Altan'dan '2. Genelkurmay var' iddiası

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Başkomutan » Pzt Oca 25, 2010 18:02

Balyoz planındaki gazeteciler listesi hala gündemin odak noktası. Nagehan Alçı listenin başında olan Mehmet Altan ile konuştu...

Taraf’ın ortaya çıkardığı Balyoz kod adlı plan yine ortalığı karmakarışık etti. Planda içerik kadar, gazetecileri iki gruba ayıran liste de dikkat çekiciydi.

Akşam Gazetesi yazarı Nagehan Alçı da bu hafta “Tutuklanacaklar” listesinin en tepesindeki isimlerden Prof. Dr. Mehmet Altan ile bir araya geldi ve Türkiye’nin geldiği noktayı konuştu.

Altan kendisiyle yapılan röportajda, “Balyoz fikrimi değiştirdi, artık ordunun içinde cuntacılar var demiyorum. Bütün ordu darbecilik virüsüyle rahatsızlanmış” dedi. Çözümün profesyonel orduya geçiş ve 12 Eylül rejiminden kurtuluş olduğunu söyledi.

Resim

Ayrıca Altan ‘balyoz’ planının ortaya çıkmasından sonra ‘Askerin içinde birkaç çürük elma var’ denemeyeceği görüşünde: Ben bunları bir-iki adamın işi olarak görüyordum. Ama Balyoz sayesinde tüm TSK’nın darbe virüsüyle rahatsızlandığını düşünmeye başladım. Bunları o zihinsel yapı üretiyor. Yoksa sürekli darbe düşünen bu kadar çok adam çıkmaz.

N.A-Bir süredir askerin yaptığı darbe planları üzerine çeşitli senaryolar ortaya atılıyor. Balyoz bunlardan farklı mı? Bize yeni bir şey söylüyor mu?

- Evet, ben bunları bir iki adamın işi, münferit bir iş olarak görüyordum. “Çürük elmalar” diyordum ama Balyoz sayesinde düşüncemin yanlış olduğunu, tüm TSK’nın darbe virüsüyle rahatsızlandığını düşünmeye başladım. Bugüne kadar hep “Cuntacıları, darbecileri alın” diyordum ama artık fikrimi değiştirdim.

N.A-Şimdi ne diyorsunuz?

-Bunları o zihinsel yapı üretiyor. Yoksa sürekli darbe düşünen bu kadar çok adam çıkmaz.

N.A-Artık “ordunun içindeki çürük elmalar” demiyor musunuz?

-Hayır, demiyorum. Bu ordunun Türk devleti içindeki konumu, anlayışı AB standartlarına indirgenmedikçe bu darbe işi sürecektir. Balyoz çıktı diye şu andaki faaliyetler durmuş değil.

N.A-Hali hazırda devam eden planlar olabilir mi?

-Evet, ettiğine eminim. O ıslak belgenin üstünün bu kadar hızlı bir şekilde nöbetçi mahkemeyle örtülmesi, adli tıp raporunun yok sayılması beni dehşete düşürdü. Burada askeri eğitimin yenilenmesi şart.

N.A-Ama hep “TSK’da eğitim düzeyi çok yüksektir, teknik imkanlar, gelişmişlik seviyesi bu ülke standartlarının çok üzerindedir” denir. Bu bir mit mi?

-Bu kadar gelişmiş bir orduya sahibiz de neden Kıbrıs’ta kendi gemimizi batırdık ve bunu 16 yıl sakladık? Ya da üç-beş çapulcu dediğimiz PKK neden 25 yıldır bitmiyor? Biz Karlofça’dan beri toprak kazanmayan bir milletiz.

N.A- Kazanmadık ama Kurtuluş Savaşı’nda büyük güçlere karşı zorlu bir mücadeleden çıktık. Bu bir başarı değil mi?

I. Dünya Savaşı’na girdiğimizde topraklarımız 5 milyon kilometrekareydi. Yani bunların hepsi propaganda.

internethaber
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

Re: YORUMSUZ...

İletigönderen mavi ışık » Pzt Oca 25, 2010 18:05

Uğur Mumcu gibi değerli gazeteciler neden öldürüldü? cahilliği her cümlesinden akan,ensest ilişkiyi normal gören...böyle insanlara meydan açılsın diye,Uğur Mumcu yaşasaydı bırak böyle konuşabilmeyi yerin dibinde utançdan yüzünü kapayacak yer ararlardı.
En son mavi ışık tarafından Pzt Oca 25, 2010 21:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
mavi ışık
Üye
Üye

İletiler: 34

İletigönderen eskopatj1 » Pzt Oca 25, 2010 20:24

EFENDİLER!
''Eğer bu millet . bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefide parça parça olur.
Biz o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri mevkileri de genel şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrunda feda ettik... bunu anlamayıpda milleti hala kendi kafalarının keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler buraya dikkat.............
ARTIK BİRER BELADIR BELA ÇEKMEYE DE BU MİLLETİN ARTIK TAHÜMMÜLÜ KALMAMIŞTIR...

NE GUZEL AÇIKLAMIŞ AMA DEĞİLMİ
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen yigitler » Pzt Oca 25, 2010 21:09

Ben bu herife soyleyecek laf bulamiyorum, cunku terbiyemi bozacak!!! : :x
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Re: Altan'dan '2. Genelkurmay var' iddiası

İletigönderen bezgin » Pzt Oca 25, 2010 22:13

Para tatli tabi. Israil beslemeye devam ettikce bunlar da zehir sacmaya devam edecek. Yapilacak tek sey para kaynaklarini kesmektir arkadaslar, yoksa bir Mehmet Altan gider, bir digeri gelir.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen devimsel » Sal Oca 26, 2010 0:58

Bu ensestçi kardeşler nasıl bir yaratık anlamak mümkün değil! Bu nasıl bir kin? Bu nasıl bir düşmanlık? Bunlara her türlü küfür serbest ama burada yazmayacağım,oturduğum yerden yüksek sesle valideleri ve zevceleri hanımefendilere en samimi duygularımı iletiyorum.

* * *

Emekli Tuğgeneral Ramiz İlker Türk Milleti'nin sesi oldu!
"Tam bağımsızlık demek, kuşkusuz siyasal, maliye, ekonomi, adalet, askerlik,
kültür... gibi her alanda bağımsızlık ve tam özgürlük demektir.
Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin
gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye

İletiler: 291

İletigönderen Deli Haydar » Sal Oca 26, 2010 2:10

Çözümünü seveyim senin çürük elma purofesırı, sakalına mı güveniyorsun belki adam sanarlar deyu! Aklın fikrin profesyonellikte! Biliyoruz çoktan ruhunu sattın profesyonelce... Şeytanla yaptığın anlaşma bile dindirmiyor 1923 Cumhuriyeti'ne duyduğun kini! Söyle bakalım, 12 Eylül'ü gerçekleştirenler yemlendiğin ağababaların değil miydi! İkinci cumhuriyet kavramını dillendirirken 12 Eylül düşüncesine yaslamadın mı ülkeme gölge ettiğin koca gövdeni! Don't forget, we all know that you are their boys!

Propaganda ha... Sizin ailecek yatacak yeriniz yok Altans'ın Mehmet'i. İşiniz gücünüz kaderlerini ulusunun kaderine bağlamış olanları kışkırtmaya çalışıp ortalığı karıştırmak. Düne kadar maaile hep benzer rollerdeydiniz. Ama artık görüyoruz ki başrollerdesiniz! Döneklerin duayeni babanız -katilini aklamak için çırpındığınız- Abdi İpekçi'nin Milliyeti'nin ağır topu, Atakürt Taraf'tarı, romantik darbetör ağabeyiniz, ve odatv'nin dahi göklere sığdıramadığı (http://www.odatv.com/n.php?n=tebrikler- ... 2501101200) yeğeniniz ile sahne artık tümden sizin dear Altans! Sizi gidi 2010 Kültür Başmantarları!
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen ybedirhan » Sal Oca 26, 2010 8:33

Arkadaşlar

Hakaret dışında söyleyeceğimiz birşey yokmu ?
Lütfen ciddi olalım ve somut olan suçlamalara karşı somut ve ciddi cevaplar verelim, yorum yapalım ki, ciddiye alınalım.
Bu üslupla ancak haklıykan haksız duruma düşülür

Saygılarımla
Kullanıcı küçük betizi
ybedirhan
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen efodi » Sal Oca 26, 2010 9:58

arkadaşımız, ortaya atılan balyoz darbe planı ile ilgili olarak cevap niteliği taşıyan mantık silsilesi içinde cevaplar verilmesi gerektiği konusunda bir görüş belirtmiş. evet mantıklı cevaplar verelim. atalarımızın bir sözü var. 'deli kuyuya taş atar, kırk akıllı çıkaramaz' diye. psikolojik olarak nitelendirilen saldırılar, genellikle sarmal bir yayı andırır. her hareket başladığı yere döner. amaç da budur zaten. önemli olan toplum üzerinde ani bir hezeyan yaratmaya çalışmaktır. etkisi, ani ve şok edici, ama kısa sürelidir. bundan öncekiler gibi. amaç, ekonomik sıkıntılar içindeki halkın ilgisini temel sorunların üzerinden alıp, başka yerlere taşımaya çalışmaktan ibarettir. bu psikolojik saldırı, amerika tarafından ele geçirilmeye çalışılan her ülkede tipik bir benzerlik taşıyor. soros destekli sivil toplum örgütleri, yukarıdaki gibi satılmış medya liboşları, ele geçirilen radyolar,televizyonlar, hep bir turuncu devrim aşamalarıdır. ülkenin en etkili ve sağlam kurumları üzerine sistemli saldırılar, yukarıdakiler eliyle gerçekleştirilir. saldırı altındaki kurumlar etkisizleştirilir. zaten belirli bir zaman dilimi içersinde gerçek olmayan bu senaryolar, gerçekmiş havasına bürünür. arka arkaya yaratılan her kaos, toplum üzerinde yıkıcı sosyal erozyona sebep olur. şu zamandaki her şeyin temelinde bu yatıyor. yoksa öbür türlü balyoza cevap verirsin keser çıkar, kesere cevap verirsin tornavida çıkar. cevap vermek, muhattap almaktır. vatan hainlerinin muhattap alınması en büyük hatadır bence. ergenekon,ıslak imza, balyoz,kafes... kartopu büyüyor gitgide. sonunda ne olacak bilirmisin yoldaş? bu kartopu kemalizmin duvarına çarpacak ve oraya buraya saçılacaktır. kimsenin şüphesi olmasın.
Kullanıcı küçük betizi
efodi
Üye
Üye

İletiler: 46

İletigönderen bozkurtlar diyari » Sal Oca 26, 2010 12:13

Bu kansiz serefsizlere en güzel cevabi """Emekli Tuğgeneral Ramiz İlker""""Pasamiz
veriyor.Resmen karsisindaki serefsizlere siz serefsizsiniz diyor.Daha ne söylesinki.
Hani bir söz vardir:"Arif olan anlar esek olan dinler"Adamlar agizlarini bile acamadi.
Bu karsisindaki serefsizler bu planlari hazirlayanlardir.
Evet katiliyorum Genel Kurmay Yetersiz kaliyor....

PASAM ben sana kurban olurum !!!!
En son bozkurtlar diyari tarafından Sal Oca 26, 2010 18:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kez düzenlendi.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen Deli Haydar » Sal Oca 26, 2010 14:28

Efodi yoldaş, sizinle ayrı düşünmediğimiz ortadadır. Ancak izin verirseniz hakaret içermediğini düşündüğüm ve Mehmet Altan'ı muhattap alıp sakalından dem vurduğum yanıtımdan hareketle birkaç noktayı belirtmek isterim.

efodi yazdı:arkadaşımız (ybedirhan), ortaya atılan balyoz darbe planı ile ilgili olarak cevap niteliği taşıyan mantık silsilesi içinde cevaplar verilmesi gerektiği konusunda bir görüş belirtmiş. evet mantıklı cevaplar verelim.

Önce mantık silsilesi içinde yanıtlar verelim diyorsunuz.

efodi yazdı:yoksa öbür türlü balyoza cevap verirsin keser çıkar, kesere cevap verirsin tornavida çıkar. cevap vermek, muhattap almaktır. vatan hainlerinin muhattap alınması en büyük hatadır bence.

Sonra vatan hainlerine yanıt verip muhattap almak en büyük hatadır diyorsunuz.

Yazınızın arada kalan bölümüne ise tümüyle katılıyorum. Ancak Altangillerce ciddiye alınma gibi bir derdimizin -en azından benim için- olmadığını belirtmek isterim. Yoksa Altangiller zaten ciddi anlamda zamanlarını tüketmiştir. Eskiden olsa "kendi özgün düşüncesidir" denip hastalıklı düşünceleri mantık silsilesi içinde çürütülmeye çalışılırdı. Özgün düşüncelerin özgürce tartışılması savlanırdı.

Ancak geldiğimiz noktada çürütülecek yanı kalmamış olan bu ithal ve hastalıklı düşüncenin, bugün iktidarda olup ülkenin birlik ve bütünlüğünü tehdit etmenin ötesine geçtiği açıktır. Altangillerin, 72 yıla yayılan T.C. ve Atatürk'ü Bitirme Planı'nın sahiplerinin borazanı olduğu gün gibi ortadadır. Pearl Harbour'dan 11 Eylül'e, Kürt Sait'ten 12 Eylül'e, İsrail'den Taraf'a, AKP'den Kürdistan'a uzanan pürçüğün ardındaki güç hep aynı değil midir zaten...

Bugün bunlar Türk'ü ateşle yeniden imtihan etmek için gerçek anlamda ateşle oynamaktadırlar. Biliyorsunuz biz kavrulmaya dünden razı ve hazırız. Şeytan'ın ateşinden Yaradan'ın askerleri elbette korkmaz. Biliriz ki kendi ateşleriyle yanacakları gün artık dünden daha yakındır. Dolayısıyla buradaki yorumcuların büyük fotoğrafı görme konusunda sorun yaşadığını düşünmüyorum.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen maydonos » Sal Oca 26, 2010 15:46

Olsa nerene batacak; ordu icinde ordu da olabilir sana ne? Boyle otenler horoz olmayinca kelleleri gitmiyor. libos, nonos geziniyorlar daltonlar. Iyice tavuk doldu her taraf. En horozlari rte.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen kemalist58 » Sal Oca 26, 2010 18:53

Atatürk Demiş ki;
"Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz."

Yorum Sizin...
TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ
AHMET TURAN ÖZTÜRK/
Kullanıcı küçük betizi
kemalist58
Üye
Üye

İletiler: 37

İletigönderen ybedirhan » Sal Oca 26, 2010 19:37

Meseleyi Altangillere indirgemek istememiştim!

Ben mücadelenin sadece fikirle olacağına inanıyorum. Bu üslupla ancak bu sitede kendi kendimizi tatmin ederiz!

Bir de Atatürk'ün ifadelerine bakalım. Atatürk ortaya hep yeni ve kuvvetli fikirler koymuştur ve hiçbir zaman en azılı düşmanlarına karşı bile ağzını bozmamıştır. İzmir de önüne serilen Yunan Bayrağını (onların Türk Bayrağını ezmelerine rağmen) ezmemiştir. Ciddi kişiliğinden kaynaklanan ciddi fikirleriyle ve kararlılığı ile bugün dünyada saygınlığını korumaktadır.

Muhatap alma konusuna gelince de, küfür etme muhatap almanın en kuvvetli şekli olduğunu düşünüyorum. Ben bir kişiye muhatap olmak istemezsem dönüp bakmam bile.

Sevgilerimle
Kullanıcı küçük betizi
ybedirhan
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen Türk-Kan » Sal Oca 26, 2010 20:03

ybedirhan yazdı:Ben mücadelenin sadece fikirle olacağına inanıyorum.

O halde lütfen ahlak polisligini birakip konu ile ilgili kendi fikirlerinizi belirtiniz.

ybedirhan yazdı:Bir de Atatürk'ün ifadelerine bakalım.

Bakalim: Gazi, soysuzlasana soysuzlastigini söylemekten de cekinmemistir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x