İlköğretim 3 yıla indirildi, liseler fiilen lağvedildi, fakülteler ise lise müfredatına çekildi, Türk Milli Eğitimi
enkaz haline geldi. Bütün bunlar yapılırken sizin onayınıza hiç başvurulmadı.
2005’de ilköğretim müfredatı boşaltılmış, 2006’da mühendislik diplomaları kaldırılmıştı. Özeti şudur; bundan sonra ülkemizde doktor, mühendis, eczacı, veteriner çıkmayacak, dışarıdan doktor mühendis gelecek. Bütün bunlar,
Tansu Çiller’in 1995’de GATS Sözleşmesi*yle ABD’ye verdiği taahhütlerdir.
Bu işler YÖK aracılığıyla, SPAN adlı Amerikan şirketi tarafından yürütüldü ve bu sırada dikkatiniz sinsice türbana çekildi. Eğitime türban perdelemesi devam ediyor. Yaratılan bu soruna çözümü, devlet okullarının belediyelere bağlanmasına ve okul yönetimlerinin mütevelli heyetlerine (aşiret ve cemaatlere) devredilmesine, yani MEB’nın lağvedilmesine kadar öteleyerek kullanacaklardır.
YÖK’ün işlevi bu yıl bitti ve kaldırılmasını isteyecekler. Oysa, YÖK değil, başta 5544 sayılı işe girerken sınav yasası olmak üzere bütün YÖK Kararları Kaldırılmalı, Amerikan SPAN Şirketinin bütün yaptıkları iptal edilmelidir!
Danıştay ve Yargıtay, İsrail’in sınırımızda mayın aramasına engel olduğu gibi, dışarıdan mühendis doktor gelmesini engelledi, ABD ve AKP’nin hedefi oldu ve o nedenle şimdi anayasa değiştiriliyor.
Ayrıca açıklıyorum: İlköğretimde 4. sınıftan itibaren Resim, Müzik, Beden Eğitimi ve Din Kültürü dersleri okulda öğretilen ders olmaktan çıkartıldı, parçalanarak, spor, enstrüman gibi piyasada sertifikayla alınan kurslar haline getirildi, “Eğitimde Birlik” ilkesi yok edildi. Lisede dersler hobi kursları haline geldi, seçilmeyen derslerin öğretmenleri açıkta kalır.
Artık bir sınıfta aynı dersi gören çocuk kalmayacak. Çocuklar her saat bir başka yere dağılacak. Üstelik veliler parası kadar ders seçmek zorunda kalacak. Bunun adı “parçalı paralı eğitim”dir. Bu bir karşı devrimdir. Çünkü eğitim artık herkese eşit ve parasız kamu hizmeti olmaktan çıkmıştır.
Çocuklarınızın parçalı eğitimden zarar göreceğini düşünüyorsanız, 60 gün içerisinde Danıştay’da dava açabilirsiniz. Referanduma sunulan Anayasa paketiyle bu hukuk mücadelesi yolu kapanmaktadır.
Başkaca, bu programın mağduru olan çocuklarınız ve öğretmeleriyle birlikte, bilimi, bilimsel eğitimi ve bilim yuvalarımızı, korumak ve savunmak üzere, okul bahçesinde direniş çadırları kurabilir, okul yöneticilerini bu programı uygulamamaya davet edebilirsiniz.
Sevgili anne ve babalar; ben eğitimci yazar Mahiye Morgül, “Parçalı Paralı Eğitime Hayır” diyorsanız, sizi, referandumda “Hayır” demeye sandık başına davet ediyorum.
Eğitimci Yazar Mahiye MORGÜL
mahiye@gmail.com
* GATS Sözleşmesi için bakınız: http://www.guncelmeydan.com/pano/gats-sozlesmesi-ve-milli-egitim-mahiye-morgul-t26216.html