'AB'ye rezil olduk' tepkisi

Genel & Güncel Konular

İletigönderen İlteriş » Prş Nis 17, 2008 23:08

Gokdeniz'den
okudugunu anlamaktan aciz yaratik ...
nerede yaziyor benim gelinlikle dolasmasaydi ..dedigim ..
nerden cikardin benim said-i nursiyi destekledigimi ?
hasta misin sen?

kabahat bende sana niye soruyorum? cekil git basimdan ... ne istersen yaz Allahin delisi ile ugrasacak degilim ..
Allah sifani versin ...

Kardesim, belli ki bir fikir ayriligimiz var, olabilir, senin gibi dusunmeyen insanlara su yazdiklarina bakip utanmiyor musun? Sana ait sifatlari niye yazip duruyorsun? Said-i Nursi'lerin yobaz'larin bu ulkeye verdigi zararlari reddetmek onlari dolayli olarak desteklemektir!

Ne demek istedigimi senin icin degil ama dusuncelerden nasibi olan arkadaslar icin tekrar kisaca ozetliyeyim;

Arkadaslar, ahlaksizlik Turkiye'de dini kendi cikarlari icin somurebilen insanlar arasinda yaygindir, bu insanlar din ve ahlakla uzaktan yakindan alakalari olmadigi icin dini ve dinin kutsal saydigi seyleri retoriklerinde on plana cikarmaktadirlar, dini kullanmak bu gibileri icin aslinda kendi ahlaksiz fitratlarini gizlemek ve hem insanlari hem de kendilerini kandirmak icin bir siginaktir.

Bu gibi insanlarla, yani yobazlarla daha once tartismaya girmisseniz gozlemlemissinizdir; bunlarin agzindan kufur eksik olmaz, normal bir insanin soyleyemeyecegi, agzina alamayacagi, soylerlerse yuzlerini kizartacak olan kufurleri bunlar rahatlikla dile getirirler,

Bu gibi insanlari ozellikle "Yeni Safak, Vakit vb gazetelerde kose yazari ve tartisma ortamlarinda basi acik kadinlarin (affiniza siginiyorum) esleri tarafindan pazarlanan fahiseler olduklarini vesaire.. yazarken, soylerken bulursunuz.

Oysa Islam dininin ozunu az cok bilen o dine inanmayanlar bile bilirler ki; "Muslumanlar konusmalarinda agizlarini bozmazlar, cirkin laflari, kufurleri rahatlikla ifade edemezler, cunku namaz basta olmak uzere butun ibadetler temiz bir bedenin yaninda TEMIZ BIR RUH'u da gerektirmektedir

Dinin Kur'an-i Kerim yerine baska sacma sapan kitaplardan ogrenilmesi sonucu halkimizin bu gibi kaynaklardan dini bilgiler edinen bolumu kimi zaman; "Kadin sacinin en tahrik edici obje" olduguna inandirilmaktadir, BU ONLARIN INANDIRILDIGI DIN DISI SACMALIKLARDAN SADECE BIR TANESIDIR!

Olayin psikolojisini irdelemeye calisan yazilarimda benim de anlatmak istedigim sudur ki; Bir insan "Kadin sacinin cinsel obje olduguna inandirilmissa" Kadin saci gorunce de "ogretilmis bir davranis olarak" cinsel istek duymasi gibi bir anomali ile karsilasiriz.

Ve olayin bu temelini gormek istemeyenler de bu satirlarin yazarinin dusuncelerine katilmadiklarini belirtmek yerine hakaret ederlerse hicbir yere varamayiz.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Nis 17, 2008 23:49

gokturkmehmet yazdı:Olayin psikolojisini irdelemeye calisan yazilarimda benim de anlatmak istedigim sudur ki; Bir insan "Kadin sacinin cinsel obje olduguna inandirilmissa" Kadin saci gorunce de "ogretilmis bir davranis olarak" cinsel istek duymasi gibi bir anomali ile karsilasiriz.

bu saptamana bende katılıyorum.zaten bu tür davranışlar uzun süredir var olan bir zihniyetin ürünlerdir.ama bana göre birinin kendi içinde adil olması bu kadar vahşileşmemesi dinden kültürden çok insan olmasına bağlıdır diye düşündüm.yani bu meseleye asıl sebebi budur diye yaklaşmamak gerekiyor.her yerde bu insanlar her şartta çıkacaktır.
ama dikkat edildiyse almanyada ki türklerin yakılması yada daha da önemlisi antalyada bi gavurun bi kızı taciz etmesi dış basında bu kadar konuşulmadı.aksine o gavurun mahkeme sürecine itiraz edildi.ab kendini bize karşı rezil hissetmedi.olay ne kadar aşşağılık bir durum dahi olsa bir kişi yüzünden bir ulus kendi medyası tarafından bu kadar küçük düşürülmemesi gerekiyor..
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen İlteriş » Cum Nis 18, 2008 0:01

sessiz sedasiz arkadasim,

Katki verdiginiz icin tesekkur ederim, ancak daha iyi anlasilmak icin sunu belirteyim, Beni AB'nin veya ABD'nin Turkiye hakkindaki gorusunun "Rezil olduk, olmadik" gibi tartismalarin hicbir onemi yoktur. Umurumda degildir.
AB'nin veya ABD'nin ne mal oldugunu da, rezilin krali olduklarini da bilirim. Ancak BIZ TURKLER OLARAK BU KONUDA ONLARLA YARISMAMALIYIZ.

Benim milletimin kulturu dunyanin daha ilerisinde zengin bir kulturdur, hatta ben buna inanirim. Sorun bizde de cikan arizalarin sebeplerini aramak ve ulkemizi her konuda oldugu gibi ahlak konusunda da mukemmele yaklastirmaya calismaktir. Ben gurur duymak istiyorum "Benim ulkemde boyle olaylar nadiren olur" demek istiyorum. Kendi kendime bu gururu yasamak istiyorum, dunya umurumda degil. Yuksek bir medeniyet seviyesini ulkemin yakalamasini istiyorum, bu goreli bir seviye degil mutlak en yuksek seviye olmali. Ben bu duygular icinde ulkemdeki aksakliklari elestiriyor ve teshis koymaya calisiyorum. Saygilarimla
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 18, 2008 11:24

CetinTas arkadasim, biz soyle iyiyiz soyle buyuk milletiz demekle duzelmez bunlar.

Heyecanlı gördüm seni gokturkmehmet kadeş,sakin ol biraz.Benim yazdıklarımdan sen ''şöyle iyiyiz böyle iyiyiz demekle bu işler hallolur'' anlamını nasıl çıkardın,hayret?!
Neyse.
gokdeniz ile aranızdaki tartışmayı okuyorum da,bence meseleleri kişiselleştirmeyin.Saygı ve sevgi çerçevesinde kalın.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Ram » Cum Nis 18, 2008 17:16

Aklıma geldi şu "kot pantolon" mevzusu, bakayım dedim. Yılmaz ÖZDİL yazmadan, alıntılayalım...

Tartışılan tecavüz kararı

İspanyol yargıç, bir kamyonetin ön tarafında tecavüze uğradığını iddia eden genç kızın bulunduğu yer itibariyle teknik olarak tecavüze uğrayamayacağına kanaat getirerek sanığı suçsuz buldu

İtalya'da bir mahkemenin, geçtiğimiz yıl, 'kot pantolon giyen kadına tecavüz edilemez' şeklinde verdiği garip kararın ardından, İspanyol mahkemesi de 'şişman kadına teknik olarak tecavüz edilemez' şeklinde anlaşılmaz bir karar verdi. İspanyol mahkemesi, 90 kg ağırlığındaki genç kızın bir kamyonetin şoför bölümünde 'tecavüz edildim' iddiasına inanmayarak 'teknik olarak imkansız' bulduğunu açıkladı. İsmi açıklamayan 16 yaşında ve 90 kg ağırlığındaki kızın, bir kamyonetin şoför bölümünde 'Bir adam bana tecavüze etti' iddiası, yargıç tarafından 'teknik olarak imkansız' bulunarak reddedildi. İspanya'nın Barcelona kentinde mahkemeye çıkarılan 23 yaşındaki sanık, suçlamaları reddederken yargıç da, davayı 'Şikayetçi kişinin vücut yapısı, aracın teknik donanımını gösteren tablo ve koltuk arasında kalan bölümde böyle bir suça imkan veremez' beraat kararı ile noktaladı. Davayı izleyenler de; genç kızın, tecavüz iddiasını muhtemelen okuldaki kötü notlarını perdeleyip ebeveyn ve öğretmenin gözüne girmek için ortaya attığını ileri sürdü. Geçen yıl İtalyan Yargıtayı tarafından 'tecavüze uğrayan kadın sadece 5 dakika direndi' ve 'kot pantolon giyen kadına tevavüz edilemez' benzer kararları da, İtalya'da özellikle feministler arasında tartışmaları alevlendirip 'Kaç dakika direnince tecavüz oluyor' sorularını ortaya atmıştı.

11 Temmuz 2001 / Çarşamba - AKŞAM
Kaynak

Özetle; "sapıklık ve saçmalık" her yerde...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 18, 2008 18:32

Aşağıdaki yazıyı PIPA BACCA başlıklı tartışmanın altına yazdım.Baş kısmını çıkarıp,buraya uyarlayıp ekliyorum.

10 dakikalık bir araştırma ile aşağıda konu ile ilgili ilginç haberler buldum.İlk 2 haber birbiri ile bağlantılı.Haberlerde Meredith Kercher isimli bir İngiliz kızcağıza;eğitim için bulunduğu İtalya’nın Perugia kentindeki evinde tecavüz edilip katledildiği(1) ve daha sonra da olayla ilgili 1 İtalyan,1 Amerikalı,1 Fildişi Sahili vatandaşı 3 gencin tutuklanıp yargılandığı ve 1 Nisan 2008 tarihindeki son haberde de 3 şüphelinin tutukluluk hallerinin devam ettiği yazılı(2).Genç kızın kendini katleden genç ya da gençleri muhtemelen tanıdığı çünkü kapıda hiçbir zorlama olmadığı,yani kapıyı genç kızın kendi rızası ile açtığı da haberde yazılı.
Gördüğünüz gibi burada kurbanın ne giydiği değil sapık ya da sapıkların niyeti önemli.

17 Şubat 2006 tarihli başka bir BBC Haber sitesi haberine göre ise 14 yaşında ki üvey kızını,cinsel ilişkiye girme isteğini reddetmesi üzerine oral sekse zorlayan bir İtalyan’ın;almış olduğu 3 yıl 4 aylık hapis cezasının,adamın ‘’kız daha önce başka erkeklerle de cinsel ilişkiye girdiği için cezasında indirime gidilmesi’’şeklindeki mahkemeye yönelik talebinin haklı görülmesi ve cezada indirime gidilmesi bildirilmiş.Mahkemenin gerekçesinin ise kızın yaşıtı olan cinsel ilişkiye girmemiş kızlara göre >olduğu yazılmış(3).

Yine 19 Mayıs 2003 tarihli bir makaleye göre,50 kişilik bir grupla İtalya ve Yunanistan gezisine çıkmış olan 10. sınıf öğrencisi öğrencilerden 15 yaşında bir genç kızın 4 İtalyan tarafından tecavüze uğradığı ve bu olaydan dolayı genç kızın okulunu mahkemeye verdiği yazılıyor.Kız okulunu bilmediği bir şehirde kendilerini yeterli şekilde koruyacak ve gözkulak olacak önlemleri almadığı gerekçesiyle mahkemeye vermiş(4).

Başta da dediğim gibi bu türden haberler o kadar çok ki...Ben sadece İtalya ile ilgili örnekleri bulup yazdım.Ama şundan emin olun bu olaylardan dolayı hiçbir İtalyan gazetesi manşetlerine ‘’FORGIVE US MEREDITH!!’’ yani ‘’BAĞIŞLA BİZİ MEREDITH’’ şeklinde başlıklar atmadılar.Ya da televizyonlara çıkıp ‘’ne olacak bu Türk Milleti’nin cinsel açlığı’’ türünden abidik kubidik muhabbetler yapmadılar.Veya yukarıdaki yazının sahibi gibi ‘’İtalyan olduğumuz için utanç duyuyoruz’’ şeklinde yazılar yazmadılar.

SAPIK HER YERDE SAPIKTIR!

Alıntı yaptığım kaynaklar

(1) http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7324217.stm

(2) http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7075584.stm

(3) http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4726002.stm

(4) http://www.smh.com.au/articles/2003/05/ ... 75729.html
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen gokdeniz » Cum Nis 18, 2008 20:36

cetin tas ..ilk haberde ufak bir hata var ..saniklardan sadece bir tanesi italyan , digerleri amerikali (kadin) , ve fildisi sahilinden

5-6 ay once japonyada bir ingiliz ogretmen ogrencisi tarafindan olduruldu ,,,bu daha once yazdigim gibi "adi" suclar arasina girdiginden iki ulke arasinda diplomatik bir kriz yasanmadigi gibi japon imparatoru ingiltere kralicesine "ozur"mesaji gondermedi ...

bu dangalaklik sadece bizim millete mahsus ,, evet oldurulmesinden hepimiz cok buyuk uzuntu duyduk ama benim bunun utancini tasimam gibi birsey soz konusu olamaz...

ha istersek butun dunyadan kadina siddet/tecavuz raporlarini sayfa sayfa yayinlayalim ...yuzyillar oncesine goturelim ,kendi ulkemizdeki taa osmanlidan beri olagelmis ornekleri buraya aktaralim ... bazi insanlarin bu olaya bakis acilarini
degistirmeye imkan yok .....
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 18, 2008 20:40

Haklısın gökdeniz kardeş.Yazının en önemli olan başlangıç kısmını dikkatli okumamışım.Bu hatayı düzelteceğim.Dikkatin ve uyarın için teşekkür ederim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen gokdeniz » Cum Nis 18, 2008 21:04

Ram yazdı:Aklıma geldi şu "kot pantolon" mevzusu, bakayım dedim. Yılmaz ÖZDİL yazmadan, alıntılayalım...

Tartışılan tecavüz kararı

İspanyol yargıç, bir kamyonetin ön tarafında tecavüze uğradığını iddia eden genç kızın bulunduğu yer itibariyle teknik olarak tecavüze uğrayamayacağına kanaat getirerek sanığı suçsuz buldu

İtalya'da bir mahkemenin, geçtiğimiz yıl, 'kot pantolon giyen kadına tecavüz edilemez' şeklinde verdiği garip kararın ardından, İspanyol mahkemesi de 'şişman kadına teknik olarak tecavüz edilemez' şeklinde anlaşılmaz bir karar verdi. İspanyol mahkemesi, 90 kg ağırlığındaki genç kızın bir kamyonetin şoför bölümünde 'tecavüz edildim' iddiasına inanmayarak 'teknik olarak imkansız' bulduğunu açıkladı. İsmi açıklamayan 16 yaşında ve 90 kg ağırlığındaki kızın, bir kamyonetin şoför bölümünde 'Bir adam bana tecavüze etti' iddiası, yargıç tarafından 'teknik olarak imkansız' bulunarak reddedildi. İspanya'nın Barcelona kentinde mahkemeye çıkarılan 23 yaşındaki sanık, suçlamaları reddederken yargıç da, davayı 'Şikayetçi kişinin vücut yapısı, aracın teknik donanımını gösteren tablo ve koltuk arasında kalan bölümde böyle bir suça imkan veremez' beraat kararı ile noktaladı. Davayı izleyenler de; genç kızın, tecavüz iddiasını muhtemelen okuldaki kötü notlarını perdeleyip ebeveyn ve öğretmenin gözüne girmek için ortaya attığını ileri sürdü. Geçen yıl İtalyan Yargıtayı tarafından 'tecavüze uğrayan kadın sadece 5 dakika direndi' ve 'kot pantolon giyen kadına tevavüz edilemez' benzer kararları da, İtalya'da özellikle feministler arasında tartışmaları alevlendirip 'Kaç dakika direnince tecavüz oluyor' sorularını ortaya atmıştı.

11 Temmuz 2001 / Çarşamba - AKŞAM
Kaynak

Özetle; "sapıklık ve saçmalık" her yerde...

ram senin soylediklerine ek olsun ; bu konuda cevrilmis bence en iyi filmlerden biri jodie foster'in "the accused"-(sanik ) adli filmidir ..senin butun bu yukarda gosterdigin konulari irdeler ... ama tabii ne amerikada, ne avrupada , ne japonyada boyle olaylar OLABILEMEZ ...onlar olsa olsa turkiyeye atif yapmislardir ..:))) bilmediginiz uzere onlarinda bir said-i nursi si ve kadinin sacini bile cinsel obje olarak gosteren siyasal islamlari vardir :)))

* bu konuda yazacagim son sey ...

saglikli dusunen bir beyin " benimle beraber degilsen , benim karsimdasin " " if you are not with us , you are against us "
mr bush'un soylemidir ...diyemez ... benim gibi dusunmuyorsan , sadece bana karsi degil .ayni zamanda benim dusmanimi onayliyorsun/destekliyorsun demek cok daha ciddi bir patolojiyi gosterir ...
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen Projecteur » Cum Nis 18, 2008 22:41

Arkadaslar gercekten anlamiyorum. Elbette ulkemizde misafirimiz olan bir kadinin basina gelenlerden oturu ortak bir sorumluluk duyacagiz. Sadece onun degil, bu ulkenin tum kadinlarinin..Elbette gerekirse gunlerce aylarca konusacagiz bu konuyu. Irdelemeye ugrasacagiz! Sucluluk da duyacagiz cunku toplumumuz giderek, giderek daha fazla bu anlayisa teslim olmakta. Sizin o 'onlarda da olaylar var' dediginiz ulkelerin cogunda (ki ben de uzun seneler oralarda yasadim- aradan bazilarimizin bunu da malzeme yapmamasini dilerim-) kadinlar gece sokaga cikmaktan korkmuyor. Kadin ozgurlukleri garanti altina coktan alinmis. Cinsel ayirimcilik sozkonusu degil. Bizde ise birakin gece cikmayi, sac teli bile cinsel acligi durtukler hale geldi adeta.

Samimi olup, icine suruklendigimiz durumu aciklikla gormek ve bu cehaletle durustce savasmak yerine, 'heryerde oluyor canim' aymazligi duyarli insanlara ne kadar yakisiyor?..

Diger baslikta actigim yaziyi da okumanizi rica ediyorum :

http://www.guncelmeydan.com/forum/pippa ... 14197.html
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletiler: 60

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 19, 2008 0:19

Projecteur.Anlaşılan o ki sen bu konudaki ısrarına devam edeceksin ve en azından ben de aynı kararlılıkla senin ''bu olay ve benzerlerinde hepimizin toplumsal sorumluluğu vardır''şeklindeki düşüncene karşı çıkacağım.
Malzeme yapılmamasını umduğun şey nedir tam olarak anlamadım ama yurtdışında uzun yıllar yaşayan sen bilmezmisin ki New York'ta,Manhattan'da dükkanların camlarında ki ARMED RESPONSE yazısı sıradan kabul edilir?Ya da kadınların güzellik harcamaları kadar para harcadığı mevzuların başında yakın dövüş teknikleri kursları ve kişisel savunma ürünlerinin geldiğini bilmez misin?

Kadın özgürlükleri nasıl garanti altına alınmış?Bunu neye göre söylüyorsun?
Bak sana Amerikan Christian Party'nin bir araştırma sonucu.2000 yılı verileri var ama yine de bir fikir verir bize.
Bu raporda ABD'de ki tecavüz ve cinsel suç oranının dünya ortalamasından 12 kat ve İtalya,Japonya,Yunanistan gibi ülkelerdekinden de 75 kat fazla olduğu belirtiliyor.
Yine aynı raporda 1990(1999 yazılmış ama tablonun genelinden 1990 yazılması gerektiği anlaşılıyor) yılında toplam nüfusu 3 milyar 305 milyon olan 61 ülkedeki toplam tecavüz vakalarının sayısının 76040 olduğu yani başka bir deyişle bu ülkelerdeki her 100 bin kişiye 2.7 tecavüz ve cinsel suç düşerken,ABD'de bu oran her 100 bin kişiye 95 tecavüz ve cinsel suç şeklindedir(1).

Yine Amerika'da yayınlanan bir araştırmaya göre,ABD'de ki kadınların %17.6'sı hayatları boyunca en az bir defa ya tecavüze uğramışlar ya da kendilerine karşı tecavüz girişiminde bulunulmuş.Tecavüze uğrayanların %21.6'sı tecavüze uğradıklarında 12 yaşından küçüklermiş ve yine tecavüze uğrayanların yine %32.4'ü 12 ile 17 yaşları arasındalarmış(2).

Başa gelelim.İSTİKLAL CADDESİ'nde çok bulundum.Sabaha kadar kadınların ve erkeklerin yürüdüğü bir cadde.Ben de taa üniversite yıllarımdan beri eşimle birlikte yüzlerce defa geç saatlerde yürüdüm.Ama 3 sene önce bir SAT komandosu yüzbaşı geceyarısı tinerci bir çocuk tarafından yine İstiklal Caddesi'nde bıçaklanarak öldürüldü.Biz şimdi ne diyeceğiz?İstiklal Caddesi'nde geç saatte yürünmez mi diyeceğiz?Yoksa dikkatli olmakta fayda var,itin kopuğun birine denk gelebiliriz mi diyeceğiz?

Bak şu ''bu olayda bizim de toplumsal sorumluluğumuz var,cehaletle dürüstçe savaşmalıyız''yaklaşımın tipik bir Can Dündar,M.Ali Birand,Ahmet Altan,Neşe Düzel,vs. yaklaşımıdır.Ben sabahtan akşama kadar standart insanlardan daha fazla çalışan,daha fazla yorulan,bedeninin yanı sıra beynini de yoran ve bütün bu çabalarının sonucunda da fazlasyla hak ettiği paranın yine önemli bir kısmını vergi olarak ödeyen bir Türk vatandaşıyım.Ayrıca çalıştığım işyerinde çevremde yer alan işçi,memur arkadaşların bilinç düzeylerinin gelişmesi için uğraş veren bir kişiyim.Onlara Cumhuriyet gazetesi okutuyorum,onların çok sıkıldığını bile bile siyasetten laf açıp KEMALİZM PROPAGANDASI yapıyorum,hepsini olmasa bile aradan geçen yıllar içerisinde birkaç tanesini kesinlikle etkiledim ve olumlu yönde değiştirdim ideolojik dünya bakışlarını.Ve tabi ki bu ideolojik dünya görüşü o kişilerin dünyaya bakışlarını her anlamda da değiştirdi.Ben bu şekilde topluma karşı olan sorumluluğumu fazlasıyla yerine getiriyorum.

Bütün bu yaptıklarımdan sonra nasıl olur da bir İtalyan kadıncağıza tecavüz edip öldüren bir onun bunun çocuğunun sorumluluğu bana veya bir başka Türk vatandaşına ait olur?Nasıl olur da bu gibi sapıkların yedikleri haltlardan dolayı ben suçluluk veya utanç duyarım?Bu şekilde hisseden insanlar ya propagandanın gerçekten çok etkisinde kalmışlardır veya gerçekten Türk olmaktan utandırılmış insanlardır düşüncesindeyim.

Bu yazıdaki alıntılarımın kaynakları

(1) http://christianparty.net/worldrapeconvictions.htm

(2) http://www.feminist.com/antiviolence/facts.html
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Cmt Nis 19, 2008 5:19

Avrupa ve Amerika'da yobazligin daha da beteri vardir. Ornegin "Trapistler" gibi ruhban sinifindan olan kisiler, ebedi saadete giden yolun "dunyadan ve KOTU RUHLARI CAGIRAN karsi cinsten" uzak, manastirlarda kati kurallar ile yasamakta olduguna inanir. Daha da kotusu, "practising" dedikleri Kiliseye gidenler de gitmeyenler de "kadinlarin kotulugu ve seytani cagiran varliklar" olduguna inanmaktadirlar. Tanriya ancak bu gibi "inzivalarla" yaklasilacagini Hristiyan dunyasinin halklarina pompalamaktadirlar. Isi gucu olan, kiliseye kendini kapatamayacak olan milyonlarca hristiyan ise, "Trappistler" gibilerinin yaptiklarinin ilahi bir emrin geregi olduguna, ve kendilerinin gunahkar olduklarina inanirlar. Zaten habire "gunah cikarma" muessesesini calistirmalarindan da bu bellidir.

Bu durum insanlar uzerinde Islam Ulkelerindekilerden daha ileri bir seviyede "davranis bozukluklarina" yolacmaktadir.
Turkiye'de bir takim insanlarin "kadin sacinin kendilerini tahrik edecegine sartlandiklari gibi", Hristiyan dunyasinda da bir grup insan "kadin gormenin bile kendisini seytana uymaya itecegi dusuncesine inanmistir ve bu konuda sartlanmistir"

Ben butun bu olaylarin sadece her dindeki yanlis yorumlar ve yobazlikla aciklanacagini iddia etmiyorum, Bu sadece sebeplerden biridir diyorum. Dinsel yobazligin varolabilmesi icin her ulkeye bir "Said-i Nursi" gerektigini de iddia etmedim. Boylesi bir bilgisizlik, ancak baskasini bunu iddia etmekle ithaf edene ait olabilir.

Kendisi gibi dusunmeyenleri "patolojik vaka" ilan etmenin ne kadar saglikli bir yaklasim oldugunu da takdirlerinize birakiyorum. Asiri dinciligin ve yobazligin Islam Ulkelerine ozgu olmadigini bilmeyen kisileri de cehaletleri ile basbasa birakiyorum.

Yukarida yazdiklarimdan da anlasilacagi gibi, "Heryerde sapiklar vardir" dusuncesine de katiliyorum. Ama ulkem icin mukemmeliyet istiyorum. Ele gune karsi degil, kendi ic huzurum icin.

Saygilarimla

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x