Atsızcılar(Irkçı Türkçü)ler hakkında bildikleriniz???

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

İletigönderen shadow39 » Pzr Eyl 07, 2008 12:05

Ataturk u karistirmayin.Bu bir uyaridir
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen luzismud » Sal Eyl 09, 2008 10:10

Bu kadar irkcilik, milliyetcilik tantanasindan sonra benim kisacik bir önerim var.

Su aralar elimde oldugu icin önerecegim; Soner Yalcin'in SIZ KIMI KANDIRIYORSUNUZ adli kitabinda da bu konu uzerine bir bölüm var. Zamani ve imkani olan okusun.

Ama olmayanlar icin kisaca söyleyebilirim ki bu irkcilik sacmaliklarini destekleyenlerde, birbirini Türk olup olmamakla itham edenlerde biraz arastirildiklarinda irk olarak TÜRK cikmiyorlar...

Ilginc degil mi???
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen creative » Sal Eyl 09, 2008 12:46

luzismud yazdı:Bu kadar irkcilik, milliyetcilik tantanasindan sonra benim kisacik bir önerim var....

ırcılık, milliyetcilik bir tantana mı ! sen kendindemisin ? :evil:
luzismud yazdı:...kisaca söyleyebilirim ki bu irkcilik sacmaliklarini destekleyenlerde, birbirini Türk olup olmamakla itham edenlerde biraz arastirildiklar inda irk olarak TÜRK cikmiyorlar...

Ilginc degil mi???

peki ne çıkıyorlar ? alman mı ingiliz mi yunan mı yada başka birşey mi ! sen kendini araştırdın mı sonuç ne çıktı !

ellerin ile beynin arasında lütfen bir bağlantı olsun. ne düşünüyorsan açık yazda bilelim !
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen luzismud » Cum Eyl 12, 2008 17:52

Kardesim bu ne hiddet bu ne celal... farkinda olmadan ayagina falan mi bastim???

Öyle birsey yaptiysam özür dilerim...

Ne ciktiklarini zahmet edip, kitabi alir okursan anlarsin. Tabii ki bunlarin sözkonusu kisinin iddiasi oldugunu yinelemekte de fayda görüyorum. Herseyi devletten bekleme ;-))

Bana gelince kendimle ilgili bir arastirma yapmadim, ihtiyacta duymuyorum. Zira Irk olarak ne oldugmun bir önemi oldugunu düsünmüyorum. Düsünenleri de Allah islah etsin diyorum

Not : Allaha sükür ben yek vücut kontollü birisiyim.
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen ka-dir » Pzr Eyl 21, 2008 22:08

arkadaşlar bahsettğimiz ülkücülük TÜRK-İSLAM Ülküsü çerçevesinde sekilllenmektedir.bu ülküde ne islamı türlükten nede türklüğü islamdan ayrı düşünülemez.çünkü herikisi birbirini tamamlayan bütündür bu davada.fakat tarihte bu davaya mensup oldup fazla türkçü yada fazla islam temeline kayan kişilerde olmustur.Fakat bu durum kişilerle alakalıdır vede davayı bağlamaz.
Kullanıcı küçük betizi
ka-dir
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen baragakal » Pzt Eyl 22, 2008 3:29

Konuya baslik olan Nihal Adsiz'in bu sentezle alakasi oldugunu sanmiyorum.
Genellikle Turk'luk uzerine dusunmustur, Islam için -halkimin dinidir saygi duyarim-
dedigini biliyorum.

Mevzu, donup-dolasip nasil olduysa "TURK-ISLAM SENTEZI" denen ucube kavrama gelmis,
bu memleketin %80 ine sorsaniz kendisini, dini Islam tabiyeti Turk olarak tanimlar.

Mevzuya samimiyetle sicak bakan arkadaslara tavsiyem,.. bu -iki tanimi- yanyana kullanip
sonuna da -sentez- koyanlara, ve bunu satmaya çalisanlara dikkatli etmeleri, hatta bikaç adim
uzak durmalari... Sonra merak eden biraz derine insin, geçmiste bu teraneye kimler sarilmis bi baksin,
incelemeye abdullah ocalan dan baslasin, kanli siyasi hayatina Turk-Islam sentezini
oven guzel makalelerle baslamistir, bulsun okusun!!! ordan papanin elini opup
-hizmet etmeyi dilenen- bi baska hiyanet ehline
, hocaefendiye geçsin,...

Ey akli karisik arkadaslar, biz saf temiz milletizdir ama safligin da sinirini bilmemiz gerekir,..
O degerli safliginizi hak edenlere saklayin, bu mevzulara bakarken daha bi fazla akil kullanin!
TURK-ISLAM sentezinin son ulastigi nokta "ERMENISTAN! sentezin efsane çocugu,
sayin Reisi Cumhurumuz daha geçen gun Hocali katliyamini yapanlarin ellini sikmaya
oraya tesrif etmedi mi? Aman arkadaslar bunlari iyi taniyin,
aynasi istir kisinin guzel soze lafa bakmayin...
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen Ram » Prş Eyl 25, 2008 5:16

Bozzkurtt yazdı:
Ram yazdı:Irkçı bir ahmak için, söylenecek bir şey yoktur.

Değerli "Ram" kardeşim,

Bu iletini okuyunca, kişisel resmindeki TÜRK bayrağından ben utandım. Nasıl olur da vatansever bir Türk, Nihal ATSIZ gibi bilge bir kişiye "ahmak" gibi aşağılayıcı bir sözcüğü yakıştırabilir?

Öncelikle şunu belirlemek gerekir: Nihal ATSIZ, hangi düşünceyi, niçin ve nasıl savunmuştur? Nihal ATSIZ, genç yaşlarından itibaren, ölene dek sadık kaldığı Türkçülük ülküsü için savaşmıştır. Onu, o dönemdeki diğer Türkçülerden ayıran şey ise, milliyetçiliği -bugün mhp'nin yapamadığını yaparak- "ümmetçilik"ten ayırmasıdır. Yani Nihal ATSIZ, yalnızca TÜRK gibi yaşamaya çalışmış bir Türk ırkçısıdır. Yalnız "ırkçı" diyince, gözünüzde hemen nazi tipli, faşist ruhlu kişileri canlandırmayın. ATSIZ'a göre, ırkçılık mensubu olduğumuz TÜRK ırkının yüceliğine inanıp, onun daha da yücelmesi için çalışmaktan başka bir şey değildir. Bunun ayrımını şöyle yapabiliriz: "Ulu Önder ATATÜRK de devrimcidir; ölüm makinesi Stalin de..."

Bugün ATSIZ'ı sevmeyen kişiler bile, benim bu yaşıma kadar okuduğum en etkili iki roman olan "Bozkurtlar'ın Ölümü" ve "Bozkurtlar Diriliyor"u okumuştur. Eğer bu romanları okursanız, ATSIZ'ın yalnızca mükemmel edebi kişiliği - yazarlığı için bile saygı duyulacak biri olduğunu anlarsınız.

Nihal ATSIZ, bugün "Ne mutlu TÜRK'üm diyene!" demekten utanılacak bir duruma düşeceğimizi bildiği için, yaşadığı dönemde gençlerin Türkçü bilinçle yetişmesini sağlamak için, her türlü zorluğa göğüs gererek savaşmıştır. O bir ülkü eridir.

Türklüğe düşman kesilmiş, vatanına ihanet etmiş, soysuz ve değersiz yüzlerce insancık varken, sanki sırf o yüce kişiliğe hakaret etmek için açtığınız bu başlığı, bu güzel paylaşım ortamına, o tek cümlelik hakareti de bilinçli bir TÜRK zannettiğim sen "Ram"a yakıştıramadım. Umarım ATSIZ Ata'mın kemikleri, genç soydaşlarının ettiği hakaretler yüzünden sızlamamıştır.

İletimi, yüce TÜRK soyunun şanlı eri Nihal ATSIZ'ın yazdığı bir dörtlükle sonlandırmak istiyorum:

Bilsin cihan ki, ben bu cihânın nesindeyim,
Bir ülkünün mehâbetinin zirvesindeyim.
Dünya denen mezellete dalsın da her isteyen,
Ben ırkımın şeref taşan efsanesindeyim.

Herkes bir özleyişle yaşar, ben de öylece,
Altayların ve Tanrı Dağın çevresindeyim...

Tanrı, TÜRK'ü korusun!

Gözümdeki değerin, gözündeki değerimden az olan Bozzkurtt "kardeşim",

Yukarıdaki gönderini okuyunca inan ben de senden hicap ettim. Nasıl olurda; vatansever olduğu intibası uyandırmaya çabalayan bir kimse, genlerinin tamamının Türk genlerinden (ÖR: Orta Asya Türkleri) oluştuğunu ana düşüncesiyle iddia edip bunu değişmez kaide ilân ederek ırkçılığa taşıyabilir diye düşündüm.

Türkçülük tanımı değişeken olabilir. Senin gibi bir ırkçı, bunu biyolojik temelde savunabilir. Fakat benim gibi Mustafa Kemâl'i okumuş, anlamış ve hissetmiş olanlar, Mustafa Kemâlciler ise, "Ne mutlu Türküm diyene!" vecizsinden feyz alıp Türkçülüğümüzü "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan vatanseverleri", yani Türk olmaktan mutluluk ve gurur duyan, Türk'üm diyen, ülkesini seven herkesi kapsayacak şekilde ele alıp bunu vatan çıkarları için, milletlere yahut kitlelere değil tehditlere karşı savunuruz. Biz Türk Ülküsü'ne, Türkçülük de diyebiliriz. Fakat biz, tavşanın suyunun suyu gibi, Türk Ülküsünün ülküsü mânâsına gelecek olan ırkçı düzeydeki Türkçülüğü kesin bir dille reddedenleriz.

ATSIZ, "Türk Ülküsü" yerine, "Türkçülük Ülküsü" için savaşmıştır. Türk Ülküsü, tek başına bir bireyi ve hepsinin oluşturduğu bütünlüğü; Türkçülük Ülküsü ise belli bir güruhu kapsar, zararlı bir ideolojiden öteye gitmez. pekaka eşkıya terör örgütü bölücü bir örgüttür. Bir ırkçı düşünce de bölücüdür. Dolayısıyla, zıt görünen fikirlerin aynı amaç uğrunda çırpındıklarını görmemek için ahmak yahut art niyetli olmak icap eder.

Türk ırkının yüceliğine inanmak ayrıdır, bunu fikre dökmek ve bunu uygulamaya koymak için çabalamak ayrıdır. Evvelâ bu ayrım yapılmalıdır. Vatansever ve nüfus cüzdanında Türk yazan, dili-kültürü-tarihi aynı kimselerin, yüceliğine inanmak ise apayrıdır. Bu ayrım ise, yukarıdaki ayrımlarla arasında kalın bir çizgi oluşturur.

ATSIZ'ın diğer meziyetlerine bile saygı duyulur diyorsun amma, gel gör ki oğluna bıraktığı vasiyet de, ne kadar akl-ı selim olduğunu ortaya koymaktadır. Esasen göçmüş-gitmiş biridir. Mühim olan, benim o cümlemin salt o şahsa yönelik olmayışıdır. Her ırkçı ahmaktır ve ırkçıyım diyorsan -ki öyle anlaşılıyor- sen de ahmaksın.

Dünyaya bedel Türk'dür
Irk değil, bilge özdür
Sen kendinden eminsen
Bozulma, bunlar sözdür

Benim Türklüğümü sorgulayıp hüküm verecek olan sen misin ey kelâmdaki Meteci¿?
Gazi Paşa'mın kurduğu uyumu yıkıp yakacak olan sen misin ey helâmdaki mürteci¿?
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Önceki

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x