Banu Avar'ın Programı Yayından Kaldırıldı !!!

Banu Avar ile Sınırlar Arasında

İletigönderen ssserkan » Çrş May 21, 2008 20:17

Banu Avar'ın Sınırlar Arasında programını yayından kaldırarak nasıl bir yayın politikası izlemiş olduğunuzu gösterdiniz. Hangi güç odaklarına çalıştığınız belli oldu . "popstar" vari beyin sulandırıcı insanları moronlaştırıcı programların trtde iyce artmasını, herkesin gerçeklere gözlerini kapamasını, gerçekleri göstermeye çalışanların topluma ulaşmasının engellenmesini istiyorum(!). Bu yüzden sizi tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

benim yolladığım mail
Kullanıcı küçük betizi
ssserkan
Üye
Üye

İletiler: 13

İletigönderen integral » Prş May 22, 2008 10:10

Üye olduğum tüm mail gruplarında herkese bilgilendirmek için mail attım ve tepkiye destek vermelerini istedim. Umarım bu büyür.
Kullanıcı küçük betizi
integral
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen yolcu87 » Prş May 22, 2008 13:16

çok iyi yapmışsın inşallah geri adım atarlar yaaaaa..
Kullanıcı küçük betizi
yolcu87
Üye
Üye

İletiler: 64

İletigönderen Projecteur » Prş May 22, 2008 14:04

Sevgili Arkadaslar,

Asagida goreceginiz gibi tepki metinlerini ozellikle degerli ornekler olduklari icin gonderiyorum. Bizler de ustumuze dusen gorevi yerine getirelim diye..(Projecteur)

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE! Köln, 22 Mayıs 2008

AKP iktidara geldikten sonra, birçok diğer kamu kurumlarında olduğu gibi, TRT kurumunda da kaygı, hattâ endişe verici gelişmelere tanık olduk, oluyoruz. Tüm bu olumsuzluklar karşısında, laik ve demokratik bir sivil toplum kuruluşu olarak, eleştirel tepkimizi herzaman dile getirdik, getiriyoruz.
Çünkü TRT bir kamu kuruluşudur ve çünkü biz, TRT ekranlarına gerçeklerin değil daha çok hurâfelerin yansıtıldığının farkındayız.
Çünkü TRT'nin, iktidar yandaşlarıyla yapılan programlarla tarafsızlıktan gittikçe uzaklaştırılmakta olduğunun dikkat çekici boyutlara ulaştığını da görüyoruz.

Gerçek odur ki, AKP iktidarının Devletimizin bu pek önemli kurumunu da kendi güdümüne sokmuş olmasının belirgin sonucu olarak, TRT kanallarında izlenebilecek kalitedeki programların yayından bir bir çıkarılması, ulusal bilinç sahibi yapımcıların ve yöneticilerin ise pasifize edilmesi gözden kaçmamaktadır.

Şimdi öğreniyoruzki, kişilikli, ulusal bilinç sahibi, saygın bir yapımcı ve sunucu olan Sayın Banu AVAR'ın hazırladığı ve sunduğu "SINIRLAR ARASINDA" adlı programın yayını da durdurulmuştur.

Bu özgün programın bir özelliği de, yıllardan beri, başta AB üyesi ülkelerin medya kuruluşları olmak üzere, diğer birçok ülkenin görsel ve yazılı basınının, Türkiye ve Türkler hakkındaki önyargılı, dışlayıcı ve hattâ küçük düşürücü yayınları karşısında, o ülkelerdeki insanlığın paylaşamayacağı gerçekleri dile getirmesi, ayrıca da Türk izleyicilerin özgüvenine katkıda bulunmasıdır.

Sayın Genel Müdür, bazı teslimiyetçi ve işbirlikçi kimseler tarafından, "dokunul(a)maz" ve hattâ neredeyse "kutsal" gibi gösterilmeye çalışılan emperyalist ülkelerin gerçek yüzünü TRT ekranlarına yansıtan "SINIRLAR ARASINDA" adlı bu saygın programın, yayından kaldırılmasını alışılagelmiş sözlerle kınamak yerine, bu programın başta TRT-INT olmak üzere, TRT'nin en çok izlenen kanallarına yeniden döndürülmesini ısrarla istiyoruz.

İstiyoruz diyoruz, çünkü TRT bir kamu kuruluşudur ve çünkü biz tüm kamu kuruluşlarının gerçek sahibi olan Halkız...

Umarız bu isteğimiz dikkate alınır…

Bu anlamda saygıyla

Dursun ATILGAN
Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federasyonu
Genel Başkanı
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletiler: 60

İletigönderen Türk-Kan » Prş May 22, 2008 14:50

Banu Avar için kampanya!

TRT'deki programı tamamen kaldırılan Gazeteci Avar için imza kampanyası başladı.

'Sınırlar Arasında' adlı programına son verilen Gazeteci Banu Avar'a bir destek de Tüm Öğretim Mensupları Derneği'nden geldi. Kısa adı TÜMOD olan kuruluş, Avar'ın uğradığı sansürü protesto etmek amacıyla imza kampanyası başlattı.

Toplanacak imzaları önce bir gazetede yayımlatmayı, ardından ise TRT'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a ulaştırmayı hedefleyen dernek, sansüre karşı çıkılması için çağrı yaptı. Bildiriye destek olmak isteyenlerin banuavaradestek@gmail.com adresine mail atmasını isteyen TÜMÖD, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

DÜNYAYA 'TÜRKÇE' BAKAN GAZETECİLER SUSTURULMASIN!

Sayın Banu Avar'ın hazırlayıp, sunduğu "Sınırlar Arasında" programının yayınına son verildiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. "Sınırlar Arasında", nesnel bir gerçekçilikle ve derin bir yurtseverlik sorumluluğuyla üretilmiş, son derece başarılı ve yararlı bir çalşmanın ürünü olarak halkın değişik kesimlerince yoğun bir ilgiyle izlenmiş ve büyük bir takdir toplamştır.

TRT Yönetiminin bu konudaki kararının gerekçesi olarak yaptığı açıklamaları inandırıcılıktan uzak bulduğumuzu belirtmek isteriz.

Bu program 4 yıldır halkın yoğun ilgisini çekmiştir. Sansürler arasında kalmış, yoluna devam etmiş ve şimdi de tamamen yasaklanmştır. Bu uygulama Türkiyede geniş kesimlerin isteğinin AKSİNE gerçekleştirilen uygulamalara bir başka örnektir. Dünyaya "Türkçe" bakan bir gazeteci susturulmuş, "Türkiye" tarafında bir yayına son verilmiştir.

Bu kararı, ülkemizde medyanın saygınlığına ve basın-yayın özgürlüğüne indirilmiş ağır bir darbe olarak görüyoruz ve kınıyoruz. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu , Türkiye'nin kurumudur. TRT yöneticilerinin halkın arzusu hilafına aldı bu karardan dönmesini bekliyoruz.

Prof. Dr. Alpaslan IŞIKLI TÜMÖD Genel Başkanı

Prof. Dr. Sina AKŞİN TÜMÖD Genel Başkan Yardımcısı

Öğr.Gör. Suay KARAMAN TÜMÖD Genel Sekreteri

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen yolcu87 » Prş May 22, 2008 15:36

protestoların bizzat aktifhat'a yapılması daha uygun olmaz mı ki :roll:
Kullanıcı küçük betizi
yolcu87
Üye
Üye

İletiler: 64

İletigönderen Projecteur » Prş May 22, 2008 18:27

Biz yine aktifhat'a protesto yagdirmayi surdurelim. Ama bir yandan da bu konuda acilmis her kampanyaya destek vermek guc olmaz. Gerekirse, usenirsek, bahsi gecen gmail adresine onceden TRT'ye gonderdigimiz metinleri de yollayabiliriz. Ogretim Uyelerimizi verdikleri destekten oturu tebrik etmek gerek..Dilerim, vatandasin da destegiyle sesleri çok gür çıkar..
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletiler: 60

İletigönderen Makinacı » Cum May 23, 2008 8:07

Sınırlar Arasında gibi çok güzel bir program -üstelik reytigleri de gayet yüksek olan bir program- önce apar topar TRT-2de ve farklı bir günde yayınlanmaya başlıyor. Sonra da yayından kaldırılıyor. Bunun nedenini açıklayabiliyor musunuz? Bu Türk halkına nasıl bir saygısızlıktır ki böylesi sevilen bir program sebepsiz yere elimizden birden bire alınabiliyor? Umarım bu hatadan en kısa zamandan geri dönersiniz. Yine ümit ediyorum ki TRT birilerinin değil de halkın sesini dinler. Çünkü adı TÜRKİYE Radyo Televizyon Kurumu ve ben sonsuza kadar böyle kalmasını istiyorum.

Bu da benim e-postam.
Kullanıcı küçük betizi
Makinacı
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen mustafakara » Pzr May 25, 2008 23:37

bende sis deyerlerli arkadaslarim gibi. programin yayina girmesi icin destek veriyorum. umarim amacimiza ulasiirz...
Kullanıcı küçük betizi
mustafakara
Üye
Üye

İletiler: 12

İletigönderen affan » Çrş Ağu 27, 2008 19:24

en kısa zamanda tekrar ekranda görmek istiyoruz...
Kullanıcı küçük betizi
affan
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen adildogan » Prş Ağu 28, 2008 4:35

cikarci kukla politikacilari anlayin ve uyanin artik yoksa yine kanla kurtulus gerekecek
Kullanıcı küçük betizi
adildogan
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen karamustafa » Sal Ara 02, 2008 19:10

Bana bu yasanan olaylar bir seyi animsatti.Fasit Hitlerin 1933 -1945 arasi yaptiklari olaylari.Ne yapmisti hitler önce aydinlari yok etmisti ve sonrada dünyayi, sonrada kendi ülkesini batirmisti.Banu hanima yapilanlar ancak bir fasit anlayisda olanlar yaptirmis olabilir.Biz tekrar Banu Avari TRT'de görmek istiyoruz.Sebebine gelince TRT bizimdir yani senin benim vergimle nefes aliyor.Demek istiyorumki TRT bir Ulusal TÜRK kanalidir.
Kullanıcı küçük betizi
karamustafa
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen bulent617 » Sal Oca 20, 2009 1:33

Biraz geç oldu ama bende aşağıdaki tepki mailini gönderdim. Tepkilerimizi sürdürürsek yapılan yanlışların zamanla unutulmadığının anlarlar.
İyi çalışmalar...

Bir çoban edası ile yukarıdan baktığınız tüm koyunlar adına...

Nihayet devletin resmi yayın kuruluşu olan TRT'de yaratılan kutuplaşmadan nasibini almış, işini hakkıyla icra eden bir çok insana mani olarak farklı sesleri bir bir bünyesinden uzaklaştımıştır. Oysa bir kamu kuruluşu olan TRT'nin halkın her kesmine hitab etmesi değil midir olması gereken?
Severek izlenilen ve büyük beğeni toplayan Banu Avar'ın Sınırlar Arasında belgeseli mayıs 2008 'de yayın planında değişiklik adı altında kaldırılırken değiştirilmek istenenin sadece yayın planı olmadığı açıkça görülmektedir.
Siz o deri koltuklarınıza oturup aldığınız bu kararların (yada önünüze konan kararlar mı demeliyim) altına cakalı imzalarınızı atarken ekranları başında oturan herkesi Seda Sayan izleyicisi sanarak en büyük hatayı yapıyorsunuz. Adeta hipnoz olmuşcasına dogru yanlış her adımınızın arkasında durulur mu sanıyorsunuz? Kullanıldığınız, büyük ve kirli bir oyunun ufak parçaları olduğunuz ekrana gerdiğiniz perdeden görülmez mi sizce?
TRT sizin çiftliğiniz midir ki istediğiniz gibi at oynatabilesiniz? Mesela; Kendini "Nemrut'un topal sineği" olarak niteleyen yarım akıllı bir dolandırıcının sonradan inkar ettiği çeşitli suçlamaları içeren ifadesi, yargıya intikal etmişken dahi kamunun Televizyon kanalında yayınlayabilirmisiniz?

Gün gelecek çocuklarınız özgürce yaşayabilecekleri ve farklı seslere de kulak verebilecekleri, kendi fikirlerini özgürce haykırırken mutlu olabilecekleri bir dünyayı özleyecek. Bunu elinden alanların sizler olduğunu yüzünüze haykırdığında gözünüzdeki o perde kalkar mı, farklı olana duyduğunuz kin diner mi, biz de kullanılmışız dermisiniz bilmem?

Biraz geç de olsa;
Saygılarımla, ben de Basın özgürlüğünüzü kutlarım...

Bülent Yılmaz
İnşaat Mühendisi
Kullanıcı küçük betizi
bulent617
Üye
Üye

İletiler: 1

Önceki

Şu dizine dön: Banu AVAR'la Sınırlar Arasında

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x