AKP bitmiştir. İran tezkeresi yolda !..

Genel & Güncel Konular

Re: AKP bitmiştir. İran tezkeresi yolda !..

İletigönderen alamancı » Pzr Eyl 27, 2009 12:44

FahrettinAltay yazdı:Turkiyede Dmokrasi islemez. Goruyoruz, gelindigi nokta demokrasi ve AB yolluyla gelinmistir. Demokrasi icin sunu soylerim ben:
1- Demokrasiyi bati icraat etmistir, bir arac olarak kullanir ve tehdit gordugu ulkelere Demokrasi altinda zayiflatir, istedigi oyunu oynar.
2- Demokrasinin islemesi icin Egitim ve Refah duzeyi cok yuksek olmali.

Bunun icin, Turkiyede bence puan sistemine gecilmeli. Secmen okudugu yil kadar secim puani verebilir. Ornegin:
Universite Mezunlari = 5 Puan
Yuksek okul mezunlari = 4 Puan
Lise Mezunu = 3 Puan
Okumamis (Ilk ve orta okul dahil) = 1 Puan

Turkiyede egitime agirlik verilmeli. 1950'lerden beri Egitim AB, ABD, NATO vs gibi organlar vasitasiyla yipratilmis durumundadir. Ozelikle dusunen, karar veren, degerlendirmeler yapan toplumu sinmislerdir.

Yukarida bahsettigim sistem ile halka okumasi icin tesvik ediyorsun. Hukumet universtite ogrencilere faissiz kredi saglamali ki Her Turk Genci okuyabilsin.

30 Sene sonra, dusunun bu Ulkenin halini????

bu puanli sistemi sevdim müstahaktir. ancak bazi sorunlari var. bir kere herkes üniversite okumak zorunda degilki bu ekonomi için de iyi olmaz. adam belki akilli aydin ama bahçivan olmak istiyor meslek lisesi bitiriyor. sonra bizde okuldan okula dag kadar fark var bir standart yok. baska bir mesele de aydinlanma sadece mesleki egitimle olmaz. felsefe kültür sanat spor lazim. biz nice mühendis doktor avukat talibanlar gördük. ben de söyle bir sey düsünmüstüm. OSYM gibi merkezi bir sinav olacak yilda birkac kez yapilacak bu sinavi gecmeyen oy veremeyecek. bagimsiz bir bilim kurulu bu sinavda ne sorulacagina karar verecek. yeterince ekonomi, siyaset, güncel tarih, mantik falan bilmeyen oy veremeyecek. kurslar kitaplar falan gereken altyapiyi herkese ücretsiz sunacaksin. nasil sinav geçmeden ehliyet alamiyorsan sinav gecmeden oy kullanamayacaksin. zir cahilsen olup biteni anlamiyorsan senin oyunun ne degeri var zaten? gerekli yurttaslik bilgisi ögrenmeyi de ayni askerlik gibi bir vatani görev olarak göstereceksin. neden 15 yasindaki çocuga oy hakki vermiyorsun mesela? yeterli bilgisi akli ilgisi yoktur diye. ayni hesap.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen İlteriş » Pzr Eyl 27, 2009 13:05

alamancı yazdı:
FahrettinAltay yazdı:Turkiyede Dmokrasi islemez. Goruyoruz, gelindigi nokta demokrasi ve AB yolluyla gelinmistir. Demokrasi icin sunu soylerim ben:
1- Demokrasiyi bati icraat etmistir, bir arac olarak kullanir ve tehdit gordugu ulkelere Demokrasi altinda zayiflatir, istedigi oyunu oynar.
2- Demokrasinin islemesi icin Egitim ve Refah duzeyi cok yuksek olmali.

Bunun icin, Turkiyede bence puan sistemine gecilmeli. Secmen okudugu yil kadar secim puani verebilir. Ornegin:
Universite Mezunlari = 5 Puan
Yuksek okul mezunlari = 4 Puan
Lise Mezunu = 3 Puan
Okumamis (Ilk ve orta okul dahil) = 1 Puan

Turkiyede egitime agirlik verilmeli. 1950'lerden beri Egitim AB, ABD, NATO vs gibi organlar vasitasiyla yipratilmis durumundadir. Ozelikle dusunen, karar veren, degerlendirmeler yapan toplumu sinmislerdir.

Yukarida bahsettigim sistem ile halka okumasi icin tesvik ediyorsun. Hukumet universtite ogrencilere faissiz kredi saglamali ki Her Turk Genci okuyabilsin.

30 Sene sonra, dusunun bu Ulkenin halini????

bu puanli sistemi sevdim müstahaktir. ancak bazi sorunlari var. bir kere herkes üniversite okumak zorunda degilki bu ekonomi için de iyi olmaz. adam belki akilli aydin ama bahçivan olmak istiyor meslek lisesi bitiriyor. sonra bizde okuldan okula dag kadar fark var bir standart yok. baska bir mesele de aydinlanma sadece mesleki egitimle olmaz. felsefe kültür sanat spor lazim. biz nice mühendis doktor avukat talibanlar gördük. ben de söyle bir sey düsünmüstüm. OSYM gibi merkezi bir sinav olacak yilda birkac kez yapilacak bu sinavi gecmeyen oy veremeyecek. bagimsiz bir bilim kurulu bu sinavda ne sorulacagina karar verecek. yeterince ekonomi, siyaset, güncel tarih, mantik falan bilmeyen oy veremeyecek. kurslar kitaplar falan gereken altyapiyi herkese ücretsiz sunacaksin. nasil sinav geçmeden ehliyet alamiyorsan sinav gecmeden oy kullanamayacaksin. zir cahilsen olup biteni anlamiyorsan senin oyunun ne degeri var zaten? gerekli yurttaslik bilgisi ögrenmeyi de ayni askerlik gibi bir vatani görev olarak göstereceksin. neden 15 yasindaki çocuga oy hakki vermiyorsun mesela? yeterli bilgisi akli ilgisi yoktur diye. ayni hesap.

Yani, tasrada, varosta, arka mahallede, hic bilgisayari olmamis, gazete alacak parasi olmayan, olsa bile alacagi dogru haber veren gazete olmayan, ulke siyasetinden once ac karnini doyurmak, is bulmak, sevdigi ile evlenmek, gunluk hayatini idame ettirmek isteyen bilgisiz birakilmis insanima, bilgiyi goturmek icin elinden geleni yapmayacaksin, ve ona bu sekilde tepeden bakacaksin oyle mi? Ben bunu kabul etmiyorum. Turk insani ogrenmeye aciktir, onun bu karakterini bilen dusmanlarimiz, onu yanlis bilgilerle aldatiyorlar! Yarin biz gideriz hakikati anlatiriz, pismanliktan boynumuza bile sarilabilir. Insanlarimizi asagilamayin. Onlar yeterince su yikici ekonomik somuru duzeninin carklari arasinda slklslp kalmislar zaten. Aktif olarak bilgilendirme savasi vermek lazim. Bu mukellefiyeti yerine getirmeden, o insanlari asagilamaya kimsenin hakki yoktur. Hangi insanlari? Vatanini milletini seven, ama sevme yontemini yanlis bilgilendirildigi, kandirildigi icin bilmeyen; vatanin hayrina olani kavramaya, en dogal icgudu olan, hayatta kalma icgudusu ile is aramaktan, ele gune avuc acarak yasamaktan vakit ve firsat bulamayan insanimiza saygi gosterin. Onlar eninde sonunda gercekleri gorecekler, bunu gormemelerinin sorumlulugu, onlari daha aktif bilgilendiremeyen bizleriz. Bir an once kendimizi duzeltmeliyiz!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Ram » Pzr Eyl 27, 2009 14:25

ve ona bu sekilde tepeden bakacaksin oyle mi? Ben bunu kabul etmiyorum. Turk insani ogrenmeye aciktir, onun bu karakterini bilen dusmanlarimiz, onu yanlis bilgilerle aldatiyorlar!

Türkiye militan küfürbaz cahillerden ibaret değildir. Böyleyse zaten uğraşmaya değmez; alıp başımızı çekip gitmemiz gerekir.

Birileri bu ülkede bilgisizse, bu suçun en az yarısı bilgiye sahip olanlara, bilgilendirmede yetersiz kaldıkları için aittir. Bilgisizlik mutluluk olduğu gibi, bir suçtur da...

Dolayısıyla Göktürk'e katılıyorum. Bizim yapmamız gereken, imkânlarımızı en üst seviyede kullanarak bilgilendirme yetersizliğimizden kaynaklanan suçumuzu azalatmaktır. Bilgisizliğimizden kaynaklanan suçumuz ise, bilmediklerimizi öğrenme çabamızın çokluğuyla, sürekliliğiyle azalır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen alamancı » Pzr Eyl 27, 2009 17:36

GöktürkMehmet yazdı:Yani, tasrada, varosta, arka mahallede, hic bilgisayari olmamis, gazete alacak parasi olmayan, olsa bile alacagi dogru haber veren gazete olmayan, ulke siyasetinden once ac karnini doyurmak, is bulmak, sevdigi ile evlenmek, gunluk hayatini idame ettirmek isteyen bilgisiz birakilmis insanima, bilgiyi goturmek icin elinden geleni yapmayacaksin, ve ona bu sekilde tepeden bakacaksin oyle mi? Ben bunu kabul etmiyorum. Turk insani ogrenmeye aciktir, onun bu karakterini bilen dusmanlarimiz, onu yanlis bilgilerle aldatiyorlar! Yarin biz gideriz hakikati anlatiriz, pismanliktan boynumuza bile sarilabilir. Insanlarimizi asagilamayin. Onlar yeterince su yikici ekonomik somuru duzeninin carklari arasinda slklslp kalmislar zaten. Aktif olarak bilgilendirme savasi vermek lazim. Bu mukellefiyeti yerine getirmeden, o insanlari asagilamaya kimsenin hakki yoktur. Hangi insanlari? Vatanini milletini seven, ama sevme yontemini yanlis bilgilendirildigi, kandirildigi icin bilmeyen; vatanin hayrina olani kavramaya, en dogal icgudu olan, hayatta kalma icgudusu ile is aramaktan, ele gune avuc acarak yasamaktan vakit ve firsat bulamayan insanimiza saygi gosterin. Onlar eninde sonunda gercekleri gorecekler, bunu gormemelerinin sorumlulugu, onlari daha aktif bilgilendiremeyen bizleriz. Bir an once kendimizi duzeltmeliyiz!

okula ögretmene kitaba para bulamayanlar nedense tarikat camisine alinacak yeni haliya para bulabiliyorlar. ögrenmek kendini egitmek biraz da herkesin kendi çabasina bakar. burada önerilen puanli sinavli seçim sistemleri bir yerde ögrenmeyi tesvik anlamina geliyor. neden üniversiteye gidersin? ögrenmek kendini gelistirmek falan tamam ama her seyden önce bir diploma sahibi olup is bulabilmek için. ayni hesap. ögrenmek isteyipde buna imkani olmayan fakir vatandaslara tabi ki destek vereceksin o ayri. halki biz bilgilendirmeliyiz diyorsaniz elinizi çabuk tutun. çünkü siz zarzor bir çocuk egitirken kuran kurslarinda tarikat yurtlarinda onlarca çocugun beyni yikaniyor. sizin egittiginiz akilli çocuk birer ikiser çocuk yaparken beyni yikanmislar 3er 5er doguruyor, dogurduklarini da kendileri gibi yetistiriyorlar. idealler falan güzel ama bu gidisati durduracak gerçekçi bir plana ihtiyaç var. aksi halde çok degil 10 yil sonra tayibanokratik ümmet devleti isteyenlerin nüfusu bugünkünün 1.5 misli olur.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x