Allah Aşkına, Oyunuzu Kime Verirsiniz?

İletigönderen MansurSah » Cum Mar 13, 2009 8:06

antalyalim yazdı:..
Isci Partisi Antalyada CHP adayini destekliyormus, adayin nasil bir insan oldugunu bilmiyorum ama IP destekliyorsa kötü biri degildir diye düsünüyorum, yani oylar istemeye istemeye CHP'ye gidecek. :uzgun:

CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı, Prof. Dr. Mustafa Akaydın'dır, aslında hepimiz az çok tanıyoruz. Akdeniz Üniversitesi'nin eski Rektörüydü ve Üniversiteler Arası Kurul'un Başkanı. Son yaşanan üniversitede türban krizinde de sıkça adı duyuldu ve yurtsever tavrından ötürü, gericiler tarafından boy hedefi haline getirildi. AKP'ye tavır alan Atatürkçü rektörün başına çorap örmek için, mhp'li ayaktakımıyla kışkırtmalar yapıldı. Konuya dair, Türksolu'ndaki bu yazı ilginçtir: http://www.turksolu.org/182/erdem182.htm

AKP'nin banko adayı Menderes Türel, AKP'nin en vitrin isimlerinden biri. Sima olarak sunucu Korhan Abay'a çok benziyor :) Piyano çalar hatta konser-açılış öncesi resitaller verir, eşi de türbansız. Tam vitrin yani :) Antalya son yıllarda büyük kavşaklar, battıçıktılar, yollar, tinerci yuvası haline dönmüş Kuğulu Park ve çevresinin düzenlenip çok güzel hale getirilmesi gibi bir çok icraata sahne oldu. Bu yüzden halkın ona oy vereceğini ve onu seçeceğini sanıyorum. Bahaneleri de hazır: "O kadar yıl CHP'liyi seçtik ne yaptı, bak AKP'li geldi ne kavşaklar yaptı".. Oysa kazın ayağı böyle değil: Bekir Kumbul zamanında musluktan akan su içiliyordu. Belediyenin ilk ve en temel işi, musluktan içilebilir su akıtmaktır. Son bir, belki de iki dönemdir büyükşehir belediye, AKP'nin elinde ve pırıl pırıl Akdenizin kucağında, Toroslar'ın eteğinde ve bolca tertemiz yağmur alan Antalya'da, musluktan akan su içilmiyor.

Napolyon bir ara, topçularının ateş etmediğini görünce hemen yanlarına seğirtip sebebini sormuş. Subay başlamış nedenleri sıralamaya: "Barut bitti, çok rüzgar var, topçumuz yaralı, hesaplar karıştı .." diye giderken, Napolyon susturmuş: "Oğlum eğer barut bittiyse başka sebebi niye sayıyorsun?"

Eğer musluktan akan su içilmiyor da, parası olanlar hergün damacanalara dünyanın parasını veriyor, parası olmayanlar da musluktan akan zararlı ve pis kokulu suyu içiyorsa, bana kimse kavşaktan bahsetmesin. Yoldan geçerken "aa ne güzel kavşak" diyen insan, su içerken neden bunu eleştiremiyor ki? Yada özel halk otobüslerinde, Antkart diye bir saçmalığa geçilmişti önceki sene. Aman Allahım, bu kadar mı kör kör parmağım gözüme olur. İstanbul'da başarılı bir akbil uygulaması varken, saçmalık ötesi birşeydi ve hem otobüs sürücüleri hem de halk ne kadar mağdur olmuştu. Bunu da eleştirmeden, o sırada geçmekte olduğu kavşağa hayran hayran bakıyor. Menderes de demiryolu yerine yol yapmakla halkın gönlünde taht kurmuştu ya.. Seviye hiç artmamış yani. Bir de tabi, o kadar kavşağı, kendi şirketlerine ihale vermek, yolsuzluk yapmak üzere yaptırdıklarını da herkes biliyor.

Meselenin bir de, gecekondulara tapu dağıtma meselesi var ki bence bu da çok önemli. Aklıma gelmişken, bir de opera meselesi var. Atatürk Kültür Merkezi gibi bir yer varken, temsiller oradaki o muhteşem salonlarda yapılmıyor da, şehrin göbeğindeki araziyi bir süpermarkete peşkeş çektirmeye kılıf olarak "siz de buraya bir opera salonu attırıverin" diye yapılmış Haşim İşcan'da yapılıyor. Bu salonda birşey izlemek denk gelmedi henüz ama Opera Bale'den yakın arkadaşımın sinirle söylediğine göre, berbat akustik, aptalca bir salonmuş. İşte yine halkın seviyesi: Çok yobaz olmayan, hafif dışa dönük insanlar "aa ne güzel bir salon daha" diye seviniyor ama gelin görün ki o salon hakkında, sahnede başrol oynayan sanatçılar ne düşünüyor. Ve olayın arka planındaki rant-peşkeş çarkı nasıl dönüyor. Burada da devreye Özal ahlaksızlığı giriyor: "Canım orası boş boş duruyordu, fena mı oldu yani hem market yapıldı insanlar iş buldu, hem de bahçesinde kültür salonu açılmış oldu".

Konuya dair (AKP'nin) Banko Adaylar Bunlarsa yazısını öneririm.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen avrasya » Cmt Mar 14, 2009 14:24

parola_vatan yazdı:İl genel meclislerinde oyum İşçi Partisi'ne, belediyelerde AKP, bölücülük ve gericiliğin karşısındaki en güçlü adaya...

İşçi Partisi'ne verilecek her oy "Milli Hükümet"e çağrı mektubu olacaktır.

Aynen böyle .. Katılıyorum.
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

İletigönderen KaraHan » Cmt Mar 14, 2009 16:23

Ben aslinda ulkucuyum ve yurt disinda kaliyorum yani oy kulanamiyacagim
lakin benim tercihim bu sene Isci partisi eger oyumu kulana bilseydim
Kullanıcı küçük betizi
KaraHan
Üye
Üye

İletiler: 49

İletigönderen İrade-i Milliye » Cmt Mar 14, 2009 17:17

Kütüğüm farklı şehirde olduğu için oy kullanamayacağım. Ama kullansaydım Büyükşehirde CHP, İL Genel Meclsinde İP, İlçe Belediyede yine CHP'ye verecektim.
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen bezgin » Cum Mar 27, 2009 15:05

Baykal az önce basin aciklamasi yapti. Secim kampayasini iki kere "kongreler dönemi" diye telafuz etti. Sairim orada bulunan bir parti üyesi tarafindan uyarildi.

Baykal'li CHP, bizim caresizligimiz.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

Önceki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x