Banu Avar'ın Programı Yayından Kaldırıldı !!!

Banu Avar ile Sınırlar Arasında

Banu Avar'ın Programı Yayından Kaldırıldı !!!

İletigönderen Projecteur » Sal May 20, 2008 12:38

BASIN AÇIKLAMASI 20 MAYIS 2008

TRT YÖNETİMİ SINIRLAR ARASINDA PROGRAMINA SON VERDİ
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ KUTLU OLSUN…

Banu Avar’la SINIRLAR ARASINDA 4 yıl ve 82 programın ardından tarihe karıştı. 2007 Aralık ayında TRT genel müdürü ile 18 bölümlük sözleşme imzalamış ve 2009 Ocak ayına kadar gideceğimiz ülkeleri planlamış çalışmalarını yapmıştık.

Ama bugün elimize geçen Haber daire Başkanı imzalı yazıya göre 15 mayısda programımıza son verilmiş.(!) Sezonun son programı olan BÜYÜK ORTADOĞU ve ASYA PROJESİ adlı programında yayını böylece engellenmiş oldu. Ve SINIRLAR ARASINDA tarihe karıştı!

Programa başladığım günden beri Sınırlar Arasında programı konusunda birçok çelişkili karar aşamalarından geçilmişti. Programa harcanan emekten çok TRT yönetimiyle ilişkiler zaman almıştır. Ama 2007 Aralık ayında Genel müdüre istifamı sunduğum halde kabul edilmemiş 1 yıllık sözleşme yapılmıştır.

Beş ay sonra sezonun ortasında Sınırlar Arasında aniden TRT 2’ye sürülmüş ardından da programın sonlandırılması kararı verilmiştir. Gerekçe olarak YAYIN PLANINDA DEĞİŞİKLİK ibaresi yeralmıştır.

Bilginize sunulur.

Banu AVAR

(not: aktifhat@trt.net.tr ye protestolarınızı bekleriz. Sevgiler... Projecteur)

Ulusal Kanal Röportajı - 20 Mayıs
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletiler: 60

İletigönderen tuba » Sal May 20, 2008 13:22

Bir şekilde bu programlar yapılacak ve sanıyorum Banu Avar'ın en son programı da "Sınırlar İçinde" olacak ve kendi sonunu kendi eliyle hazırlayan iktidarı anlatacak :D :D

Eee yok mu şimdi Sınırlar Arasında ve Ceviz Kabuğu programlarına sahip çıkacak bir kanalımız!!! Hulki Cevizoğlu da soruyordu bugünkü yazısında 'siz söyleyin, şimdi biz hangi kanala gidelim" diye...
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen kush » Sal May 20, 2008 16:35

Yaziklar olsun bunlara sebep olanlara. Umarim bunlar hak ettikleri cezalarini en kisa ve en uydun sheklinde görürler.
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

İletigönderen altinkopru » Sal May 20, 2008 17:49

TRT'yi protesto etmek için kullanılabilecek bildiğim adresler:

"TRT AKTIF HAT"
TEL NO : 0.312.490 43 43
FAKS NO : 0.312.491 28 17
e-mektup: aktifhat@trt.net.tr
TRT SANTRAL : 0.312.490 43 00

Lütfen tepkimizi dile getirelim, sessiz kalmayalım.
...Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır.
Genç, �Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir� diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Onu hapse atacaklar. Diyecek ki, �Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.�
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği.
Kullanıcı küçük betizi
altinkopru
Üye
Üye

İletiler: 77

İletigönderen scruel » Sal May 20, 2008 19:25

Yasaklasınlar, nasıl ki kendileri önce imam hatipleri kapatıp başörtüsünü bahane edip mağdur rollerine yatarak yükseldiler belki doğruyu söyleyenler insanlar da bu şekilde yükselir. En kötü ihtimalle telekomun yasakladığı(!) ve dns değişikliyiğiyle girdiğimiz sopcast diye canlı yayın yapılabilen bir program var. Kurulur güzel bir internet sitesi nasıl izleyecekleri anlatılırı ve nöbetleşe hepimiz ordan yayınlarız 24 saat. Yeterki programı yapabilecek kapasitede insanlarımız yaşamay devam etsin ve sayıları hızla artsın :D
Kullanıcı küçük betizi
scruel
Üye
Üye

İletiler: 49

İletigönderen tuba » Sal May 20, 2008 20:40

İnanır mısın scruel, ben de bugün hep aynı şeyi düşünüyordum: ya yakında doğru dürüst bir kanalımız, gazetemiz kalmazsa ne yaparız biz diye. İnternet inanılmaz bir fırsat. Üstelik -bilemiyorum saçma mı ama- her izleyen sembolik az bir para ödese, bu proramların masraflarını bile çıkarırız biz evelallah...

Yalnız ben senin nöbetine pek güvenemiyorum, scruel: gördük geçtiğimiz hafta bir tatile sattın bizi :kikirik: :kikirik: :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen İlteriş » Çrş May 21, 2008 7:51

Allah Kahretsin! Herkes TRT'yi protesto ettigini bildirmeli bir sekilde, telefon, fax, e-mail! Gececek bu gunler gececek! Kendilerini sonsuza dek orada kalacak sanmaya basladilar, bu bittikleri andir!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen integral » Çrş May 21, 2008 8:15

Ben mail attım. Keşke mail yağmuruna tutulsa TRT de geri adım atsa. Bu şekilde son bölümdeki BOP projesini tüm tüm Türk halkı öğrenmiş olurdu
Kullanıcı küçük betizi
integral
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen ilbeyemre » Çrş May 21, 2008 8:34

TRT ye gönderdiğim protesto iletisinin tam metnidir.

Sayın TRT yönetimine.

Size Yazıklar olsun. Bu sabah itibariyle öğrendiğime göre Banu Avarın hazırlayıp sunduğu "Sınırlar Arasında" programı sözleşme bitim tarihinden önce tarafınızca sonlandırılmış. Bu karara imza atanların insanlık onurundan, ülke sevgisinden, meslek ahlakından, politik bilgisinden kuşku duyuyorum. Yazıklar olsun ki TRT gibi büyük kurumun başında olan kişiler birilerine karşı başı dik ve yayın özerkliğini savunamayacak kadar birşeyleri eksikmiş. Çok üzülüyorum henüz yirmi beş yaşındayım ve izlediğim en kaliteli TV programlarından biri TRTdeydi ve ben TRTyi izlemekten gurur duyuyordum ama bunuda elimden aldınız yazıklar olsun. Artık Sınırlar Arasında programının yerine çapsız olduğunu düşündüğüm yetkinliğinizle doğru orantılı olan çapsız programlar koyarsınız. Ne mutlu size bugün o koltukta oturuyorsunuz ve birilerinin aracılığını ve çapsızlığını çok güzel temsil ediyorsunuz. Şimdi o koltuk sizin için rahat olmayacak bunu bilin. Yaratmak istediğiniz toplum Türk toplumundan çıkmayacak ve eninde sonunda çapsızlığınıza orantılı yerlere geri döneceksiniz. Söylenecek çok söz var ama sizin için söyleme değmez. O kadar ki küçüldünüz. Yayın hayatınızda başarılar dilerim.

Bu karar imza atanları ayırarak TRT kurumuna Saygılarımla..

Emre Çobanoğlu
Kullanıcı küçük betizi
ilbeyemre
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen sserpico » Çrş May 21, 2008 9:37

Bence Banu Avar hanımefendinin hazırladığı ve yayından kalkmasında etken olan Sezonun son programı olan BÜYÜK ORTADOĞU ve ASYA PROJESİ adlı bölümün sitede olduğu gibi internet üzerinden arşivlere ekelenerek izleyicilere ulaşması için öneri yapılabilir. Böylece yasaklanan yayın isteyen kişilere ulaşır.
Kullanıcı küçük betizi
sserpico
Üye
Üye

İletiler: 8

İletigönderen SULTAN GALİYEV » Çrş May 21, 2008 11:08

Merhaba arkadaşlar haber vereyim dedim bu perşembe sky türk teki şimdiki zamana banu avar konuk olacak.muhtemelen konu trt olacak.imkanı olan arkadaşlardan programın kaydını yaparlarsa çok sevinirim.

arkadaşlar bu arada vatansever geçinen başka siteleride takip ediyorun olaya en fazla tepki burda verilmiş hassasiyetinize teşekkür ediyorum.bu memlekette aydınına sahip çıkanlar her zaman olacaktır
Kullanıcı küçük betizi
SULTAN GALİYEV
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen Projecteur » Çrş May 21, 2008 13:49

Arkadaslar, gosterdiginiz duyarliliga sonsuz tesekkurler ! Lutfen sessiz kalmayalim. Sevdigimiz, takdir ettigimiz dusunceye sahip cikmasini bilelim ! Gondermemis arkadaslar hemen simdi protestolarini gondersinler TRT'ye ! Asagida degerli bilimadami, arastirmaci Sefa Yurukel'in protestosunu goreceksiniz. Bizlerin de sorumlulugudur, tepkimizi gecikmeden ortaya koyalim !!!

Sayin Yonetici,

Turk insanina dunya ile ilgili alisilmisin disinda bilgi vererek
dagarcigini donatan Sayin Banu Avar Hanimin yaptigi, Sinirlar Arasinda
Programinin yayindan kaldirilmasi Turkiye ve Turk Dunyasi icin onemli
bir eksiklik ve kayiptir. Bu anlamda yayinin tekrar baslatilmasi ve
programin izlenecek saatlere alinmasini konuya vakif bir turk olarak
talep ediyor ve yayindan kaldirilmasini siddetle kiniyorum.

Saygilarimla
Sefa M. Yurukel, Antropolog ve Etnograf
Soykirim ve Terorizm Arastirmacisi
Lahey Turklere Soykirimlari Arastirma Vakfi Baskani
Hollanda
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletiler: 60

İletigönderen yolcu87 » Çrş May 21, 2008 13:54

ben de ağır bir yazı yazdım.. arkadaşlar duyarsız kalmayalım bir devlet kanalına yakışan şekilde davranmayan trtyi ona yakışan şekilde protesto edelim..
Kullanıcı küçük betizi
yolcu87
Üye
Üye

İletiler: 64

İletigönderen Ram » Çrş May 21, 2008 13:55

Ulusal Kanal Röportajı - 20 Mayıs
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen yolcu87 » Çrş May 21, 2008 15:11

arkadaşlar lütfen herkes mail zinciri oluştursun ve listetesindekileri protesto etmeye çağırsın..
Kullanıcı küçük betizi
yolcu87
Üye
Üye

İletiler: 64

Sonraki

Şu dizine dön: Banu AVAR'la Sınırlar Arasında

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x