”Ben CIA ajanı değilim”

”Ben CIA ajanı değilim”

İletigönderen Karayazı » Sal Ara 29, 2009 23:18

Tarih 02.11.2013;gazete Hürriyet/Metin Akpınar
--------------------------------------------------------------------------------
”Ben CIA ajanı değilim”

Liberal aydınlar, iktidara karşı güçlü bir muhalefet sergiledikleri için aylardır, hatta yıllardır tutuklu aydınlarımız için şöyle diyorlar: “Onlar için üzülüyoruz, ama Ergenekon çok önemli bir dava, hatta asrın davası, böyle davalarda olur böyle şeyler. Suçsuz olanlar eninde sonunda beraat eder, özgürlüklerine kavuşurlar.”
Bu yazarlarımızın ağızlarından hiç düşürmedikleri bir kelime vardır: Empati. PKK için, türbanlılar için, milli görüşçüler için, Ermeniler için, Kıbrıslı Rumlar için herkesin empati yapmalarını beklerler. Ama onların da Silivri’de yargılananlar için empati yapması gerekmiyor mu? Ben onların adına empati yapıyorum ve onlar adına hayal kuruyorum.

İşte hayalim.

Tarih 02.11.2013 tarihli Hürriyet gazetesinde yer alan haber:
AKP’nin iktidardan düşmesinden sonra polisin 15 Nisan 2011 tarihinde yaptığı baskınlarla ortaya çıkartılan, kısa ismiyle FTÖ olarak bilinen Fethullah Terör Örgütü davası Silivri’de nihayet başladı. Davada 15 tutuksuz, 480 tutuklu, toplam 495 kişi yargılanıyor. Kimlik tespitinden sonra 3567 sayfalık iddianamenin okunmasına geçildi. Mahkemeye sunulan bir kamyon dolusu ek klasörün nasıl inceleneceği merak ediliyor. İddianamenin okunmasının birkaç ay sürmesi bekleniyor.
Sanıklar arasında Cengiz Çandar, Mehmet Altan, Ahmet Altan, Hasan Cemal, Engin Ardıç, Emre Aköz, Mahmut Övür, İsmet Berkan, Ruşen Çakır, Yiğit Bulut, Ergun Babahan, Şamil Tayyar, Fehmi Koru, Mustafa Karaalioğlu, Şahin Alpay, Mümtazer Türköne, Hadi Uluengin, Ethem Sancak, Ergun Özbudun, Lale Mansur, Oral Çalışlar gibi çok önemli gazeteciler, akademisyenler, gazete patronları, bilim adamları ve sanatçılar bulunduğu için bu davaya asrın davası deniyor.

İddianamede, FTÖ’nün, polis, yargı, MİT, ordu, Milli Eğitim gibi kurumların içine sızarak, medyayı ele geçirerek cumhuriyetimizi yıkmayı ve yerine ABD’nin de desteğiyle ılımlı bir İslam devleti kurmayı amaçladığı, kendilerine boyun eğmeyen yazar ve aydınları her türlü baskıyla satın aldıkları, ya da iftiralarla hapislerde süründürüp susturdukları iddia ediliyor.

Adının gizlenmesini isteyen, tutuklu sanıklardan ünlü bir iş adamının kızı, babasının örgüt üyesi olmadığını, baskı nedeniyle örgütün gazete ve Televizyon kanallarına reklam vermek zorunda kaldığını iddia etti. Bilindiği gibi çok sayıda iş adamı, çeşitli kanallarla örgüte para yardımı yapmakla suçlanıyor.

İddianamede sanıkların bir bölümünün doğrudan örgütün içinde yer aldıkları, bir kısmının örgütün düzünlediği Abant toplantılarına katıldıkları, ABD'de bulunan "I Numara" ile, ya da örgütün diğer ileri gelenleriyle söyleşi yaptıkları, bazılarının ise örgütle doğrudan hiçbir teması olmamakla birlikte, köşe yazılarıyla örgüte stratejik destek verdikleri iddia ediliyor.

Sanıklardan Şamil Tayyar’ın avukatı, müvekkilinin yasadışı dinlendiğini, özel hayatıyla ilgili, hatta karısıyla yatak odasında yaptığı konuşmaların bile iktidar yanlısı yandaş medyada çarşaf çarşaf yer aldığını, hatta Kemalist bir yazarın daha iddianame hazırlanmadan FTÖ davasıyla ilgili kitap yazdıklarını iddia etti.
Polis tarafından derdest edilip götürülürken, “ben CIA” ajanı değilim, bu dava Nato’dan geri döner” diye bağırdığı bilinen Cengiz Çandar’ın avukatı, bugün düzenlediği basın toplantısında, “FTÖ davasıyla adalet katledilmiştir, müvekkilim demokrasiyi savunduğu için yargılanmaktadır, müvekkilimin ne FTÖ ile, ne de CIA ile ilişkisi yoktur” dedi.

Ahmet Altan mahkeme salonuna girerken, “Uluslararası şirketlere sesleniyorum. Bu dava küreselleşme karşıtı Kemalist bir darbedir. Ben ve kardeşim küresel şirketlere hep sahip çıktık, onlar da bana ve kardeşime sahip çıksınlar” diye seslendi. Kalabalığı gözleriyle tarayan Ahmet Altan’ın, Soros’un şöförünü kalabalığın arasında görünce hüzünlendiği görüldü. “Küresel güçlere güvenim sonsuz” dedi.

Dava ile ilgili görüşüne baş vurduğumuz Mustafa Balbay, gülümseyerek, “Sanıklar üzülmesinler, suçsuz olanlar eninde sonunda beraat eder, üç dört yıl içinde özgürlüklerine kavuşurlar” dedi.

Hasan Cemal’in savunmasını kendisinin yapacağını öğrenen Ruşen Çakır’ın, “Hasan Cemal savunmasını kendisi yaparsa ömrüm davanın sonunu görmeye yetmez” dediği iddia ediliyor.

Metin Akpınar
Odatv.com
Kullanıcı küçük betizi
Karayazı
Üye
Üye

İletiler: 9

Re: ”Ben CIA ajanı değilim”

İletigönderen ulusalcı » Çrş Ara 30, 2009 6:03

Sayin Metin Akpinar'i tebrik ederim. :D
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletiler: 93

İletigönderen Soroscular DISARI » Cum Oca 01, 2010 23:52

Muhtesem Yigit Bulut satiligini unutmadigi cok iyi olmus ben bir de diger satkin Ece Temelkuran donme dolap Ertugrul Ozkoku de koyuyorum
Kullanıcı küçük betizi
Soroscular DISARI
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen Deli Haydar » Cmt Oca 02, 2010 2:39

Ece Temelkuran'ın yanına yine Milliyet'ten Semih İdiz'le, odatv'den Lena Umay da benden olsun...
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen agarta » Pzr Oca 10, 2010 4:28

ftö mensuplarının suçluluğu,etö olarak anılan oluşum içinde adları zikredilen isimlerin suçsuzluğunun delilimidir?bu ülkede taraftar olmaktan ne zamn vazgeçecez?bu yorumu yanlş anlayacağınızdan emin olduğum için açıklama gereği hissediyorum,gerçeğin peşindeyim...bu da tarafların etkisiyle asla mümkün olmaz,olamaz...
Kullanıcı küçük betizi
agarta
Üye
Üye

İletiler: 5

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Oca 10, 2010 12:13

agarta yazdı:ftö mensuplarının suçluluğu,etö olarak anılan oluşum içinde adları zikredilen isimlerin suçsuzluğunun delilimidir?bu ülkede taraftar olmaktan ne zamn vazgeçecez?bu yorumu yanlş anlayacağınızdan emin olduğum için açıklama gereği hissediyorum,gerçeğin peşindeyim...bu da tarafların etkisiyle asla mümkün olmaz,olamaz...

Bu dava tarafsız filan değildir. Ne davanın görünen savcısı (Osmanım'ın savcısı), ne davanın başsavcısı (Hz. Recep), ne de davanın perde arkasındaki savcı (AB-D) tarafsızdır. Tarafsız bakmak istiyorsanız fazla Vak-İt okuyup ETÖ'ye filan takılmayın. :) Hatta kullanıcı adınızı değiştirin, Zekeriya'nin işi belli olmaz, agarta'dan atar içeri alimalllah. FTÖ için bakınız --> FettulCIA
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Pzr Oca 10, 2010 12:38

agarta yazdı:ftö mensuplarının suçluluğu,etö olarak anılan oluşum içinde adları zikredilen isimlerin suçsuzluğunun delilimidir?bu ülkede taraftar olmaktan ne zamn vazgeçecez?bu yorumu yanlş anlayacağınızdan emin olduğum için açıklama gereği hissediyorum,gerçeğin peşindeyim...bu da tarafların etkisiyle asla mümkün olmaz,olamaz...

Dava, şebekenin davasıdır. Fetullah ve örgütü, şebekenin yalnızaca küçük bir parçasıdır. Davaya bir biçimde bulaşanların içinde, mafyacılık oynayanlar da vardır, kırmızı ışıkta geçmeyenler de vardır. Araya serpiştirilmiş Amerikancı ve hatta şebekeye hizmet edenler olduğu gibi, karınca ezmez şebeke karşıtı yurtseverler de vardır. Tek suçları ampûl hükûmetine karşı olmak olan kimseleri de görebiliriz, pekaka itirafçılarını da görebiliriz. Amerikan girişimlerine karşı Avrasyacılığı savunan üst komutanları da görebiliriz, Atatürkçülüğünü öne çıkaran sesi yüksek çıkanları da görebiliriz. Davanın ayrıntılarına girmeden, genel amacı özetle yazalım:

Türkiye Cumhuriyeti, şebeke tarafından dönüştürülüp çökertilmeye çalışılırken, birçok yönden önlerini açacak türlü türlü girişimlerde bulunur. Bahsi geçen dava da bu girişimlerden bir tanesidir. Bir başka örnek girişim ise Ampûl hükûmetidir.

Yurtsever, yurdunun yanındadır. Yurt savunması, ayaktopu taraftarlığına benzemez. Bilgi, ona sahip olmak isteyenindir; bilmişliğe benzemez.

Basının sunduğu haberleri doğru okuyabilmek için, yetkin bir bilince sahip olmak gerekir. Bu bilince ulaşmanın yolu da okumaktan geçer.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen antalyalim » Pzr Oca 10, 2010 21:48

agarta yazdı: ...gerçeğin peşindeyim...

Ram ve Türk-Kan arkadaslarimin yorumlarina tamamen katiliyorum. Ancak eklemek istedigim cok ufak bir ayrinti vardir; "Ergenekon tertibi" davalarinin baslama tarihiyle bu güne kadar gecen süreye bakip, toplanilan ve suc teskil eden olaylari göz önünde bulundurursak silivride devam eden davanin kocaman bir "0(sifir)" oldugunu anlamak cok da zor olmaz.
Terör örgütü denilen toplulugun bir kasasi olur, onun yaninda eylemleri olur, baskani olur, onun terörist eylemleri planladigi iliskileri olur....
"Ergenekon tertibine" bakin; baskani kim? kac sene oldu daha belli degil.
Kasa= Kuddusi Okkir dediler, ailesi rahmetlinin cenazesini kaldiracak para bulamadi.
Eylemleri nelerdi? Ortada birsey yok.
Terörist eylemleri planlayan kisiler kimler? Gazetecilerin not defterleri.
"Fetosu bitirme plani" diye bir belge cikti ortaya, masal gibi birsey.
Koskoca Derin devlet tutacak birilerini bitirme plani hazirlayacak onu bir kagida dökecek ve basligini da koyacak "Fetosu ve AKPKKyi bitirme Plani" en sonunda da imza atacak. Bunu da yakip kül etmeyecek döküman olarak dosyalarda saklayacak.
Bu tertibin gercek olup olmamasi hakkinda süphelenmek bile bana komik geliyor. :shock:
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen Karayazı » Pzt Oca 11, 2010 0:04

Şebekeyi bilmem de, Bu nurcular fettancılar hiç affedilmeyecek bir hatadalar. Onlarla asla aynı ülkede yaşamak istemiyorum. Said Kürdinin akımıyla başlayan Fetoyla devam eden bu oluşumun en tehlikeli yanı ulusalcılığı yıkmak. Hem de her anlamda. Çünkü sözde en baştaki hedef İslam devleti kurmak. Yani Türklük onlar için hiç değer verilmeyecek bir kavram.
Hatta tanıdığınız varsa dikkat edin ulusalcı görüşlerden rahatsız olduklarıını anlamanız çok sürmez. Ulusalcılardan alışveriş yapmazlar. Mesela Ankara'da Liva pastaneleri sahipleri ulusalcı diye gitmezler ve kimsenin de gitmemesi için bilgilendirirler.
Tarihten haberi olmayan o kadar çok zavallı var ki bu ihanet çatısı altında, milli duygulardan yoksunlaştırılmış, hiçbirini affetmeyeceğim.
Kullanıcı küçük betizi
Karayazı
Üye
Üye

İletiler: 9

İletigönderen agarta » Pzt Oca 11, 2010 0:51

hem türk kan a hem de ram e ayrı ayrı teşekkür ederim...
metin akpınarın bu yazısında-bir yazar olarak-düşüncesini savunurken farklı düşünceleri suçlamaya girişmesi ne kadar doğru bunu görebiliyormuyuz?ben feto haklıdır,doğru iş yapar demedim,demiyorum,ancak feto suçludur die herkes doğrudur da diyemiyorum...
TARAF OLMAKTAN NE ZAMN VAZGEÇECEZ? diyorum...
saygılar...
Kullanıcı küçük betizi
agarta
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzt Oca 11, 2010 1:18

metin akpınarın bu yazısında-bir yazar olarak-düşüncesini savunurken farklı düşünceleri suçlamaya girişmesi ne kadar doğru bunu görebiliyormuyuz?ben feto haklıdır,doğru iş yapar demedim,demiyorum,ancak feto suçludur die herkes doğrudur da diyemiyorum...

1) Fetullah ve çetesinin birçok suçu vardır. Şebeke, ilgili davada ve bağlantılı gelişmelerde, çoğunlukla bu çeteyi kullanmıştır, kullanmaya da son sürat devam etmektedir.

2) Metin Akpınar'ın kime doğru demiştir¿? Yanlış bulduklarınız kimlerdir; neden yanlış buluyorsunuz¿?

3) Metin Akpınar'ın suçladığı("zararlı gördüğü" olacaktı herhalde) o farklı düşünceler nelerdir ve neden zararsızlardır¿?

TARAF OLMAKTAN NE ZAMN VAZGEÇECEZ? diyorum...

Yurtsever, yurdunun yanındadır. Yurt savunması, ayaktopu taraftarlığına benzemez. Bilgi, ona sahip olmak isteyenindir; bilmişliğe benzemez.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen agarta » Pzt Oca 11, 2010 2:17

1)aynen katılıyorum...
2)tam doğrulara hükmetmeden size şu kişi şuy kurum yanlıştır diyemiyorum,ama bi haklılık savunurken başka bir tarafın tepkisini almaya çalışmak yanlıştır...
3)sayın akpınarın zararlı gördüğü,suçlu hayal ettiği taraf fethullah ve oluşumudur,ve ben bunlara da zararsızlar demedim(bu da gayet açıktı...)
(akpınarın yazısının ilk iki paragrafı açık.diyor ki:"...yıllardır tutuklu aydınlarımız...,...Ben onların adına empati yapıyorum ve onlar adına hayal kuruyorum...",,burda sahiplenilen bir düşünce var bu da mutlaka sahiplenilmeyen bir karşı görüşü ve taraflarını doğurur bu 1.
sahiplenilmiş düşünceyle,karşıtını kendisi gibi mahkum kimliğine büründürmek,onların yani fetonun ne suçluluğunun kanıtıdır,ne de milletimin aydınlarının suçsuzluğunu kanıtlar.biz temiziz kardeşim demek için o pis demek mi gerekir?bu da 2...)
saygılarımla....
iyi geceler...
Kullanıcı küçük betizi
agarta
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Pzt Oca 11, 2010 5:43

"biz temiziz kardeşim demek için o pis demek mi gerekir?"

Hayir, ama iftira ve ici bos suclamalara istinaden haksizliga ugruyorsan ve bunlarin iftira oldugu acik, ve bunlari dillendiren cevre de belliyse, bu durumda bu iftiralari dillendiren cevrenin adi "IFTIRACI" olur. Bu da bir suctur, bir lekedir, insan onuruyla bagdasmayan bir davranistir.

Dolayisiyla, Ergenekon tertibiyle haksizliga ugrayanlarin sucsuzlugu dogrudan, bu iftiralari atanlarin suclulugu ve serefsizligi anlamini tasiyacaktir ve bunu ifade etmek bilen insanlar icin malumun ilani, sizin gibi gercegi aradigi iddiasinda olanlara yardimci olmak adina ise gereklidir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Ram » Pzt Oca 11, 2010 13:59

O zaman daha açık yazalım:

Yukarıdaki bir savunma yazısı değildir. Dava hakkında bilgi içermemektedir.

Soru: Yalnızca yukarıdaki yazıyı okuyarak mı bunca olan bitene kafa yoruyorsun¿?

Bu soruyu şunun için sordum; yazı hicivli kolay bir yazı. Veri, belge içermiyor. Öyleyse, olan biten hakkında bir kanaate varılmamışsa veya olan biten hakkında bilgi sahibi olunamamışsa, bir yazı okunarak senin gibi ilginç çıkarımlarda bulunanlar çıkabilir. Neden mi¿?

Çünkü; davayı tertip edenin, -her biri şebekenin bir parçası olan- Fetullah ve çetesinin, liberal boşlar ve yaygın basınının, CIA ve irtibatta oldukları bazı yerli güvenlik kurumlarının, Akape hükûmetinin ve ortak ettiği diğer bazı partilerin, terör örgütünün ve bazı kanatlarının ve diğer şebeke hizmetkârlarının olduğunu bilmez, bilmediği için de göremez.

Böyle olunca da derki: Birilerinin suçluluğu, birilerinin suçsuzluğunu(ya da tam tersi) kanıtlamaz.

Bir şeylere kanıt mı arıyorsun¿? Yalnızca bu sitede binlercesi bulunabilir. Yıllardır gündemdeki bir konu için Metin Akpınar'ın verilerle ve bilgilerle yazması çok da gerekmiyor. Görünen köy de kılavuz istemiyor. Öyleki, tüm kanıtlar ve bağlantılara baktığımızda, buradaki birçok kişi, Metin Akpınar'ı merhametli bulacaktır.

Çünkü buradaki birçok kişi, vatana ihanetin cezasını bilir ve hak edene uygulanmasını ister.

Olan bitenler, şahısların değil yurdun yaşam savaşıdır. Yurdun varlığı söz konusu ise, yurt yıkımıyla yurt savunması arasında tarafsız kalamazsın. Diyelim ki kaldın, adına farklı düşünceler koyup ihaneti parlatamazsın.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen agarta » Pzt Oca 11, 2010 14:49

arkadaşlar tekrar teşekkür ederim görüşlerinizle bana yardımcı olmaya çalıştığınız için.
siz beni bir etiket altına spkmaya çalışıyorsunuz gibi seziyorum,yani kardeşim sen ulusalcıları haksız görüp,fetocuları haklı buluyosun demeye mi getiriyorsunuz işi?
kendimi anlatmakta hiç bu kadar zorlanmamıştım...
elbette hiç bir konuyu sadece bir yazıyla irdeleyemeyiz,irdelemiyorum...
işe açıklık getiren yazılar bekliyorum ben medyadan,öyle hayal kuruyorum,empati yapıyorum die başlayıp fetoyu içeri atan değil,neden atılması gerektiğini söyleyen,milleti uyandıran,bağlantıları gözlerönüne serip suçu ülkesini sevmek olan -şu an içerde veya değil-ihanet içinde ve dışarı çalışmış gösterilen suçsuz değerli VATANDAŞlarımızın aklanması için gerekli olanların yazılmasını bekliyorum...
bu yazıyı benimle birlikte birkaç arkadaşım daha okudu,onlarda aynı yöntemle hemen suçlamalarla,kendilerini savunmaya çalıştılar-fetocular kendileri-...
haklılığımızın ispatı için elbet bunların canları yanacak,yakılacak...
ama işi millet düzeyine indirdiğimizde bu insanlar,cematteki gençlerimiz,dönen dümenin farkında değiller,önlerine gelen hazırı okumaya alışmış insanlar,ve önlerine bu şekilde kendi düşüncesine bağlılığı arttıran yazılar gelince;hem doğruları göremiyorlar,hem düşüncelerini ve savunucularını haklı sanıyorlar,araştırıp irdelemiyorlar...
ben yönteme takıldım sayın yöneticiler;birşeyler kanıtlayacaksak ötekileştirmeye ne gerek var,ihanet içindeki oluşumun kandırdığı saf çocuklarımızı da kaybetmeye ne gerek var.
mücadeleyi ince bir çizgide yürütüyoruz,öyle yürütmeliyiz,ters bir bakış bile bize düşman doğurur...
tekrar saygılar...(ayrıca yeni üye oldum,ve buradaki bilgi birikimini hayırlısıyla gerçeklerin izinde kullanacağıma inanıyorum...)
Kullanıcı küçük betizi
agarta
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x