AKP'ye kapatma davası

Genel & Güncel Konular

AKP'ye kapatma davası

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 14, 2008 18:27

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, AKP'nin kapatılması istemiyle dava açtı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ''Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği'' iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.

Başsavcı Yalçınkaya, akşam saatlerinde iddianameyi Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na gönderdi.

İddianamede, AK Parti'nin "laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" savunuluyor.

Anayasa Mahkemesi, iddianameyle ilgili ön incelemeyi yapacak, herhangi bir eksiklik tespit edilmez ve iddianamenin kabulüne karar verilirse ön savunmasını yapması için iddianame AK Parti'ye gönderilecek.

AK Parti yasal olarak 1 ay içinde ön savunmasını verecek. Ek süre talebinde bulunulursa bunu da Anayasa Mahkemesi değerlendirecek.

Ön savunmanın Anayasa Mahkemesi'ne verilmesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya, esas hakkındaki görüşünü bildirecek.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın esas hakkındaki görüşü AK Parti'ye gönderilecek.

Daha sonra belirlenecek bir tarihte Yalçınkaya sözlü açıklama, AK Parti yetkilileri de sözlü savunma yapacaklar.

Bütün bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak.

Bu işlemler sürerken, gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekse davalı AK Parti ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek.

Raporun, Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç bir toplantı günü belirleyecek.

Üyeler, belirlenen günde biraraya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacaklar.

AK Parti hakkındaki kapatma davasını, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi Heyeti karara bağlayacak.

Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması halinde 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak.

Anayasa'ya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak.

Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesi'nin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Cum Mar 14, 2008 19:11

Haşim Kılıç'ı başkan seçen mahkeme sizce ne karar verecektir!!!
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Tsigalko » Cmt Mar 15, 2008 1:45

Böylesine yürekli savcıların olduğunu görmek bana tarifi mümkün olmayan bir haz veriyor(Ne günlere kaldık buna bile Şükür ediyoruz vay be).
İhtimaleride göz önüne alalım.
*Kapatılma davası açılacak ve kapanmayacak bu parti daha da güclenecek yola daha güçlü devam edecek.Bilindiği gibi ortada Haşim Kılıç denilen AKP yandaşı bi Anayasa Başkanı var.Son değişiklerde kararın Anayasadan kararın geçebilmesi için %60'ın onayı gerekecek.

Türk milleti için en hayırlısı ne ise o olsun.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Ram » Cmt Mar 15, 2008 4:59

"Akape çoktan kapatılmalıydı!"

Bu saatten sonra kapatılamazsa, bir daha kimsenin (son çare asker hariç) kendilerini kapatamayacak duruma gelmesini sağlayacaklar.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 15, 2008 17:34

Sabih Kanadoğlu: "isterse %97 olsun" (Kapatma davasından iki gün önce)

Vural Savaş: "AKP çoktan kapatılmalıydı!" (Türban tartışmaları esnasında)

Ertuğrul Günay: "Öyle sanıyorum ki Türkiye'de bazı kişiler önemli yerlere sızmışlar." (Kapatma davasını öğrendikten sonra)

Buradan savcilarimiza sesleniyor, Ertugrul Günay hakkinda suc duyurusunda bulunuyorum. Salyalari akan kudurmus köpeklere benzediler. Türkiye Cumhuriyeti'nin Yargitay Cumhuriyet Bassavcisi'na fetullah'un uydurdugu "Ergenekoncu" imasinda bulunuyor küstah!

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen 0KurtluElma0 » Cmt Mar 15, 2008 19:04

Bu kapatma zor görünüyor,

Parti kapatmayı zorlaştırdı bunlar..

eskiden 5'e karşı 6 evet oyu yetiyordu

Şimdi 3'e karşı 7 evet lazım....7 evet oyunu kimden toplayacaklar...

AKP,'ye iyi bir seçim yatırımı oldu...Bu sadece bir girişim olarak kalacak....
Kullanıcı küçük betizi
0KurtluElma0
Üye
Üye

İletiler: 40

İletigönderen Ram » Cmt Mar 15, 2008 19:07

Hicap ederim Ertuğrul demekten
Senin gibi köpek soyu döneğe
Günler aydı, sen aymadın dönmekten
İhanet ettin yediğin ekmeğe
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Azizbey » Cmt Mar 15, 2008 21:03

bakın ben akp li felan deigilim ustelik sevmedigim bi parti ama bu karar anti demokratik bi karardır...halkın iradesine karsı bir kac masonun atagı gibi geliyor bana....cunku sizin bu gun laiklik Ataturk ilkeleri diye savundugunz laiklik masonlar tarafından zamanında anti dincilik olarak tahrip edilmistir...
---umalım ki bu da israil yada herhangi bi mason locasından gelen genelge yada kararla ortaya cıkmıs bir kapatma olmasın....cungu 28 subat 97 deki refah partisi kapatma kararları masonlarla ve israil mason locasından gelen genelgeyle baglantılıdır..........AKP Lİ DİİLİM BABAM SAVCIDIR BENDE BİLİRM HUKUKUN NE OLDUGUNU AMA BU HUKUK DEYİL ISMARLAMA Bİ KARARDIR....USTELİK HUKUGA DA UYGUN DEYİL.....SİZ BURDA AKP KARSITI OLARAK HIRSLA BU KARARA ILIMLI YAKLASMISSINZ AMA BU HUKUKİ DEYİLDİR...
AKP KAPATMA GEREKCELERİNİ DE OKUDUM VE AKLIMI KACIRMAMAK İCİN GİTTİM Bİ DUS ALDIM....RESMEN BU ULKEDE DİNSİZ OLMAN GEREK ...28 SUBAT ZAMANINDA BESMELE CEKENİ İRTİCA DİYEREK GOZ ALTINA ALIYORLARDI O MASON GUNLERİ GERİ GELİOR GALİBA....
YABANCI ULKELERDEDE LAİKLİK VAR AMA ORADA LAİKLİK LAİKLİK OLARAK UYGULANIYOR...BİZDEKİ GİBİ SEREFSİZLİK OLARAK DİYİL...ADAMLAR HER YERDE HAC YADA DİNİ MOTİFİ OLAN SEYLERLE DOLASIYOR BİZİMKİLER Bİ TURBAN TAKTI DİYE LAİKLİK ELDEN GİDİYOR İSTE BU ULKEYİ BOLMEK İSTEYENLERİN OYUNLARIDIR BUNLAR....
SON OLARAK BU GUN OKDUGUM VE OLAYA DAHA ESPRİLİ BAKAN BİR YAZI:

Akp'ye kapatma davası açılmış. En sonunda ulusalcılarımız akp 'ye son darbeyi vurmak için hazırlıklarını tamamlamış anlaşılan. Eh, 'yollar yürümekle aşınmaz' fakat yürü yürü nereye kadar, o kadar cumhuriyet mitingleri yapıldı bir sonuç alınamadı, halk seçimlerde yine akp ye oy verdi. Sonra ordu sanal muhtıra felan verdı, ama yine seçimde halk aynen idade etti. Ee artık ordu öyle sincada tank, pardon at koşturamıyor, demokrasiye alenen balans ayarı felan yapamıyor, tuncay özkan gibi miting sevdalılarının ipiylede kuyuya inilmiyor, bu görüldü. En iyisimi yargı yoluyla yüzde 47 oy alan bir partiyi kapatmak. Böyle düşünmüş olmalı sayın 'hukukçumuz'..

Ülkenin yarısının oyunu alan bir partinin kapatılmasını da geçtim, buna teşebbüs edip böyle absurd bir kapatma davası açmak bile oldukça saçma. Ve/dahi saçma ötesi bir şey..

Kapatma davasında neler var bilemiyorum, ama ben değerli hukukçumuza bu konuda bir takım hatırlatmalar yaparak yardımda bulunmak istiyorum. Zamanında genç siviller bir bildiriyle, AKP'yi kapatma gerekçelerini sıralamıştı. Beldi kapatma davası dosyasında eksik kalmış bir şeyler vardır, ben burdan bunu hatırlatarak görevimi yapmış olayım. Varlığım 'kanımlarımıza' armağan olsun NETEKİM. Bir kaçı şöyle;

AKP’nin gizli anlamı: AKP harflerinin gerçek anlamı ortaya çıktı. AKP’nin kuruluşunda görev almış bir yetkili, elimizde bulunan ses kayıtlarında; harflerin Adalet ve Kalkınma Partisi’ni değil Allah ve Kuran Partisi kelimelerini ifade ettiği, ancak şartlar olgunlaşmadığı için gerçeğin açıklanamadığını itiraf etti..

Doğan Medya Center’da da namaz skandalı: Doğan Medya Center içinde bulunan yoga ve reiki salonunu saat:05.00’de temizlemek için gelen bir grup temizlikçi kadın başörtülülerini takarak salonda namaz kılmaya teşebbüs etmişler, bir cumhuriyet mitingi dönüşü gazeteye gelmiş bulunan Milliyet Gazetesi çalışanları, namaz kılma eylemini henüz kıyam halindeyken bastırmayı başarmışlardır. Temizlikçilerin AKP iktidarı döneminde işe alındıkları, AKP iktidarından cesaret alarak geçtiğimiz Ramazan ayında da oruç tutma eylemi yaptıkları ortaya çıkarıldı.

İnsanları inanan ve inanmayan şeklinde kamplara ayırıyorlar: AKP’li Bakan tarafından atanan Mamak Milli Eğitim Müdürü, öSS sınavına girecek öğrencilere yaptığı konuşmada “ Allah hepinize sınavda zihin açıklığı versin” diyerek sadece Allah’ın sevdiği dini bütün öğrencilerin başarılı olmasını istediği, dinle daha limoni bir ilişkisi olan gençlerin ise yerle yeksan olmasını dilediği anlaşıldı.
AKP’li seçmen davranışlarında artan irtica eğilimi: 14 Nisan 2006 günü, AKP seçmeni olduğu tespit edilen 67 yaşındaki Hatice Benli, Gaziosmanpaşa – Bakırköy hattında çalışan belediye otobüsüne sağ ayağıyla bindi ve ayağını atarken içten içe “bissmillahirrahmanirrahimm” dedi.

Ampul Gavur icadı: CHP’nin amblemi bir Türk savaş aleti olan OK, DP’nin amblemi yine bir Türk taşıma aracı olan AT iken AKP’nin sembol olarak Amerikalı Edison tarafından icat edilmiş AMPüL’ü seçmiş olması Türkiye’yi Batıya peşkeş çekeceğinin en güzel kanıtıdır.

Özellikle son madde bence dosya da en sağlam argüman olacaktır. Bu bağlamda son maddenin dosyada bulunmasını ve öldürücü darbenin bu son madde ile gerçekleştirilmesinin doğru olacağı kanaatindeyim. AKP kapatma davasına bu hatırlatma ile katkıda bulunduysam ne mutlu bana. Söz konusu akp'den kurtulmaksa hukuk teferruattır NETEKİM.
Kullanıcı küçük betizi
Azizbey
Üye
Üye

İletiler: 14

İletigönderen Azizbey » Cmt Mar 15, 2008 21:06

Üstüste mesaj atmak forum kuralları gereği yasaktır. Dikkat edelim, özen gösterelim. Yazınıza ekleyeceğiniz birşeyler varsa ya başka bir mesajı bekleyin ya da ilk mesajını "Düzenle" butonundan düzenleyiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Azizbey
Üye
Üye

İletigönderen ihsanerden » Cmt Mar 15, 2008 21:21

azizbey peki ne partisi ise aciklada bilelim..ayrica merak etme bu bir tiyatro ..gundemi degistirmek icin yaptilar...yoksa 5 yil once acilmis dava neden bekletildi de kapatilmadi.yani turk insanini gerzek yerine koyan bu hukumetten halkin hesap sormasi lazim.fakat nerde? ancak senin gibi din eksenli yorumlarla nereye gidilir gorecegiz zaten..sahte gundemlerle oyalanin bakalim...kapatilamayacak cunku heryeri elegecirdi bu sican surusu....
Kullanıcı küçük betizi
ihsanerden
Üye
Üye

İletiler: 113

İletigönderen Azizbey » Cmt Mar 15, 2008 21:28

benim yorumlarım din eksenli deyildi ....okumamıssın galiba yada isine geldigi gibi okumussun....akp abd kuklası bi partidir....her yeri ele geciren illuminatilerdir....bos yere benlen tartısmaya girme ben sadece hukukun hukuk olmaktan cıktıgını vurgulamaya calıstım...bos lafa gerek yok :)
Kullanıcı küçük betizi
Azizbey
Üye
Üye

İletigönderen Panzehir » Cmt Mar 15, 2008 21:31

AKP iyi bir lobi kurdu 2002'den bu yana. Bu açılan dava güçlerine güç katacaktır.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 15, 2008 22:41

Basliklar:

ABD'den AKP'ye tam destek
(yoruma hacet yok sanirim)

AKP'ye Avrupa'dan destek (Olli Rehn, Avrupa demokrasilerinde davaların yeri yok demis. Yalanci köpek; daha gectigimiz ay Ispanya'da IKI parti kapandi.)

DTP'den AKP'ye destek geldi
(haklarinda kapatma davasi acildi)

MHP'den AKP'ye destek (dosyada MHP'li vekil de var)

Imam efendi Siirt'ten ötüyor, kimsenin gücü yetmezmis AKP'yi kapatmaya! Telaslanma imam efendi, hani beyaz carsaflarinizi giyerek yola cikmistiniz? :imam: Idam cezasi da kaldirildi, korkmayin bu kadar!

Ram, mirim :twisted:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Azizbey » Cmt Mar 15, 2008 22:58

Türk-Kan yazdı:Basliklar:

ABDden AKPye tam destek
(yoruma hacet yok sanirim)

AKPye Avrupadan destek (Olli Rehn, Avrupa demokrasilerinde davaların yeri yok demis. Yalanci köpek; daha gectigimiz ay Ispanyada IKI parti kapandi.)

DTPden AKPye destek geldi
(haklarinda kapatma davasi acildi)

MHPden AKPye destek (dosyada MHPli vekil de var)

Imam efendi Siirtten ötüyor, kimsenin gücü yetmezmis AKPyi kapatmaya! Telaslanma imam efendi, hani beyaz carsaflarinizi giyerek yola cikmistiniz? :imam: Idam cezasi da kaldirildi, korkmayin bu kadar!

Ram, mirim :twisted:

sen akp ye musluman yada dini on planda diyemi dusmansın yoksa izledigi kopeklik siyaseti yuzundenmi ben anlamadım....
Kullanıcı küçük betizi
Azizbey
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 15, 2008 23:06

Azizbey, keske akp dini ön planda tutan bir parti olsaydi, en büyük destekcileri olurdum. Keske hak yemeseler, harama el sürmeseler, vatanlarina ihanet etmemis olsalardi.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x