Tek diskte 2.000 film: Depolamada 5. boyut

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Tek diskte 2.000 film: Depolamada 5. boyut

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt May 23, 2009 11:31

Tek diskte 2.000 film: Depolamada 5. boyut

DVD boyutunda bir diske dünyaları sığdırmak: Kemerlerinizi bağlayın, depolamada 5. boyuta geçiyoruz!

Avustralya Swinburne Üniversitesindeki bir grup bilim adamı Samsung'la ortak yaptıkları bir çalışmada bir DVD boyutundaki diske 1,6 Terabayt sığdırmayı başardı.

Standart DVD teknolojisi diskleri sadece üç boyutuyla (derinlik – ikinci katman) kullanıyor. Yeni geliştirilen bu sistem ise ışığın farklı renklerini ve polarizasyonunu da kullanarak beş farklı boyutta bilgi depolanmasını sağlıyor.

Ekibin başındaki Profesör Min Gu amaçlarının disk boyutunu değiştirmeden, sadece nanoteknoloji kullanarak depolama kapasitelerinin nasıl artabileceğini göstermek istediklerini söylüyor. Şu anda 1,6 Terabayt sığdırabildikleri disklerin teknik geliştirildiğinde 10 Terabayta kadar veri alabileceğini de ekliyor. Bu 400 Blu-ray diskin kapasitesine eşit. Bu kadar alana 2.000 DVD kalitesinde film sığdırabilirsiniz!

Disklerde kullanılan altın nano çubuklar, şekillerine göre farklı ışık frekanslarında tepki verebiliyorlar. Ayrıca okumada kullanılan ışığın polarizasyonuna göre sadece belirli bir grup nano parçacık tepki veriyor. Yani polarizasyonu değiştirdiğinizde sanki hiç yazılmamış bir disk gibi tekrar veri yükleyebiliyorsunuz. Günümüzde DVD'ler sadece belirli bir frekanstaki lazer ışınımını kullanıyorlar.

Belki daha uzunca bir süre bu diskleri evlerimizde göremeyeceğiz. Ama daha yakın gelecekte çok daha fazla depolama alanı gerektiren tıp veya yüksek şifrelemenin kullanıldığı askeri alanlarda kullanılmaya başlayabilir. Daha yazma hızının düşük olması gibi teknik sorunları olsa da bunun da gelecekte çözüleceğini söyleyebiliriz. CD'lerin de zamanında oldukça yavaş yazılabildiğini hatırlayın....


chip.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen Laçin » Cmt May 23, 2009 19:19

http://birsifirbir.blogspot.com/2009/04 ... lerce.html

Türk araştırmacılar tarafından geliştirilen bir açıklama daha okumuştum geçen aylarda. Bilken Ünüversitesi Nanoteknoloji bölümü bir DVD'nin 50-100 GB olan kapasitesini en az bin kat arttırdıklarını açıklamıştı!
O makale saygın dergilerde yayınlanmış... E durum buysa rol çalmak gibi bi şey bu! Sorgulanması lazım. Bizim araştırmacılar da bu haberi duyduysa makaleyi önce yayınlayanlar olarak haklarını kaptırmazlar umarım.
Kullanıcı küçük betizi
Laçin
Üye
Üye
 
İletiler: 80
Kayıt: Cum Oca 09, 2009 22:48

İletigönderen Balasagun » Pzt May 25, 2009 8:33

Sihirli DVD’ler yolda

Türk bilim adamlarının üzerinde çalıştığı DVD’lere binlerce film kaydedilebilecek

Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’nde (NANOTAM), görüntü veren ve kayıt yapan DVD’lerin kapasitelerini günümüzdekinden binlerce kat arttıracak yeni bir teknoloji geliştirildi. Bilkent Üniversitesi NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay’ın başkanlığında doktora öğrencileri Özgür Attila Çakmak ve Koray Aydın tarafından geliştirilen nanoteknoloji tabanlı meta malzemeler, yeni nesil DVD’lere uygulanırsa, bir DVD’ye binlerce filmin kaydedilmesi mümkün olacak. Yeni teknoloji, dünyanın en prestijli bilim dergilerinden “Physical Review Letters” dergisinde yayımlandı. Prof. Dr. Özbay, çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, DVD teknolojisinde kullanılan temel prensibin DVD yüzeyine uygulanan ışığın bilgiyi yazmasına ve okumasına bağlı olduğunu ve bu durumda bir DVD’ye daha fazla bilgi yazmak için ışığın mümkün olduğunca küçük bir noktaya odaklanması gerektiğini anlattı. Ekmel Özbay, çalışmalarıyla süper DVD’lerin üretim yolunun açıldığını, böylelikle bir DVD’ye binlerce filmin aynı anda kaydedilebileceğini bildirdi.

[img]http://img39.imageshack.us/img39/6985/dvdn.jpg[/img]
Yeni teknloji, ardı ardına film seyretmemizi sağlayacak.


Fatih YARDIM e-posta: yardlmfatih@yahoo.com – Yeniçağ – 20 Nisan 2009
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

İletigönderen Ram » Pzt May 25, 2009 9:09

Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!


Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x