Gündemden tamamen bağımsız; ama aklıma geldikçe sinirleniyorum, o yüzden yazmam gerekiyordu bunu.
Şöyle bir mevzu var ülkemizde, bir terör örgütü var; asker öldüren, mayın patlatan, yol kesen, uyuşturucu kaçıran, insan kaçıran, bebeklere kıyan, kaçırdığı genç kızlara tecavüz eden, acımasız, hain, bölücü ve taşeron bir örgüt... Güzel ülkemizi parçalamak isteyen bu örgüte, yani PKK'ya düşman olduğumuz kadar ona destek veren kişilere de düşman olmamız gerek mantık olarak. (Gerçi Eşbaşkan Erdoğan "PKK düşman değil" demişti ama!..) Tabi eğer bu vatanı seviyorsak, bölünmesini istemeyenlerden isek, toprağa düşen şehitlere saygımız varsa, dalgalanan şanlı bayrağı pek çok şeyin üstünde tutuyorsak böyle olması gerekir.
Çok ilginç bir kitle var Türkiye'de. Bunlar "Ahmet Kaya'yı sevmiyorum ama şarkılarını seviyorum" diyenler. Bu yazıyı kaçı okur bilmem ama okuyanlara bir iki çift sözüm var. Allah kolaylık versin be abim, ablam. O ne zor, ne çetrefilli iştir öyle yav! Hem Ahmet Kaya'yı sevmeyeceksin, hem de şarkılarında kendini bulacaksın, hüzünlenecek, efkârlanacak, ağlayacak ya da güleceksin. Bu nasıl iştir aklım almıyor yahu? Sana bi'zahmet şu işi bana da bi'öğretsene. Bu muazzam olayı nasıl beceriyorsun?
Hayır yani sevmediğin, nefret ettiğin birisinin sesini duymak istemezsin değil mi doğal olarak? Bak mesela ben Fetullah'tan haz etmem, oturup vaazını dinlemem bu yüzden. (zaten dinlesem de bir şey öğreneceğim yok da...) Ya da ne bileyim, daha yakın bir örnek olsun, bebek katili Öcalan'a düşman olduğum kadar düşman olduğum birisi yoktur şu dünyada. Dolayısıyla değil sesini, resmini görmek; adını duymak istemem dost meclisinde.
Şimdi sen diyorsun ki, "ben bu adamı(?) hiç sevmiyorum ama X şarkısını dinleyince kendimden geçiyorum, ne güzel sesi varmış" vs. Hayır dostum kendini kandırma! Ben Ahmet Kaya'nın hainliklerini sana hatırlatınca yarım ağızla ona laf ediyorsun "Sevmiyorum" vs. diye, ama onu sevdiğini, şarkılarını zevkle dinlediğini ikimiz de biliyoruz. İkimiz de onu "beğendiğini" iyi biliyoruz!
Ahmet Kaya'nın "Vallahi Apo'yu özledik" diye şarkı söylediği, zaten bölücü başının da ifadesinde, kendini destekleyen ünlüler arasında Ahmet Kaya'nın adını da zikrettiği gerçeğini gündeme getirince "Vallahi ben de şarkılarını dinliyorum ama kendisini sevmiyorum" diyen, ya da daha yumuşak bir ifadeyle "Ben şarkılarına bakarım, müzik evrenseldir, kişiliği beni ilgilendirmez" diye kendini ifade eden sen neden başka bir zaman başka bir yerde "Ahmet Kaya vatan haini, PKK'lı, nefret ediyorum ondan" diye ona olan tepkini dile getirmiyorsun? Neden? Sadece gündeme geldiğinde yarım ağızla eleştiriyorsun?
Kandırmayalım kimseyi. Sen -ölmüş- bir şarkıcı parçasının şarkılarını, vatana bayrağa olan saygına değişemiyorsun! PKK'ya destek veren birinin söylediği şarkıları dinlerken, o PKK'nın katlettiği şehitlerimizi aklına getirip vicdanının gereğini yapamıyorsun! Bu yüzden de acizsin! Yaptığın bu hataya son verene kadar da "VATAN" konusunda söz söylemeye hakkın yoktur! Vatan'a ihanet edenlere taviz vermeyecek bir kişiliğe sahip olana kadar da bu acziyetin devam edecek!
Erhan SANDIKÇI