Barzani, Türkiye'ye Yayılıyor

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Barzani, Türkiye'ye Yayılıyor

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Mar 27, 2009 10:52

Abdullah Gül'ün Bağdat ziyareti ile Barzani Devleti'nin resmen tanınması aşamasından Türkiye'ye doğru genişletilmesi aşamasına geçildi.

Abdullah Gül'ün Irak'ta hem Neçirvan Barzani hem de Talabani ile görüşmesinde varılan mutabakatın bu sonuca yol açacağı net bir şekilde ortaya çıktı. Görüşmelerde, Barzanilerin, Kukla Devlet adına petrol ve doğalgaz çıkarma ve satma imtiyazı için önemli bir adım atıldığı belirtiliyor. Gül'ün ziyaretiyle Barzanilere, petrol ve gazı Türkiye üzerinden uluslararası pazara satması imkanı sağlanıyor.

Abdullah Gül, Irak'ta hem Talabani hem de Neçirvan Barzani ile ayrı ayrı görüştü. Görüşmelerdeki temel çerçeve, Irak petrollerinin Türkiye üzerinden Avrupa pazarlarına ulaştırılmasıydı.

Abdullah Gül'ün "Anayasalarında Kürdistan yazıyor" diye bahsettiği Kukla Devlet yöneticileri de uzun zamandır Kuzey Irak petrolerinin ihracı konusunda çalışıyor. KDP'li kaynaklar Türk makamlarıyla bu konuyu görüştüklerini ve petrollerin Türkiye üzerinden ihracı konusunda ilerleme kaydettiklerini söylemişlerdi. Bu konudaki ilerlemenin ne olduğu, Gül'ün ziyaretiyle açığa çıkmış oldu.

Yine Hillary Clinton'un Türkiye ziyaretinde de aynı konu görüşülmüştü. Dışişleri kaynakları, Clinton ve Babacan arasındaki görüşmede, Irak Ulusal Petrol yasası ve anayasasında konuyla ilgili pürüzlerin giderilmesi için iki ülkenin süreci hızlandırmasının gündeme geldiğini belirtiyor. Bu konudaki pürüzden kastdedilen esas nokta, Barzani Devleti'nin petrollerini daha rahat satabilmesi.

Mevcut petrol yasasında Irak'ın kuzeyindeki Kukla Devlet'in tek başına petrol ve doğalgaz çıkarması ve satmasına imkan tanınmıyor. Ancak Amerika'nın Irak işgalinin başından beri uygulanan yöntem burada da devreye sokuluyor. Önce fiilen gerçekleştirmek, ardından resmileştirmek. Şimdi Gül'ün ziyaretiyle PKK sorununun çözümü görüntüsü adı altında Barzanilere bu imkan fiilen sağlanmaya çalışılıyor. Resmileştirmenin de Amerika'nın çabalarıyla bunun arkasından gelmesi hedefleniyor.

PKK'nın tasfiyesi görüntüsüyle sürdürülen bu çalışmaların esas sonucu, Kukla Devlet'in Türkiye'ye doğru genişletilmesi. PKK'ya af projesi de işte tam burada devreye giriyor. Amerika'nın uyguladığı plana göre Barzani ve Talabani, PKK'ya silah bırakması için çağrı yapacak, Türkiye de PKK'ya af çıkarması için zorlanacak. Böylece PKK'nın silah bırakmasının Barzani ve Talabani sayesinde gerçekleştiği propagandası yoğunlaşacak. Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın Kürt Konferansı'na açık destek vermesi, bu bağlamda değerlendiriliyor.


Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen maydonos » Cum Mar 27, 2009 14:28

Ingiliz devsirmesi saniyorki bolununce ulke ben tum bu ulkelerin devsirme krali olacagim.Anlasildi neden zirhli oda yaptiriyor yilancik.Eger gercek bir Turk evladi varsa bu ulkede, bu memleket bolununce seni dunyada rahat birakacak yaziklar olsun.
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x