SOKRATES yazdı:Bozzkurtt, Benim Nihal Atsızla bir problemim olamaz.
Onun devrinde egemen felsefe Darwinizm ve materyalizm idi.
Artık bu gibi batıl felsefe ve ideolojileri teorileri bebeklere nenni diy söylüyorlar:)
Atsız yaşasaydı, Irkçı olmazdı!
Hem ırkçılık ne demek ya?
Irkını sen mi seçiyorsun? Sen mi belirliyorsun sopunu da övünüyorsun?
Türk olmaktan övünmek demek, bu asil milletin üstün özelliklerini muhafaza etmek ve yaşatmak demektir!
Yoksa diğer milletleri yermek değil!!!
Forumunuzda sırf gırgır olsun diye gezerdim.
Banladığınız kimselere '''Ülkücü çapulcu''' yaftası vurarak banladınız!
Hz.Muhammed sav' sövdünüz!
Din iman bırakmadınız!
La sizin elinizden ölecek olsam su içmem be.
Hadi uzağa....
Yusuf Batum yazdı:Sevgili Mustafat,
Yüzbinlercesi öldürülen, binlercesine iskence ve tecavüz edilen zavalli Irak halki neden toplanip isgalci ABDye karsi çikamadi? O kadar ordu ve silah üç günde nasil teslim oldu? çünkü bir ulus olamamislar, ümmetlere etnik gruplara bölünmüslerdi. Siisi var, sünnisi var, Kürdü var, Arabi var... , demissiniz.
Irak da direnenleri de es gecmissiniz.
Sonucta Irak, kendi mucadelesi ile ozgurlugune kavusmus bir memleket de degildir. O yuzden ulus bilincini burada aramak cok yanlistir. Turkiye ile kiyaslanamaz bile. Kiyasiniz yanlis.
Irak daki olay baskadir. Bu kadar kolayci yaklasmayin. Ama mezhepler konusunda haklisiniz.
Belki bu ulus bilinci bu isgalden sonra olusacaktir. (Bolunmezlerse)
Biz de Canakkale de henuz ulus degildik. Hatta Kurtulus Mucadelesi nde bile. Bunlar ulus bilincini gelistiren, pekistiren mucadeleler olmustur bence.
O yuzden bir zafer kazanmak, somurucu/isgalciye direnmek sadece ulus bilinci ile olmuyor.
ümmetlere ...bölünmüslerdi... Bu ne demek? Alakasiz... (Ha, Hz. Isanin ummeti, Hz Musanin ummetini kastediyorsan, baska! Ama orada oyle bir sey de soz konusu degil)
Ummet bir tanedir. Unutmayin, Turk ulusunun Musluman olan kismi Resul Muhammed in ummetidirler. Bu ummet sozu olur olmaz yerde asagilanarak kullaniliyor. O yuzden biraz daha dikkat etmenizi salik veririm.
Bir Sosyalistin/ Komunistin nasil Enternasyonal i varsa, Muslumanin da ait oldugu ummeti vardir.
Hassas bir konu.
Saygilarimla,
Y.B.
SOKRATES yazdı:Ben dinci değil dindarım,kemalist değil Atatürkçüyüm-sanırım en çok zorunuza iden de bu ayrımı yapıyor olmam-
Bozzkurtt yazdı:Uğrola,
Gördüğüm kadarıyla konu bayağı dağılmış. Daha çok fırın ekmek yemesi gerektiğini düşündüğüm Sokrates'e şunları söylemek istiyorum:
Ben atsızcılar.com'a bugüne kadar hiç üye olmadım. Arada girip bakarım; fakat orada etkin katılımım yoktur. Onun için oradaki kişilerin tutumlarını örnek göstererek; beni, Türkçülüğü ve Nihal ATSIZ'ı yermek istemen, oldukça basit bir savunma mekanizması. Beni yazdıklarımdan hareketle eleştirmeni umut ediyorum.
Yazdıklarınla tamamen İslam ümmetçiliğini benimsediğini gösteriyorsun. Bunun için ister dinci ol, ister de dindar... Sen ne Atatürkçü olabilirsin ne de Kemalist! Zaten bence bu kutlu ülkülere gönül verip, bizleri de küçük düşürmemelisin.
Irkçılığı doğru tanımlamak gerekiyor. Naziler de ırkçıdır, Nihal ATSIZ da ırkçıdır, M. Kemal ATATÜRK de ırkçıdır. Fakat bunların ayrımını iyi yapmadan, bu tümce çok saçma gelebilir size. Irkçılık, yalnızca yakıp yıkmak, başka ırktan insanların tümünün yaşamamasını istemek veya kıyamet koptuğunda ırklarını korumak için Mars'ta bina yaptırmak istemek... gibi saçma ve ilkel düşünceler üzerine kurulursa, bunun adı Nazicilik olur. Nihal ATSIZ ve Başbuğ ATATÜRK'ün benimsediği düşüncede ise, mensubu olduğun ırkın kut'luluğuna inanıp onu yüceltmeye çalışmaktır.
Ulu Önder, "Beni olağanüstü bir kişi olarak görmeyiniz. Yaratılışımdaki tek olağanüstülük, TÜRK olarak dünyaya gelmemdir." derken, "Dünyada Türklerden başka kimse yaşamamalıdır." demek istemiyordu. İşte bunun ayrımını iyi yapmak gerekiyor.
Bu konu çok derin. Buradaki tartışmalar üzerine saatlerce bilgi paylaşımı yapılabilir. Fakat ne kadar yazsak da, ulaşacağımız yer şudur: Artık Türk ulusu için "ümmet" bağı hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü, Türk'ün, Türk'ten başka dostu yoktur. Bunu tarih de, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Osmanlı'dan koparak emperyalist devletlere sığınıp, TÜRK düşmanı kesilen Araplar'ı; hâlâ İran'da çok açık bir biçimde Türk düşmanlığı yapan Farslar'ı ve bunlar gibi nice müslüman milletin TÜRKler'e dost olamayacağını yazmıştır.
Tanrı, TÜRK'ü korusun!
Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk