Allah Aşkına, Oyunuzu Kime Verirsiniz?

İletigönderen Ram » Prş Mar 12, 2009 11:57

İşe yaramaz bir arsanız var. Kimin belediye reisi olmasını istersiniz? İthal yiyecek girmiş; tarım ölmüş. Köyünüz belediyeye bağlanacak, imar izinleri çıksın, çoluk çocuk zengin olsun istiyorsunuz. Kıyı semtindesiniz. Kat izni gereği 3 katlı kalmış apartmanda daireniz var. 15 kat izni çıksın diyorsunuz. Anakentin bulvarında dükkânınız var; dar geliyor, mallarınızı kaldırımda satıyorsunuz. Zabıtalar sizinle uğraşmıyor. Memurun aç karnını ucuza doyurması gerekiyor. Bakanlıklar yakınında mutfak, baca gerektirmeyen onlarca dönerci, köfteci büfeniz var…

Kentin en önemli meydanının kaldırımlarında kulübeleriniz var. Sigara, gazete, ıvır zıvır satarak geçinip gidiyorsunuz. Küçük kahvehaneniz var kentin göbeğinde. Şöyle kaldırıma sundurmayla taşmak, sonra da dört bir yanını camla kapatıp lokanta olmuşsunuz. Ruhsat, izin mizin beş dakikalık iş! Taksicisiniz o sokakta, beri köşede durağınız olsa, varsa durağınız bitişiğine sundurma yapsanız, daha sonra da küçük bir odaya çevirseniz fena olmayacak. Hem yoksula yardım, kurstaki dindar çocuklara armağan babından on binlerce pabuç, tonlarca hububat satıyorsunuz. Karşıya Anadolu Lisesi açılıyor. Öğretmen çok, öğrenci bol olacak. Bir bakkal dükkânı açıp sigara, bira, içecek, patates kızartması, tost, gofret satıyorsunuz. Kimse de kalkıp, mektep yakınında içki satılmaz, demiyor.

Ana bulvarı 90 Km hızla geçip gitmek istiyorsunuz. Bulvar 30 metre oyulsun, kavşağa alttan yüz metre geçitler yapılsın, kaldırımlar kaldırılsın, kimse yürümesin istiyorsunuz. Dediğiniz yapılmış. Arabalarınıza park yeri yok. Caddenin iki yanına park etseniz caddenin iki şeridi iptal olacak. Cadde tek yönlü olsa sorun kalmayacak. Reis tek yönlü yapıvermiş. Kentteki tüm kavşaklara alttan tüneller yapılsın, müteahhitlik işi ihalesiz olsun, acil faksından iş bana kalsın diyorsunuz.

Kentinizi başka kentlere bağlayan ana yolların iki yanından tarla alıyorsunuz yok pahasına. Büyük mü büyük, yüksek mi yüksek alış veriş merkezi izni çıksın, elinizi oynatmadan servetiniz on bin kat artsın istiyorsunuz. Ne işe yaradığı belli olmayan sit alanı kararları olmasın istiyorsunuz. Dükkân, otel yapılsın, turistler gelsin. Yabancılar tarlaları kapatıp siteler yapsınlar, gelirimiz artsın diyorsunuz. Bir beton taş imalat yerim olsun, bina bile gerekmez. Kentin kaldırım taşları bir değiştirilse, köşeyi yüz kere bin kere dönerim diyorsunuz. Kapatmışsınız kıyı semte komşu tarlaları. Bir imar izni çıksın, medya plazamı kondurayım, diyorsunuz. En seçkin merkezlerde 50-80 katlı “Center”lerim olsun istiyorsunuz.

Cumhuriyet orada kurulmuş, meydan istiklal meydanıymış, tren garının önü hatıralarla doluymuş. Karın doymaz bu sözlerle! Şöyle bir proje olsa; her yan yıkılsa! 5 yıldızlı oteller, alış veriş merkezleri olsa fena mı? Beş metre kare dükkânımızda çürüyeceğimize; villalar alacak, metresler tutacak, altımıza 4X4 çekecek paramız olur, diyorsunuz. Daha neler, neler istiyorsunuz.

Özeti; ne kanun boğsun bizi, ne kural olsun, ne de yönetmelik!

Şu adamlar seçilirse, “Şehir planı, imar durumu, estetik köstetik, tarihi hatıra matıra, kültür, ulusal toprak, yeşil alan, yasa masa” derler de sizi güdük bırakırlar. Ya şu bildikler, her istediğimizi yaparlar, hem onların sülalesi, hem sizin aşiret kırıkları, geçinip gideceksiniz. Milliymiş, ulusal varlıkmış! Bunlarla ne köy olur ne kasaba. Amerika kan döküyormuş bize ne.
Bizim reisimiz Bush’la Bush, Obama’yla kanka olmasını biliyor. İsrail istihbaratçısıyla bile halay çekiyor. Elinden iş geliyor!

Allah aşkına oyunuzu kime veririsiniz?

Küçük Öneri: Reis adayı diyor ki, “Şehri Türkiye’nin Tokyo’su yapacağım!” Bir başka aday da diyor ki “Şehri Ortadoğu’nun Paris’i yapacağım!” Allah aşkına şehirlerimizi, hatıralarımızı bize bırakın. Siz Tokyo’yu seviyorsanız, gidin oralara. Bize geri verin Bolumuzu, Ankaramızı, İstanbulumuzu, Diyarbakırımızı, Denizlimizi…
Mustafa YILDIRIM
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen bozkurtlar diyari » Prş Mar 12, 2009 12:39

Akp deilen hain ve dtp denilen serefsiz parti benden oy alamaz.
Gerisi fark etmiyor.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen Parola Vatan » Prş Mar 12, 2009 14:23

İl genel meclislerinde oyum İşçi Partisi'ne, belediyelerde AKP, bölücülük ve gericiliğin karşısındaki en güçlü adaya...

İşçi Partisi'ne verilecek her oy "Milli Hükümet"e çağrı mektubu olacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Parola Vatan
Üye
Üye

İletiler: 157

İletigönderen xytunaboyluxy » Prş Mar 12, 2009 16:23

İstanbulda yaşıyorum. oyum büyükşehir belediye başkan adayı kılıçtaroğlunaverecem. kendi belediyemin Chp adayına vermem mümkün değil.Baykal'ın kara çarşaflılara rozet taktığı kişiye oy vermem.Adam akıllı bir işçi partisi var. oda tanınmıyor, bilinmiyor,tvler perinceği kötüleyici programlar yapılıyor.Bir ara pkk'nın içine girdi bu parti(Bilinçsiz bir şekilde) sonradan durumu kavrayıp ordan çıktı.Kendi belediyemin işçi parti adayoı olsaydı ona verecektim;ama yok. boş kullanacam.
Kullanıcı küçük betizi
xytunaboyluxy
Uzaklaştırıldı

İletiler: 101

İletigönderen antalyalim » Prş Mar 12, 2009 18:13

xytunaboyluxy yazdı:.Adam akıllı bir işçi partisi var. oda tanınmıyor, bilinmiyor,tvler perinceği kötüleyici programlar yapılıyor.Bir ara pkk'nın içine girdi bu parti(Bilinçsiz bir şekilde) sonradan durumu kavrayıp ordan çıktı.Kendi belediyemin işçi parti adayoı olsaydı ona verecektim;ama yok. boş kullanacam.

xytunaboyluxy, Isci Partisine "taninmiyor" diyerek yanlis bir kelime kullandin sanirim.
Zira ; Türkiyede Isci Partisi'ni tanimayan yok.
Isci Partisini taniyamiyorlar yada anlayamiyorlar demek istediysen; kesinlikle katiliyorum ve ne yazik ki diyerek bir ekleme yapmak istiyorum.
Isci Partisini babam vasitasiyla tanidim ve Dogu Perincek'lede daha sonralari birebir tanistim ama Isci Partisi'nin PKK'nin icine girdigi bana yeni birsey.Belki Isci Partisi'nin icinde PKK lilar vardi, bilmiyorum...

Arkadaslarinda yazdigi gibi, AKP ve DTP' ye benim sülalemden oy yok.
Isci Partisi Antalyada CHP adayini destekliyormus, adayin nasil bir insan oldugunu bilmiyorum ama IP destekliyorsa kötü biri degildir diye düsünüyorum, yani oylar istemeye istemeye CHP'ye gidecek. :uzgun:
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen xytunaboyluxy » Prş Mar 12, 2009 18:59

Tanınmiyor derken: İçeriği, projeleri , bakış açılarından bahsettim.
Kullanıcı küçük betizi
xytunaboyluxy
Uzaklaştırıldı

İletiler: 101

İletigönderen bezgin » Prş Mar 12, 2009 19:12

Ben oyumu 650 YTL yardim yapan partiye atacagim. Arttiran?
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Mar 12, 2009 19:37

antalyalim yazdı:Arkadaslarinda yazdigi gibi, AKP ve DTP' ye benim sülalemden oy yok.
Isci Partisi Antalyada CHP adayini destekliyormus, adayin nasil bir insan oldugunu bilmiyorum ama IP destekliyorsa kötü biri degildir diye düsünüyorum, yani oylar istemeye istemeye CHP'ye gidecek. :uzgun:

Başka kime verecektin. İstemeye istemeye verilen oydan hayır gelmez. Bize muhalefet gerekmez maşaallah kendi kendimize iyi muhalefet yapıyoruz. Seçim öncesinde bunlar konuşulacak konular değil. Önemli olan bir bütünlük sağlayarak AKP'yi bitirmektir. Yapılması muhtemel tartışmaları daha sonra yaparız. Sabretmek gerek.

İrecep Tayyip İvedik yazdı:
bezgin yazdı:Ben oyumu 650 YTL yardim yapan partiye atacagim. Arttiran?

Kömür versem olmaz mı?
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen bezgin » Prş Mar 12, 2009 19:48

İrecep Tayyip İvedik yazdı:Kömür versem olmaz mı?

Olmaz Tayyipcim cünkü yakinda Karbondioksit ve kükürtdioksit vergisi diye birsey cikartirsin, astari yüzünden pahaliya gelir. Ilimli Teknik dergisinin kapagini da o yüzden degistirmis olabilirsin, feci killaniyorum senden.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen mukanorkan » Prş Mar 12, 2009 20:03

Ankarada Melihe vermeyeceğim kesin :)
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen maydonos » Prş Mar 12, 2009 20:59

Turkiyede olsam Istanbulda oy kullanacaktim.Ailemde 4 oyumuz var.Buyuksehir icin herkes chp der ilcede de mecburen oyle olur.Fakat babam belli olmaz Isci Partisine oy verebilir.Pamukoglunu bekliyorum.Eger genel secimlerde orada olursam ve boyle devam ederse oyum Hepara olacak.herkese kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen yigitler » Prş Mar 12, 2009 21:21

Cok zor bir secenek. Turkiye'de olsaydim CHPye belki, ama Deniz Baykal bana umut vermiyor, o'nun yerinde Kemal Kilicdaroglu olsaydi, saglama verirdim oylarimi CHPye. Isci Partisinden, Saadet Partsinden de umut bekleymeyin. MHP halktan tamamen kopuk, DSP, ANAP, Demokrat partileri artik bitti, zamanlari coktan gecti, BTPnin baskani Haydar Bas tam bir komedyen, AKPye gelince, zirnik vermem, hatta o partiye oy degil, gunahlarimi bile vermem! DTPye de gelince, kufur ettirmeyin bana!!!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen Urumchi » Prş Mar 12, 2009 23:32

Istanbul'u Kilicdaroglu ; Ankarayi'da Mansur Yavas alirsa ...Mersin ve Adana'da CHP veya MHP kazanirsa o zaman ben gorurum 1. Erdogan'i ... Gercekten bu yerel secimler cok onemli ..

Turkiye'de olsam su anCHP'ye ;ama Bahceli gitse duzgun bir milliyetci gelse her zaman MHP 'ye ...

Isci partisinin gercekten sansi oldugunu bilsem su an bende IP'ye verirdim ... Perincek Ermenilere karsi saglam durusuyla beni kendine hayran birakti ,...
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen CihanTuran » Cum Mar 13, 2009 0:37

Urumchi Gardas Haklisin ne diyeyim,Mhp nin basina sözde degil özde Milliyetci gelse,örnegin O.Pamukoglu gibi ozaman ve herzaman oylar MHPye verirdim,ne yazikki Bahceli bu Vatanin Cimentosuna Kum katti!Bence Basbakan Pamukoglu,Cumhurbaskan Erdal Sarizeybek Disisleri Dogu Perincek olsa bu güzel Memleketimizi kim tutar,ama nerde!Benim Hayalim iste.Biz Sivasin AliBabasindan geliriz,orada her milletten var,Türk,Kürt,Ermeni,Yahudi bilmem dahada ama herkes bize Kurtcu der ve öyle bilir,ama kattiyen Fasist yada Irkci deyildik ve 30 Yildan askin Ailece MHPye oy kullanirdik,Sülalece hatta!Ama bildniz gibi Rahmetli Türkesden sonra Mhpyi cürüttüler(Bahceli)sagolsun.Neyse ben de artik Osman Pasadan umutluyum!Allah Türkü korusun ve Yüceltsin!Her Türk ASKER dogar!!!
Kullanıcı küçük betizi
CihanTuran
Üye
Üye

İletiler: 15

İletigönderen Urumchi » Cum Mar 13, 2009 1:09

CihanTuran yazdı: Urumchi Gardas Haklisin ne diyeyim,Mhp nin basina sözde degil özde Milliyetci gelse,örnegin O.Pamukoglu gibi ozaman ve herzaman oylar MHPye verirdim,ne yazikki Bahceli bu Vatanin Cimentosuna Kum katti!Bence Basbakan Pamukoglu,Cumhurbaskan Erdal Sarizeybek Disisleri Dogu Perincek olsa bu güzel Memleketimizi kim tutar,ama nerde!Benim Hayalim iste.Biz Sivasin AliBabasindan geliriz,orada her milletten var,Türk,Kürt,Ermeni,Yahudi bilmem dahada ama herkes bize Kurtcu der ve öyle bilir,ama kattiyen Fasist yada Irkci deyildik ve 30 Yildan askin Ailece MHPye oy kullanirdik,Sülalece hatta!Ama bildniz gibi Rahmetli Türkesden sonra Mhpyi cürüttüler(Bahceli)sagolsun.Neyse ben de artik Osman Pasadan umutluyum!Allah Türkü korusun ve Yüceltsin!Her Türk ASKER dogar!!!

Kardes ben Sivasta hic kurtcu duymadim , benim bildigim Sivas Turkiye'nin en saglam yerlerinden biridir o yuzden dert etme
Sivas demek Turkiye demek ... Turk insani Fasist zaten olmaz , biz Mevlanin , Yunus Emre'nin , Ahmet Yesevi'nin soyundan geliyoruz ... Guzel temennin icin ne diyim insallah . Saglam ekibi kurmussun ama Dogu Baba Disislerinde cok Avrupali'nin kalbini kirar ;)
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

Sonraki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x