1 Mayıs tatil olmuyor

Genel & Güncel Konular

1 Mayıs tatil olmuyor

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt Nis 21, 2008 23:50

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 1 Mayıs'ın "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanmasına ilişkin kararın, Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını bildirdi. Hükümet Sözcüsü Çiçek, 1 Mayıs'ın tatil olmayacağını da bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma Günü olarak Türkiye'de kutlandığını anımsatarak, Bakanlar Kurulu'nun da bundan böyle 1 Mayıs'ın, Emek ve Dayanışma günü olarak kutlanması konusunda bir karar aldığını bildirdi.

Bakan Çiçek, "Bakanlar Kurulu kararı aldık. Dolayısıyla bu karar imzaya açılmıştır. Bununla ilgili sair düzenlemeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız yapacaktır. Bundan böyle 1 Mayıs dünyadaki emsallerine paralel olarak emek ve dayanışma günü olarak kutlanacak" dedi.

Karara tepkiler

DİSK Genel Başkanı Çelebi: "Bu açıklamalardan sonra kutlamaları Taksim'de yapmak daha anlamlı hale gelmiştir, boynumuzun borcu olmuştur."

KESK Genel Başkanı Tombul: "AKP kendine geldiğinde 'Korkuyla siyaset yapmayın' diyor ama emekçiler söz konusu olduğunda buna uygun hareket etmiyor."

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Türkel: "Böyle bir kararı kabul edemeyiz. Bakanlar Kurulu bu kararı bir kez daha gözden geçirmek durumunda kalacaktır."


:arrow: http://www.skyturk.tv/news.jsp?c=1&newsId=71671
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye
 
İletiler: 988
Kayıt: Cum Mar 28, 2008 1:55
Konum: istanbul

İletigönderen Egeli » Pzt Nis 21, 2008 23:56

İş günü ''İşçi Bayramı'' olmasın diye,bayramın adı da değişikliğe uğramış anlaşılan.
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye
 
İletiler: 1724
Kayıt: Cum Mar 09, 2007 17:40

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 22, 2008 9:17

Meksika'dan Vietnam'a,Mısır'dan Yunanistan'a kadar her ülkede tatil olarak kutlanan 1 Mayıs dünyada ABD ve Türkiye'de kutlanmıyor.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Ustten devam

İletigönderen Yusuf Batum » Sal Nis 22, 2008 9:59

Her yerde degil... Hollanda'da da resmi tatil degil.
Yalniz bu sene Hz. Isa'nin miraci (hemelvaart, himmelfahrt) olarak tercume edebilecegimiz dini gun ile cakistigindan
resmi tatil. Diger yillarda isteyen ozel iznini kullanip 1 Mayis'i kutlayabiliyor.
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye
 
İletiler: 192
Kayıt: Çrş Şub 27, 2008 16:18

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 22, 2008 13:47

Yanılmıyorsam geçen sene de benzer bir tartışmada aşağıdakine benzer şeyler söylemiştim.Başbakan az önce "en fazla tatil yapan ülkeyiz"gibilerden bir şeyler söyledi.
Önce 2008 yılı için Türkiye'de ki dini bayram tatillerini içeren resmi tatil günleri sayısını söyleyeyim*:13,5 gün.

Sonra bir başka siteden dünyanın belli başlı ülkelerinde 2008 yılı için resmi tatil günlerini(dini bayram tatilleri hariç) alt alta yazayım**:
ABD-10 gün
AVUSTRALYA-8 gün
AVUSTURYA-13 gün
BELÇİKA-12 gün
BREZİLYA-21 gün
ÇİN-8 gün
FRANSA-12 gün
G.KORE-15 gün
HİNDİSTAN-15 gün
HOLLANDA-11 gün
IRAK-16 gün
İNGİLTERE-11 gün
İRAN-11 gün
İSPANYA-12 gün
İSRAİL-10 gün
İTALYA-11 gün
JAPONYA-14 gün
MISIR-14 gün
NORVEÇ-10 gün
POLONYA-10 gün
PORTEKİS-12 gün
TÜRKİYE-5 gün(1 OCAK,29 Ekim,23 Nisan,19 Mayıs,30 Ağustos)
YUNANİSTAN-14 gün

Bu tatillere her milletin dini ile alakalı dini tatilleri de eklerseniz Türkiye'nin tatil günü sayısı 13,5 oluyor.Fakat listedeki tüm diğer ülkelerin tatil gün sayısı(Çin hariç) Türkiye'den fazla oluyor.Çin'in de 13 gün oluyor.Bir de Türkiye'de özellikle özel sektörün Cumhuriyet Bayramı hariç resmi bayram tatillerinde bile elemanlarını çalıştırdığını hesaba katarsanız bizim ülkemiz en az tatil yapan ülke oluyor.
Bunlara ilave olarak Türkiye'de çalışanların 5 senelerini doldurmadan senelik en fazla 14 gün izin hakkı olduğunu;AB ve ABD'de ise bu izin hakkının minimum 21 gün olduğunu,5 seneden sonra da 28 gün ve ötesi şeklinde izin hakları olduğunu;
çalışma saatleri göz önüne alındığında en fazla çalışma saatinin Türkiye'de olduğunu,özel sektör dolayısıyla Türkiye'de Cumartesi günlerinin de artık çalışma günü haline geldiğini,oysa ki AB ve ABD ülkelerinde Cumartesi-Pazar günlerinin pek çok sektör için tartışmasız tatil günü olduğunu eklemeliyim.
Arap ülkelerindeki çalışma sürelerinin ise komedi olduğunu kendi tecrübelerimden de gayet iyi bilmekteyişm.Şöyle ki 8'den 15:00'a şeklinde düzenlenen(genel olarak)çalışma saatlerinin en az 2 namaz ile neredeyse yarı süresinin atıl geçtiğini biliyorum,bilenleriniz de bilir.

1 Mayıs konusunda da ben genel bir ifade ile ABD ve Türkiye'de tatil olmadığını söyledim ama tabi ki başka bazı ülkelerde de tatil değil.Fakat internette çeşitli siteler bu konuda beni çok yanılttı.Ben ABD'de resmi tatil olmadığını,en azından birkaç sene önceye kadar resmi tatişl olmadığını biliyordumö.Ama netgazete.com'un haberine göre içlerinde ABD ve Hollanda'nın da bulunduğu 135 ülkede 1 Mayıs'ın tatil olduğ-u yazılmış***.
Netice olarak mevzunun özünü umarım istediğim şakilde aktarabilmişimdir.
1-Türkiye en çok çalışan ülkelerden biridir(daha çok çalışan ve gözden kaçan ülkelerde olabileceği ihtimalinden hareket ederek).
2-1 Mayıs dünyanın genelinde resmi tatil günü olarak kutlanmaktadır.


*:http://www.imkb.gov.tr/piyasalar/tatil.htm
**:http://www.seyyahamca.com/tatil_gunleri.asp
***:http://www.netgazete.com/NewsDetail.aspx?nID=499554
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Ustten devam

İletigönderen Yusuf Batum » Sal Nis 22, 2008 16:49

Merhaba Cetin Tas,

Diger ulkeleri bilmem ama Hollandadaki resmi tatil gunleri abartilmis biraz. Elimde su an ve gecen seneki liste var.
Toplam 7 gun.
Bu tatillerden 6 (Yeniyil ve noeli de bu gruba sokuyorum) gun dini gunler. 1 gun ise kralicenin (Simdiki degil tabii, annesinin) dogumgunu olan 30 Nisanda.

5 yilda bir de II. Dunya Savasinda Almanlardan kurtulduklari gun (5 Mayis) tum isyerleri kapali oluyor.
Bu daha once her sene idi sonra 5 yilda bir olarak duzenlediler.

Siz bir de verdiginiz listede dini bayramlar haric demissiniz. Yani Hollanda icin dini bayramlar haric resmi tatil 1e iniyor. :)

Yani Turkiyeyi Hollanda ile kiyasladiginizda basbakan hakli. :)

Bir de burada -tabii ki yasa bagli olarak- senelik izin 25-26 gundur.
Ama haftada 40 saat calisan bir eleman 4 haftada 1 gun de maasla izin alabilir. Boyle olunca 11, 5 is gunu de eklenmis oluyor. (5 haftalik senelik izin gunleri hafta hesabina katilmadigindan 11,5 gun) Ama coklukla 36 ya da 38 saat calisan isyerleri de vardir ki bu onlar icin soz konusu degil.

Fakat almanyada bu daha fazla. Almanlar surekli tatil yapiyorlar. :))
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye
 
İletiler: 192
Kayıt: Çrş Şub 27, 2008 16:18

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 22, 2008 20:57

Yusuf Batum kardeş,ben yukarıdakileri anlatırken anafikirde bu sayfalarda herkesle anlaşacağımı düşünmüştüm ama anlaşılan yanılmışım.
Bak güzel kardeşim,benim verdiğim listede dini tatilleri hariç dedim ve internette pek çok sitede Hollanda dahil olmak üzere yazılı olan tatillerin listesi bu şekilde.Yani orada gördüğün tatiller Hollanda'nın dini tatilleri hariç tatiller.Dini tatilden kastım da NOEL TATİLİ yani başka herhangi bir dini tatilleri varsa onlar değil kastettiğim.Onları da eklersen daha da kabarır bu liste.
Ayrıca başbakanın haklı olduğu bir durum yok.Zaten senin yazdıklarından da bu çıkıyor.11,5 gün ücretli izinden bahsediyorsun.Senelik izinlerine 11,5 günü ve tabi ki resmi tatil günlerini eklediğinde bakalım başbakan haklı çıkıyor mu?
Bu arada anlaşılan Hollanda'da bayağı uzun yaşamışsın veya bayağı uzun zamandır yaşıyorsun.Onlar gibi ''Almanlar bizden beter'' düşünce sistemini kabullenmişsin.Hollandalılar >'da,o bakımdan söylüyorum :twisted:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Ustten devam

İletigönderen Yusuf Batum » Çrş Nis 23, 2008 9:10

Sevgili Cetin Tas kardesim,

Neden anlasamayacakmisiz? Simdi enternetten bilgi aktariyorsunuz, biz de tecrubemize gore aktarilan bilgide bir hata ya da eksik varsa duzeltiyoruz. Yoksa bir garezimiz oldugundan degil. Neden kiziyorsun? :)

Bak sevgili kardesim; resmi tatil dedigimizde ulkedeki tum kurumlarin, ozel sirketlerin, okullarin ayni anda kapali oldugu zamani kastederiz; dini veya milli... Senelik izin bunun disindadir ve farkli zamanlarda kullanilir....O 11,5 gun de herkes icin gecerli degildir. Sozun kisasi; Hollanda'da resmi tatil 7 gundur. Benim elestirim senelik izne dairdir. Burada kesiyorum...

Enternet her zaman dogru bilginin adresi degildir!

Fakat tum tatilleri topladiginizda tabii ki Turkiye'de calisan birinden daha fazla tatil yapmis oluyor buradaki bir kisi.

Gelelim buralari benimseyip benimsemedigime. Ben boyle bir sey soylemedim. (Zihniyet anlaminda)
"Almanlar bizden beter." Ben ne bu cumleyi ima eden ne de ayni anlama gelen bir ifade kullanmadim.
Hollanda ile Almanyayi kiyasladim sadece.

Dogru, Hollandalilar Almanlari cok severler! :twisted:
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye
 
İletiler: 192
Kayıt: Çrş Şub 27, 2008 16:18

Re: Ustten devam

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Nis 23, 2008 12:58

Yusuf Batum yazdı:Yani Turkiyeyi Hollanda ile kiyasladiginizda basbakan hakli. :)

Yusuf Batum,Söylesene bana NOEL tatili kaç gün Hollanda'da?
Benimkisi kızmak değil üzülmek.Çünkü başlangıç noktası TÜRKLER DÜNYANIN EN FAZLA TATİL YAPAN MİLLETİDİR olan YANLIŞ düşüncenin yanlışlığını elimden geldiğince ispatlamak olan bir yazıya verdiğin cevap dönüp dolaşıp şaka yollu da olsa yukarıdaki gibi olabiliyor.Biz burada yapılan tatillerden bahsediyoruz.Öyle değil mi?Zaten kendin Hollanda mukayesesinde Türkiye'nin daha az tatil yaptığını söylüyorsun.
Fakat tum tatilleri topladiginizda tabii ki Turkiye'de calisan birinden daha fazla tatil yapmis oluyor buradaki bir kisi.

Ben de zaten bunu söylemeye çalışıyorum.


Yoksa sen sanıyormusun ki 23 Nisan,19 Mayıs,30 Ağustos tarihlerinde Türkiye'de tüm sektörler tatil yapıyor?Bak ben bugün izin aldım işyerimden.Düşünebiliyor musun?Bugün 23 Nisan ve hesapta Resmi Tatil ve ben iş yerimden kızımla ilgilenmek istediğim için izin aldım.Genelde 29 Ekim haricinde resmi tatillere uymaz bizim tekstil sektörü.Bunu diğer özel sektör örnekleriyle de eminim çoğaltmak mümkün.

Elbette Almanlar bizden daha beterdir demiyorsun ama bir tek cümle Hollandalıların bu meşhur önyargısını kabullendiğini gösteriyor :twisted: .
Yusuf Batum yazdı:Fakat almanyada bu daha fazla. Almanlar surekli tatil yapiyorlar. :))


Tecrübelerinden faydalanmayı isterim ve memnun olurum.Ben de tecrübelerimi aktarmaktan memnun olurum.

Not:
Eşimin 2 tane Hollandalı müşterisi var.
Zırt pırt tatilde ve izinde olduklarından dolayı işlerini takipte eşim oldukça sıkıntı çekiyor.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Pınar » Çrş Nis 23, 2008 13:09

Ben hollanda, danimarka, almanya, belçika ağırlıklı olmak üzere ihracatla uğraşiyorum. hemen hepsi cuma günleri ya çalışmıyor, ya da yarım gün çalışıyor. Ve mutlaka 2 ayda bir tatil haberi alıyorum.
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye
 
İletiler: 1380
Kayıt: Çrş Haz 06, 2007 7:47

Re: Ustten devam

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Nis 23, 2008 13:19

Yusuf Batum yazdı:Yani Turkiyeyi Hollanda ile kiyasladiginizda basbakan hakli. :)

Bir de burada -tabii ki yasa bagli olarak- senelik izin 25-26 gundur.
Ama haftada 40 saat calisan bir eleman 4 haftada 1 gun de maasla izin alabilir. Boyle olunca 11, 5 is gunu de eklenmis oluyor. (5 haftalik senelik izin gunleri hafta hesabina katilmadigindan 11,5 gun) Ama coklukla 36 ya da 38 saat calisan isyerleri de vardir ki bu onlar icin soz konusu degil.

Fakat almanyada bu daha fazla. Almanlar surekli tatil yapiyorlar. :))

Simdi:
Basbakan'in Türkiye'yi Hollanda veya herhangi bir Avrupa ülkesi ile karsilastirabilmesi icin Türkiye'deki yasam ve calisma sartlarinin karstilastirdigi ülkelere denk olmasi gerekiyor degil mi?
Haftada 40 saat calisana 4 haftada 1 gün ek izin (yani senelik 25-26 güne ek olarak 11,5 gün daha). Toplam 36,5-37,5 izin (1,5-2 ay). Buna haftasonlari da eklenince e müsade edin Hollanda'nin cok fazla resmi tatili olmasin.

Türkiye'de özel sektörde insanlar haftanin kac günü, kac saat calisiyor? Senelik izinleri toplam kac is günü?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Pınar » Çrş Nis 23, 2008 13:28

özel sektörde haftanın 5 günü sabah 8 akşam 6 hemen hemen standart. Cumartesi günleri yarım gün yani 1e kadar. senelik izin toplamda 15 gün hafta sonları dahil.

Çok çalışmamız lazım çooookkk :?
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye
 
İletiler: 1380
Kayıt: Çrş Haz 06, 2007 7:47

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Nis 23, 2008 13:42

Pınar, ben haftada 40 saat calisiyorum, yani haftanin 5 günü saat 08:00 - 16:30 arasi (yarim saat öglen tatili). Ama Hollanda da oldugu gibi ek izin yok Almanya'da. Senelik iznim 27 is günü, hafta sonlari tabii ki dahil degil.

Yusuf, kardesim böylelikle Almanya'da Hollanda'dan daha fazla tatil yapildigi iddiasi da cürümüs oluyor degil mi? :twisted:

Simdi sen Türkiye'de iscini, emekcini sömüreceksin, calisma sartlarini düzeltmeyeceksin (örn. bkz. Tuzla), sonra da cikip Türkiye dünyanin en fazla tatil yapan milletidir diyeceksin. :twisted: Ah su tümör yok mu, bassatani bos bos konusturuyor ya...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Nis 23, 2008 14:28

Pınar,ben de yıllarca ihracat işi yaptım ve bol bol gezdim her yeri.Senin dediğin gibi çok sık tatil ve izin yapıyorlar.
Türkan kardeş,söylediklerine destek olması açısından sorularını cevaplayayım.Özel sektördeki mesai saatleri,özellikle de üretim olan kuruluşlarda sabah 08:00-08:30 ve akşam 18:00-18:30'dur.Öğleyin yemek arası yarım saattir.Yani günlük 9 buçuk saat işçisini çalıştırır özel sektör.Cumartesi günleri de fabrikalar tam gün çalışır,idari kısım yarım gün çalışır.Kol gücünü kullananlar için haftalık çalışma saati 48 sattir.Bu süre inan ki mesailerle haftalık 50-55 saati geçmektedir.Senin de söylediğin gibi çalışma koşulları düzeltilmeden,tamamen sömürü düzeni şeklinde bir düzen hakimdir özel sektörde.
Aşağıdaki linki tıkladığınızda OECD ülkelerindeki çalışma saatleri ve kazanç mukayesesini göreceksiniz.Bu linkteki haber pek çok linkte ANADOLU AJANSI'nın 29.02.2004 tarihli haberine dayandırılmış.Ne yazık ki Anadolu Ajansı'nın arşivi ancak 2006 yılına kadar olan haberleri gösterdiğinden orijinal kaynaktan doğrulatamadım.Ama pek çok sitede aynı haber olduğu için ben buraya aktarıyorum.Bu habere göre Türkiye'deki haftalık çalışma saati 51,5 saat olarak tespit edilmiş.Diğer OECD ülkelerinde ise Türkiye'ye en yakın çalışma sati 43,3 ile Meksika'da.Ama kazanç en az Türk işçisinde.

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=5793

Ayırca EĞİTİM-SEN'in yaptığı araştırma sonuçlarına göre de AB ülkelerindeki öğretmenler ve bizim öğretmenlerimizin çalışma saatleri ve kazançları karşılaştırıldığında en çok çalışan fakat en az kazanan öğretmenlerin bizim öğretmenlerimiz olduğunu belgeliyor.

http://www.egitimsen.org.tr/index.php?yazi=702
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Çrş Nis 23, 2008 15:34

Herkes ne kadar da tatile merakli. Demek ki havalar isininca bu konuya da talep artti diye bir saka ile birkac elestiriye cevap vermeye calisayim. :)

Turk Kan ablacim, soyle demissin:
Yusuf, kardesim böylelikle Almanyada Hollandadan daha fazla tatil yapildigi iddiasi da cürümüs oluyor degil mi?

Simdi ben Almanyada calismadim ama Almanyada calisan arkadaslarimin senelik izinlerinin 35 gun oldugunu biliyorum. Tabii burada eyaletler arasinda farklari da gozetmek lazim. Mesela Munih'de ekim bayrami var. O zaman da galiba bazi yerler tatil.
Yani sizinkinden 8 gun kadar fazla :) O bilgiye dayanarak bir kiyas yaptim. Ama bu sektor farkindan dogan bir durum da olabilir. Benden az tatiliniz oldugu kesin...

Pinar da soyle demis:
Ben hollanda, danimarka, almanya, belçika ağırlıklı olmak üzere ihracatla uğraşiyorum. hemen hepsi cuma günleri ya çalışmıyor, ya da yarım gün çalışıyor. Ve mutlaka 2 ayda bir tatil haberi alıyorum.

Dogru, bazilari cuma gunleri calismiyor. ya da haftaici birgun... Genellikle kadinlar..Ama bu maasi etkiliyor. Yani calistigi gunlerin
karsiligini aliyorlar. Sen sanki bu bir odulmus gibi yazmissin. :lol:
Tatil yapmalarina gelince. Dedigim gibi, mesela haftaya 30 Nisan kralicenind ogumgunu. 1 Mayis da Hz. Isanin Hristiyan ogretisine gore goge yukseldigi gun. Bu ikisi de haftanin ortasina denk geliyor. Boyle olunca senelikizinlerinde 2 ya da 3 gunu de kullanarak bir haftalik izne ayriliyorlar. Bu da senede bir iki sefer tatile cikmalarina olanak taniyor.

Mesela ben de cuma gunleri yarim gun calisiyorum. Ama diger 4 gun 9 saat calisarak 40 saate tamamliyorum.

Cetin Tas da soyle demis:

Yusuf Batum,Söylesene bana NOEL tatili kaç gün Hollandada?

Resmi tatil olarak 25 ve 26 Aralikda her yer kapalidir. Bir de 1 Ocakta. Bu kadar.
Araligin 25 ve 26 Noel olduguicin resmi olarak 2 gundur.
Fakat burada okullar 21 Araliktan itibaren 2 haftalik somestre tatiline cikarlar. (Mesela bizde somestre tatili subattadir)
Bundan dolayi ufak sirketler kendi inisiyatiflerini kullanarak 10 gunluk izne cikarlar. Fakat bu sirkette calisan kisi senelik iznini kullanir. Yani resmi tatil degildir.

Yoksa sen sanıyormusun ki 23 Nisan,19 Mayıs,30 Ağustos tarihlerinde Türkiyede tüm sektörler tatil yapıyor?Bak ben bugün izin aldım işyerimden.Düşünebiliyor musun?

Herhalde her sektor kapali olamaz. Mesela saglik sektorunun tatil yapmasi mumkun mu?
Sizin sektorde de durum baska tabii. Onu bilemem...


Elbette Almanlar bizden daha beterdir demiyorsun ama bir tek cümle Hollandalıların bu meşhur önyargısını kabullendiğini gösteriyor

Boyle bir onyargi yok! Bu benim yargim da degil, Hollandalinin yargisi da degil. Almanyada resmi tatiller Hollandadan fazladir.
Turk-Kan ablayada soyledigim gibi -mademki onun senelik izni az, bu sozum onu kapsamiyor- bazi sektorlerin senelik izni de fazla olunca Almanlarin daha fazla tatilleri oldugu ortaya cikiyor.

Neyse, daha fazla bahsetmek istemiyorum, yoksa bavulumu 2 ay onceden hazirlamaya baslamis olacagim...

Butun bunlar bir yana, Turkiyede sartlarin emekcinin haklarinin karsiligini verecek duzeye gelmesini temenni ediyorum.

Esenlikler...
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye
 
İletiler: 192
Kayıt: Çrş Şub 27, 2008 16:18

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x