Gülen İçin ABD'ye Koşanlar Şimdi Neredeler? / Mustafa YILDIRIM

Çözücü: Mustafa YILDIRIM

Gülen İçin ABD'ye Koşanlar Şimdi Neredeler? / Mustafa YILDIRIM

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Eyl 30, 2017 18:55

Gülen İçin ABD'ye Koşanlar Şimdi Neredeler?

Georgetown Üniversitesi’ndeki Hristiyan Müslüman Anlayış Merkezi'nin (CMCU'nun) konferansları "Ilımlı İslam" operasyonu ünlülerinin yüceltildiği toplantılardı. Örneğin Necmettin Erbakan, Merve Safa Kavakçı ve elbette Fethullah Gülen vb.

26-27 Nisan 2001’de düzenlenen toplantının başlığı bile "ılımlı İslam" maskesiyle örgütlenen İslamcı inkılabı müjdeliyordu: “Fethullah Gülen: The man and his movement;” yani “Fethullah Gülen: Adam ve Eylemi”

Toplantıda "Fethullah Gülen’in son 50 yılda gelişen İslâmi hareketler içinde kurumlaşan tek hareket" olduğuna dikkat çekiliyordu.

Aynı günlerde CIA eski Türkiye Şefi Graham Fuller, RAND şirketi adına Türkiye Nurculuğunu araştırmaya başlamıştı. Artık Fethullah Gülen’in kaçınılmaz olarak kabul ettiği “ABD ile entegrasyon” tamamlanıyordu.

CMCU Başkanı John Lee Esposito'nun yönettiği Fethullah Gülen toplantısına Georgetown Üniversitesi, ABD Federal Hükümeti, İsrail destek örgütleri, Alman vakıflarının temsilcileri, yani Türkiye ve Ortadoğu operasyonunun büyük koalisyonunu temsil edenler ve etkin kişiler katılıyordu:

Alan Makowsky: ABD Dışişleri istihbarat Bürosu eski şefi, Körfez savaşında ordu danışmanı, İsrail destekçisi WINEP görevlisi.

George S. Harris: CIA Operasyon Ajanı (İstanbul, 1957-1962); eski Ankara Büyükelçisi, Asya, Ortadoğu, Güneydoğu Asya uzmanı.

Roscoe S. Suddarth: Mali (1961), Lübnan (1963-65), Yemen (1967), Ürdün (1974, 1990) istihbarat görevlisi, Middle East Institute Başkanı.

Thomas Mitchel: Vatikan Cizvit Seksiyonu sorumlusu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Bediüzzaman, Medeniyetlerarası Diyalog konferansının onur konuğu.

Bekim Akal: Wolkswagen Stiftung (Vakfı), Almanya.

Osman Bakkar: CMCU Malezya Seksiyonu İslâm Kürsüsü Başkanı.

Graham Edmund Fuller: Yemen, Cidde, Uzakdoğu CIA görevlisi; RAND şirketi yöneticisi. Türkiye’deki Nurcu hareketi ve “Irak, Bahreyn, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki çeşitli Şii Müslümanların yakın gelecekteki politik rolleri" üstüne Rend Francke ile birlikte rapor hazırlıyordu.

Toplantıya koşup gelen T.C. uyruklular da çok değerli kişilerdi:

Mücahit Bilici: Boğaziçi Üniversitesi

Yasin Aktay: ODTÜ öğretim üyesi.

Fahri Çakı: Sosyolog; İstanbul Üniversitesi ve Temple Üniversitesi’nde Nurcu Hareketin Sosyo-Ekonomik Gelişmesi teziyle tanınıyor.

Ahmet Kuru: Bilkent Üniversitesi, Fatih Üniversitesi. Utah Üniversitesi.

Zeki Sarıtoprak: Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, El-Ezher, Harran Üniversitesi, Washington Katolik Üniversitesi, John Carol Üniversitesi. Washington Rumi Forum'un Başkanı,

Hakan Yavuz: Utah Üniversitesi.

Elizabeth Özdalga: ODTÜ, CHP eski araştırmacısı, İsveç Enstitüsü Müdürü, İslâm Konferansı örgütleyicisi, “Adsız Kahraman: Fethullah Gülen Cemaatinin Kadınları Arasında Bireysellik ve İçselleşmiş Yansıma” başlıklı bildirinin sahibi.

Bayram Balcı: Fransa Milli İltica Bürosu, Paris Arap Dünyası görevlisi, Fransa Dışişleri Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü’nde kadrolu eleman.

Berna Turam: Kanada McGill Üniversitesi

"Sümüklü Mendil" haberleriyle oyalanırken

ABD’nin resmi Din Hürriyeti-Türkiye raporunda “Islami Önder”, “Ilımlı İslami Önder”, "İslam Filozofu" olduğu kayıtlara geçirilen Fethullah Gülen’in hakları tıpkı Merve Safa Kavakçı'nın hakları gibi resmen savunulmuştu.

Fethullah Gülen toplantısıyla da "ılımlı İslam" hareketini destekleyen CMCU'yu The General de çok beğenmiş miydi? Genkur Başkanlığını devralırken CMCU yöneticisi John Lee Esposito'dan alıntılarla filozofluğunu göstermiş ve daha sonra da Washington'da, uluorta "Amerika ile ilişkilerimiz ortak değerlere dayanır, tarihidir, köklüdür" deyivermiş miydi?

Bunları merak etmediyseniz CMCU'da gezinenler arasında günümüzün etkili-yetkili kişilerinin olup olmadığıyla da ilgilenmeyecek ve "sümüklü mendil" haberleriyle idare edeceksiniz! Bozdağ, 28 Eylül 2017

e.b.

1) Şii araştırmasının amacı, “Şiilerin özgürlüğü, siyasete ve yönetime katılımlarının geliştirilmesinin yollarını bulmak” olarak belirtiliyordu Irak ve daha sonra Suriye parçalanmaya başlandı.

2) ANA-DSP hükümeti, Fethullah Gülen'i korusun diye ABD'ye resmi polis göndermişti. (Bkz. Sivil Örümceğin Ağında)

3) ABD ile köklü değerleri duyuran general ve Türkiye'de görevli CIA elemanlarının adları için bkz. Ortağın Çocukları.

Mustafa YILDIRIM, 29 Eylül 2017
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Mustafa YILDIRIM

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x