Anayasa Mahkemesi'nden türban düzenlemesine iptal

Genel & Güncel Konular

Anayasa Mahkemesi'nden türban düzenlemesine iptal

İletigönderen Türk-Kan » Prş Haz 05, 2008 16:42

Anayasa Mahkemesi türban düzenlemesinin yürürlüğünü durdurma kararı aldı.

Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.

Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP milletvekillerinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ''iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması'' istemiyle açtığı davanın sonucunu yazılı açıklamayla duyurdu.

Açıklamada, şöyle denildi:

''9 Şubat 2008 günlü 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair Kanun'un 1. ve 2. maddeleri, Anayasa'nın 2, 4. ve 148. maddeleri gözetilerek iptal edilmiştir. Ayrıca yürürlüğü de durdurulmuştur.''

-YAPILAN DÜZENLEME-

Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği değişiklikle Anayasa'nın, ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, ''... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında'' ibaresi eklenmişti. Bu değişiklikle madde, ''Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır'' haline gelmişti.

Anayasa'nın, ''Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. maddesine ise ''Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir'' şeklinde yeni bir fıkra eklenmişti.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Türk-Kan » Prş Haz 05, 2008 16:57

Nazli Ilicak kendini asmis :kikirik: Kayittayim Ilicali, bu sözler senin sonun olacak :twisted:
Köpek alenen Anayasa'yi reddediyor, Anayasa Mahkemesi'nin haddini astigini, Roosevelt örnegini vererek, Türkiye'de anayasa organlarinin lagv edilmesi gerektigini söylüyor. Savcilarim, siz de dinliyor musunuz? (Nasilsa bu ara herkes dinleniyor :twisted: )
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen MedceziR » Prş Haz 05, 2008 17:05

Bence yanlış bi karar. Anyasa Mahkemesenin değişikliği iptal etmesi yanlış oldu... Ayrıca AKP'nin kapatılacağının ilk sinyalleri de verilmiş oldu...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Çetin Taş » Prş Haz 05, 2008 17:45

Anayasa'nın maddeleri belli.
Anayasa oyuncak değildir.Bakmayın siz Turgut Özal'ın ''bir kere delinse ne çıkar''dediğine.
Anayasanın maddelerine aykırı değişikliklerin o anayasayı savunmak görevinde olan kişiler tarafından reddedilmesinden doğal bir şey olamaz.
Meseleye böyle bakın arkadaşlar.Yani bir oyun var.Bu oyunun kuralı var.''Hayır ben bu kurallara uymuyorum''diyerek oynamanın anlamı var mı?Böyle bir şey mümkün olabilir mi?Vatana ve millete hayırlı olsun.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen MedceziR » Prş Haz 05, 2008 18:13

Bahçelinin yorumuna katılmamak mümkün değil:"Karar hukuki değil siyasidir" !!!

Anayasa Mahkemesi gittikçe soylular meclisine benzemeye çalışıyor.

Vatana millete inşAllah hayırlı olur Çetin abi...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!

Söylesem tesiri yok
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletigönderen tuba » Prş Haz 05, 2008 18:14

Sabırsızlıkla bekliyoruz Türk-Kan :lol:
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Çetin Taş » Prş Haz 05, 2008 18:30

Medcezir kardeşim.
Bana söyler misin,madem Bahçeli'nin dediğinin doğru olduğunu düşünüyorsun,neden hukuki değil de siyasi olduğunu düşünüyorsun bu kararın?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen AlpereN » Prş Haz 05, 2008 19:21

karar doğru bir karardır.Türban takcak kadar dindar olan birisi Allahın emrini yerine getiren birisi Allahın bir başka emrinide yerine getirsin evinden çıkmasın çocuklarına baksın. :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Türk-Kan » Prş Haz 05, 2008 20:27

tuba, sana özel acil servis :wink:

Ilıcaklı Nazlı anayasal düzene meydan okuyor!

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Prş Haz 05, 2008 20:36

Şimdi sizinle bir oyun oynayalım.
İsteyen katılsın arkadaşlar.
Gözlerinizi kapatın.
Çok kızgın olduğunuz ve hatta en kızgın olduğunuz anı düşünün.
O an ettiğiniz küfürleri düşünün.
O an ettiğiniz küfürlerin içindeki en ağırını düşünün.
Yok yok en ağır ilk 3 küfürü düşünün.
Düşündünüz mü?
Bu arada Nazlı Ilıcak mı dedin Türkan :wink: :?:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Prş Haz 05, 2008 20:44

Çetin, Ilicakli'nin "ne demek efendim, degistirilemez maddesi" feryatlarini izlerken ve daha sonra görüntüyü keserken, kücültürken, yüklerken, paylasirken kac "üc" düsündüm bir bilsen... :twisted:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen tuba » Prş Haz 05, 2008 20:52

Türk-Kan, çok teşekkür ederim... :r :r

...sadece düşünecek miyiz, hem de söylesek olmaz mı :kikirik:

...bir daha izledim ve karar verdim: bu kadın tam pitonluk, o da yoksa bu gelecek :dayak2:
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen MedceziR » Prş Haz 05, 2008 20:58

Çetin abi, bi kere AKP'nin nasıl Abdullah Gül'e gönderidiği her yasa kabul ediliyorsa CHP'nin açtığı her dava da kabul edilir oldu. Mahkemenin üyeleri toplumu ve meclisi hiç sallamadan kafalarına göre düdüğü öttürüyorlar. Ayrıca CHP başta olmak üzere AKP'nin kırk yıl uğraşıp yapamayacağı şeyleri yapıp AKP'nin ekmeğine yağ sürüyorlar. Artık AKP kapatılsada arkasında çok büyük bi halk desteği olacak.

AlpereN, usta bu devirde o dediğin mümkün mü?...
Resim

Söylesem tesiri yok
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Prş Haz 05, 2008 21:08

MedceziR yazdı:Mahkemenin üyeleri toplumu ve meclisi hiç sallamadan kafalarına göre düdüğü öttürüyorlar.

Güzel kardesim, iste AKP'nin beyninin basmadigi nokta da burasi. Toplumun ve en basta meclisin ilk evvela yasalari "sallamasi" gerekir. Anayasa Mahkemesi kararlarini yasalara göre verir, "sallayacagi" tek merci yasalardir!

Sen, yasalari takmiyorum, ben bildigimi okurum, de. Mahkeme kararina da "milli irade"yi sallamiyorsun diyerek karsi cik :) Nerede yasiyoruz? AKP Imparatorlugu'nda mi?

"Velev ki siyasi simge olsun" diye meydan okuyarak olmuyor bu isler.

Türk milleti din tacirlerine dersini verdigi anda bu "kurgulanmis" sürtüsme kaybolur. Kutsalini kirli siyasetten ayri tutmayi ne zaman ögrenirse, o zaman adam olur bu millet.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Prş Haz 05, 2008 22:18

Ahmet kardeşim.Mesele de zaten senin kafandaki düşünceyi yaratmak.AKP sanki bu iş bir SİDİK YARIŞI imiş gibi göstermeye çalışıyor.Medyayı bu yönde yönlendiriyor.''bakın biz böyle yaptık diye mahkeme üyeleri de öyle yapıyor''havasını yaratıyorlar ve senin gibi arkadaşlarımı da kandırıyorlar.Önceki cumhurbaşkanımızı da halka bu şekilde kötülediler.''CHP ne diyorsa onu yapıyor'' şeklinde bir intiba yarattılar ve buna halkı inandırdılar.Şimdi de Abdullah Gül'ün emir eri pozisyonuna halkın ''ee,Sezer yaparken iyi miydi?''şeklinde bahane yaratmasını sağladılar.Bak bir konu başlığı açtım.Mehmet içeriğin önemini anlamadan konuyu kilitledi.Aç orayı oku.Anayasa Mahkemesi'nin iptal etme gerekçeleri yazıyor orada.Akıllı bir insansın.Oku bu maddeleri.Sonra da düşün.Verilen karar hukuki mi,siyasi mi?
Bu olan biten anayasal düzenin korunma çabasıdır Ahmet.Çünkü ayakta kalan sadece hukuk sistemimiz.(Kimse bana asker var demesin,ya da desin uzun uzun anlatırım neden öyle dediğimi).
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x