luzismud yazdı:Bu kadar irkcilik, milliyetcilik tantanasindan sonra benim kisacik bir önerim var....
luzismud yazdı:...kisaca söyleyebilirim ki bu irkcilik sacmaliklarini destekleyenlerde, birbirini Türk olup olmamakla itham edenlerde biraz arastirildiklar inda irk olarak TÜRK cikmiyorlar...
Ilginc degil mi???
Bozzkurtt yazdı:Ram yazdı:Irkçı bir ahmak için, söylenecek bir şey yoktur.
Değerli "Ram" kardeşim,
Bu iletini okuyunca, kişisel resmindeki TÜRK bayrağından ben utandım. Nasıl olur da vatansever bir Türk, Nihal ATSIZ gibi bilge bir kişiye "ahmak" gibi aşağılayıcı bir sözcüğü yakıştırabilir?
Öncelikle şunu belirlemek gerekir: Nihal ATSIZ, hangi düşünceyi, niçin ve nasıl savunmuştur? Nihal ATSIZ, genç yaşlarından itibaren, ölene dek sadık kaldığı Türkçülük ülküsü için savaşmıştır. Onu, o dönemdeki diğer Türkçülerden ayıran şey ise, milliyetçiliği -bugün mhp'nin yapamadığını yaparak- "ümmetçilik"ten ayırmasıdır. Yani Nihal ATSIZ, yalnızca TÜRK gibi yaşamaya çalışmış bir Türk ırkçısıdır. Yalnız "ırkçı" diyince, gözünüzde hemen nazi tipli, faşist ruhlu kişileri canlandırmayın. ATSIZ'a göre, ırkçılık mensubu olduğumuz TÜRK ırkının yüceliğine inanıp, onun daha da yücelmesi için çalışmaktan başka bir şey değildir. Bunun ayrımını şöyle yapabiliriz: "Ulu Önder ATATÜRK de devrimcidir; ölüm makinesi Stalin de..."
Bugün ATSIZ'ı sevmeyen kişiler bile, benim bu yaşıma kadar okuduğum en etkili iki roman olan "Bozkurtlar'ın Ölümü" ve "Bozkurtlar Diriliyor"u okumuştur. Eğer bu romanları okursanız, ATSIZ'ın yalnızca mükemmel edebi kişiliği - yazarlığı için bile saygı duyulacak biri olduğunu anlarsınız.
Nihal ATSIZ, bugün "Ne mutlu TÜRK'üm diyene!" demekten utanılacak bir duruma düşeceğimizi bildiği için, yaşadığı dönemde gençlerin Türkçü bilinçle yetişmesini sağlamak için, her türlü zorluğa göğüs gererek savaşmıştır. O bir ülkü eridir.
Türklüğe düşman kesilmiş, vatanına ihanet etmiş, soysuz ve değersiz yüzlerce insancık varken, sanki sırf o yüce kişiliğe hakaret etmek için açtığınız bu başlığı, bu güzel paylaşım ortamına, o tek cümlelik hakareti de bilinçli bir TÜRK zannettiğim sen "Ram"a yakıştıramadım. Umarım ATSIZ Ata'mın kemikleri, genç soydaşlarının ettiği hakaretler yüzünden sızlamamıştır.
İletimi, yüce TÜRK soyunun şanlı eri Nihal ATSIZ'ın yazdığı bir dörtlükle sonlandırmak istiyorum:
Bilsin cihan ki, ben bu cihânın nesindeyim,
Bir ülkünün mehâbetinin zirvesindeyim.
Dünya denen mezellete dalsın da her isteyen,
Ben ırkımın şeref taşan efsanesindeyim.
Herkes bir özleyişle yaşar, ben de öylece,
Altayların ve Tanrı Dağın çevresindeyim...
Tanrı, TÜRK'ü korusun!
Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk