Cevizoğlu'nun oy formülü

Genel & Güncel Konular

Cevizoğlu'nun oy formülü

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 08, 2008 19:35

Hulki Cevizoğlu da "Benim oyumla çobanın oyu niye eşit?" diyen Aysun Kayacı'yla aynı düşünüyor. Bakın neler söyledi...

Televizyoncu Hulki Cevizoğlu Aysun Kayacı'nın "benim oyumla çobanın oyu niye eşit?" sözlerine destek verdi. Cevizoğlu "Oy kullanma sertifikası" olmalı mı?" diye soruyor.

Cevizoğlu şöyle diyor:

"Aysun Kayacı'nın “Benim oyumla vergi vermeyenin oyu niye bir olsun” sorusuna kızıyoruz.
Niye?.. Ayna tutup demokrasinin olmadığını gösterdiği için mi?..

(...)

OY KULLANMA SERTİFİKASI!..

Elimde 1998’de yayınlanmış “Bilgi Toplumu” adlı bir kitap var. Yazarı Prof. Dr. Ali Demirsoy.

Diyor ki: “Yalnızca yetenekli ve eğitilmiş, bilgili insanlara oy kullandırılmalı!”

Ben de soruyorum.

Bir otomobili yönetmek için “ehliyet” gerekiyor da ülkeyi yönetecekleri seçmek için niçin ehliyet gerekmiyor?..

Pek çok mesleğe girmek için belge zorunlu. Seçime katılmak için “seçmen kartı” zorunlu.

Bunlara benzer biçimde acaba “oy verme kartı-ehliyeti” verilse nasıl olur?"
Kaynak
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 08, 2008 19:37

Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen DEHLİZ » Sal Nis 08, 2008 19:46

ya saçmasapan bir görüşe hulki bey gibi biride katılmış ya çok üzüldüm,bir burjuva sınıfı mı oluşturulacak yani,alt tabaka-üst tabaka,insana insan olarak neden bakamıyoruz çok acı..acaba oy kullanmak için aysun gerzeği gibi reklamlarda birilerini dudağından öpmekmi gerekiyor,öyle yaparak mı oy kullanma ehliyeti kazanılıyor,......her insanının birey olarak yaşadığı kendi ,küçük bir dünyası vardır,kimisi çobandır, kimiside aydın ama unutmayalım ki bu ülkede yaşayan herkesin, bu ülke üzerinde en az yukarıdaki sözlere sahip insanlar kadr hakkı vardır,,
Kullanıcı küçük betizi
DEHLİZ
Üye
Üye

İletiler: 13

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Nis 09, 2008 18:06

Uygulanması imkansız ama bence görüş hiç de saçmasapan değil.Hala daha şeyhinin iradesini kendi iradesine üstün tutup onun emrettiği partiye oy veren milyonlarca beyinsiz var bu memlekette.Aysun Kayacı'yı desteklemek değil derdim ama durmuş saat bile günde 2 sefer doğru zamanı gösterir hesabı doğru bir şeyler söylemiş,Hulki Cevizoğlu'da kendince gerekçelerini söyleyip desteklemiş.Ben de aynı şekilde düşünüyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen zaman » Çrş Nis 09, 2008 18:40

Suriye'ye paçavra devlet diyen, iran'ı devletden saymayan bir zihniyetdir Hulki CEVİZOĞLU. Ulu önder ATATÜRK yere düşen Yunan bayrağını parçalamak isteyenlere bile karşı çıkmışdır. Hulki CEVİZOĞLU bu ülkede amerikan laikliği ve solculuğu yapmaktadır. Yaptığı düzeysizlikler ceviz değil fındık kabuğunu bile doldurmayacak cinstendir.
Kullanıcı küçük betizi
zaman
Üye
Üye

İletiler: 32

İletigönderen particler » Çrş Nis 09, 2008 19:36

Arkadaşlar bunlar tamamen muhalefet partilerinin beceriksizliği! AKP'yi (ne yazık ki) seçimlerde yıkamadılar şimdi tamamen demokrasi dışı bir fikir öne sürüyorlar. Hele Hulki Beyin böyle bişeye destek olması beni açıkçası çok şaşırttı. Tam tersine bu tür sözler yine AKP oy veren insanlara doğru yolu göstereye değil dışarıya itmeye yada AKP'ye dahada yanaşmalarına neden olur.
Herkesin oyunun eşit olmaması durumu ilerde ayni buğün Hindistanda olduğu gibi kast sistemini doğurur. Peki diyelim herkesin oyu eşit olmayacak daha çok vergi verenin oyu daha çok olacak. O zaman ne olur? Sabancilar Koçlar mi yönetecek bu ülkeyi yada dışardan bindirilen öbür şirketler mi? Parayı basan ülkeyi yönetecek. Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde çiftçilikle hayatını idaame ettiren vergi ödemeyen kendi yağında kavrulan AKP'ye de oy vermeyen insanlar var. Bunların suçu ne?
Kısacası bu olay tamamen muhalefetin becereksizliği. Ülkenin bu kadar kötü (hem ekonomik hem de siyasal) gitmesine ragmen, muhalefet partilerinin hatırı sayılır derecede seçim yardımı almalarına, hemen hemen her partinin arkasında bir basın kuruluşunun olmasına rağmen bu AKP'yi deviremiyorlarsa, kusura bakmayın bu demokrasinin değil muhalefet partilerinin hatasıdır! kimse başka birşeyde çözüm aramasın.
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak lazımdır.
Kullanıcı küçük betizi
particler
Üye
Üye

İletiler: 43

İletigönderen ngykhc » Çrş Nis 09, 2008 23:14

duymadan inanmayayim diorum ben
Kullanıcı küçük betizi
ngykhc
Üye
Üye

İletiler: 48

İletigönderen kaye » Cmt Nis 12, 2008 0:56

zaman yazdı:Suriye'ye paçavra devlet diyen, iran'ı devletden saymayan bir zihniyetdir Hulki CEVİZOĞLU. Ulu önder ATATÜRK yere düşen Yunan bayrağını parçalamak isteyenlere bile karşı çıkmışdır. Hulki CEVİZOĞLU bu ülkede amerikan laikliği ve solculuğu yapmaktadır. Yaptığı düzeysizlikler ceviz değil fındık kabuğunu bile doldurmayacak cinstendir.

Hulki Cevizoğlu'nun kitaplarını okuduğunuzda ("İşgal ve Direniş" ve özellikle "1919'un Şifresi" adlı kitapları) ve programlarını seyrettiğinizde hiç te amerikan yanlısı olmadığını göreceksiniz.
Suriye ve İran konusuna gelince de: Hatay'ı ulusal sınırları içerisinde gösteren, okullarda kendi toprağıymış gibi öğreten Suriye ve her daim laik cumhuriyet rejimimizi hedef almış İran bence paçavra bile değildir. Az bile söylenmiş........

..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen sabit » Cmt Nis 12, 2008 4:44

Cevizoğluna gereken cevabı programda bulunan Prof.Dr. Hasan Ünal vermişti zaten izleyenler farketmişlerdir herhalde izlemeyenler veya izleyemeyenler için kısaca anlatayım

Cevizoğlu demişti ki vergi vermeyenler oy kullanaMAsın

Hasan hoca da, memleketin dört yanında fabrikalar var da bizim insanımız mı çalışmıyor!!!!!! demişti

Bu günlerde yaşanan tablolarda bu tarz düşünce sahiplerinin de çok büyük payı vardır bunlar elitist ve halka tepeden bakan kimselerdir bunun sonucunda halk kendi kaderine terk edilmiş cahil bırakılmıştır 2002 yılındaki karmaşıklık ortamında medyanın da büyük gayretleri sonucunda akp pompalaması yapılarak iktidar yapılmış bugünlere gelinmiştir kısaca diyorum ki bugün böyle bir parti iktidardaysa bunda o elitistlerin halka tepeden bakanların çok büyük payı var

Dünyanın en büyük güçlerine karşı elinde avucunda hiçbirşey olmayan mazlum Türk milleti her şeyini ortaya koyarak Bağımsızlık savaşı vermiştir sömürgücüleri geldikleri yere postalamıştır

dünyanın en büyük güçlerine karşı bu onurlu mücadaleyi veren bu büyük millet gereği gibi eğitilmediyse,bilinçlendirilmediyse,aç,işsiz,çaresiz bırakıldıysa; sermayeyi-abdyi-avrupabirliğini-medyayı yanına almış bi siyasi oluşum tüm bunlardan aldığı destekle ve güçle halkı türlü yollarla kandırıp iktidar olduysa bunun sorumlusu en son bu milletdir!!!!!!!!!

bu elitistler,seçkinciler halka tepeden bakanlar yıllardır insanımız kötü idare edilirken neredeydiler?? özal-demirel-çiller-yılmaz iktidarları zamanında çok mu iyi haldeydik onun için mi sesleri çıkmıyordu?? bu millet yıllardır kötü yönetiliyor bugün yaşananlar sadece sonuçların bi kısmıdır bu memlekete her kötülüğü de akp yapmadı bunlar birikimli şekilde devam ediyor

böyle bi partinin iktidar olmasına sebep olanlar işte bu milleti küçük gören,aşağılayan,tepeden bakan bu elitistler,seçkincilerdir

dolayısıyla her fırsatta insanımızı dövmeye kalkmasınlar!!!!!

bu memleket yıllardır kötü idare edilirken,zenginlerin daha zengin fakirlerin daha fakir olduğu bi düzen devam ederken ses çıkarmayanlar bugün işsizlikten kırılan Türk insanına bunlar vergi vermiyor oy da kullanmasınlar ve benzeri fantaziler kurarak milletle dalga geçemezler!!!!!

aksi halde sayısı az da olsa bu milletin içinden çıkmış bu milletin değerleriyle yetişmiş bu milletin öz evlatları da seslerinin her çıktığı her yerde gereken cevabı verirler!..
cevabı verenin adı o programda Hasan Ünal olmuş........
Kullanıcı küçük betizi
sabit
Üye
Üye

İletiler: 20

İletigönderen Ram » Cmt Nis 12, 2008 6:01

sabit, Cevizoğlu her programda olduğu gibi, hem izlence konuklarını açmak-kışkırtmak ve adaletli davranmak sebebiyle olsa gerek duygudaşlık (empati) kuruyor, muhalefet yapıyor. Çünkü bu yönde düşüncelere kapılanlar vardır, CEvizoğlu bunların cevabını bu yönde düşünenler için almıştır. Olumsuz eleştirileceği yönler yok değil, lâkin "elitist-seçkin" gibi Akape tabanlılara pompalanan terimleri, eleştirinizde Cevizoğlu için kullanmak da ne oluyor¿?

Yeri geldi Hasan ÜNAL da, Ufuk SÖYLEMEZ de eleştirdi Akapeye oy verenleri. Olumsuzlamak suç değildir. Alaya almak, aşağılamak, her şeyin tek müsebbibi gibi suçlamak suçtur. Söylediğim gibi, diğer izlencelerde olduğu gibi ters mantık kurup bazılarının kafalrındaki soru işaretlerini gidermeye çalışıyor. Tabi izlencenin yayınlandığı kanal için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim...

CEVİZOĞLU'na bir cevap da benden gelsin madem:

"Halkı eğittin de mi, Akapeye oy verdi diye çobanlar oy vermesin diyorsun¿?"

"Halk Evleri'ni, Köy Enstitüleri'ni Akape mi kapattı da, halka cahil deyip bütün suçu onlara yüklüyorsun¿?

"Oy verilecek diğer partiler çok düzgündü de, bir tek Akape mi yamuktu¿?" vesaire...

Lâkin bunları da artık sormanın süresi dolmuştur. Akape, 1919 hükümetlerinden sonraki ihanet içinde bulunan, en büyük iktidarsız iktidardır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen ngykhc » Cmt Nis 12, 2008 6:24

vazgecmedim
Kullanıcı küçük betizi
ngykhc
Üye
Üye

İletiler: 48

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 12, 2008 11:29

particler yazdı: Peki diyelim herkesin oyu eşit olmayacak daha çok vergi verenin oyu daha çok olacak. O zaman ne olur? Sabancilar Koçlar mi yönetecek bu ülkeyi yada dışardan bindirilen öbür şirketler mi? Parayı basan ülkeyi yönetecek.

Kardeş sen şu an Türkiye'de farklı bir şey olduğunu mu sanıyorsun?
Sıkıntı zaten bu,ilk cinsel deneyimini eşşeğiyle yaşayan adam ya da tuvaletten çıkınca elinin bırak sabunlamayı yıkanması gerektiğini bilmeyen adam ya da sırf dedikodu yüzünden namus uğruna eşini,kızını,anasını öldüren adam ya da birkaç çuval un-şeker-çaya oyunu satan adam ya da din uğruna adam öldürmeye inanan adam bu sistemin devamını sağlıyor.İşte bu nedenle bu adam profillerinin benimle aynı oy hakkına sahip olmalarına karşıyım.Bunu savunmak demokrasi karşıtlığı ise ben de demokrasi karşıtıyım.Zaten yukarıdaki adam profilleri demokratmı ki ona demokrasinin nimetleri sunulmaya devam edilsin?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen particler » Cmt Nis 12, 2008 16:04

Çetin Taş Kardeşim aynı duruma en az bende senin kadar karşıyım. Fakat iş onları dışlamakta değil onlara doğruyu göstermekte. Yüzlerce yıldır bu halka biz bişey öğretemediysek, Cumhuriyet ülkesi kendi cumhuriyetini koruyacak yeni nesiller yetişteremediyse bunda birazda bizim suçumuz var.
Fakat benim demek istediğim herkesin oyunun eşit olmaması durumu ülkede kesin bölünme yaratır. Belli bir kesim yarın öbür gün kalkıp diyecek ki benim oy hakkım yok, temsilde edilmiyorum o zaman ben bu devlete neden bağlı olayım. Bugün hindistanda yaşanan durum aynısıdır. Hindistanda ne oldu başta nepal olmak üzere kendilerinin temsil edilmediğine inanan grup bağımsızlığını istedi ve ilan etti. Gerçi buğün hala hindistanda kast sistemi devam etmekte. Şunuda söylemeden geçemiyeceğim, herkesin oyunun eşit olmadığını farz edelim, bu ayrım nasıl olacak? Üniversite mezunları, lise mezunları yada vergi verenler mi sadece oy hakkına sahip olacak. Farz edelim ki öyle. Üniversite mezunları arasında yada vergi rekortmenleri arasında bu ülkenin iyi gitmesini istemeyen insanlar yokmu, demireller, yılmazlar, ecevitler ... hepsi elit bir tabakadan gelme fakat buna karşın yaptıklarıda ortada. Bu sunmuş oldukları çözüm çözüm değildir arkadaşlar. En iyi sistem her ilde halkın seçeceği önce bir ön meclis oluşturmak. Daha sonradan bu ön meclisin parlementeleri seçtirmesidir. Bu parlamenter sistemle ve seçim sistemiyle ülke bir arpa boyu yol alamaz. Hatırlıyor musunuz Cumhuriyet tarihi boyunca (Mustafa Kemal'in yaşadığı yıllar ve 1945-1950 yılların arasındaki 2. dünya savaşı sonrasındaki ham madde talepi dönemi hariç) bu ülkenin bir adım yol aldığını?
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak lazımdır.
Kullanıcı küçük betizi
particler
Üye
Üye

İletiler: 43

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 12, 2008 17:36

particler kardeşim,merak etme,ayaklarım yere basar.Olması gereken ile gerçeklik arasındaki farkı bilen birisiyim.Benim savunduğum yani en azından Türkiye'de şu an her insanın aynı oy hakkına sahip olmması düşüncem bana göre doğru.Ama gerçek olan da şu an benim gibi düşünenlerin azınlıkta olduğu ve bu vatandaşların elinden oy kullanma hakkını almamız ya da onların oy hakkının ben ve benim gibi düşünenlerden daha az olmasını sağlamamız sözkonusu değil.Bir çeşit ütopya yani.Ama eğer bir şekilde ben ve benim gibi düşünen insanlar iktidarı alırsa o zaman emin ol yapılması gereken bu adamlar belli bir seviyeye gelene kadar oy haklarının ellerinden alınması veya diyelim böyle bir adamın oy hakkı 1 ise benim 10 olmasının sağlanması.Selamlar.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen sabit » Pzr Nis 20, 2008 4:07

ram,ben o programı izledim,ilk defa da izlemiyorum... bana o soruyu hangi sıfatla soruyorsunuz ?? Cevizoğlunun gönüllü-bedava avukatı mı?? Elitist,şeçkinci ifadeleri akpnin tekelinde mi?? ben tüm söylediklerimin arkasındayım kimseden de icazet alacak değilim...
Kullanıcı küçük betizi
sabit
Üye
Üye

İletiler: 20

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x