gönderen SOKRATES » Cum Eyl 05, 2008 19:45
hirbo06, Sen akıllı konuşuyorsun bu bakımdan sana cevap vermemek yazdıklarını takdir etmemek olurdu! Oyüzden fikrimi ifade deyim,
Bir kere en başta bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim: ben Asla Atatürk'ün Müslüman Türk milletini ufuksuzlaştırdığını söylemedim, söylediğim şey, onun izinde gittiğini iddia edenlerin Atatürkçülüğü çarpıtması ve onun tabiri caizse'''Ordular, ilk hedefiniz Akdenizdir!'' sözünü yanlış anlayıp ege denizi sanmalarıdır!
Bugün, geçmişe takılıp kalarak, körü körüne, Arap düşmanlığı ya da Türk düşmanlığı yaparak bir yere varamayız!
Bugün şartlar değişmiştir! Ama ne hazindir ki, Bu ülkeyi bir anda coğrafyasının süper gücü yapacak bir öneriyi gerek Kemalistler gerekse ne idiğü belirsiz cemaatçiler ve bağnaz dinciler yanlış anlamış, savunduğum TÜRK-İSLAM ülküsünü bir kısım kavmiyetçilik,ırkçılık, diğer kısım ise ümmetçilik, dincilik olarak görmüştür!
Halbuki, nasıl ki devletler yeri geldiğinde düşmanlarıyla beraber bile stratejik ortaklıklar kuruyorsa aynı şekilde en azından soy ve din bağı bakımından bizimle ortak olan milletlerle ve devletlerle işbirliği kurmalıyız diye düşünüyorum!
Bu Türk-İslam birliği, tek çatı altında tüm milletleri tek devlette toplama ülküsü değildir!
Herkesin ulus devlet anlayışını,üniter devlet anlayışını koruyarak, bir nevi NATO, ŞANGAY, AB, gibi aslında tam onlara da benzemese de böyle bir stratejik işbirliği kurmak ve bu birliğe katılan tüm devletlerin gerek sosyal gerekse siyasi ve her bakımdan gelişmesini sağlamaktır!
Bugün İslam ülkelerinin içine düştüğü derin taassup ve bağnazlıktan kurtulmasının ve parya olmasının ve ezilip katledilmelerinin önüne geçecek yegane ülkü budur!
Ve asırlardır milletlere önderlik etmiş Türk milleti bu birleşmede lider rol oynayabilir.
Kurulacak olan Türk-İslam birliği, bölgesine huzuru ve barışı, hoşgörü iklimini getirebilir ve dünya barışına devasa bir katkı sağlayabilir!
Bu Yüce Atatürk'ün Nutkunun son kısımlarında belirttiği şartların gerçekleşmesi halinde, Türk ve Müslüman devletlerin en doğal en tabii haklarıdır!
Yüce Atatürk bile, müslüman ülkeler bağımsızlığını kurtarınca böyle bir birliğe gidebilir demesi-Nutuk'un son bölümleri- davamızda ne kadar haklı olduğumuzu bize gösterir!
Arkadaşlar!
Evrim teorisine gelince, kim neye inanıyorsa inansın, ama daha 500 aminoasitlik bir proteinin tesadüfen oluşma olasılığının SIFIR olduğu bir dünyada kalkıp rengarenk çiçeklerin, meyvelerin,sebzeleri, güzel ve birbirinden harika yeteneklere sahip canlıların TESADÜFEN oluştuğunu söyleyenlere inanmak bilemiyorum nasıl bir iştir!
Hepsini geçelim, annelik şefkati ve içgüdüsü, aşk, merhamet, bağlılık,hoşgörü gibi daha nice manevi meziyetlerimi zde açıklayabilir mi evrim teorisi?
Gerçekler çok açıktır, biyolojik sohbet etmeye bile gerek yoktur.
Ha bunu derken bilim ilerlesin, bilim özgür olmalı ve istediği teoriyi savunabilmelidir!
Ama BİLİM DEFALARCA ÇÜRÜTÜLDÜĞÜ HALDE evrimi bana hala gerçek diye yutturmaya çalışırsa, ben o bilimin sadece materyalist,maddeci felsefeyi ayakta tutmaya çalşıarak kendine iahnet ettiğini söylerim.
Bugün kaldı ki aslında madde bile bir hayal ve vehimdir ama buraya girmenin manası yok çünkü çok derin bir konudur!
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK