bütün olan Türk milletinin büyüklüğü ve çıkarları için her alanda çalışmak.

Bu işde, Türkiye gibi milli bir devlette, öyle forum açıp nazicilik oynayıp, diğer milletlere küfür ederek olmaz. Bilimsel araştırmalar yaparak, elle tutulur işler yaparak olur(Kazım Mirşan gibi).

TTK,
egemen
Kullanıcı küçük betizi
atsiz
Üye
Üye

İletiler: 15

İletigönderen Ram » Pzt Şub 04, 2008 2:23

atsiz, tekzipi biliyorum, tepkini bilmek istedim. Teşekkürler...

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Bozzkurtt » Sal Eyl 02, 2008 23:00

Ram yazdı:Irkçı bir ahmak için, söylenecek bir şey yoktur.

Değerli "Ram" kardeşim,

Bu iletini okuyunca, kişisel resmindeki TÜRK bayrağından ben utandım. Nasıl olur da vatansever bir Türk, Nihal ATSIZ gibi bilge bir kişiye "ahmak" gibi aşağılayıcı bir sözcüğü yakıştırabilir?

Öncelikle şunu belirlemek gerekir: Nihal ATSIZ, hangi düşünceyi, niçin ve nasıl savunmuştur? Nihal ATSIZ, genç yaşlarından itibaren, ölene dek sadık kaldığı Türkçülük ülküsü için savaşmıştır. Onu, o dönemdeki diğer Türkçülerden ayıran şey ise, milliyetçiliği -bugün mhp'nin yapamadığını yaparak- "ümmetçilik"ten ayırmasıdır. Yani Nihal ATSIZ, yalnızca TÜRK gibi yaşamaya çalışmış bir Türk ırkçısıdır. Yalnız "ırkçı" diyince, gözünüzde hemen nazi tipli, faşist ruhlu kişileri canlandırmayın. ATSIZ'a göre, ırkçılık mensubu olduğumuz TÜRK ırkının yüceliğine inanıp, onun daha da yücelmesi için çalışmaktan başka bir şey değildir. Bunun ayrımını şöyle yapabiliriz: "Ulu Önder ATATÜRK de devrimcidir; ölüm makinesi Stalin de..."

Bugün ATSIZ'ı sevmeyen kişiler bile, benim bu yaşıma kadar okuduğum en etkili iki roman olan "Bozkurtlar'ın Ölümü" ve "Bozkurtlar Diriliyor"u okumuştur. Eğer bu romanları okursanız, ATSIZ'ın yalnızca mükemmel edebi kişiliği - yazarlığı için bile saygı duyulacak biri olduğunu anlarsınız.

Nihal ATSIZ, bugün "Ne mutlu TÜRK'üm diyene!" demekten utanılacak bir duruma düşeceğimizi bildiği için, yaşadığı dönemde gençlerin Türkçü bilinçle yetişmesini sağlamak için, her türlü zorluğa göğüs gererek savaşmıştır. O bir ülkü eridir.

Türklüğe düşman kesilmiş, vatanına ihanet etmiş, soysuz ve değersiz yüzlerce insancık varken, sanki sırf o yüce kişiliğe hakaret etmek için açtığınız bu başlığı, bu güzel paylaşım ortamına, o tek cümlelik hakareti de bilinçli bir TÜRK zannettiğim sen "Ram"a yakıştıramadım. Umarım ATSIZ Ata'mın kemikleri, genç soydaşlarının ettiği hakaretler yüzünden sızlamamıştır.

İletimi, yüce TÜRK soyunun şanlı eri Nihal ATSIZ'ın yazdığı bir dörtlükle sonlandırmak istiyorum:

Bilsin cihan ki, ben bu cihânın nesindeyim,
Bir ülkünün mehâbetinin zirvesindeyim.
Dünya denen mezellete dalsın da her isteyen,
Ben ırkımın şeref taşan efsanesindeyim.

Herkes bir özleyişle yaşar, ben de öylece,
Altayların ve Tanrı Dağın çevresindeyim...

Tanrı, TÜRK'ü korusun!
Kullanıcı küçük betizi
Bozzkurtt
Üye
Üye

İletiler: 3

Sonraki

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x