NATO darbesi ve İncirlik Üssü! / Arslan BULUT

NATO darbesi ve İncirlik Üssü! / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Ara 09, 2016 18:25

NATO darbesi ve İncirlik Üssü!

İncirlik Üssü'nde Amerikan Genelkurmay Başkanı'nın da katıldığı Noel kutlaması toplantısına Adanalı bir gencin güvenlik personelini atlatarak girmesi generallerin önünden geçerek CIA ajanlarının arasında ünlülerle fotoğraf çektirip İnternet ortamında yayınlaması günün konusu oldu. Amerikan ordusu, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Fakat bu olay yaşanırken Rus medyası için bir makale yazan Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin NATO'ya ait İncirlik Üssü'nden koordine edildiğini ifade etti.

* * *

NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin Brüksel'de görevli 150 subayı görevden uzaklaştırmasının ittifakı zayıflattığını söyledi.

Daha önce de ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, darbe girişimi sonrası Türkiye'deki bazı muhataplarının tutuklandığını söylemişti. Clapper, "Darbe girişimi ve geri tepmesi, Türkiye'deki ulusal güvenlik aygıtının tamamını etkiledi. Bizim bazı muhataplarımız, ya tasfiye edildi ya da tutuklandılar. Şüphesiz ki bu durum ABD'nin Orta Doğu stratejisini daha güç hale getirecek" demişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel de, darbe girişimi sonrası tutuklanan terör örgütü mensuplarının "ABD ordusunun yakın müttefikleri" olduğunu söylemişti!.

* * *

AKP iktidarının Çözüm Süreci sırasında yıldızını parlattığı, "İmralı heyeti sözcüsü" ve Kandil-Ankara irtibatını sağlayan HDP'li Sırrı Süreyya Önder ise 15 Temmuz'un bir NATO operasyonu ve cemaatin bu operasyonun elverişli vasıtalarından biri olduğunu söylemişti.

Önder'e göre darbe girişimi senaryo değildi ama bir ön tasfiyeye gücü yetmeyen hükümet, gelişmelere "meyil" vermiş ve bir karşılama senaryosu hazırlamıştı.

Önder, Cumhuriyet'e aynen şöyle demişti:

"Bu girişim baştan sona bir NATO operasyonudur. Ordu içindeki cemaat yapılanması, niteliği, sayısı, refleksleri, bunların orduya yerleşmeleri, terfileri ve darbe girişimi tümüyle NATO'nun bilgisi ve çizdiği çerçeve içinde olmuştur. Aksi NATO'nun fıtratına aykırıdır. Bir tespit böyle başlamayıp, üst akıl, yan akıl, global, uluslararası vb. kavram kabızlıklarında cirit atıyorsa devamını dinlemeye değmez. Cemaat de bu darbenin en önemli elverişli vasıtasıdır. Komuta kademesinin önemli bölümünün ortaya çıkan-çıkmayan, sorumluluğu, bilgisi, katkısı ya da bilinçli ihmali vardır."

* * *

15 Temmuz gecesi tesadüfen Tayyip Erdoğan ile aynı otelde kalan, dolayısıyla gördüklerini yazan gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu'na, savcı beraat istediği halde ilk celsede hapis cezası verilmesi, artık terör örgütü sayılan cemaati bugüne kadar kimin elleriyle besleyip büyüttüğünü, tasfiye ve terfiler yoluyla orduya kimin hâkim kıldığını, 12 Eylül 2010 referandumu ile sözde yargı reformu yaparak yüksek yargı organlarına cemaatçileri kimin yerleştirdiğini, il emniyet müdürlerinin neredeyse tamamını kimin cemaatçiler arasından seçtiğini ve bütün bunları bir NATO plânlaması çerçevesinde kimin organize ettiğini unutturacak mı?

* * *

Kelime olarak "nato", Yunanca "işte" demektir; "nato kafa nato mermer" sözü de bir Yunanlıya aittir. Siyasi rakibini eleştirirken elini mermer masaya vurarak "işte kafa işte mermer" demiştir.

Biz genel olarak şimdi hem o "siyasi kafa"yı teşhis etmek hem de NATO ittifakının darbedeki rolünü bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarmak durumundayız. Hem Trump bile 15 Temmuz'daki "geri tepme"den sonra darbelerle rejim değiştirme oyunlarından vazgeçeceklerini söylüyor.

Üstelik o Adanalı genç de ABD ve NATO'nun güvenlik önlemlerinin ne durumda olduğunu yeterince gösterdi değil mi?

Arslan BULUT, 9 Aralık 2016
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x