Türkiye’nin bütün düğmeleri yanlış iliklendi! / Arslan BULUT

Türkiye’nin bütün düğmeleri yanlış iliklendi! / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal May 03, 2011 23:26

Türkiye’nin bütün düğmeleri yanlış iliklendi!

Basında zaman zaman, Türk Milliyetçilerinin Erol Güngör’den sonra fikir adamı yetiştiremediğini iddia edenler oluyor. Bu kabulü öne sürenler, çoğunlukla, milliyetçi fikir çizgisinden sapanlardır. Dolayısıyla farkında bile olmadan kendilerini eleştirmektedirler.

Bazıları da sonradan savruldukları çizgiye hizmeti geçen hatırlı bir şahsiyetin ismini veriyor ki bu da objektif bir tutum değildir.

Bu konuyu yıllar önce de ele almış ve belirtmiştim ki “Bu tür tartışmaların zamanlaması herhalde tesadüf değildir!”

Çünkü genelde bu yaklaşımlar hep seçim öncesinde gündeme getirilir, milliyetçi kitleler umutsuzluğa sürüklenmek istenir.

* * *
Diğer taraftan şimdi aramızda bulunmayan ve hepsi de Türk fikir hayatına katkıda bulunmuş olan, Ziya Gökalp çizgisindeki aydınların hakkını teslim etmek başka bir şeydir, onları yanlıştan münezzeh bir konuma yerleştirmek başka bir şey!

Mesela, Turan fikrinin Türkiye’deki babası Ziya Gökalp’ın kültür ve medeniyet ayırımına dayalı, “Kültür millidir, medeniyet evrenseldir, medeniyetin ürünlerini alalım, kültürümüzü koruyalım” kabulü, yanlıştır!

“Tarihin en büyük Türk milliyetçisi, hatta en büyük milliyetçisi” dediğim Atatürk’ün bile Gökalp çizgisini takip ettiği için, bu kabulden kaynaklanan yanlış kültür uygulamaları vardır. Herkes, Gökalp’a dayandığı için yanlışlar zinciri bugüne kadar devam etmiştir. Osmanlı, Gökalp’tan önce de bu kabul yüzünden, Tanzimat’ı ilan etti ve çöktü! Türkiye Cumhuriyeti de bu tarihi şartlanma yüzünden, ABD ve AB’nin kapısına bağlanıp sıkıntılı bir sürece girdi!

* * *
Atatürk, bir yerlerde yanlış yapıldığını fark etmiş ve 10’uncu Yıl Nutku’nda, “Türk kültürünü çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkaracağız” diyerek açığı kapatmaya çalışmıştı ama sonraki Cumhurbaşkanları ve Genelkurmay Başkanları, bu sözü “çağdaş medeniyetin üstüne çıkmak” şekline dönüştürünce, Türkiye’nin bütün düğmeleri yanlış iliklendi!

Bu görüşleri 20 yıl önce, 10 yıl önce de gündeme getirdim. Kimse konuyu tartışmadı bile!

Fikir üretmek elbette, işin temelidir. Ancak, üretilen fikirler, siyasi programa dönüştürülüp, öncü bir kadronun inancı haline getirilmezse, entelektüel bir gayret olarak kalır.

Meselâ, milliyet nazariyeleri konusunda Mehmet İzzet de Ziya Gökalp kadar değerli bir fikir adamı idi ama bugün adını bile kimse bilmiyor! Çünkü fikirleri uygulanan Gökalp olmuştur.

Bugün, mevcut resmi-özel yapılanmalar, kurumlar, bütünüyle Batı’nın yörüngesine girmişse, ekonomi ile birlikte medya da yabancılaşmışsa, milliyetçi fikirlerle kim ilgilenecektir? Kültür endüstrisine yatırım yapan kaç Türk işadamı vardır?

* * *
Siyasetin önderleri de fikirlerle, kitaplarla ilgilenmiyorsa, hatta hiçbir farklı fikir üretilmesin, Batı’nın güdümündeki eski devlet politikaları veya yeni statükoya ait Amerikan fikirleri papağan gibi tekrar edilsin istiyorsa, bunun sonucunda meydana gelen toplumsal fikir kısırlığının sorumlusu olarak, binbir sansür, tehdit, şantaj baskısı altında topluma ışık tutmaya çalışan milliyetçi aydınları veya yazılarından dolayı, başları zaten yeterince belâda olan gazetecileri göstermek doğru olabilir mi?


Arslan BULUT - 4 Mayıs 2011, YENİÇAĞ
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Türkiye’nin bütün düğmeleri yanlış iliklendi! / Arslan BULUT

İletigönderen bezgin » Çrş May 04, 2011 13:38

Düsüncenin sürdürülmesi, onu benimseyenlerin ictenliklerine bagli. Türk Milliyetcileri'ne Atatürk yeter. Bu herkes icin iyi bir sinav. Sayin Bulut'un da söylesi yaptigi ve yazilarinda cokca atifta bulundugu Oktay Sinanoglu ne diyor: "Gönül ve bilim".
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35


Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x