1 Mayıs tatil olmuyor

Genel & Güncel Konular

Re: Ustten devam...

İletigönderen Pınar » Çrş Nis 23, 2008 15:45

Yusuf Batum yazdı:Pinar da soyle demis:
Ben hollanda, danimarka, almanya, belçika ağırlıklı olmak üzere ihracatla uğraşiyorum. hemen hepsi cuma günleri ya çalışmıyor, ya da yarım gün çalışıyor. Ve mutlaka 2 ayda bir tatil haberi alıyorum.

Dogru, bazilari cuma gunleri calismiyor. ya da haftaici birgun... Genellikle kadinlar..Ama bu maasi etkiliyor. Yani calistigi gunlerin
karsiligini aliyorlar. Sen sanki bu bir odulmus gibi yazmissin. :lol:

Valla ödül mü ceza mı bilemem bizde böyle bişey olsa kapının önüne koyarlar ücretli yada değil en azından insiyatifleri var.
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Ustten devam

İletigönderen Yusuf Batum » Çrş Nis 23, 2008 15:53

Pinar, bu hangi sektorde calisildigina bagli. ya da yapilan isin agirligina. Yani herkes bu imkana sahip degil.

Mesela bir yakinim Maersk (taninmis bir nakliye sirketi) firmasinda calisiyor, adamlara kalsa resmi tatiller de bile calistiracaklar.
Hatta calisanlari hasta kalmasin diye oglenleri meyve dagitiyorlar. Dusun yani.

Turkiye sartlari tabii ki cok farkli. ben Turkiye'de calisan arkadaslarimdan sunu da duydum: "Mesaiye kaliyoruz, ama ek bir ucret almiyoruz..."
Sonra sigortali calisirsan su kadar maaas, sigortasiz calisirsan bu kadar...
Bunlar da var ve daha neler...
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

İletigönderen Pınar » Çrş Nis 23, 2008 16:00

Arkadaşalrın gayet doğru söylemişler daha ne dümenler dönüyor. Mesai saatleri, sigorta primleri, izin günleri, çalışma şartları. Korkunç durumda :evil:
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Çrş Nis 23, 2008 16:24

Kismen sahit oldum da bunlara...

Ama su var; kusur sadece sistemde degil. Kisilerde de. Yani isverende de...
Isveren iscisine asgari ucret odedigi zaman sorumluluktan kurtuldugunu zannediyor.
"Hakkini verdim" dusuncesi ile kendini avutuyor.

Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletigönderen Pınar » Çrş Nis 23, 2008 16:37

Asgari ücret ödemese de, Biliyoruz ki sigorta primleri maaşla doğru olarak ödeniyor, yada ödenmeli halbuki maaş bordrosunda ufak bş oynamayla maaşı çok düşük gösterilip asgari ücret primi yatırılıyor. Yani burda da güvenilir bi denetleme yapılamıyor.

İşverein umrunda olur mu bulmuş maaşının yarısını kiraya yarısını geçim derdine ödeyen kıt kanaat geçinen bi vatandaş, Nerden ne koparsa kısa günün karı onun için. Yine devlet önüne geçer bu yolsuzlukların.

Yanlış anlaşılmasın devlet dedim bizim boşbakan gülen sırıtık, gevşek yüssüz (...) haspelkader başımızdakiler değil.

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Nis 23, 2008 16:43

Yusuf kardeş.Hangi ülke olursa olsun,ne tatili olursa olsun emniyet-sağlık-güvenlik alanında çalışanlar için zaten 100% bir tatil sözkonusu değildir.Bunun haricinde emin ol pek çok sektörde şu an da resmi tatil günlerinde bile patronlar elemanlarını çalıştırma cesaretini kendilerinde bulabilmektedir Türkiye'de.

Mevzunun özünde anlaşabildiğimizi ümit ederek bu tartışmayı kendi adıma burada kesiyorum.
Sevgiler.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Ustten devam

İletigönderen Yusuf Batum » Çrş Nis 23, 2008 16:57

Sevgili Cetin Tas,

Mevzunun ozunde anlasmis bulunmaktayiz... Sahsim adima ben de burada kapatiyorum.

Isciler kardes,
Patron kalles... :)

Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x