Anayasa Mahkemesi'nden türban düzenlemesine iptal

Genel & Güncel Konular

İletigönderen AlpereN » Prş Haz 05, 2008 22:46

AlpereN, usta bu devirde o dediğin mümkün mü?...

eğer türban takılcak devirdeysek kardeş o zaman buda mümkündür. :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Tsigalko » Prş Haz 05, 2008 23:35

AlpereN yazdı:
AlpereN, usta bu devirde o dediğin mümkün mü?...

eğer türban takılcak devirdeysek kardeş o zaman buda mümkündür. :wink:

Çok güzel bir cevapdı.
Beklenen oldu.Bu karar göstermiş oldu ki AKP kapatılacak.Kapatıldıkdan sonra ne olacak Abdulatif Şener diyorum hocam ne diyorsun.Bu arada merak ediyorum Fetonun siyaset yasağı var mıydı?[img]http://www.guncelmeydan.com/forum/images/smiles/icon_twisted.gif[/img]
Çetin Taş, düşündüm.
Düzenleme1;
BU arada Medcezir seni bugüne kadar hangi hatunun saçı baştan çıkardı.
Bir soru sana Bir bayanın saçı mı seni baştan çıkarır gözleri mi?Eğer gözleriyse onuda kapatın.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen tuba » Prş Haz 05, 2008 23:50

Çetin abi:Konunun öneminin farkındayız. Yazınızı bu başlığın altına aktardım isterseniz bu başlık altında devam edelim tartışmaya.
Anayasa Mahkemesi, türban kararını iptal ederken Anayasa'nın 2, 4 ve 148'nci maddelerine dayanarak iptal ettiğini açıkladı. İşte karara dayanak olarak gösterilen o üç Anayasa maddesi:

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

MADDE 148. – Anayasa Mahkemesi, kanunların, kanun hükmünde kararnamelerin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün Anayasaya şekil ve esas bakımlarından uygunluğunu denetler. Anayasa değişikliklerini ise sadece şekil bakımından inceler ve denetler. Ancak, olağanüstü hallerde, sıkıyönetim ve savaş hallerinde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin şekil ve esas bakımından Anayasaya aykırılığı iddiasıyla, Anayasa Mahkemesinde dava açılamaz.

Kanunların şekil bakımından denetlenmesi, son oylamanın, öngörülen çoğunlukla yapılıp yapılmadığı; Anayasa değişikliklerinde ise, teklif ve oylama çoğunluğuna ve ivedilikle görüşülemeyeceği şartına uyulup uyulmadığı hususları ile sınırlıdır. Şekil bakımından denetleme, Cumhurbaşkanınca veya Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin beşte biri tarafından istenebilir. Kanunun yayımlandığı tarihten itibaren on gün geçtikten sonra, şekil bozukluğuna dayalı iptal davası açılamaz; def’i yoluyla da ileri sürülemez.

Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanını, Bakanlar Kurulu üyelerini, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askerî Yargıtay, Askerî Yüksek İdare Mahkemesi Başkan ve üyelerini, Başsavcılarını, Cumhuriyet Başsavcıvekilini, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Sayıştay Başkan ve üyelerini görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan sıfatıyla yargılar.

Yüce Divanda, savcılık görevini Cumhuriyet Başsavcısı veya Cumhuriyet Başsavcıvekili yapar.

Yüce Divan kararları kesindir.

Anayasa Mahkemesi, Anayasa ile verilen diğer görevleri de yerine getirir.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/91089 ... 9&sz=84480
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen MedceziR » Prş Haz 05, 2008 23:53

Çetin abi ve Türkan abla, AKP benim beynimi yıkıyamaz,daha doğrusu onlar benim doğru saydığım şeyleri söyleseler bile yine kaale almam onları, onların yarattıkları türban sorunundan da oluşturdukları türban modelinden de hiç haz etmiyorum zaten. Ben kendi bildiğim ve inandığım doğruları söylüyorum.

Karara saygı duyarım, inşAllah ülkemiz için hayırlısı olur...

Çetin abi bu arada adım Samet'ti :D Ama yinede ismimle hitab ettiğin için sağol...

Tsigalko, dostum söylediklerini duymamazlıktan geliyorum. Beni baştan çıkarmadı da seni baştan çıkardığı belli. Aynı görüşte olsam bile dar görüşlü insanlardan hiç haz etmem. Saç baş davası gütseydik böyle mi tartışırdık bunları!..
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Tsigalko » Cum Haz 06, 2008 0:06

Tsigalko, dostum söylediklerini duymamazlıktan geliyorum. Beni baştan çıkarmadı da seni baştan çıkardığı belli. Aynı görüşte olsam bile dar görüşlü insanlardan hiç haz etmem. Saç baş davası gütseydik böyle mi tartışırdık bunları!..

Amacın ne o vakit.Türbanı niye savunuyordun?Şöyle mantıklı gözle bakdığında saçdan çok insanı başdan çıkardan gözlerdir, benim belirtmek istediğim türban boş nefes tüketmekden başka birşey değildir.
Bir de o dar görüş diyerek belirttiğin kavaramı açıklarsan memnun olurum.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen soydan » Cum Haz 06, 2008 0:13

selamlar ;-)
su dinci AKP'cilere yazicaklarim var.
müslümanmisin = elhamdürülläh
bakin, din ve politika bir deyildir, ve T.C'de Demokrasi denilen su an bir sey yok.
nedenler acik, bir hükümet egitim saglik kadinlar-hakki vesaire bakicagina, dini politika yürütüyor.
Misal, gecenlerde bunu ögrendim:
simdi bir tanidiklan konusmustum, ona bir soru sordum????
sen gecen secimde hangi partiyi sectin yani oy verdin, kesin cevap AKP'di, bende hemen sasirdim, cünkü dinci birileri deyiller, herneyse.
ya olmaz dedim, niye sectinki bu seriyatcilari?? oda bana tam cevap verdi:
ya onlarin sayesinde is buldum, nasil yani, ya üye olursam bana is hemen vericekler dediler ve üye oluncada hemen is buldular cok sagolsunlar (dedi :-( )
bende hemen cevap verdim ona, ya etme allah askina, sana yakinda carsaf giyi derseler mecbur giyeceksin dedim, oda bana hemen cevap verdi, yok ya bana
kimse giydiremez. iste T.C'de oylarin cogunlugunu saglik para ve is saglamakla milletin oyunu aldilar, tabiyikide din de var isin icinde. bakin bu
kisiler anca oraya üye olursa bu hizmeti görüyorlar, bu nedemekdir, AKP kendi milletini ayiriyor, daha dogrusu ayrimcilar.

tabiyiki milletimizin cogu'da para icin neler yapmiyorlar, buna ac gözlülük ve bilimsiz olmak dan dir.
AKP kapatilacak o kesindir, amma sonra ne olacak, cünkü T.C'nin olusundan AKP nin Hükümete cikmadigi zamana kadar 200milyar Dolar ic ve dis borcumuz vardi,
AKP 300Milyar dolar 5 sene icinde ic ve dis borcu 500milyara cikardi bu nedemekdir, ayni osmanlinin cöküsde ki durumdur, cünkü AKP T.C'yi simgelememistir,
seriatciligi yani osmaliyi simgeledi, buda serefsizlikdir.
Birde bunlar secilmeden önce PKK denilen serefsizler nerdeyse ortada kalmamisti, amma AKP'len DTP geldi, ve kazigi caktilar PKK yine basladi.

AKP bes para etmez, insalläh yikildiktan sonra bu ic ve dis borclarin paralari nereye kimlere aktigida ortaya cikar.
Serefsiz AKP sizi secenlerde aynisi, kendini satmislardan, ve imam kendini görenler, kimsenin bir insanin nasil yasadigina karisamaz, AKP amma karisti.

su son sözümüde yazayim. bas örtüye karsi deyiliz, amma bu olanlar bir seriat gelisinin kapi acisidir, eger bizim burda almanyada bir kiz üniversiteye
gidiyorsa, problem olamaz,
cünkü devletde seriatcilar yok, amma T.C'de kayniyor, eger bunlar ortadan kalksa, kizlarda rahatlikla istediyi yeri kapatsinlar, kimseyi ilgilendirmez.
haydi size iyi aksamlar.
selamlar :D
Almanyadan.
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye

İletiler: 75

İletigönderen MedceziR » Cum Haz 06, 2008 0:14

Tsigalko, ben inancımdan dolayı savunuyorum, ama şart olarak görmüyorum ve ülkenin böyle suni gündemlerle meşgul edilmesini istemiyorum, iisteyen takar istemeyen takmaz. Geçmişte bu sitede bu tartışmaları çok yaptık merak etme. Ayrıca doğru söylüyorsun bu boş nefes tüketmekten başka bişey değil...

Soydan, çok doğru yazmışsın, AKP Türkiye'de nasıl bu kadar oy topluyor; din'cilik, mazlum edebiyatı, ekonomik yardım( özellikle G.doğudan gelen oylar tamamen bu şekilde ) bi de CHP'nin sayesinde...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen soydan » Cum Haz 06, 2008 0:33

MedceziR
G.Doguyu islami kulanip'da PKK yok edicek zagnediyorlar, amma bu olamaz.
seninde bana yazdigin tamen dogru, doguda yüzde 50sinden fazla kacak su ve cegran aliyor, bunu ödeyenler kim, resmende bizi de kürtleri ayirmamizi istiyorlar, daha dogrusu yaptilar zagten.
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Cum Haz 06, 2008 8:55

Sametciğim kusura bakma adını yanlış hatırladığım için.
Soyda kardeş.Eyvallah diyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen SuLtanAhmet » Cum Haz 06, 2008 21:59

Alınması gereken karar daha fazla gecikmeden alındıgı icin kendi sahsım adına mutluyum.Nedenlerini siralamaya gerek dahi yok cünkü hersey fazlası ile ortada. :wink:
Sen "Dogrusun","Yalanlar"Benle Dolu ! [Burcin Birben]
Kullanıcı küçük betizi
SuLtanAhmet
Üye
Üye

İletiler: 215

İletigönderen soydan » Cum Haz 06, 2008 23:47

Çetin Ta kardes!! sanada eyvallah diyorum.
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x