Sayın Hakucan, çok kötü bir demagoji yapmışsınız.
hakucan yazdı:
Evet, Afrika tehdidine karşı Avrupa ile birleşip Avrasya Birliği kurmak çok mantıklı(!)
Afrika kıtası da üzerinde bizim gibi mazlum milletlerin yaşadığı bir kıta. Afrika'nın bir tehdit olduğunu söyleyen kim? 'Afrika tehdidine karşı' Avrasya Birliği kuralım diyen kim?
ABD emperyalizmi ile Afrika'yı birbirine karıştırdınız herhalde.
hakucan yazdı:
İrfan Bey, “Sovyetler ülkeye gelen yardımın bir kısmını kesmiştir, para Rus hazinesine kalmıştır” diyorum "nasıl unutursunuz dostlarımız onlar bize para verdiler şükran duymalıyız" edebiyatı yapıyorsunuz.
''Rus'lar bize kurtuluş savaşımızda para verdiler, bu nedenle onlara şükran duyalım'' diyen kimse yok. Ya okuduğunuzu çarpıtarak anlıyorsunuz, ya da çarpıtmak işinize geliyor.
Benim söylemek istediğim, Ulusal kurtuluş savaşımızı kazanmamızda Lenin'le Atatürk arasında kurulan dostluğun çok büyük bir katkısı olmuştur. Lenin önderliğindeki Sovyetler Birliği'nin kurtuluş savaşımıza silah, cephane ve para yardımı yaptığı tarihsel bir gerçektir. Bunu ulusal kurtuluş savaşımızı ön yargılardan uzak olarak inceleyen herkes bilir ve görür.
hakucan yazdı:
Heykel meselesi.. Tabi ki de geçici müttefiklerin onurlarını okşamak için heykel diktirirsiniz, ne var bunda? Atatürk’ün anılarını hiç mi okumadınız, özetle “Yarın öbür gün Sovyetler çökecek oradaki Türkleri bizimle birleştirmek lazımdır” diyerek Sovyetlerin çökmesini bekleyen insandır Atatürk. “Sizin Sovyetler çökmesin, şu önlemleri alın” diye tavsiye vermemiştir, veya Sovyetlere üye olalım diye bir talebi de yoktur.
Atatürk, “Yarın öbür gün Sovyetler çökecek oradaki Türkleri bizimle birleştirmek lazımdır” sözünü ne zaman, nerede söylemiştir? Kaynak gösterin lütfen. Atatürk'ün Türk Milleti kavramına verdiği anlam, etnik değil, ulusaldır. Atatürk, Türk kavramını bir ırk olarak ele almış olsaydı, farklı etnik kökenden insanları Türk Milleti çatısı altında birleştiremez, ulusal devletimizi kuramazdı. Atatürk'e atfettiğiniz, ''Türkleri bizimle birleştirmek lazımdır'' sözünü nereden çıkardınız, hangi kaynağa dayandırdınız, doğrusu bilmek isterim.
''Sovyetler çökmesin şu önlemleri alın. Sovyetler'e üye olalım'' diyen kim? Benim ve benim gibi düşünen Avrasyacı arkadaşların yazdıkları da ortada, sizin anladığınız yada çarpıtarak anladığınız da ortada. Buna bir yorum katmaya zaten gerek yok...
hakucan yazdı:
Özetle Atatürk’ü asla komünistmiş gibi gösteremezsiniz. Bu komünist düşmanlığı değil, bir hakikatin ifadesidir.
“Sovyet komutanların Atatürk’le heykelleri var, bize para bağışında da bulunmuşlar hiç mi anlamı yok" gibi siyasi şuurdan yoksun bir cümle sizi tatmin ediyor mu gerçekten? Buna bakarak mı dış siyaseti şekillendirelim diyorsunuz? O mantıkla Hindistan Müslümanlarından gelen para bağışından yola çıkarak hilafet birliği kurmak gerekecekti...
Sayın Hakucan, okuduklarınızı baş aşağı çevirerek anlamak için özel bir çaba göstermişsiniz sanırım.
Atatürk hayattayken yaptırılan Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda Sovyet Generali Aralov'a, Atatürk'ün hemen arkasında yer verilmiş olması, geçici değil, kalıcı bir dostluğun ifadesidir. ''Siyasi şuurdan yoksun olmak'' bu gerçeği belirtmek değil, yok saymaktır.
Kim Atatürk'ü komünistmiş gibi gösteriyor? Nereden, hangi cümleden çıkardınız bunu?
Ben Atatürk'ün Bölge Merkezli Dış Politika anlayışına vurgu yaptım. Atatürk'ün mazlum milletleri, ezen milletlere karşı birleştirme siyasetine vurgu yaptım. Kurtuluş savaşımızı ülkemizin ve bölgemizin anti-emperyalist güçlerini birleştirerek kazandığımızı dünya alem biliyor. Herhalde siz de biliyorsunuzdur...
Dış politikada aşırı duygusal olduğumu ileri sürmüşsünüz. Bu da sizin öznel değerlendirmelerinizden birisi daha.
ABD emperyalizminin açık tehditleriyle karşı karşıya olan ülkemizin, aynı tehditle karşı karşıya olan bölge ülkeleriyle biraraya gelerek bu tehdidi bölgemizden püskürtmesini istemek mı duygusallık?
Kısaca ve özetle söyleyeceğim son söz şudur: Atlantik ittifakı içinde boğulmakta olan ülkemiz, Avrasya ittifakı içindeki onurlu yerini aldığında ''uydu'' değil, ÖNCÜ bir ülke olacaktır...