Başbuğ ve Koşaner'den 'Nokta Vuruşu'

Genel & Güncel Konular

İletigönderen SOKRATES » Çrş Eyl 03, 2008 20:59

rafet yazdı:Mustafatin goruslerine katiliyorum.SOKRATES demagoji yapmis, Mustafa kemal ile Kemalistleri
ayirip Kemalistlere saldirmis.Zaten ortada Kemalistler kalmasa o zaman Mustafa kemal de kalmayacak.
Tabi SOKRATES kadar zeki olmadigimiz icin bunu goremiyoruz.

Gericiler, yobazlar, din tacirleri emperyalistlerin elinde oyuncak olmuslar; Kurtulus Savasinda
oldugu gibi yine halka dusman politikalarin icindeler.
vatani satiyorlar, cunku onlarin vatan anlayisi farkli; Osmanli dusleri kurarak Turkiye'yi parcalamak
isteyen guclere kimi bilerek, kimi bilmeden alet oluyorlar.

Yahu söyle de bilelim, Osmanlı'nın, devlet-i alem penah'ın sana ne zararı oldu?
Osmanlı ne yapmış?
Keşke bir Osmanlı kurulsa diyorum ben de, çünkü bu milleti ufuksuzlaştırıp,ülküsüzleştirip Anadoluya hapsedip sığ bir dünyaya hapsedip, elini kolunu bağlamasaydınız da Türk ve Müslümanlar birleşseydi.
Ama olur mu?
Olmaz değil mi?
Neden olmaz?
Türk-İslam birliği müslümanlara,Türk'lere ve de diğer insanlara huzur ve barış getirir, bunu ister miyiz?
Hayır!!!
O zaman biz en iyisi halkın inançları ile uğraşalım onlara evrimi bilim diye yutturalım.
Malum,siz halktan çok biliyorsunuz ya?
Kuzum!
Siz kimsiniz?
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen maydonos » Prş Eyl 04, 2008 2:36

off off burayida basti osmanli hayrani turk-islam sentezcileri ya aferin..zaten basimizdakiler yetmiyor birde bunlarla ugras isin gucun yoksa. sokrates benim atalarim osmanli degil,osmanli sadece bir aile imis ve tarikati varmis ve cemaati varmis o donemde.turk oldurmeyide severlermis birak turku iktidar icin kendi kardeslerini oldurmusler ovme bize osmanli ailesini.dedelerimiz cocuklarini nufusa kaydettiremezlermis korkudan ,askere giderlermis arap collerine 7 yil,cocklari icin vergi verirlermis dolayli olarak yok sayilmak diye buna derler,turkler sadece coban olurlarmis okullara alinmazlarmis.hocalarla imamlarala tek verilen arap kulturu ve dini olmus.ne ovunc duyacagim osmanli ile turk halkina eziyet etmisler soyumuzu sopumuzu bile bilmiyoruz kagitlarimiz bile yok gecmise donuk.o sanli kanli imparatorlukta.dilimizi bile kullanmamislar.turkler Ataturkten sonra kimliklerini kazandilar.bizim herseyimiz Ataturk.....
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen İlteriş » Prş Eyl 04, 2008 3:32

Klavyene saglik maydanoz kardes, zihnimdekileri ozetlemissin. Bir ekleme de ben yapayim. Bab-iAli'de Turkleri "Etrak-i bi-idrak"(akılsız Türkler) olarak aniyorlardi. Ben de ovunurum Osmanlinin, daha sadece bir Turk boyu iken yaptiklariyla. Ama sonradan bir bozuldular ki sorma gitsin:-) Osmanli'yi biraz tarih arastirip zamane Anadolu Turklerine soralim derseniz cevabi su deyisle alirsiniz;

“Şalvarı şaltak Osmanlı,
Eğeri kaltak Osmanlı
Ekende yok biçende yok
Yemede ortak Osmanlı”

Ataturk Turk'u asagilanmaktan, hor gorulmekten, 2. sinif insan muamelesi gormekten kurtarmis, magrur olmasi gerektigini ogutlemistir. Isteyen bu ogude uymayabilir! Ne mutlu Turkum Diyene!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen maydonos » Prş Eyl 04, 2008 6:00

tesekkurler gokturkmehmet,sirf tesekkur etmeyeyim biraz dokunayim yine babamin anlattilarini aktarayim. babam anlatir evlerinin yaninda saray soylu bir aile varmis komsumuzmus.dermiski ermeni ile alisveris yapacaksin, rumu calistiracaksin, kurt e konuk olacaksin turke ise ne merhaba nede hoscakal diyeceksin..turk denince her kotu ona yakistirilirmis, kaba, birseyden anlamaz, deyip asagilarlarmis.osmanli sarayina turkler alinmazmis.ne zamanki bitmis devlet elden gitmis turkleri hatirlamislar.cunku diger tum milletler ayni simdiki isbirlikciler gibi satmislar topu ile osmanliyi..Ataturkumuz, Atamiz bizi tum eziyetlerden kurtarmis. Ruhu saad olsun....
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen hirbo06 » Prş Eyl 04, 2008 9:15

SOKRATES yazdı:
rafet yazdı:Mustafatin goruslerine katiliyorum.SOKRATES demagoji yapmis, Mustafa kemal ile Kemalistleri
ayirip Kemalistlere saldirmis.Zaten ortada Kemalistler kalmasa o zaman Mustafa kemal de kalmayacak.
Tabi SOKRATES kadar zeki olmadigimiz icin bunu goremiyoruz.

Gericiler, yobazlar, din tacirleri emperyalistlerin elinde oyuncak olmuslar; Kurtulus Savasinda
oldugu gibi yine halka dusman politikalarin icindeler.
vatani satiyorlar, cunku onlarin vatan anlayisi farkli; Osmanli dusleri kurarak Turkiye'yi parcalamak
isteyen guclere kimi bilerek, kimi bilmeden alet oluyorlar.

Yahu söyle de bilelim, Osmanlı'nın, devlet-i alem penah'ın sana ne zararı oldu?
Osmanlı ne yapmış?
Keşke bir Osmanlı kurulsa diyorum ben de, çünkü bu milleti ufuksuzlaştırıp,ülküsüzleştirip Anadoluya hapsedip sığ bir dünyaya hapsedip, elini kolunu bağlamasaydınız da Türk ve Müslümanlar birleşseydi.
Ama olur mu?
Olmaz değil mi?
Neden olmaz?
Türk-İslam birliği müslümanlara,Türk'lere ve de diğer insanlara huzur ve barış getirir, bunu ister miyiz?
Hayır!!!
O zaman biz en iyisi halkın inançları ile uğraşalım onlara evrimi bilim diye yutturalım.
Malum,siz halktan çok biliyorsunuz ya?
Kuzum!
Siz kimsiniz?

Yahu Sokrates,
Oyle bir yazmissin ki sanki Ataturk Trablusgarp' ta Japonlarla savasmis gibi. Araplar, Musluman devletler bizimle olmak istedide bizmi olmaz dedik...O topraklar, o insanlar icin Turk'un kani akmadi mi guneyimizdeki butun cephelerde...Turk islam birligi diye atiyorsun Tarih cografya bilmeden birde karsindakileri sucluyorsun bir birlik var veya olacakta buna Millliyetciler, Ulusalcilar, Ataturkculer karsiymiscasina...Oncelikle, Osmanli Osmanli olduysa muslumanligindan olmadi bunu kafana sok. Doneminin en cagdas ulkesi medeniyeti sifati ile oldu. Keramet senin savinla Muslumanlikta olsa Suudi Arabistan koskoca bir imparatorluk olur, ABD ise ethopya gibi kalirdi simdi. Dini, Tarihi, Osmanliyi, Turklugu birbirine karistirp durmaktan vazgec...Milleti ufuksuzlastirip ulkusuzlestirip Anadoluya hapsetmekmis....Kimdir hapseden Ataturk mu, onca cephede savasip yapabileceginin son haddini yapan? Yoksa halen din diye bagirip cagiran caginin gereklerini yerine getirmeyen aydinlanmayan senin bir ornegi oldugun "Turk" gencligimi... Evrim teorisini bilim diye yutturuyormusuzda vs vs...Jaque Cousto iki denizin ayrildigini, birbirine karismadigini tespit edince ilk ziplayan bizim musluman alimleriydi...E bak Kuran' da yaziyodu diyerekten...O zaman kadar orda duruyodu da anlayan bir kul yoktu birden hepsi bulbul kesildi...Yarin evrim teoriside bir sekilde ispatlanirsa efendim bu Allah'in takdirinde olan ve asamalariyla kuranda aciklanmis, gizlenmistir diyecek olanlarda ayni kisilerdir, sensin...Birak insanlar bilimsel calismalar yapsin gercegi aydinligi arasin...Sen once kafandaki herseyi dine yoran saplantili dusunceleri atta dunyaya in sonra politika siyaset jeopolitik konus...Saygilar,
Hirbo06
Kullanıcı küçük betizi
hirbo06
Üye
Üye

İletiler: 156
Konum: ONCE AHLAK,TERBIYE VE NEZAKET SONRA FIKIR ALISVERISI! SAYGIMIZ; BILGI,DUSUNCE VE EMEGE, REP'E DEGIL!

İletigönderen SOKRATES » Cum Eyl 05, 2008 19:45

hirbo06, Sen akıllı konuşuyorsun bu bakımdan sana cevap vermemek yazdıklarını takdir etmemek olurdu! Oyüzden fikrimi ifade deyim,

Bir kere en başta bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim: ben Asla Atatürk'ün Müslüman Türk milletini ufuksuzlaştırdığını söylemedim, söylediğim şey, onun izinde gittiğini iddia edenlerin Atatürkçülüğü çarpıtması ve onun tabiri caizse'''Ordular, ilk hedefiniz Akdenizdir!'' sözünü yanlış anlayıp ege denizi sanmalarıdır!

Bugün, geçmişe takılıp kalarak, körü körüne, Arap düşmanlığı ya da Türk düşmanlığı yaparak bir yere varamayız!
Bugün şartlar değişmiştir! Ama ne hazindir ki, Bu ülkeyi bir anda coğrafyasının süper gücü yapacak bir öneriyi gerek Kemalistler gerekse ne idiğü belirsiz cemaatçiler ve bağnaz dinciler yanlış anlamış, savunduğum TÜRK-İSLAM ülküsünü bir kısım kavmiyetçilik,ırkçılık, diğer kısım ise ümmetçilik, dincilik olarak görmüştür!

Halbuki, nasıl ki devletler yeri geldiğinde düşmanlarıyla beraber bile stratejik ortaklıklar kuruyorsa aynı şekilde en azından soy ve din bağı bakımından bizimle ortak olan milletlerle ve devletlerle işbirliği kurmalıyız diye düşünüyorum!

Bu Türk-İslam birliği, tek çatı altında tüm milletleri tek devlette toplama ülküsü değildir!
Herkesin ulus devlet anlayışını,üniter devlet anlayışını koruyarak, bir nevi NATO, ŞANGAY, AB, gibi aslında tam onlara da benzemese de böyle bir stratejik işbirliği kurmak ve bu birliğe katılan tüm devletlerin gerek sosyal gerekse siyasi ve her bakımdan gelişmesini sağlamaktır!

Bugün İslam ülkelerinin içine düştüğü derin taassup ve bağnazlıktan kurtulmasının ve parya olmasının ve ezilip katledilmelerinin önüne geçecek yegane ülkü budur!

Ve asırlardır milletlere önderlik etmiş Türk milleti bu birleşmede lider rol oynayabilir.
Kurulacak olan Türk-İslam birliği, bölgesine huzuru ve barışı, hoşgörü iklimini getirebilir ve dünya barışına devasa bir katkı sağlayabilir!

Bu Yüce Atatürk'ün Nutkunun son kısımlarında belirttiği şartların gerçekleşmesi halinde, Türk ve Müslüman devletlerin en doğal en tabii haklarıdır!

Yüce Atatürk bile, müslüman ülkeler bağımsızlığını kurtarınca böyle bir birliğe gidebilir demesi-Nutuk'un son bölümleri- davamızda ne kadar haklı olduğumuzu bize gösterir!

Arkadaşlar!
Evrim teorisine gelince, kim neye inanıyorsa inansın, ama daha 500 aminoasitlik bir proteinin tesadüfen oluşma olasılığının SIFIR olduğu bir dünyada kalkıp rengarenk çiçeklerin, meyvelerin,sebzeleri, güzel ve birbirinden harika yeteneklere sahip canlıların TESADÜFEN oluştuğunu söyleyenlere inanmak bilemiyorum nasıl bir iştir!
Hepsini geçelim, annelik şefkati ve içgüdüsü, aşk, merhamet, bağlılık,hoşgörü gibi daha nice manevi meziyetlerimi zde açıklayabilir mi evrim teorisi?

Gerçekler çok açıktır, biyolojik sohbet etmeye bile gerek yoktur.
Ha bunu derken bilim ilerlesin, bilim özgür olmalı ve istediği teoriyi savunabilmelidir!
Ama BİLİM DEFALARCA ÇÜRÜTÜLDÜĞÜ HALDE evrimi bana hala gerçek diye yutturmaya çalışırsa, ben o bilimin sadece materyalist,maddeci felsefeyi ayakta tutmaya çalşıarak kendine iahnet ettiğini söylerim.
Bugün kaldı ki aslında madde bile bir hayal ve vehimdir ama buraya girmenin manası yok çünkü çok derin bir konudur!
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Eyl 06, 2008 9:55

Fakat diğer kesim olan Kemalistleri de tasvip etmemiz sözkonusu olmaz.
Çünkü herkes biliyor ve tarihle de sabittir ki, Kemalizm diye halkımıza dayatılan şey, sözde batı medeniyetinin hayat tarzı,zevkleri efkar ve umum fikirleridir!
Aatatürk'e baktığımızda ise yapıtığı inkılapları halk ile beraber, halkın desteğini alarak yaptığını halka öğreterek yaptığını görürüz.
Ama kemalistler kendi Atatürk'e izafe etmesine rağmen asla böyle bir yolu tutmaz, zorbalık yaparlar.
Bu üniversiteye gelme derler, katsayı koyarak Anadolu gençlerinin önünü keserler,din,iman ile ilgili her konuda bir kuyruk acıları vardır ve halkın inancına içten ve amansız şekilde kin beslerler.

Bahsettiğim Kemalizm 28 şubatı yapmış ve ülkenin temelleriyle oynamıştır.
Herzaman vurguladım vurguluyorum:Atatürk başkadır, Kemalizm denilen pagan inanç başkadır!

Sokrates arkadaş.
Bilinçli ya da bilinçsiz bir yanlış yapmışsın.Kemalistler bu ülkenin en temiz insanlarıdır.Ülkenin içinde bulunduğu her türlü sefalet-rezalet-hıyanetten en az sorumluluğu olan insanlardır.
Bu ülke senin gibi arkadaşlar ve malum şeriatçı-liboş-Kürtçü-sözde sosyalist özde boşyalistlerin iddia ettikleriin aksine asla Kemalistler tarafından yönetilmemiştir.Atatürk öldükten hemen sonra karşı devrim faaliyetleri yer üstüne çıkmış ve o günden beri de ne yazık ki mevzileri birer ikişer kazanarak bugünkü gibi Amerikan eyaleti durumuna getirmişlerdir ülkemizi.

Askerin dönem dönem Kemalist olduğu doğrudur.Ama askerlik sisteminin karışık yapısından dolayı dönem dönem aşırı sağcı olduğu da doğrudur.Kenan Evren TSK'nin en başındaki kişiydi.Kemalizm ile en ufak bir ilgisi olmadığı yaptıklarından belli değil midir?Kaldı ki 28 Şubat'ı da tıpkı 27 Mayıs'ı savunduğum gibi savunmak yalnız benim değil her Kemalist'in görevidir.O zaman asker koşar adım şeriatçı liboşizme giden ülkeyi rayına geçici bir süre içinde olsa oturtmuştur.Ama Hilmi Özkök ve ardından Yaşar Büyükanıt aynı kararlılığı gösterememiş ya da belki de bilerek göstermemişlerdir.Neticede şeriatı savunan ve aynı zamanda AB yanlısı görünen,türbanlı-çarşaflı jip kullanıcılarının sayıları hızla artan bir ülkemiz var şimdi.

Çevrene bir bak.Olumsuz ne görüyorsan düşün bakalım Kemalizm ya Kemalistlerin ne gibi bir sorumluluğu vardır bu olumsuzluklarda?

Atatürk'ün ve Kemalistlerin kayıtsız şartsız Avrupa'ya yavşamak diye bir hedefi de yoktur,düşüncesi de.Yararlanmak esastır Atatürkçü düşünce sisteminde.Eğer medeniyet anlamında alınması gereken bir şey varsa elbette Avrupa'dan alınmalıdır.Ama ülkeyi cahil insan yığınları ile doldurup,beyinlere kilit vurup Amerikan eyaleti olmayı,AB kapitülasyon bölgesi olmayı hedeflememiştir.

Hangi Anadolulu gencin önünü kesmek için ne katsayısı koymuşlardır ve bu koyanlar neden Kemalistler olsun?Hepimiz girdik üniversite sınavlarına,ne engelinden bahsediyorsun?Bak her türlü tartışmaya var olduğumu biliyorsun ama lütfen DEMAGOJİ YAPMA.Delikanlı ol ve dürüst bir şekilde düşüncelerini savun.Fakat popülizm yapma ve popülizm yaparken de yalanları gerçek gibi kabul edip yazdıklarını o yanlışların üstüne bina etme.

islam dininin önüne hiç bir kuvvet set oluşturamaz.

ceclor,bir rahatsızlığın mı var?Hasta mısın?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen AlpereN » Cmt Eyl 06, 2008 19:18

Bende bir zamanlar aşırı Türk-İslam sentezi savunucusuydum.Ama bugün o ideolojiyi ve o ideolojiyi oluşturan insanları savunduğum ve farkında olmadan onlara hizmet ettiğim için gerçekten çok büyük bir utanç içindeyim.

Evet artık Kemalistim.İslamcı veya ülkücü değilim.
Ve sokrates kardeş sana tavsiyem Kemalizmi öğrenceğin kaynaklar dinci,faşist,liboş,marjinal sol vb. kaynaklar değil,bunu bizzat Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Doğan Avcıoğlu ,Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ,Muammer Aksoylar olsun...
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x